intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học sinh giỏi cấp huyện Việt Yên có đáp án môn: Tiếng Anh 7 (Năm học 2012-2013)

Chia sẻ: Tiệp Khùng | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:8

729
lượt xem
76
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi học sinh giỏi cấp huyện Việt Yên có đáp án môn "Tiếng Anh 7" năm học 2012-2013 giúp các bạn củng cố lại kiến thức và thử sức mình trước kỳ thi. Hy vọng nội dung đề thi sẽ giúp các bạn đạt kết quả cao trong kỳ thi sắp tới.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi cấp huyện Việt Yên có đáp án môn: Tiếng Anh 7 (Năm học 2012-2013)

  1. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI CẤP HUYỆN VIỆT YÊN NĂM HỌC 2012-2013 MÔN THI: Tiếng Anh 7 ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 120 phút Điểm bài thi Bằng số: ChữkíGK1:………………………… Phách Bằng chữ:…………… ChữkíGK2:………………………… Lưu ý: - Đề thi gồm 05 trang, thí sinh làm trực tiếp vào đề thi - Thí sinh không được dïng bất cứ tài liệu nào kể cả Từ điển. Question I: Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others: (10 p) 1. A. serious B. symptom C. sugar D. sauce 2. A. cable B. station C. answer D. latest 3. A. wrong B. weight C. wait D. weather 4. A. math B. month C. both D. with 5. A. teenage B. shortage C. message D. passage 6. A. started B. weighed C. measured D. called 7. A. follow B. allow C. blow D. know 8. A. earth B. earn C. heart D. heard 9. A. headache B. each C. watch D. church 10 A. minority B. gramophone C. robbery D. monument Question II: Fill in each blank with the correct form of the word given in capital: (10 p) 1. The noise of the city kept Hoa __________________________________ WAKE 2. When she was a young, Mrs Nhung wanted to be an _____________________ ACT 3. All children should play outdoors and develop their _________________skills. SOCIETY 4. There are four ________________________________ in that pop music. MUSIC 5. There is a ______________________________ that he’ll come tomorrow POSSIBLE 6. I took the medicine and the headache __________________________ APPEAR 7. There are about two hundred _________________________ in this company. EMPLOY 8. I received an _______________________ to lunch from him. INVITE 9. Words in a dictionary are in ____________________________ order. ALPHABET 10. This lovely apartment has two bedrooms and it is ______________________ FURNISH
  2. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Question III: Put the verbs into correct tense or form: (10 p) 1. He (take) many photos when he arrived in Kenya 2. Jack is interested in (open) a bar. 3. Miss Helen will help as soon as she (finish) that letter. 4.We (be) students in four years. 5.Why are you taking that big basket ? - I (buy) a lot of vegetables. 6. Paul couldn’t read until he (be) eight years old. 7. That tree makes the house very dark. - Well, I (cut) it down. 8.You (know) why an apple (fall) down and not up? 9. Now I (understand) what you are trying to say. Question IV: Choose the word or phrase that best completes each sentence: (15 p) 1. Jane and Jack stood in front of the mirror and looked at ……………….. a. herself b. himself c. themselves d. ourselves 2. Which one is ……… milk or orange juice? a. better b. the best c. good d. well 3. The news on TV last night ……………………. very good. a. was b. has c. were d. be 4. The smaller the room is, the ……….furniture it needs. a. fewer b. smaller c. more d. less 5. ……………..seeing beautiful sites , visitors enjoy traditional food. a. According to b. Together c. Apart d. As well as 6. Thanks for giving me good advice. a. You’re welcome b. What about going to the movies? c. I’d love to. What time? d. Thank you 7. His English is better than …………… a. me b. my c. I d. mine 8. Isn’t it easy to learn English well ? - ……………………….. a. No, it is b. No, it does not c. Yes, it is d. Yes. It does 9. There are two churches in the town and ………………of them are extremely old. a. each b. all c. both d. most 10. “Nghi doesn’t like American beer” – “……………… does Vy”. a. Either b. So c. Neither d. too 11. Mr Robinson speaks Vietnamese very…………………… .. a. skillfully b. good c. fluently d. best
  3. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 12. He…………be tired after all that hard work. I’m sure about that. a. may b. can c. must d. certainly 13. Tim wants to hear about ……………………. a. how students in Viet Nam live. b. how students in Viet Nam live? c. how do students in Viet Nam live? d. how do students in Viet Nam live. 14.________ is a fun, easy and inexpensive activity a. Walk b. Walking c. Walked d. for a walk 15. Dien Bien Phu is only 30 kilometers from the Laos’…………… a. place b. region c. border d. capital Question V: Fill in each numbered blank with one suitable word. (10 p) Liz has just come back from her (1)……….in Nha Trang. It was really wonderful. She had a lot of (2)……….. For Liz, the people in Nha Trang were friendly and the food was delicious. But she thought that most things there weren’t cheap. They were quite (3)………. Her parents took her to see Cham (4)……….and Tri Nguyen Aquarium. In Tri Nguyen Aquarium they saw some sea animals (5)……….sharks, dolphins and turtles. They also saw a lot of different (6)………..of fish. Liz liked the colorful fish. She (7)………..they were the most beautiful. They bought some things from the souvenir (8)………..near the exit of the aquarium. Liz’s father (9)………..her a cap with a picture of dolphin, and her mother bought a poster. Liz bought gifts for her friends. (10)……….the trip Liz didn’t feel tired at all. She had a great time! Question VI: Read the following passage then choose the best answer to fill in the blank: (10 p) For good or bad, computers are now part of our daily life. Experts predict that before long all schools and businesses and most families in the rich parts of the world will (1)__________a computer of some kind. Among the general public, computers arouse strong feelings-people either love them (2)___________ hate them. The computer lovers talk about how useful computers can be in business, in education and (3) ____________the home. Apart (4) ______________ all the games, you can do your accounts on them, learn languages from them, write letters on them, and in some places even(5)_____________ your shopping with them. They say that computers bring leisure, as many (6)______________ jobs are taken over by computerized robots. The haters, on the other hand, argue that computers bring not leisure but (7)______________. They worry, too, that people (8)__________spend all the time talking to computers may forget (9) ________________ to talk to each other. Their biggest fear is that computers may eventually take (10) _____________ from human beings altogether.
  4. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 1. A. own B. do C. learn D. make 2. A. to B. but C. and D. or 3. A. at B. on C. in D. to 4. A. for B. from C. with D. to 5. A. do B. make C. have D. surf 6. A. interesting B. skillful C. pleasant D. unpleasant 7. A. unemployed B. employment C. unemployment D. employ 8. A. that B. on who C. who D. whom 9. A. why B. how C. that D. when 10. A. over B. in C. place D. off Question VII: Each of the following sentence has one mistake. Identify and correct the mistakes: (10p) 1. Videos are good funny, but players must be careful. 2. They got used to live in the city. 3. My brother spends a lot of time play sports. 4. Minh felt happily when the dentist filled the cavity. 5. Viet Nam attracts a great number of visits from all over the world. 6. They are hanging their clothes to make them to dry. 7. He was absent from work yesterday because he is ill. 8. There are many different types of fishes in the Aquarium. 9. On the way to the beach they stopped at a restaurant in a short time. 10. My father’s going to buy some new furniture for our living room. Question VIII: Finish the second sentence so that it has the same meaning as the first. (10 p) 1. Mr. Thanh couldn’t enjoy the meal because of the stomachache. -> The stomachache prevented………………………………………………………………………... 2. Mrs. Oanh cooks well. -> Mrs. Oanh is……………………………………………………………………………..…………. 3. It isn’t important for you to finish the work to day. -> You don’t……………………………………………………………………………….………… 4. He is a slower and more careful driver than I am. -> He drives………………………………………………………………………………….………. 5. The boy spends 3 hours a day learning the lesson. -> It takes……………………………………………………………………………………..……… 6. He preferred oranges to durians.
  5. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí -> He liked…………………………………………………………………………………..……….. 7. Zidane is among the greatest football players in the world. -> One of the…………..……………………………………………………………………………… 8. Why didn’t you come to class last Monday? -> Why were…………………………………………...………………………………………..…...? 9. The exam was easier than we thought. -> The exam was not…………………………………………………………………………..……... 10. The visitor spoke so quickly that I couldn’t understand what he said. -> The visitor spoke too………………………………………………………………………..…….. Question IX: Use the given words to make complete sentences. (10 p) 1. Vietnamese students/ have more/ fewer vacations/ American ones? ………………………………………………………………………………………………………....? 2. Talk / friends / be / most common way / relax / recess …………………………………………………………………………………………………………. 3. Not spend / much / your time / arcade …………………………………………………………………………………………………………. 4. Village / quiet / and / there / only / little / traffic …………………………………………………………………………………………………………. 5. You / better / eat / too / candies / because / they / not good / your teeth …………………………………………………………………………………………………………. 6. Last semester / my class / there be / total / 98 day’s absence/ due /sickness ……………………………………………………………………………………………………..….. 7. Children / spend / only / small part / free time / play / electronic games …………………………………………………………………………………………………………. 8. Everyone / happy / and / wished /keep / activity / walking. …………………………………………………………………………………………………………. 9. Mother / not like / city / because / noisy / and / roads / busy …………………………………………………………………………………………………………. 10. He/ love/ collect /stamps//. He / have/ hundreds/ stamps/ collection. …………………………………………………………………………………………………………. Question X: Fill in each blank with the suitable preposition. (5 p) 1. Videos are very important ……………………..education. 2. Children should be with people ………………………their own age 3. I prefer to socialize ………………..…..my friends in my free time.
  6. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 4. He didn’t do the homework when the film show was …………………… 5. Did you speak to Mr Robinson……….……………your vacation in Da Lat? ------------- The end--------------
  7. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí ĐÁP ÁN ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH LỚP 7 Question I. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. C 2. C 3. A 4. D 5. A 6. A 7. B 8. C 9. A 10.B Question II. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. awake 6. disappeared 2. actress 7. employees 3. social 8. invitation 4. musicians 9. alphabetical 5. possibility 10. furnished Question III. (10đ) Mỗi ý đúng 1 điểm 1. took 4. will be 7. will cut 2. opening 5. am going to buy 8. Do you know – falls 3. finishes 6. was 9. understand Question IV. (15đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. c 2. a 3. a 4. d 5. d 6. a 7. d 8. c 9. c 10. c 11. c 12. c 13. a 14. b 15. c Question V. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. vacation 4. temple 7. thought 10. after 2. fun 5. like 8. shop 3. expensive 6. types 9. bought Question VI. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. A 2. D 3. C 4. B 5. A 6. D 7. C 8. C 9. B 10. A Question VII. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. funny -> fun 6. to dry -> dry 2. live -> living 7. is -> was 3. play -> playing 8. fishes -> fish 4. happily - > happy 9. in -> for 5. visits - > visitors 10. furnitures -> furniture Question VIII. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. The stomachache prevented Mr Thanh from enjoying the meal. 2. Mrs Oanh is a good cook.
  8. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 3. You don’t have to / need to finish the work today. 4. He drives more slowly and carefully than I do (me). 5. It takes the boy 3 hours a day to learn the lesson. 6. He liked oranges more than durians. 7. One of the greatest football players in the world is Zidance. 8. Why were you absent from class last Monday? 9. The exam was not as difficult as we thought. 10. The visitor spoke too quickly for me to understand what he said. Question IX. (10đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1 . Do VietNamese students have more or fewer vacations than American ones? 2. Talking with/ to friends is the most common way of relaxing at recess. 3. Don’t spend too much of your time in the arcade. 4. The village is quiet and there is only a little traffic. 5. You had better not eat too many cadies because they are not good for your teeth. 6. Last semester in my class there was a total of 98 days’ absence due to sickness. 7. Children should spend only a small part of their free time playing electroic games. 8. Everyone was (so) happy and wished to keep the activity of walking. 9. My mother doesn’t like the city because it is noisy and the roads are busy. 10. He loves collecting stamps . He has hundreds of stamps in his collection. Question X. (5đ) Mỗi câu đúng 1 điểm 1. in 2. of 3. with 4. on 5. about ------------- The end---------------
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD


intNumView=729

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2