intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Nguyễn Thị Lựu

Chia sẻ: Wang Li< >nkai | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:14

13
lượt xem
3
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Để giúp ích cho việc làm bài kiểm tra, nâng cao kiến thức của bản thân, các bạn học sinh có thể sử dụng tài liệu “Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Nguyễn Thị Lựu” bao gồm nhiều dạng câu hỏi bài tập khác nhau giúp bạn nâng cao khả năng ghi nhớ, rèn luyện kỹ năng giải đề hiệu quả để đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 6 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THCS Nguyễn Thị Lựu

  1. TRƯỜNG THCS NGUYỄN THỊ LỰU ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II ĐỀ CHÍNH THỨC Năm học: 2020-2021 (Đề gồm có 02 trang) Môn: Tiếng Anh - Lớp 6 Mã đề: 601 Thời gian: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Section A (6,0 points) Listen to the paraghraph twice and circle the correct answer to each of the following questions Question 1: What can the home viewers see through television ? A. people B. places C. things in far away lands D. all are correct Question 2 : What do the programs on TV include ? A. dramas B. light comedies C. sporting events D. all are correct Question 3 : How many hours a day do people spend sitting in front of the TV ? A. 2 or 3 hours B. 3 or 4 hours C. 3 hour D. 4 hours Question 4 : Is television more convenient nowadays ? A. Yes, it is B. No, it isn’t C. Yes, they are D. No, they aren’t Listen to the conversation twice and decide whether the following sentences are True or False. Write A (True) and B (False ) on the answer sheet T F Question 5: “Recycling” isn’t easy to remember A B Question 6: Don’t buy products which are overpackaged A B Question 7: We can reuse glass and plastic bottle A B Question 8: We shouldn’t use cloth bags A B Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 9: A. than B. thank C. there D. weather Question 10: A. near B. idea C. bear D. appear Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 11: A. surround B. locate C. study D. receive Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 12: If we plant more trees , we ________ fresh air. A. will have B. to have C. having D. has Question 13: Are there any good programmes children on TV today ? A. to B. of C. with D. for Question 14: She ___________ milk tea before. A.drinks B. drank C. has drunk D. never drink Question 15: A __________TV can help us send and receive emails. A. wiring B. wire C. wireless D. wiry Question 16: Nam: Have you done the homework yet ? Nga : ____________ A. Yes, I have. B. No, I don’t. C. No, I’m not. D. Yes, I do. Question 17: Mary_________the museum with her family last weekend. A. visit B. visited C. visiting D. visits Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions Question 18: They like watching this film because it is exciting . A. boring B. peaceful C. tired D. interesting Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions. Question 19: My mother buys some new clothes for me. A. sells B. gives C. makes D. finds
  2. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 20: Robots will look up the children and do the housework. A. do B. look up C. housework D. and Question 21: If I see Tom tomorrow, I will to invite him to our party. A. When B. to invite C. to D. party Question 22: He has worked at this high school since two years. A. has B. worked C. this D. since Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks. Today badminton becomes a very popular .....(23)......It spreads quickly from the city to the countryside. People need only a pairs of .....(24)......, a shuttlecock, a net and a small piece of land to play. The rule is very simple. The players hit the shuttlecock over the net with their rackets. People can .....(25)......badminton in their free time or in a competition. Now there are many badminton competitions and even a World cup. One of the .....(26)...... countries in badminton is Indonesia. Question 23: A. sport B. program C. game D. channel Question 24: A. rackets B. ropes C. balls D. shoes Question 25: A. do B. make C. have D. play Question 26: A. oldest B. youngest C. fastest D. strongest Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. A robot cannot think or do things alone. People use a computer to control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time and work. A robot can do the same work for 24 hours, and yet, it does not complain or get tired. In the US, people use robots to guard some important places. These robots can listen to certain noises and sends signals for help if there’s trouble or danger. In Japan, people use robots in factories to build cars. In the future, scientists will design many types of intelligent robots. Their robots will be able to do many more complicated things. However, some people do not like robots. They fear that one day robots will be too powerful. Question 27: Why do people use a computer to control a robot? A. Because it can save time and work. B. Because it is too expensive. C. Because it cannot think or do things alone. D. Because it is very useful. Question 28: Which of the following statements is NOT TRUE according to the text? A. People use robots to guard some important places. B. Robots do not get tired of working. C. Robots cannot do the same work for 24 hours. D. People use computers to control robots. Question 29: In Japan, people use robots in factories to …………………. A. guard important places B. do many more complicated things C. build cars D. listen to certain noises Question 30: Some people fear that one day robots ……………………. A. will be busier than humans B. will have too much power. C. will be able to do complicated things D. will make too much noise. Section B (2,0 points) I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point) Question 1: No hotel in the street is more modern than this hotel.  This hotel……………………………………………………………………….. Question 2: There will be a robot in my dream house.  My dream house will …………………………………………………………….. II. Writing a paragraph (1,5 points) Write a paragraph (at least 60-80 words), about your future house - What type of house will you live in the future ?(motorhome, UFO, villa....) - Who will you live with ? ( family, friends, pets , stars,......) - Where will the house be located ?( under the sea, on the moon,....) - What will there be around the house ?( tall trees, swimming pool....) - What will you have in your house ?( robots, wireless TV,.....) - Will you like your future house ? Why? THE END./.
  3. TRƯỜNG THCS NGUYỄN THỊ LỰU ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II ĐỀ CHÍNH THỨC Năm học: 2020-2021 (Đề gồm có 02 trang) Môn: Tiếng Anh - Lớp 6 Mã đề: 602 Thời gian: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Section A (6,0 points) Listen to the paraghraph twice and circle the correct answer to each of the following questions Question 1: What can the home viewers see through television ? B. people B. places C. things in far away lands D. all are correct Question 2 : What do the programs on TV include ? A. dramas B. light comedies C. sporting events D. all are correct Question 3 : How many hours a day do people spend sitting in front of the TV ? A. 2 or 3 hours B. 3 or 4 hours C. 3 hour D. 4 hours Question 4 : Is television more convenient nowadays ? A. Yes, it is B. No, it isn’t C. Yes, they are D. No, they aren’t Listen to the conversation twice and decide whether the following sentences are True or False. Write A (True) and B (False ) on the answer sheet T F Question 5: “Recycling” isn’t easy to remember A B Question 6: Don’t buy products which are overpackaged A B Question 7: We can reuse glass and plastic bottle A B Question 8: We shouldn’t use cloth bags A B Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 9: Robots will look up the children and do the housework. A. and B. housework C. look up D. do Question 10: If I see Tom tomorrow, I will to invite him to our party. A. When B. party C. to D. to invite Question 11: He has worked at this school since two years. A. since B. worked C. this D. has Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 12: A.there B. thank C. than D. weather Question 13: A. near B. idea C.appear D. bear Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 14: A. study B. locate C. surround D. receive Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 15: If we plant more trees, we ________ fresh air. A. has B. to have C. having D. will have Question 16: Are there any good programmes children on TV today ? A. to B.for C. with D. of Question 17: A __________TV can help us send and receive emails. A. wireless B. wire C. wiring D. wiry Question 18: Nam: Have you done the homework yet? Nga : ____________ A. Yes, I do. B. No, I don’t. C. No, I’m not. D. Yes, I have. Question 19: Mary_________the museum with her family last weekend. A. visit B. visiting C. visited D. visits Question 20: She ___________ milk tea before. A.drinks B. drank C. has drunk D. never drink
  4. Read the following passage and circle the letter A, B, C, or D to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbers blanks. Today badminton becomes a very popular .....(21)......It spreads quickly from the city to the countryside. People need only a pairs of .....(22)......, a shuttlecock, a net and a small piece of land to play. The rule is very simple. The players hit the shuttlecock over the net with their rackets. People can .....(23)......badminton in their free time or in a competition. Now there are many badminton competitions and even a World cup. One of the .....(24)...... countries in badminton is Indonesia. Question 21: A. game B. program C. sport D. channel Question 22: A. rackets B. ropes C. balls D. shoes Question 23: A. do B. play C. have D. make Question 24: A. oldest B. youngest C. fastest D. strongest Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. A robot cannot think or do things alone. People use a computer to control it. Today, robots are not very popular because they are too expensive, but they are very useful. They can help us save a lot of time and work. A robot can do the same work for 24 hours, and yet, it does not complain or get tired. In the US, people use robots to guard some important places. These robots can listen to certain noises and sends signals for help if there’s trouble or danger. In Japan, people use robots in factories to build cars. In the future, scientists will design many types of intelligent robots. Their robots will be able to do many more complicated things. However, some people do not like robots. They fear that one day robots will be too powerful. Question 25: Why do people use a computer to control a robot? A. Because it can save time and work. B. Because it cannot think or do things alone. C. Because it is too expensive. D. Because it is very useful. Question 26: Which of the following statements is NOT TRUE according to the text? A. People use computers to control robots. B. Robots cannot do the same work for 24 hours. C. Robots do not get tired of working. D. People use robots to guard some important places Question 27: In Japan, people use robots in factories to …………………. A. guard important places B. do many more complicated things C. build cars D. listen to certain noises Question 28: Some people fear that one day robots ……………………. A. will be busier than humans B. will be able to do complicated things C. will have too much power. D. will make too much noise. Write the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions Question 29: They like watching this film because it is exciting . A. boring B. interesting C. tired D. peaceful Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlinded word(s) in each of the following questions. Question 30: My mother buys some new clothes for me. A. makes B. gives C. sells D. finds Section B (2,0 points) I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point) Question 1: No hotel in the street is more modern than this hotel.  This hotel……………………………………………………………………….. Question 2: There will be a robot in my dream house.  My dream house will …………………………………………………………….. II. Writing a paragraph (1,5 points) Write a paragraph (at least 60-80 words), about your future house - What type of house will you live in the future ?(motorhome, UFO, villa....) - Who will you live with ? ( family, friends, pets , stars,......) - Where will the house be located ?( under the sea, on the moon,....) - What will there be around the house ?( tall trees, swimming pool....) - What will you have in your house ?( robots, wireless TV,.....) - Will you like your future house ? Why? THE END./.
  5. KIỂM TRA CUỐI KỲ II TRƯỜNG THCS Năm học 2020-2021 NGUYỄN THỊ LỰU MÔN TIẾNG ANH 6 ---------------------------- PHẦN SPEAKING Dành cho giáo viên Ngày kiểm tra:15/5/2021 Thời gian thực hiện: 05 phút (không kể thời gian phát đề) TOPIC 1 YOUR FAVORITE TELEVISION PROGRAMME PART 1: Introduction and interview on familiar topics 1. The examiner asks the student about him/herself, his/her family, his/her hobbies…. 2. Do you know any programmes for children ? 3. How many hours a day do you watch television ? 4. Which national TV channel do you like best ? When does it broadcast ? Part 2: Talk about your favourite TV programme. You should talk about:  What is the name of the programme ?  What channel is it on ?  What are the contents of the programme ?  Why do you like it ? Part 3: 1. What can the television help you ? 2. Why shouldn’t you watch TV so much ?
  6. TRƯỜNG THCS KIỂM TRA CUỐI KỲ II NGUYỄN THỊ LỰU Năm học 2020-2021 ---------------------------- MÔN TIẾNG ANH 6 Dành cho giáo viên PHẦN SPEAKING Ngày kiểm tra:15/5/2021 Thời gian thực hiện: 05 phút (không kể thời gian phát đề) TOPIC 2 SPORTS AND GAMES PART 1: Introduction and interview on familiar topics 1.The examiner asks the student about him/herself, his/her family, his/her hobbies, his/her favourite foods and drinks, and his/her studies,… 2.What is your favorite subject? 3.When did you first start to learn English? 4.How much time do you spend on studying English? Part 2: Talk about your favorite sport and game You should talk about: - What sport or game you like best - How often you play it - What advantages you get from that sport or game Part 3: 1.Why do many people play games nowadays? 2.Which is better ? playing sports or games? And why?
  7. TRƯỜNG THCS KIỂM TRA CUỐI KÌ II NGUYỄN THỊ LỰU Năm học 2020-2021 ---------------------------- MÔN TIẾNG ANH 6 Dành cho giáo viên PHẦN SPEAKING Ngày kiểm tra:15/5/2021 Thời gian thực hiện: 05 phút (không kể thời gian phát đề) TOPIC 3 YOUR HOUSES IN THE FUTURE PART 1: Introduction and interview on familiar topics 1.The examiner asks the student about him/herself, his/her family, his/her hobbies, his/her favourite foods and drinks, and his/her studies,… 2.Where is your house? 3.How many rooms are there in your house? 4.Do you want to live in the city? Part 2: Talk about your dream house. You should talk about: - What type of house it is - What it looks like - What appliances it has Part 3: 1.How do you think about houses in the future? 2.Can people live on the moon in the future?
  8. KIỂM TRA CUỐI KÌ II TRƯỜNG THCS Năm c 2020-2021 NGUYỄN THỊ LỰU MÔN TIẾNG ANH 6 PHẦN SPEAKING ---------------------------- Ngày kiểm tra:15/5/2021 Dành cho Thời gian thực hiện: 05 phút (không kể thờ g a p át đề) TOPIC 1 YOUR FAVORITE TELEVISION PROGRAMME PART 2: Individual long turn (This part is given to the student) Talk about your favourite TV programme. You should talk about: 1. What the name of the programme is. 2. When it is 3. What channel it is on . 4. What the contents of the programme are. 5. Why you like it .
  9. KIỂM TRA CUỐI KÌ II TRƯỜNG THCS Năm c 2020-2021 NGUYỄN THỊ LỰU MÔN TIẾNG ANH 6 PHẦN SPEAKING ---------------------------- Ngày kiểm tra:15/5/2021 Thời gian thực hiện: 05 phút (không kể thờ g a p át đề) TOPIC 2 YOUR FAVORITE SPORT PART 2: Individual long turn (This part is given to the student) Talk about your favorite sport and game You should talk about: 1. What your favorite sport is. 2. How it is played. 3. How long it lasts. 4. How many players there are. 5. Why you like it.
  10. KIỂM TRA CUỐI KÌ II TRƯỜNG THCS Năm c 2020-2021 NGUYỄN THỊ LỰU MÔN TIẾNG ANH 6 PHẦN SPEAKING ---------------------------- Ngày kiểm tra:15/5/2021 Thời gian thực hiện: 05 phút (không kể thờ g a p át đề) TOPIC 3 YOUR HOUSE IN THE FUTURE PART 2: Individual long turn (This part is given to the student) Talk about your dream house. You should talk about: 1. What type of house you live in the future. 2. Who you will live with . 3. Where the house willbe located . 4. What there will be around the house . 5. What appliances you will have in your house . 6. Why you like your future house .
  11. TRƯỜNG THCS HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II NGUYỄN THỊ LỰU Năm học: 2020 - 2021 Môn : TIẾNG ANH – Lớp 6 Ngày thi:(HDC 10/01/2012 gồm có 02 trang) SECTION A (6,0 points) ( Mỗi câu đúng 0,2 điểm) 30 câu x 0,20 = 6,0 điểm MÃ ĐỀ 601 : Câu Câu Câu Câu Trả lời Trả lời Trả lời Trả lời hỏi hỏi hỏi hỏi 1 D 9 B 17 B 25 D 2 D 10 C 18 D 26 D 3 B 11 C 19 A 27 C 4 A 12 A 20 B 28 C 5 BF 13 D 21 B 29 B 6 AT 14 C 22 D 30 B 7 AT 15 C 23 A 8 BF 16 A 24 A MÃ ĐỀ 602 : Câu Câu Câu Câu Trả lời Trả lời Trả lời Trả lời hỏi hỏi hỏi hỏi 1 D 9 C 17 A 25 B 2 D 10 D 18 D 26 B 3 B 11 A 19 C 27 B 4 A 12 B 20 C 28 C 5 BF 13 D 21 C 29 B 6 AT 14 A 22 A 30 C 7 AT 15 D 23 B 8 BF 16 B 24 D Section B (2,0 points) I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Write your answers on your answer sheet. (0,5 point) Question 1: No hotel in the street is more modern than this hotel.  This hotel is the most modern (hotel) in the street. Question 2: There will be a robot in my dream house.  My dream house will have a robot .
  12. II. Writing a paragraph (1,5 points) Write a paragraph (at least 60-80 words), tell about your future house Tiêu chí Chi tiết Điểm Cấu trúc đoạn văn 0,1 Câu đề dẫn 0,1 Bố cục Sắp xếp ý 0,1 Câu kết luận 0,1 Lập luận, dẩn chứng, ví dụ 0,15 Phát triển ý 0,15 Phát triển ý- nội dung Liên kết ý 0,15 Số lượng từ 0,1 Phù hợp với nội dung chủ đề 0,1 Phù hợp văn viết 0,1 Sử dụng ngôn từ Đa dạng về cấu trúc 0,1 Sử dụng đúng dấu câu 0,05 Ngữ pháp, dấu câu và chính tả Sử dụng thời, thể, cấu trúc đúng ngữ pháp. 0,1 Viết đúng chính tả. 0,1 Tổng điểm 1,5
  13. KHUNG MA TRẬN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ II TIẾNG ANH 6 NĂM HỌC 2020-2021 THỜI GIAN: 60 phút PHẦN TRẮC NGHIỆM Nhận Biết Thông Hiểu Vận dụng Ghi Chú Tổng số Tên Chủ đề TNKQ TL TNKQ TL Thấp Cao câu/điểm Một bài nói Speaking Present the topic Answer the question 1 Answer the question 2 và 2 câu hỏi Topic: Unit 7,8,11 /2đ 4 câu: Multiple choice Từ câu 1 Listening 4 câu: True/False đến câu 8 Topic: Unit 7 to Unit 8 câu/1,6đ Topic: Unit 7 to Unit 11 11 3 câu: Multiple Từ câu 9 Choice đến câu 11 - Stress: 1-2 or 2-3 Phonetics syllables 3 câu/0,6đ - Vowel - consonant -If clause Từ câu 12 2 câu: Multiple Choice đến câu 17 -present perfect Vocabulary: Unit 7 to Unit Grammar- 11 (meaning, word form). -simple past 6 câu/1,2đ Vocabulary 1 câu: Multiple Choice - Prepositions of Spoken language: Unit 9 manner -word form Câu 18 Closest in 1 câu: Multiple Choice 1 câu/0.2đ meaning Câu 19 Opposite in 1 câu: Multiple Choice 1 câu/0.2đ meaning 3 câu: Multiple Từ câu 20 Choice đến câu 22 Grammar: Mistake 3 câu/0.6đ Identification -word form -simple future -present perfect
  14. 8 câu: Multiple Từ câu 23 Choice đến câu 30 Reading Topic: Unit 7 to Unit 11 - Clozed text (4 câu) 8 câu/1,6đ - Answer the questions/ multiple choice (4 câu) PHẦN TỰ LUẬN 1 đoạn 2 câu B. Write a paragraph A. Rewrite the The topic: My favorite (at least 60-80 words), sentences: television programme, My 2 câu /0.5đ Writing favorite sports and games , tell about your future - Superlative of short or house long adjectives 1 đoạn/1.5đ My future house - There will be / S+will+have 1 đoạn văn + trả lời 1 2 câu + trả lời 1 câu 30 câu/6,0đ 15 câu 15 câu + phần nói câu hỏi phần nói hỏi phần nói (TN) Bài viết 2 câu viết/ Bài nói Tổng cộng Điểm 0,5đ (TL) 3,0 4.0 2.0 1.0 1 đoạn/1.5đ Nói /2.0đ Giáo viên ra đề Phạm Thị Thanh Lan
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2