intTypePromotion=1
ADSENSE

SỞ GD&ĐT QUẢNG NAM TRƯỜNG THPT TÂY GIANG ĐỀ THAM KHẢO ÔN THI TỐT NGHIỆP THPT MÔN

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

39
lượt xem
2
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'sở gd&đt quảng nam trường thpt tây giang đề tham khảo ôn thi tốt nghiệp thpt môn', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: SỞ GD&ĐT QUẢNG NAM TRƯỜNG THPT TÂY GIANG ĐỀ THAM KHẢO ÔN THI TỐT NGHIỆP THPT MÔN

  1. SỞ GD&ĐT QUẢNG NAM TRƯỜNG THPT TÂY GIANG ĐỀ THAM KHẢO ÔN THI TỐT NGHIỆP THPT MÔN TIẾNG ANH 12 - Thời gian làm bài 60 phút Chọn phương án đúng A, B, C hoặc D để hoàn thành mỗi câu sau: 1. How do you do? I am Peter. - ………… . A. I am eighteen. B. How do you do? I am John. C. How are you? D. I am fine, thank you. 2. This is the shortest way to the city center;…………………it is not the only way. A. but B. so C. however D.therefore 3. H er idea about ..................special class for ........... disabled at first met with opposition from their parents. D. the/  A. a/a B. a/ these C. a/ the 4. If he……………harder, I will pass the final exams. A. study B. studied C. is studying D. studies 5. If we had gone by b ike, we .................... carsick. A. get B. will not get C. would not have got D. would get 6. The UK is divided ..................four parts: England, Scotland,Wales and Northern Ireland. A. among B. between C. for D. into 7. That is my friend..................comes from Japan. A. whom B. where C. which D. who 8. The next meeting ……………….in May. A. will hold B. will be held C. will be holding D. will have held 9. I think ............... likes the film . It's so boring. A. everyone B. anyone C. someone D.no one 10. You are old enough to take…………..for what you have done. A. responsible B.responsibility C. responsibly D.irresponsible 11. My father………….. 40 cigarettes a day but he gave up smoking for 2 years ago. A.used to smoke B. is used to smoking C. smoked D. gets used to smoke 12. Nam ……………smoking two years ago. A. stops B. has stopped C. stopped D. is stopping 13. It is raining outside, and Tom brought his umbrella with him ........... he wouldn’t get wet. A. in order to B. so as to C. so that D. in order st 14. They ................ in our country since January, 1 2002. A. are B. have been C. were D. had been 15. A new hospital ................... in the area lately A. has been built B. have been built C. has built D. have built 16. Some sand dunes may be over 200 meters ……………height. A. at B. on C. in D. from 17. Both men and women are good………..building houses. A. on B. at C.of D.in
  2. 18. You should…………more attention to what your teacher explains. A. make B. pay C.set D.get 19. Lan: I work for a big company. →Lan said she…………for a big company. A. had work B.work C.worked D.is working 20. Please stop.................... . I'm trying to finish my homework. A. to talk B. talked C. talking D. talk 21. I always feel .................... whenever I am away from home. A. lovesick B. homesick C. carsick D. seasick 22. What ..................... at ten o'clock this morning? A. were you doing B. you were doing C. did you do D. you did 23. Nam sang very……………..at my birthday party last night. A. beautifully B.beautify C. beauty D. beautiful 24. I gave up the job, .......................the attractive salary. A. because of B. although C. because D. despite 25. Tom, “ How did you get there?” John: “………………” A. Is it far from here? B. I came here last night. C.The train is so crowded. D. I came here by train. Chọn phương án A, B, C hoặc D ứng với câu có nghĩa gần nhất. 26. He started working as a teacher five years ago. A. He has been working as a teacher for five years. B. He has worked as a teacher since five years. C. He is working as a teacher since five years. D. He had been working as a teacher for five years 27. My neighbour couldn't return home because he lost all of his money. A. My neighbour couldn't return home because of lost all of his money. B. My neighbour couldn't return home because losing all of his money. C. My neighbour couldn't return home because of he lost all of his money. D. My neighbour couldn't return home because of losing all of his money. Chọn phương án A, B, C hoặc D ứng với từ/ cụm từ có gạch chân cần phải sửa trong các câu sau. 28. When we arrived at the station, the train has already left. A B C D 29. They speak English well because they practise speak it every day A B CD 30. I enjoy my life here. I have much friends and we meet quite often. A B C D 31. If I were you, I would have forgotten about buying a new car. A B C D 32. Lan has lived in Ho Chi Minh City for 1999. A B CD Chọn phương án A, B, C hoặc D ứng với câu đúng nhất được tạo ra từ các từ cho trước. 33. What / you / use / Internet/ for?
  3. A.What do you use the Internet for? B. What do you use Internet for? C. What do you do the Internet for? D.What do you use the Internet 34. We / go / zoo / if / it / be / nice / Sunday. A.We go to the zoo if it is nice on Sunday. B. We will go to zoo if it is nice on Sunday. C. We will go to the zoo if it is nice on Sunday. D.We will go to the zoo if it is nice Sunday. 35. She / ask her sister / lend / her / some / money. A.She asked her sister lend her some money. B. She asked her sister to lend her some money. C. She asked her sister lending her some money. D.She asked her sister to lend to her some money. Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng A, B, C hoặc D cho mỗi câu sau: One of the most urgent environmental problems in the world today is the shortage of clean water. Having clean drinking water is a basic human right. But acid rain, industrial pollution and garbage have made many sources of water undrinkable. Lakes, reservoirs and even entire seas have become vast pools of poison. Lake Baikal in Russia is one of the largest lakes in the world. It contains a rich variety of animals and plants, includ ing 1300 rare species that do not exist anywhere else in the world. But they’re being destroyed by massive volumes of industrial effluent which pour into the lake every day. Even where law existed, the government didn’t have the power to enforce them. Most industries simply ignore the regulations. The Mediterranean Sea occupies 1% of the world’s water surface. But it’s the dumping ground for 50% of all marine pollution. Almost 16 countries regularly throw industrial wastes a few miles off shore. Water is free to everyone. A few years ago, people thought that the supply of clean water in the world was limitless. Today, many water supplies have been ruined be pollution and sewage. Clean water is now scarce, and we’re at last beginning to respect this precious source. We should do something now ! 36. According to the writer, one environmental problem in the world today is .................. A. acid rain B. industrial pollution C. safe water shortage D. population explosion 37. Many sources of the water are not drinkable because of ....................... A. acid rain B. industrial pollution C. garbage D. all are correct 38. What’s a serious problem of Lake Baikal in Russia ? A. It contains a rich variety of animals and plants. B. It’s polluted by massive volumes of industrial wastes discharged into it. C. It has 1300 rare species that do not exist anywhere else in the world. D. The government didn’t have the power to enforce laws and regulations. 39. How many countries throw industrial wastes into the Mediterranean Sea regularly? A. nearly 16 B. exactly 16 C. exactly 15 D. less than 15 40. What’s the message to the readers ?
  4. A. We should take action to protect our water resources. B. We should take all water resources into account. C. We should limit the use of water resources. D. We should encourage people to use safe water. Chọn phương án A, B, C hoặc D ứng với từ/ cụm từ có gạch chân có cách phát âm khác với ba từ còn lại trong mỗi câu sau: 41. A. career B. companion C. pharmacist D. human 42. A. surprise B. promise C. device D. realize 43. A. books B. dogs C. cats D. maps Chọn phương án A, B, C hoặc D ứng với từ có trọng âm chính nhấn vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu sau: 44. A. sailor B. cancer C. surgeon D. communicate 45. A.satisfaction B. inheritance C. operation D. apprehension Đọc kỹ đoạn văn sau và chọn phương án đúng A, B, C hoặc D cho mỗi ô trống. Nowadays people are more aware that wildlife all over the world is..... (46) ..... . danger. Many species of animals are threatened, and could easily become extinct if we do not make an effort to ..... (47) ..... them. They are many reasons for this. In some cases, animal are ..... (48) ..... for their fur or for other valuable parts of their bod ies. Some birds such as parrots, are caught alike , and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat- the place where they live-is disappearing. More land is used for farms, for houses or industry . Farmers use powerful chemicals to help them to grow better ..... (49) ..... , but these chemicals pollute the environment and ..... (50) ..... wildlife. 46. A. at B. in C. for D. on 47. A. safe B. protect C. harm D. serve 48. A. protected B. extinct C. called D. hunted 49. A. crops B. fields C. products D. herbs 50. A. wrong B. spoil C. wound D. harm The End
  5. SỞ GD&ĐT QUẢNG NAM TRƯỜNG THPT TÂY GIANG Đ ÁP ÁN 1- B 11- A 21- B 31- B 41- C 2- C 12- C 22- A 32- D 42- B 3- C 13- C 23- A 33- A 43- B 4- D 14- B 24- D 34- C 44- D 5- C 15- A 25- D 35- B 45- B 6- D 16- C 26- A 36- C 46- B 7- D 17- B 27- D 37- D 47- B 8- B 18- B 28- D 38- B 48- D 9- D 19- C 29- C 39- A 49- A 10- B 20- C 30- C 40- A 50- D
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2