intTypePromotion=1

Bài kiểm tra học kì 1 - tiếng anh lớp 7

Chia sẻ: Tran Quoc Bao | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:66

0
967
lượt xem
266
download

Bài kiểm tra học kì 1 - tiếng anh lớp 7

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu tham khảo dành cho giáo viên, học sinh THPT chuyên môn tiếng anh - Bài tập tiếng anh giúp nâng cao kiến thức và kỹ năng đánh trắc nghiệm.Ngoài ra tài liệu cũng giúp cho các em cũng cố được kiến thức và tham khảo để làm bai thi tốt nhất.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Bài kiểm tra học kì 1 - tiếng anh lớp 7

  1. KIỂM TRA HỌC KỲ I ( 2010-2011) Gon secondary school Name:…………………………….. MÔN: TIẾNG ANH 7 Class: ……………………………. THỜI GIAN: 45 PHÚT ( Không kể thời gian phát đề) Marks: Teacher’s remarks: Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from I. the others: ( 1p) 1. a. car b. park c. warm d. farm 2. a . kind b. mind c. tired d. miss 3. a. village b. go c. game d. gift 4. a. home b. money c. old d. nose II. Find one choice in a, b, c or d that best complete the sentences: ( 2ps) 1.His birthday is on the …………. of May. a. three b. third c. thirteen d. thirty 2. Hoa is a new student. She doesn’t have …………. friends. a. much b. many c. a lot of d. any 3. It is an awful restaurant. It is the ………… restaurant in the city. a. good b. bad better d. the worst 4. Lan enjoys …………….. badminton very much. a. play b. plays c. playing d. to play 5. In ……………. class , he learns how to do some experiments. a. Biology b. Physics c. Geography d. Physical Education 6. What ……….. expensive dress! I don’t have enough money to buy it. a. an b. a c. some d. a lot of 7. The magazines are ………… the rack ……….. the middle of the room. a. in/ in b. at / on c. in/ at d. on/ in 8. How…………do you go to school? – Five days a week. a. much b. many c. far d. often Use the correct form of the verbs in brackets: ( 1 p) III. 1. Would you like ( see) a movie tonight ? …………………................................................................................................... 2. How often Mai ( practice) the piano in the club? …………………................................................................................................... She ( go) there twice a week. …………………................................................................................................... 3. Next Monday is Hoa’s birthday. She ( invite) some friends for her birthday party. …………………................................................................................................... VI. Read the passage carefully then do the task below :(3ps)
  2. December 22nd, Dear Tim, Thanks for your letter. I am very grad to hear that you are fine. I am fine , too. It is really interesting to know about vacations of American students. You are right. We have fewer vacations than American students. Each year, we just have about four vacations. We have a day off for Independent Day on September 2nd, two days off on April 30th and May Day. Our most important vacation is Tet. Tet holiday often lasts for nine or ten days. Our longest vacation is summer vacation. It lasts for three months. We usually spend time with our family. We don’t have vacations for Easter, Thanksgiving and Christmas but we celebrate them. Please write and tell me your last summer vacation. Your friend, Hoa • True ( T) or false ( F): ( 1p) 1. Vietnamese students have more vacations than American students ………… 2. Vietnamese students have four vacations in a year. ………… 3. Independent Day is the longest vacation in Vietnam. ………… 4. Summer vacation is the most important vacation. ………… • Answer the questions: ( 2ps). 1. Who writes this letter? …………………................................................................................................... 2. When is Independent Day in Vietnam? …………………................................................................................................... 3. Do Vietnamese students have a day off on Easter? …………………................................................................................................... 4. How long does the Tet holiday last? …………………................................................................................................... IV. Complete the sentences (1p) 1. The girls / eat / breakfast / canteen/ now. …………………................................................................................................... 2. Lan / learn / how / play / guitar. …………………................................................................................................... Answer about you: ( 2ps) V. 1. what do you often do at recess? …………………................................................................................................... 2. How old will you be on your next birthday? …………………................................................................................................... 3. What will you do on Tet vacation? …………………................................................................................................... 4. How often do you go to the library in your school? …………………................................................................................................... ………………………… GOOD LUCK TO YOU…………………………………
  3. HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA HỌC KỲ I LỚP 7 NĂM HỌC 2010- 2011 Môn: Tiếng anh NỘI DUNG THANG ĐIỂM I.Phonetics: ( 1P) 1 đ. Mỗi câu đúng đạt 0,25 đ 1c; 2d; 3a; 4b II.Choose the best answer in a,b,c, or d to complete 2đ Mỗi câu đúng đạt 0,25 đ the blanks(2PS) 1b; 2d; 3d; 4c; 5b; 6a; 7d; 8 d III.Use the correct form of the verbs in bracket: ( 1p) 1Đ Mỗi động từ đúng đạt 0,25 đ 1. to see 2. does Mai practise ;/ goes; 3. will invite - Trả lời T or F đúng mỗi câu 0,25 đ. IV.True or false . (1 p) 1. F 2. T 3. F 4.F - Trả lời đúng mỗi câu hỏi đạt 0,5 đ - Answer the questions: ( 2ps) 1. Hoa writes this letter. 2. It is on September 2 nd. 3. No, they don’t. 4. It lasts for nine or ten days. - đúng mỗi câu đạt 0,5 đ V. 1. The girls are eating breakfast at the canteen now. 2. Lan learns how to play the guitar. đúng mỗi câu hỏi đạt 0,5 đ VI. Students’s answers: 1. I often ……………… at recess. 2. I will be …………. on my next birthday. 3. I will ………………….. 4. I ……….go to the school library. MA TRẬN: I. Nhận biết Thông hiểu Vận dụng Tổng TN TL TN TL TN TL Phonetics 4c 1đ 1đ Voc+ 8c 2c 2c 4đ Gram. 2đ 1đ 1đ Reading 4c 3đ 1đ 2đ Writing 4c 2đ 2đ Tổng 3đ 2đ 3đ 2đ 10 đ ĐỀ THI HỌC KỲ I
  4. Môn: Tiếng Anh - Lớp 7 Thời gian: 45 phút (Không kể thời gian giao đề) I. Objectives. To check their knowledge which they have learnt from unit 1 to unit 8. II. Preparation. Content of the test. III. Matrix. Knowledge Realize Grap throughly Apply Total O.J S.J O.J S.J O.J S.J Unit1to unit8 5 5 Listening 2,5 2,5 5 5 Phonetic 1 1 5 5 Reading 2 2 10 10 Language focus 2,5 2,5 5 5 Writing 2 2 10 5 10 5 30 Total 2,5 1 4,5 2 10 Questions I.Listen to the passage and fill in the missing information.( 2,5 pts) (1)............................. (2).............................. (3)................................. Hue Street (4) ................................ Tran Phu School (5).................................. II. Choose the word that has underlined part pronounced differently from the others.(1pt) 1. a. small b. face c. grade d. late 2. a. breakfast b. teacher c. ready d. heavy 3. a. time b. fine c. five d. city 4. a. engineer b. greeting c. teeth d. street 5. a. chair b. school c. couch d. children III. Choose the most suitable phrases in the box to complete the passage.(2pts) A. go to the party B. read books and newspapers C. says “ Happy New Year” D. wear beautiful clothes E. listen to the music F. stay at home G. eats a lot
  5. Jack’s birthday is on December 31st. He always has a big party at his house. All of the guests (1).......... Jact prepares delicious food and everyone (2)..........and drinks a lot of champagne. Jack’s parents don’t (3).......... They celebrate New Year’s Eve at home. They (4)............... and dance. At night, Jack (5)................to all his friends. 1...........2............3...............4................5.................... IV.Circle the best option (A,B,C or D) to complete the sentences ( 2,5pts). 1. How far...........it from Ha Noi to HCM city? a. is b. are c. was d. were 2. In the future, machines ...........all the work for us. a. are doing b. will do c. were doing d. do 3. Everyday Mr. Tuan............. in the fields from 6am to 4 pm. a. worked b. work c. is working d. works 4. I .............pleased that you and your family are well. a. am b. do c. was d. will be 5. When.............. Vietnamese people celebrate the New Year? a. will b. are c. do d. is 6. Ba is in his room. He ............. the guitar now. a. was playing b. played c. is playing d. will play 7. I ............. at Ly Thuong Kiet School last year. a. study b. studied c. will study d. am studying 8. Next month is Lien’s birthday. She ...........some of her friends to her birthday party. a. invite b. invites c. is going to invite d. invited 9. John Robinson is an English teacher from England. He .........for an apartment in Ha Noi for his family now. a. looks b. is looking c. looked d. will look 10. We............... soccer after school tomorrow. a. aren’t playing b. won’t play c. don’t play d. didn’t play V. Write a letter to your friend inviting him/her to take part in your birthday party. You can use the following suggestions.( 2pts) - Date of the party - Place of the party - Time of the party - Activtities at the party - Food and drinks
  6. Keys I. ( 2,5pts) 1. minimart 2. bookstore 3. clothing store 4. restaurant 5. shose store Tapescript: Tran Phu is my school. It is on Hue Street. It is between the restaurant and the shoe store.The shoe store is on the right and the restaurant is on the left. There is a book store opposite my school. It is very big. You can buy many types of book there. Next to the book store on the right is the clothing store. The minimart is to the left of the book store. It is opposite the restaurant. II. (1pt) 1. a. small 2. b. teacher 3. d. city 4. a. engineer 5. b. school III.(2pts) 1. D 2. G 3. A 4.E 5. C IV. (2,5pts) 1. a 2. b 3. d 4. a 5. c 6. c 7. b 8. c 9. b 10. d V. (2,5pts) Suggestion: Dear ...... My birthday party is on Saturday, December 2 nd. The party will be at my house at 14, Le Thanh Tong street, HN. It will be at 7.00 pm I will certainly prepare some delicious food and we will drink Coke and mineral water. We will sing some Enghlish songs at the party, too. I hope you will come and join the fun. Love, ..................... DUYỆT CỦA BAN GIÁM HIỆU Người ra đề
  7. ĐỀ THI HỌC SINH GỎI VÒNG TRƯỜNG NĂM 2009-2010. Phòng GD – ĐT …….. Trường THCS ……. MÔN: ANH VĂN. Thời gian: 120 phút. ◦◦◦◦◦◦◦***¤¤**◦◦◦◦◦◦◦ Họ và tên học sinh :…………………………………………..…….Lớp:……………………………….. Họ và tên chữ kí GT1:………………….….…… Họ và tên chữ kí GT2:……………………………… I/Vocabulary: (5ms) A. Chose the word whose unolerlined part is pronounced differently from the rest group: 1. a. nice. b. five. c. live. d. kind. 2. a. see. b. sea. c. better. d. either. 3. a. date. b. cake. c. party. d. game. 4. a. eat. b. year. c. leave. d. read. 5. a. comfortable. b. tub. c. lovely. d. hospital. B. Find the word with the stress different from the rest in each group: 6. a.student. b.unhappy. c. teacher. d. classmate. 7. a.address. b. market. c.parent. d. theater. 8. a. july. b. again. c. nervous. d. address. 9. a. convenient. b. television. c. vegetable. d. comfortable. 10. a. armchair. b. picture. c. exclaim. d. closet. II/Grammar and structure and vocabulary:( 25ms) 11. Where are you from ? - I’m from…………………………………. A. The England. B. England. C. English country. D. The country of England. 12. Where is he now ? – He’s…………………………………………… A. At the home. B. in home. C. at home. D. in the house. 13. £3.50 được đọc là: A. Three pounds and a half. B. There pounds fifty. C. Half past three pounds. D. Three and fifty pounds. 14. ……………………is he playing ? I don’t know. Maybe in the garden. A. Where. B. When. C. What. D. How. 15. She likes… ………….in the forest when it’s cool. A. walking. B. walk. C. to walk. D. walks. 16. There are only two…………………in my country. A. weathers. B. seasons. C. climates. D. atmospheres. 17. Mai’s going to study…………………………………next year. A. English. B. English subject. C. The English. D. English language. 18. My house is………………………………………………. A. 3 kilometers from school. B. for 3 kilometers from school. C. for from school 3 kilometers. D. 3 kilometers for from school. 19. When it’s now in winter, Ann often goes………………………………with her brothers. A. fishing. B. swimming. C. skiing. D. jogging. 20. It’s good to do something in your………………..time. A. fun. B. rest. C. play. D. spare. 21. We are all sorry…………………………Nga . She lost her dictionary yesterday. A. with. B. for. C. to. D. about. 22. Trung is doing his………………………….
  8. A. homework. B. homeworks. C. home work. D. home’s work. 23. Nam is listening………………….. A. music. B. to a music. C. to the music. D. to music. 24. Let’s go in to the classroom. Here………………….. A. comes the teacher. B. the teacher comes. C. come the teacher. D. is coming the teacher. 25. Is Nga……………………….home. A. in. B. at. C. at the. D. in the. 26. What……………………now ? A. time does it. B. time is. C. is the time. D. is time. 27. ……………………………………………………………….. A. What color of his bicycle is it ? B. What color is his new bicycle ? C. What color does his new bicycle have ? D. What color has his new bicycle ? 28. Put your pen in your bag, or you’ll………… ……………it. A. loose. B. miss. C. lost. D. lose. 29. My brother and I are not at all……………………………. A. alike. B. like each other. C. alike each other. D. the same likeness. 30. My father will leave for HaNoi ………………………….the end of this month. A. on. B. in. C. about. D. at. 31. Nam now rides his bicycle to school instead of………………….by bus. A. to ride. B. travel. C. traveling. D. riding. 32. I have……………………..for you . I’ve found a good apartment for bot of us. A. some good news. B. a good news. C. good informations. D. some good information. 33. They eat lunch……………………………….. in the school canteen. A. wth one another. B. with each other. C. together. D. with together. 34. It’s past lunch time already. You……………………be very hungry. A. Can. B. Should. C. must. D. may. 35. Nga lives……………………52 Nguyen Dinh Chien street. A. at. B. on. C. in. D. along. 36. Fuorteeth has the final sound as:…………………………. A. /t/. B. /δ/. C. /θ/. D. /d/. 37. Feb 2 is pronounced………………………………… A. February the second. B. February the two. C. the second February. D. the two of February. 38. Come in and………………………….. a seat. A. do. B. give. C. have. D. enjoy. 39. Tell me………………………………..your family, Lan. A. of. B. on. C. about. D. some about. 40. I didn’t go………………………… last weekend. A. anywhere. B. everywhere. C. somewhere. D. any where. 41. Do you think it………………soon ? A. rains. B. is going torain. C. has rained. D. is raining. 42. English is my favorite……………………………… A. study. B. topic. C. subjeet. D. object. 43. Math is difficult, but…………………………. A. funny. B. delightful. C. fun. D. joyful. 44. The library cards are in……………………….order. A. ABC. B. alphabetical. C. letter. D. alphabet.
  9. 45. A dictionary is kind of…………………………. A. directory. B. guide book. C. reference book. D. word book. 46. Hoa has physics…………………….Tuesday……………………….7.50. A. from…..to. B. on……at. C. at……on. D. on…….in. 47. You can find a book with either the anthor……………….the title. A. or. B. and. C. about. D. with. 48. Tom is…………………………… A. son of my sister. B. my son’s sister. C. the son of my sister’s. D. my sister’s son. 49. On Sunday mornings . I get up……………………….8 o’clock. A. to. B. from. C. at. D. until. 50. Does Mr Brown have…………………………….children ? A. the. B. any. C. some. D. a few. 51. …………………………………………………………. A. Could you read when you are five ? B. Can you read when you are five ? C. Could you read when you were five ? D. Can you read when you were five ? 52. Excuse me……………... I see your student card please ? A. Can. B. Will. C. Must. D. Should. 53. Whose is this dictionary ? It’s ……………….. A. my dictionary. B. of me. C. my. D. mine. 54. He’s………………………….student in the class . A. the good. B. the best. C. a best. D. the best of all. 55. Sorry, you can’t speak to Nga now. She………………………a bath. A. is having. B. has had. C. has. D. had. 56. How do you do ? It’s very nice ……………………you here. A. to meet. B. meeting. C. for meeting. D. when meeting. 57. …………… ………………..lives in a very big house. A. The Queen of England. B. Queen of England. C. The Queen of the England. D. A Queen of England. 58. He speaks too fast.I…………………………………his English. A. Can’t hardly understand. B. Can hardly understand. C. Can understand not. D. Do not can understand. 59. He arrived……………………….the hotel last night. A. by. B. in. C. on. D. at. 60. Drives should………………………their cars as carefully as possible. A. drove. B. driving. C. to drive. D. drive. III/Match the questions in column A with the answer in column B (10ms): A B 1. What do you do ? a. Actually, that’s the radio. 2. What are you doing ? b. French- she’s from Belgium. 3. Where do you work ? c. I want to get this car started. 4. Where are you working ? d. I’m an architect. 5. Does your son play the viloin ? e. I’m in cardiff this week. 6. Is your son playing the violin ? f. In a big companny. 7. What language does she speak ? g. It sounds like Russian. 8. What language does she speaking ? h. Me, can I have some more ? 9. Who drinks champagne ? i. Me, when I can afford it.
  10. 10. Who’s drinking champagne ? j. No, the piano. 1+…….2+….….3+……..4+………..5+……….6+………7+………8+……….9+……….10+………. IV/Choose A, B, C or D below to complete the passage (10ms): My weekends are fast and domestic ! I have two sons, Dylan, 7, and Dokota, 5. Every morning I…… (1)…….one hour before them, at 6.oo and I go to the gym. I………(2)……. home and I have breakfast, then I ….(3)…. them to school. On Mondays I always go shopping. I buy all the food for the week. I often have dinner in the evenings, but not every day because I don’t….….(4)……..cooking. Fortunately, my husband, Don, likes cooking. On Tuesdays and Thurdays I see my father. He lives on the next block. Every afternoon I take the kids from school. In the evenings Don and I usually relax but sometimes we visit friends. We never……(5)……on Friday evening because I start work so early on. 1. A. get up. B. sleep. C. eat. D. exercise. 2. A. walk. B. come. C. run to. D. come to. 3. A. take. B. pick up. C. am taking. D. taking. 4. A. like. B. hate. C. dislike. D. want. 5. A. go out. B. stay. C. eat. D. talk. V/ Supply the antonysm for the words (10ms) : 1. rich ≠ ……………………. 6. beautiful ≠ ……………….……….. 2. friendly ≠ ………………. 7. interesting ≠ ……………………… 3. sad ≠ …………………… 8. appear ≠ …………………………. 4. dirty ≠ …………………... 9. birth ≠ …………………………… 5. wide ≠ ………………….... 10. like ≠ ……………………………... VI/Rewrite the sentences with request in the end of sentences (30ms) : 1. The cat is lying over the floor (mistake sentence ). ……………………………………………………… 2. He’ll do the work help me (mistake sentence ). ……………………………………………………… 3. Lan has an old brother (mistake sentence ). ……………………………………………………… 4. He is the most clever in his class (mistake sentence ). ……………………………………………………… 5. There will be a new school in our street next year. (rewrite the following sentences with uot changing their meanings ). Our………………………………………………………… 6. Nam’s mother is a nurse and she often rides a bike to her bike. (rewrite the following sentences with uot changing their meanings ). Nam’s……………………………………………………… 7. There is everything in the kitchen. (rewrite the following sentences with uot changing their meanings ). The kitchen………………………………………………… 8. My farm has a lot of vegatables and cattles. (rewrite the following sentences with uot changing their meanings ). There……………………………………………………….. 9. doctor / in / that / care / children / hospital / to / works / take / the / sick / of. (Arrange the following words to make meaning full sentence). ………………………………………………………………………………
  11. 10. In / a / Mr / is / teacher / a / school / Tuan / and / primary / he / teaches. (Arrange the following words to make meaning full sentence). ……………………………………………………………………………… 11. The bigger apartment is more expensive than the smaller on (which). (Write the sentence with word question). ……………………………………………………………………………… 12. We don’t have English on Mondays (when). (Write the sentence with word question). ……………………………………………………………………………… 13. Minh is good at English because he likes it and spends a lot of time on it (why). (Write the sentence with word question). …………………………………………………………………………………… 14. Mọi người trong trường tôi thường nói là họ yêu mến các thầy cô giáo của mình. (translate in to English). …………………………………………………………………………….............. 15. Một vài người trong số họ học rất gỏi . (translate in to English). …………………………………………………………………………….............. VII/ Supply the corect tense (10ms): 1. You can’t see Tom now, he (have)………………………….a bath. 2. He usually (drink) ………………..coffee but today he (drink)………………….tea. 3. The last train (leave)……………………the station at 11.30. 4. The kettle (boil)……………………….now. ……………....I (make)……………… the tea ? 5. The milk (smell)……………….sour. ……………..You (keep)……….……milk a long time ? 6. I (like)……………………her very much but I (not love)……………………….her. ……………………………………the end……………………………………
  12.  ……………………………………………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………… ************************ I. LISTENING: Listen the tape carefully, then write A for TRUE , B for FALSE : (1.5pts) A or B 1. Mai agrees to go to the school cafeteria with Nga. 1. 2. Nam can’t go with them because he is busy. 2. 3. Kien has to rehearse for a play with the drama group. 3. 4. Nam is a member of the drama group. 4. 5. Ba is going to the movie theater with his family. 5. 6. Lan is going to stay home and watch TV. 6. II. USE OF ENGLISH : Write A,B,C, or D which best completes the sentences : (2pts) 7. This summer, we’ll have ___________ vacation. 7. A. three-weeks B. a three-weeks C. a three-week D. three-week 8. In Vietnam, we usually ___________ Teacher’s day on November 20th. 8. A. finish B. celebrate C. last D. spend 9. His father has ___________ days off than his mother. 9. A. fewer B. few C. little D. less 10. Thank you for ___________ me to your birthday party. 10. A. invite B. to inviting C. to invite D. inviting 11. At Christmas, he always get ___________ gifts than his sister. 11. A. a lot of B. many C. more D. much 12. Would you like to go out for a drink? 12. A. Yes. I’d love to. B. Yes, I would. C. Yes, I like. D. Yes, please. 13. We are concerned _____________ the environment and work on neighborhood clean- 13. up campaigns. A. in B. about C. on D. at 14. Hurry up or you’ll be late ___________ school. 14. A. at B. in C. on D. for III. READING COMPREHENSION : (3pts) A. Read the passage, then write A for TRUE , B for FALSE : (1.5pts) Every morning, Nam goes to school at a quarter to seven because his classes begin at seven. Today he has English, Math and Literature classes. He likes English most because it helps him very much to contact Mike, his British pen pal. Geography is also Nam’s favourite subject because he likes studying different countries and their people. Now it is time for recess. Nam is talking to some of his classmates while the others are playing games. They are all happy and excited at recess. 15. Nam goes to school in the morning. 15. 16. Today he doesn’t have Literature. 16. 17. His favourite subjects are English and Geography. 17. 18. Nam has a British pen pal. 18. 19. Now, he is playing games with his classmates. 19. 20. Nam is happy and excited at recess. 20. B. Write A, B, C, or D to complete the following passage : (1.5pts)
  13. Children in VietNam go to school when they are 6 years old. From 6 to 11, they are in (21) ___________. In primary schools, they learn (22) ___________ problems. They have Maths, Vietnamese and Literature. They learn to draw, sing, dance and speak English, too. After primary schools, boys and girls in Viet Nam go to secondary schools. In secondary schools, they have (23) ___________ subjects. They like to stay (24) ___________ school all day. They (25) ___________ go to school on Sundays. Sometimes they go on a picnic with their teachers. Each day at school is a (26) ________ day for them. 21. A. secondary schools B. primary schools C. high schools D. senior schools 21. 22. A. how to solve B. how solve C. how to solving D. how solving 22. 23. A. much B. lot of C. a lots of D. a lot of 23. 24. A. in B. on C. at D. for 24. 25. A. do not B. not C. can D. should 25. 26. A. unhappy B. happiness C. happily D. happy 26. IV. Supply the correct form of the verbs in parentheses : (0.5pt) 27. Please don’t make so much noise. I (study) ___________ 27. 28. (Lan, buy) ___________ some new books tomorrow ? 28. V. WRITING : (3pts) A. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first sentence (1.5pts) 29. My brother drinks less water than my sister.  My sister drinks .. ………………………………………………………………………………………… 30. I never go to school late.  I am ……………………………………………………………………………………………………... 31. Let’s go out for dinner.  Why …………………………………………………………………………………………………….. B. Write the sentence with the cues given (1.5pts) 32. Nga / have / a letter / her English pen pal.  …………… ……………… ………………………………………………………………………………. 33. Mrs Dung / work / hours / than / her husband  … … ………………………………………………………………………………………………………. 34. Nam / be / good at / fix / things  ……………………………………………………………………………………………………………… THE END OF THE TEST Sample test 2- BDH for gifted ss E7 I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D.
  14. 1. This orangetastes______________ . A. sweetly B. sweety C. sweet D. sweets 2. My fatherusually helpsme_____________ English. A. learnt B. learns C. learn D. learning 3. My friendand____________ wentfor a walk. A. me B. my C. mine D. I 4. Nobodylikesto pay____________ prices. A. high B. tall C. big D. great 5. Somepeopleareusedto _____________ in crowdedstreetsanddon’tmindit atall. A. ride B. rode C. ridden D. riding 6. I tookmyswimmingsuit, ___________ andthenwentfor a swim. A. try it on B. putit on C. woreit D. getdressit 7. WhenI sawher,I thoughtshelooked______________. A. happy B. happily C. to behappy D. happiness 8. “Washedisappointed?”- “Yes, hefoundthemovie___________.” A. boring B. boringly C. bores D. bored 9. Somescientistsspendmostof theirlives___________ atrocks. A. look B. to look C. looked D. looking 10.My brotherdoesn’tlike porkand___________. A. eitherdo I B. neitherdo I C. neitherI do D. I don’ttoo 11.Nam___________a boxof chocolate. A. oftengivesChi B. givesoftenChi C. oftenChi gives D. to Chi oftengives 12.If heeatsall thatfood,heeats___________. A. toomuch B. toomany C. quitemuch quitemany D. 13.I drink___________coffeethanyou. A. little B. less C. few D. fewer 14.My jokemadethewholeclass___________. A. smile B. laughing C. laugh D. crying 15.May I have___________sugar? A. one B. a C. some D. many 16.It tookus anhour___________to NhaTrang. A. drive B. driving C. to drive D. drove II. Fill in each blank with the correct form of the word given. 1. It’s so …........……….today!It’s toowetandcold. I hatethis kindof weather.(pleasant) 2. I have an.....…......…..with my doctor at 5 p.m tomorrow. (appoint) 3. Thenurseneedsto knowHoa’s……………………………………………. (high) 4. Mr. Lan didn’tgo to work yesterdaybecauseof his ……………………… (sick) III. Each sentence below contains an error find it and correct it. 1. Jenniferwill takeparton theplay.Shewill bein it A B CD 2. Mr. Robinsonwasn’ttakeLiz to thezoo yesterdayafternoon. A BC D 3. In thefuturewe will havefewerwork andmoremoneyto spend . A B C D 4. Thebankis oppositethehotel,betweentherestaurantor thebakery. A B C D 5. It takesmeaboutfifteenminutesgoingto schoolby bicycle. A B C D
  15. 6. Couldyoutell mewhereto getto thesouvenirshop? A B C D 7. Theytold we to comeandseethemwhenwe hadtime. A B C D 8. Thenursetold Hoato go backfromthewaitingroom . A B C D 9. It is a two-hourstrainjourneyfromLondonto Bristol. A B C D 10.Therewasonly a few peopleatthemeetinglastnight. AB C D IV. Read the following passage then choose the best answer to fill in the blank. Sweet to eat Pineappleis a sweetfruit thatgrowsonly in hotcountries.It doesnotgrowon trees,assomefruit trees.It growsupfromtheground.Thetopsmaybecutoff andplanted.Thepineappleplantgrowsabout two feethigh. Thepineapplelookslike a largepinecone.It hasa hard,browncovering.Its leaveshavepoints. Insideit is yellow andjuicy. Themiddlepartis hard,andit is notusedfor canning.But themiddlepartis sweet!Nexttimeyouhavefreshpineapple,try a pieceof thehardmiddlepart.Cannedor freshpineappleis a goodfruit to eat. 1. Thestoryasa wholeis about…………………………….. A. a vegetab le B. a pine cone C. the fruit of a tree D. a sweet fruit 2. Pineapple is a kind of ………………….. A. fruit B. plant C. tree D. vegetable 3. Which of the following is TRUE? - ……………………………….. A. The middle part of a pineapple is not good to eat. B. Pineapples do not grow on trees. C. Pineapples taste good only when they are canned. D. We can eat pineapples canned but not fresh. 4. People plant pineapples by ……………………….. A. using the seeds. B. digging a hole and putting in young pineapple plants. C. burying the middle hart part in the ground. D. cutting off the top of a pineapple and planting it. V. Rewrite the following sentences beginning as directed. 1. We have a two-month summer vacation. ur summer vacation lasts …………...................................................................…………………………….. 2. Will you look after the house while we are away? ill you please take …………...................................................................……………………………..............? 3. It takes me about two hours each day to do my homework. spend …………...........................................................................................................…………………………….. 4. Hoa is a hard student. oa studies …………................................................................................................……………………………... 5. It isn’t important for you to finish the work today. ou don’t …………....................................................................................................…………………………….. 6. You’d better wear these gloves. I advise………............................................................................................................……………………………..
  16. 7. My mother doesn’t like coffee and tea. -> My mother likes neither................................................................................................................. 8. Nam didn’t go to school last Tuesday. am was …………....................................................................................................…………………………….. 9. Why isn’t this TV working now? hat’s ………….........................................................................................................…………………………….? 10. Listening to music is more interesting than watching TV. → I prefer. …………........................................................................................................…………………………….. 11. I don’t like candies either. -> Neither................................................................................................................................................. VI. Use the words given to complete the following sentences. 1. Nga/ mother/ write/ sick note/ her/ yesterday? …………..........................................................................................................................…………………………….. 2. Linh / not go / school/ last Wednesday / because / she / have / bad cold. …………..........................................................................................................................…………………………….. 3. You / better / eat / too / candies / because / they / not good / your teeth. …………..........................................................................................................................…………………………….. 4. Father / have / stomachache / and / pain / chest. …………..........................................................................................................................…………………………….. 5. Students / fill / medical records / and / give / the nurse. …………..........................................................................................................................…………………………….. 6. Hoa / measure / height / weight / the scale / the moment. …………..........................................................................................................................…………………………….. 7. Mr. Lam / now wear / face mask / protect him / breathe / dust. …………..........................................................................................................................…………………………….. 8. Last semester / my class / there be / total / 98 days’ / absence / due / sickness. …………..........................................................................................................................…………………………….. 9. Last year / brother / work / engineer / printing factory. …………..........................................................................................................................…………………………….. 10. We / cold / ‘common’ / because / every year / millions / people / world / catch. …………..........................................................................................................................…………………………….. Answer keys I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others 1. C 2. D 3. A 4. A 5. B 6C II. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D. 1. C 2. C 3. D 4. A 5. D 6. B 7. A 8. A 9. D 10. C 11. A 12. A 13. B 14. C 15. C 16. C III. Fill in each blank with the correct form of the word given in capital. (1m) 1, unpleasant 2, medical 3, height 4, sickness IV. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in 1. B 6. C in → how → 2. A 7. A → didn’t → us 3. B 8. C → less → to 4. C 9. B → and → hour 5. C 10. B → to go → were V. Choose the suitable word in the box to fill in each gap.
  17. 1. wear 2. middle- aged 3. decay 4. sugar 5. cause 6. teeth 7. eat 8. treat 9. pulled 10. thought VI. Read the following passage then choose the best answer to fill in the blank. 1. D 2. A 3. B 4. D VI I. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change. 1. Our summervacationlaststwo months. 2. Will you pleasetakecareof thehousewhile we areaway? 3. I spendtwo hourseachdaydoingmy homework. 4. Hoa studiesvery hard. 5. You don’t have/ needto finish thework today. 6. You’d betterwearthesegloves. 7. My mother likes neither coffeeor tea. 8. Namwasabsentfromschool lastTuesday. 9. What’s thematter/ wrongwith this TV now? 10. I preferlisteningto musicto watchingTV. 11. Neither do I like coffee. VIII. Use the words given to complete the following sentences. 1. Did Nga’s motherwritea sick notefor her yesterday? 2. Linh didn’t go to school last Wednesdaybecauseshehada badcold. 3. You hadbetternot eattoo manycandiesbecausetheyarenot goodfor your teeth. 4. My fatherhasa stomachacheanda painin his chest. 5. The studentsfilled in their medical recordsandgavethemto thenurse. 6. Hoa is measuringher heightandweighton thescaleat themoment. 7. Mr. Lam is now wearinga facemaskto protecthimfrombreathingin dust. 8. Last semesterin my class,therewasa total of 98 daysabsencedueto sickness. 9. Last yearmy brotherworkedas an engineerat a printingfactory. 10. We call thecold ‘common’ becauseeveryyearmillionsof peoplein / all over theworld catchit. VII. Find and correct the mistakes 1. There are a lot of sports activity to take part in. 2. One of them are jogging. 3. The advantages of jogging is it’s inexpensive. 4. All you need is a pair of shoe. 5. Last year there is a district jogging competition for school children. 6. My school wons the first prize 7. Every body were happy so we keep this activity. 8. The number of participant increase every week. 9. We all felling strong and happy to work. 10. I think jogging is a well activity. Ma traän moân Tieáng Anh Hoïc kyø I - Khoái 7 (Ñeà chính thöùc) Chuû ñeà Nhaän bieát Thoâng hieåu Vaän duïng Toång KQ TL KQ TL KQ TL I. Listening 5 5 2,5 2,5 II. Reading 5 5
  18. 2,5 2,5 III. Language 10 10 focus 2,5 2,5 IV. Writing 5 5 2,5 2,5 Toång 5 15 5 25 2,5 5,0 2,5 10
  19. PHOØNG GD & ÑT ……………. COÄNG HOAØ XAÕ HOÄI CHUÛ NGHÓA VIEÄT NAM TRÖÔØNG THCS ………GIOÀNG Ñoäc laäp - Töï do - Haïnh phuùc -----oOo------- -----oOo------- Ñeà chính thöùc ÑEÀ KIEÅM TRA HOÏC KYØ I MOÂN TIEÁNG ANH KHOÁI 7 - THÔØI GIAN 45 PHUÙT Hoï vaø teân: ................................................ Lôùp:............. Ñieåm Lôøi pheâ I. Nghe: (2, 5 ñ) Nghe ñoaïn vaên sau vaø hoaøn thaønh caùc choå troáng cho caùc caâu phía döôùi: 1. Thanh is ___________ years old. 2. He often travels to school by ______________. 3. He always goes to school at ______________. 4. He is a good student at ____________. 5. At home he helps his parents on the ____________. II. Ñoïc: (2, 5 ñ) Ñoïc ñoaïn vaên sau vaø traû lôøi caùc caâu hoûi phía döôùi: Hoa’s father, Mr. Tuan is a farmer. He works very hard on the farm. Every day he eats breakfast at six and he starts work at six thirteen. From this time to eight in the morning he feeds the chicken and collects the eggs. After that, he works on the farm with Mrs. Vui, Hoa’s mother. They grow lots of vegetables so they have to take care of and water them each day. They have lunch at twelve and rest about one hour. They work again at one thirty until five in the afternoon. Answer the questions: 6. What does Mr. Tuan do?  _______________________________________________________ 7. Does he start work at 6:15?  _______________________________________________________ 8. Who does he work on the farm with?  _______________________________________________________ 9. What do they grow?  _______________________________________________________ 10. How many hours do they rest?  _______________________________________________________ III. Language focus: (2, 5 ñ) Khoanh troøn kyù töï cuûa caâu traû lôøi ñuùng nhaát 11. How ________ is it from your house to the market? - About 1 km. A. many B. far C. long D. much 12. Could you tell me how _________ the post office? A. get B. to get C. getting D. to getting 13. _______ a lovely kitchen! A. How B. Where C. What D. Why 14. Mr. Tam takes care of sick people. He is a _________. A. teacher B. farmer C. journalist D. doctor 15. Liz is _______ than her sister.
  20. A. taller B. tall C. tallest D. the tallest 16. She will have party _________ her birthday. A. on B. for C. in D. of 17. He often __________ television every day. A. watch B. is watching C. watches D. are watching 18. The students __________ marbles now. A. play B. are play C. plays D. are playing 19. What will you _________ during your vacation? A. do B. does C. doing D. to do 20. His house is ________ to my house. A. next B. near C. behind D. in front of IV. Vieát: (2, 5 ñ) Saép xeáp caùc caâu sau söû duïng gôïi yù cho saün: 21. Would/ play/ basketball/ you/ to/ like?  _______________________________________________________ 22. What/ a/ room/ beautiful!  _______________________________________________________ 23. The/ opposite/ is/ shop/ bookstore/ the.  _______________________________________________________ 24. What/ eat/ do/ time/ lunch/ you?  _______________________________________________________ 25. She/ Tran Phu Street/ on/ lives.  _______________________________________________________

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản