intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi KSCL tuyển chọn HSG lớp 12 môn tiếng Anh năm 2017-2018 - THPT Yên Lạc

Chia sẻ: Hoàng Văn Hưng | Ngày: | Loại File: DOCX | Số trang:9

269
lượt xem
61
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Hi vọng Đề thi KSCL tuyển chọn HSG lớp 12 môn tiếng Anh năm 2017-2018 của trường THPT Yên Lạc sẽ cung cấp những kiến thức bổ ích cho các em trong quá trình học tập nâng cao kiến thức trước khi bước vào kì thi học sinh giỏi của mình.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi KSCL tuyển chọn HSG lớp 12 môn tiếng Anh năm 2017-2018 - THPT Yên Lạc

  1.  SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC KỲ THI KSCL ĐỘI TUYỂN HSG LỚP 12  TRƯỜNG THPT YÊN LẠC 2 NĂM HỌC 2017 – 2018 ĐỀ THI MÔN: TIẾNG ANH Thời gian: 180 phút, không kể thời gian giao đề (Đề thi gồm 05 trang) A. LISTENING (The recording will be played TWICE) Questions 1­10 Complete the notes below. Write NO MORE THAN TWO WORDS AND/OR A NUMBER for each answer. West Bay Hotel­ details of job                                      Example                       Answer                           Newspaper advert for temporary staff Vacancies for 1____________ Two shifts Can choose your 2_______________( must be the same each                                week) Pay: £5.50 per hour, including a 3___________________ A 4________________ is provided in the hotel Total weekly pay: £231 Dress: a white shirt and 5______________ trousers (not                               supplied)            a  6______________(supplied) Starting date: 7_____________ Call Jane 8_______________ (service Manager)                            before 9_______________tomorrow (Tel: 832009) She’ll require a 10___________________ 1
  2. B. PHONETICS  Pick out the word whose stress pattern is different from that of the other words. Identify your answer  by circling the corresponding letter A, B, C or D.   1. A. architecture B. comparison C. championship D. communism 2. A. unaffected B. unanimous C. unaccoutable D. unambiguous 3. A. necessary B. infamous C. automobile D. technique 4. A. disappear B. government C. hurricane D. triangle 5. A. disease B. aspect C. design D. mature C. LEXICO­GRAMMAR Part 1. Complete the following sentences by choosing the correct answer A, B, C or D.  1. He prefers to attend Economics University rather than _______. A. go to Polytechnic B. to be accepted to Polytechnic C. studying Polytechnic D. to attend Polytechnic 2. It could have been a lot worse _____ there. A. when he had not been   B. had he not been C. for he had not been D. whether or not he had been 3. It is advised that not only Tam but also his friends ___ punctual. A. be  B. are C. is D. were 4. It was an embarrassing situation, but she managed to _____. A. laugh at it B. laught on it C. laugh it off D. laugh it out 5. When his alarm went off, he shut if off and slept for ____ 15 minutes. A. other B. others C. another D. the others 2
  3. 6. _______ as taste is really a composite sense made up of both taste and smell. A. That we refer to B. What we refer to C. To which we refer D. What do we refer to 7. It took the parents a long time to ______ their children’s game. A. catch up with  B. catch up  C. catch on to  D. catch out  8. Prizes are awarded _____ the number of points scored.       A. resulting from     B. adding up                 C. presented to               D. according to 9. Many _____ crafts such as weaving are now being revived.       A. customary B. habitual                    C. traditional                   D. ordinary 10. The soldier was punished for _______ to obey his commanding officer’s orders.           A. refusing               B. regretting                 C. objecting                     D. resisting 11. The police finally arrested the _______ criminal. A. famous                B. renowned                 C. respectable            D. notorious 12. Football is the most typical example of ______ sports.       A. viewer   B. watcher     C.  spectator          D. observer 13. Do you need to give your speech another _______ or do you already know it by heart?       A. break­down   B. check­up      C. run­through           D. mix­up 14. Mr. Jones knew who had won the contest, but he kept it under his ______ until it was announced  publicly.       A. cap   B. tongue       C. hat D. umbrella 15. The ceiling fans were on, but unfortunately they only _____ the hot, humid air. A. stirred up            B. poured through           C. turned into                    D. cut back Part 2. Supply the correct form of the word provided to the right of each blank. 1. _______, we could still win, but it’s not very likely.                                                       THEORY 2. They never dare to leave their child ________ for even a moment.                                 ATTEND 3. He was taken to court for _________.                                                                               PAY 4. Nothing wrong will happen to you as long as you follow the strict _____ set by the  inspector.                                                                                                                               GUIDE 5. The Vietnamese people are happy to talk about their past and show an amazing resilience      and _________.                                                                                                                  FORGIVE 6. The teacher warned the children that if they _______ again, they would be punished.    BEHAVE 7. The manager handed in his _____ after being accused of dishonesty.                              RESIGN 8. It is said that the problem of rapid climate change has been caused by two drastic____. FOREST                 9. She is so ______ that she won’t let anything stand in her way of her ambition.               MIND 10. It’s ______ when people won’t believe things that are obviously true.                           FURY Part 3. The text below contains 10 mistakes. Find and correct all the mistakes in the numbered lines.  3
  4.         Simply be bilingual does not qualify anyone to interpreting.  Interpreting does not merely a mechanical process of converting  one sentence in language A into a same sentence in language B.  Rather, it is a complex art in that thoughts and idioms which have  no obvious  analogues  from tongue to tongue ­ or words  which  have multiple meaning – must quickly be transformed in many a  way that the message is clearly and accurately expressing to the  listener.             There   are   two   kinds   of   interpreters,   simultaneous   and  consecutive, each require separate talents. The former, sitting in an  isolated booth, usually at a large multilingual conference, speaks  to listeners wearing headphones, interpreting that a  foreign­language   speaker   says   as   he   says   it­actually   a   sentence  afterwards. Consecutive interpreters are the one most international  negotiators use. They are mainly employed for smaller meetings  without sound booths, headphones, and another high­tech gear.            D. READING COMPREHENSION Part 1. Read the following passage and choose the correct answer by circling the corresponding letter  A, B, C or D.      Legend has it  that sometime toward the end of the Civil War (1861­1865) a government train  carrying oxen traveling through the northern plains of eastern Wyoming was caught in a snowstorm and had  to be abandoned. The driver returned the next spring to see what had become of his cargo. Instead of the  skeletons he had expected to find, he saw his oxen, living, fat, and healthy. How had they survived? The answer lay in a resource that unknowing Americans lands trampled underfoot in their haste to  cross the “Great American Desert” to reach lands that sometimes proved barren. In the eastern parts of  the United States, the preferred grass for forage was a cultivated plant. It grew well with enough rain, then  when cut and stored it would cure and become nourishing hay for winter feed. But in the dry grazing lands  of the West that familiar bluejoint grass was often killed by drought. To raise cattle out there seemed risky   or even hopeless.  Who could imagine a fairy­tale grass that required no rain and somehow made it possible for cattle to  feed themselves all winter? But the surprising western wild grasses did just that. They had wonderfully  convenient features that made them superior to the cultivated eastern grasses. Variously known as buffalo  grass,   grama   grass,   or   mesquite   grass,   not   only   were   they   immune   to   drought;   but   they   were   actually  preserved by the lack of summer and autumn rains. They were not juicy like the cultivated eastern grasses,  but had short, hard stems. And they did not need to be cured in a barn, but dried right where they grew on  the ground. When they dried in this way, they remained naturally sweet and nourishing through the winter.  Cattle left outdoors to fend for themselves thrived on this hay. And the cattle themselves helped plant the  fresh grass year after year for they trampled the natural seeds firmly into the soil to be watered by the  4
  5. melting snows of winter and the occasional rains of spring. The dry summer air cured them much as storing  in a barn cured the cultivated grasses.   1. What does the passage mainly discuss?         A. A type of wild vegetation                B. Western migration after Civil War         C. The raising of cattle                         D. The climate of the Western United States 2. What can be inferred by the phrase “Legend has it” in line 1?         A. Most history book include the story of the train.         B. The story of the train is similar to other ones from that time period.         C. The driver of the train invented the story.         D. The story of the train may not be completed factual. 3. The word “they” in line 4 refers to _____.         A. plains B. skeletons C. oxen                      D. Americans 4. What can be inferred about the “Great American Desert” mentioned in line 6?         A. Many had settled there by the 1860’s.         B. It was not originally assumed to be a fertile area.         C. It was a popular place to raise cattle before the Civil War.         D. It was not discovered until the late 1800’s. 5. The word “barren” in line 6 is closed in meaning to _____.         A. lonely B. uncomfortable               C. infertile                D. dangerous 6. The word “preferred” in line 7 is closed in meaning to _____.         A. favored B. available  C. ordinary               D. required 7. Which of the following can be inferred about the cultivated grass mentioned in the second paragraph?         A. Cattle raised in the Western United States refused to eat it.         B. It had to be imported into the United States.         C. It would probably not grow in the western United States.         D. It was difficult for cattle to digest. 8. Which of the following was NOT one of the names given to the western grasses?         A. Mesquite grass        B. Bluejoint grass    C. Buffalo grass D. Grama grass 9. Which of the following was NOT mentioned as a characteristic of western grasses?         A. They contain little moisture B. They have tough stems         C. They can be grown indoors D. They are not affected by dry weather 10. According to the passage, the cattle help promote the growth of the wild grass by_____.         A. eating only small quantities of grass.         B. continually moving from one grazing area to another.         C. naturally fertilizing the soil.         D. stepping on and pressing the seeds into the ground. Part 2.  Read the following passage and choose the correct answer to complete the following passage by  circling the corresponding letter A, B, C or D. FUN AND GAMES Do you think computer games are just for kids? Then you should think again. You might be surprised to learn  that the games industry now makes more money than Hollywood. (1)___ a family buy a new PC, all they really  want to do is to play games. It is (2)______ surprising that video gaming has become one of the most popular (3)_____  of entertainment  today. A good game is like a good film, it will hold your (4)_____, (5)_______ your imagination and play with   your emotions. The big difference, however, is that watching a movie is a passive (6)______. You have to say how the (7)_____  develops or which characters  dominate the story. With computer games, you direct the action and that is  5
  6. (8)______ makes them so exciting. Finding the (9)_____ game is likely to signal the beginning of a lasting love  affair with the interactive world of make­believe. It is wrong to think of gaming as something simply for children and teenagers. In fact, the (10)____ growth area  of the market is the 25­35 age group. 1. A. As soon as B. As well as C. As far as D. As long as 2. A. Whatsoever B. no C. hardly D. barely 3. A. makes B. means C. sorts D. forms 4. A. feeling B. attention C. breath D. control 5. A. hold B. capture C. grasp D. clutch 6. A. pastime B. action C. passion D. fun 7. A. event B. content C. account D. plot 8. A. thing B. which C. what D. part that 9. A. accurate B. right C. complete D. proper 10. A. broadest B. widest C. biggest D. farthest Part 3. Read the passage and fill in each numbered gap with ONE suitable word. We advertised the (1)______ of Sale Manager last week in the national newspapers. So far we’ve had  more than fifty (2)______ for the job. As you know, we’re offering a (3)______ of £19,000. We would  prefer to appoint some one with a few years’ (4)_____ in the field. Remember that we stated in the  advertisement that high academic (5)______ are not so necessary for a job like this; we need to stress  that in this company all (6)______ are treated in the same way. Everyone is entitled to an annual share in  the (7)_____ of the company, and we believe that good working relations between (8)______ and  (9)______ are essential. We’ve selected ten (10)______ to be interviewed next week. The sucessful one  will take up his/her job from next month. E. WRITING Part 1. Rewrite each of the following sentences in such a way that it has a similar meaning to the   original one. You must not change the word given. 1. She listens more sympathetically than anyone else. (SYMPATHETIC) → She___________________________________________________________. 2.You are asking questions because you didn’t pay enough attention . (INATTENTION) → Had ___________________________________________________________. 3.  You didn’t think carefully enough before you decided.   (OUGHT) → You ____________________________________________________________. 4. The book was not as good as he had hoped.   (EXPECTATIONS) → The book________________________________________________________. 5. Scientists say that forests are being destroyed by air pollution.  (BLAME) → Scientists ________________________________________________________. Part 2. Write an essay within 250 words on the following topic.  “When people succeed, it is because of hard work. Luck has nothing to do with success.”  Do you agree or disagree with the quotation above?      Use specific reasons and examples to support your answer.  ­­­­­THE END­­­­­ 6
  7. Cán bộ coi thi không giải thích gì thêm. SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC KỲ THI KSCL  ĐỘI TUYỂN HSG LỚP 12 NĂM HỌC 2017 – 2018 TRƯỜNG THPT  HƯỚNG DẪN CHẤM MÔN: TIẾNG ANH YÊN LẠC 2                                                (Đáp án gồm 02 trang) A. LISTENING. (10 pts) Part 1. (10 pts: 1pt/each correct answer) 1. waiter(s)  2. day off 3. break 4. (free) meal 5. dark  (coloured/colored)  6. jacket        7. 28 June      8. Urwin        9. mid­day/12.00 p.m   10. reference B. PHONETICS. (5pts) (5 pts: 1p/each correct answer) 1. B 2. B 3. B 4. A 5. B C. LEXICO ­ GRAMMAR. (35 pts)  Part 1. (15 pts: 1pt/each correct answer) 1. A 2. B 3. A 4. C 5. C 6. B 7. C 8. D 9. C 10. A 11. D 12. C 13.C 14.C 15.A Part 2. (10 pts: 1pt/each correct answer)  1. Theoretically   2. unattended  3. non­payment    4. guidelines    5. forgiveness     6. misbehaved     7. resignation   8. deforestation    9. single­minded     10. infuriating Part 3. (10 pts: 1pt/each correct answer – 0.5 pt/ each finding + 0.5pt/ each correction) Mistake/ line Correction 7
  8. 1. to for 2. does is 3. a same the same 4. that which 5. many such 6. expressing expressed 7. require requires 8. that what 9. one ones 10. another other D. READING (30 pts) Part 1. (10 pts: 1p/each correct answer) 1. A 2. B 3. C 4. D 5.   6. A 7. C 8. B 9. D 10. B C Part 2. (10 pts: 1p/each correct answer) 1. A 2. C 3. D 4. B 5. B 6. A 7. D 8. C 9. B 10. C  Part 3 (10 pts: 1p/each correct answer) 1. position/post 2. applicants 3. salary 4. experience 5. qualifications 6.employees/  7. profit 8.management/bosse 9. staffs 10. candidates staffs s E. WRITING. (20 pts) Part 1. (5 pts: 1pt/each correct answer) 1. She is a more sympathetic listener than anyone else. 2. Had it not been for your inattention, you wouldn’t be asking questions. 3. You ought to have thought more carefully before you decided. 4. The book failed to come up to his expectations. 5. Scientists blame the destruction of forests on air pollution. Part 2. Essay Writing (15 pts)  Correct form of essay  ­ Contents: a provision of all main reasons and appropriate supporting  writing  ideas and relevant examples (8pts) (15 points) ­ Language: a variety of vocabulary and appropriate structures (4pts) ­ Presentation: coherence, cohesion, and appropriate style (3pts) Incorrect form of essay  ­ Contents: a provision of all main reasons and appropriate supporting  writing ideas and relevant examples (4pts) (8 points) ­ Language: a variety of vocabulary and appropriate structures (2pts) ­ Presentation: coherence, cohesion, and appropriate style (2p)  ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ Hết­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ 8
  9. 9
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2