intTypePromotion=1
ADSENSE

ÔN TẬP THI ĐẠI HỌC TIẾNG ANH

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

913
lượt xem
408
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'ôn tập thi đại học tiếng anh', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ÔN TẬP THI ĐẠI HỌC TIẾNG ANH

  1. ÔN TẬP THI ĐẠI HỌC TIẾNG ANH Đơn vị: Cục khảo thí và kiểm định chất lượng giáo dục I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the other words in each group( 10pts): 1. A. create B. creature C. ease D. increase 2. A. cool B. moon C. proof D. stood 3. A. place B. plate C. trace D. travel 4. A. above B. glove C. love D. prove 5. A. suit B. seven C. sugar D. sun 6. A. shot B. chemical C. fresh D. champagne 7. A. needed B. played C. rained D. followed 8. A. houses B. faces C. horses D. sources 9. A. grades B. pilots C. shapes D. tricks 10. A. dollar B. lower C. micro D. stone II. Choose A, B, C or D to complete the following sentences(10pts): 1. Maths and Literature are…….subjects for children i n Vietnam. A. adding B. compulsory C. optional D. religious 2. They used to……swimming in the afternoon. A. go B. going C. went D. gone 3. He is a generous man. He is………known for his generosity. A. well B. good C. better D. best 4. If people stop using dynamite for fishing, a lot of sea creatures will be well……. A. preservation B. preserve C. preserved D. preservative 5. We think that Mother's Day should be celebrated………… A. nation wide B. national C. nation D. native 6. What must you do if you want to show you are………perfect healthy? A. on B. in C. at D. with 7. I don't know…….it is right or wrong. A. whenever B. whether C. unless D. that 8. Your composition is……..better than his. A. more B. much C. probable D. very 9. You look…….you were tired. A. like B. although C. until D. as if 10. I didn't feel too bad really, I only had a………..attack flu. A. weak B. small C. gentle D. mild III . There is a mistake in each of the following sentences. Find and correct it(10pts) 1. The house painted more than 3 years ago but I am not going to have it done again for a while. 2. Water-skiing can be expensive and one way of reducing this is joining a club. 3. We've been here only one day, but we've been taken three rolls o f film. 4. There was a report on the Independent about this new law. 5. Please give me few coffee and some bread if you have any left. 6. Unless we work harder, we will finish on time. 7. The children are only allowed watching television on the weekend. 8. Perhaps mankind's first important music influence was the songs of birds. 9. People can buy since a needle to an eagle in this shopping center. 10. This book , that I bought last week, is very interesting. IV. Use the correct form of the word in brackets(10pts): Cuïc khaûo thí vaø kieåm ñònh chaát löôïng giaùo duïc 1
  2. 1. He seems to be quiet……..about the future. ( hopeful) 2. As a child I had an……….friend and called Polly. ( imagine) 3. She was……….with the new decision. ( disappoint) 4. As a doctor, he likes studying the……system. ( respire) 5. He thinks it's……….to let her know the truth. ( need) 6. You need a lot of…………to be a teacher. ( patient) 7. He draw cartoon for a………magazine. ( humour) 8. Theatre company that they started is still in………..today. ( exist) 9. She had to make some very difficult……… ( decide) 10. It is impossible to……….between a hobby and interest.? ( distinct) V. Choose the one option A, B,C or D that best complete the passage(10pts) One of t he most famous statues in the world….(1) on an island in New York Harbor. This statue is, of course, the Statue of Liberty. The Statue of Liberty is a woman…..(2)… the torch of liberty, and its….(3)… name is the " Statue of Liberty Enlightening the World". The statue was a….(4).. to American people from the French..(5)….the friendship between the two n ations. It was designed by Frederic Auguste Bartodie and…(6)…in 1884 in France, then was….(7) to American and put up in 1886. In the years after the statue was put up, many…(8)…came to the United States through New York. ….(9) they entered New York Harbor, they saw the Statue of Liberty holding up her torch. She…(10)…..a welcome to a land of freedom. 1. A. stands B. puts C. exists D. finds 2. A. who holding B. holds C. holding D. she holds. 3. A. false B. common C. first D. official 4. A. favor B. gift C. power D. representative 5. A. who show B. to show C. showing D. that shows 6. A. completed B. raised C. achieved D. performed 7. A. gone B. removed C. taken D. transported 8. A. foreigners B. immigrants C. aliens D. emigrants 9. A. During B. While C. Since D. As 10. A. symbolized B. made C. got D. extended VI. Fill in each space with a suitable preposition.(10 pts) 1. Tell me what is wrong……doing this job. 2. She is bad………gathering sources of information. 3. Why don't you bring……a raincoat? 4. What aspect……learning English do you find difficult? 5. My friend works ……a national bank in Ho Chi Minh city. 6. I look forward………hearing from my mother in Singapore. 7. His village lies near the foot of a mountain and……a river. 8. I met him in 1999……those days I didn't pay attention to him. 9. My shoes are dirty. I'd better take them……before I come in. 10. The park was named……a young hero, Le Van Tam. VII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it(20pts) 1. He won't do it unless you pay him advance. He'll do it only……………………………………. 2. Come back when you have delivered the message. Don't come back…………………………………… Cuïc khaûo thí vaø kieåm ñònh chaát löôïng giaùo duïc 2
  3. 3. I think somebody's already told me that story. I think I……………………………………………. 4. She never seems to succeed even though she works hard. However…………………………………………… 5. When she heard the news, she broke down. On………………………………………………… 6. It might be a good idea to use honey instead of sugar. Why……………………………………………… 7. When you lie, some gestures can show you are lying. Some gestures……………………………………… 8. He never suspected that the money had been stolen. At no……………………………………………… 9. I don't really want to visit the museum. I'd rather…………………………………………… 10. My decision to get up and dance coincided with the band's decision to stop playing. The moment………………………………………… VIII. Fill in each gap with a suitable word(10pts): We are all destroying the Earth. The sea..(1)…..rivers are too dirty to swim in. There is so much smoke in the air that it is unhealthy to live….(2)… many of the world's cities. In one well - known city, for….(3)…., poisonous gases from cars pollute the air so much that policemen have to wear oxygen…..(4)….. We have to cut……(5) so many trees that the re are now vast areas of …(6)all over the world. As a result, farmers in….(7) of African can not grow enough to eat . In certain countries in Asia there is so little rice. Moreover, we do not….(8) enough care of the countryside. Wild animals are quickly disappearing. For ……(9), tigers are rare in India now because we have killed too many for them survive. However, it isn't so simple to talk……(10) the problem. We must act now before it is too late to do anything about it. Join us now! Save the Earth!. IX. Make all the changes and additions necessary to produce, from the following sets of words and phrases, sentences which together make a complete letter.(10pts) Dear sir, 1. I / wish/ make/ complaint/ recent holiday/ Copenhagen. 2. According / brochure/ I / receive/ Sunthoms Holidays/ holiday/ be/ to/ include/ two -day/ boat/ Oslo/ Norway. 3. However/ what/ brochure/ fail/ mention/ fact/ that/ excursion/ be/ to/ pay/ separately! 4. Unfortunately/ travel/ representative/ forget/ mention/ fact/ until/ we/ well/ sea! 5. By/ time/ too/ late/ change/ mind. 6. And/ if/ realize/ how/ much/ cost/ I / certainly/ go/ on/ it -especially/ since/ sea/ so/ choppy/ my/ wife/ I/ spend/ most/ trip/ seasick. 7. I/ grateful/ if/ you/ make/ sure/ future/ that / all/ extra/ costs/ clearly/ show/ brochure. 8. Apart/ above/ rest/ holiday/ Copenhagen/ wonderful/ both/ wife/ I/ fall/ love/ the Tivoli Gardens. 9. What/ experience!/ What/ atmosphere!/ We/ think/ lot/ visitors/ come/ there. 10. Whatever/ happen/ we/ certainly/ try/ return/ Copenhagen/ some/ future/ date. ( I/ can't/ say/ same/ Oslo!) Yours faithfully, Bernard Wilson Cuïc khaûo thí vaø kieåm ñònh chaát löôïng giaùo duïc 3
  4. ĐÁP ÁN I. ( 10pts) Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm. 1. A 2. D 3. D 4. D 5. C 6. B 7. A 8. A 9. A 10. A II. (10pts) Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm 1. B 2. A 3. A 4. B 5. A 6. B 7. B 8. B 9. D 10. D III.(10pts) Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm. 1. paintedwas painted 6. will won't; (UnlessIf) 2. joining to join 7. watching to watch 3. been taken taken 8. music musical 4. on  in 9. since from 5. few some 10. that which IV. (10pts) mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm 1. hopeless 2. imaginary 3. disappointed 4. respiratory 5. (un)necessary 6. patience 7. humorous 8. existence 9. decisions 10. distinguish V. (10pts) Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm 1. A 2. C 3. D 4. B 5. B 6. A 7. D 8. D 9. D 10. A VI. (10pts). Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm 1. with; 2. at; 3. along; 4.of ; 5. for ; 6. to; 7. by; 8. in; 9. off; 10. after VII. ( 20pts) Mçi c©u ®ĩng cho 2 ®iĨm 1. He'll do it only if you pay him in advance 2. Don't come back until you have delivered the message 3. I think I have already been told that story. 4. However hard she works, she never seems to succeed 5. On hearing the news, she broke down. 6. Why don't you try using honey instead of sugar 7. Some gestures can give you away when you lie. 8. At no time did he suspect (that) the money had been stolen. Cuïc khaûo thí vaø kieåm ñònh chaát löôïng giaùo duïc 4
  5. 9. I'd rather not visit the museum. 10. The moment I get up to dance the band stopped playing. VIII. (10pts) Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm 1. and ; 2. in; 3. example; 4. masks; 5. down; 6. wasteland 7. parts; 8. take; 9.instance; 10. about IX. (10pts) Mçi c©u ®ĩng cho 1 ®iĨm 1. I wish to make a complaint about a recent holiday to Copenhagen. 2. According to the brochure I received from Sunthoms Holidays, the holiday was to include a two-way boat trip to Oslo in Norway. 3. However, what your brochure failed to mention was the fact that the excursion was to be paid for separately! 4. Unfortunately, our travel representative for got to mention this fact until we were well at seat! 5. By that time it was too late to change one's mind. 7. I would be grateful if you could make sure in future that all extra costs are clearly shown in your brochure. 8. Apart from the above, the rest of our holiday in Copenhagen was wonderful, and both my wife and I fell in love with the Tivoli Gardens. 9. What an experience! What an atmosphere! We think a lot of visitors have come there. 10. Whatever happens, we shall certainly try to return to Copenh agen at some future date. ( I can't say the same about Oslo!) Your faithful, Bernard Wilson. Cuïc khaûo thí vaø kieåm ñònh chaát löôïng giaùo duïc 5
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2