intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Thí điểm)

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

0
25
lượt xem
1
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Thí điểm)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn học sinh đang chuẩn bị bước vào kì thi có thêm tài liệu ôn tập, TaiLieu.VN giới thiệu đến các bạn Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Thí điểm) để ôn tập nắm vững kiến thức. Chúc các bạn đạt kết quả cao trong kì thi!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Thí điểm)

  1. 39. To read his books is very exciting. TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: LƯƠNG NGỌC QUYẾN (do thí sinh ghi) NĂM HỌC 2019 – 2020 It is very ........................................................................................................................... Môn: TiếngAnh - Lớp 10 Thí Điểm Họ, tên, chữ ký: 40. He objected to the fact that his secretary came to work late. ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Giám thị số 1:…………………………….. He was annoyed…………………………………………………….............................. Mã Đề: 001 .............................................................................. PHẦN DÀNH RIÊNG CHO BAN D (BAN A,B KHÔNG PHẢI LÀM PHẦN NÀY) Giám thị số 2: …………………………….. Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký Số phách Choose the best option. (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) .............................................................................. 41. If your camera is faulty, you should return it to the ............................ Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: A. creator B. manufacturer C. inventor D. builder Số phách 42. The artist played ________ , so he got the hearty applause from audience. ........................................................ (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) A. skillful B. skillfully C. skilless D. skillessly 43. I really need some urgent methods to……..some bad habits. ........................................................ A. kick B. remember C. give on D. get rid Giám khảo số 2: 44. It’s another name for the backbone. It is..................... A. leg B. spine C. brain D. pump ......................................................... Bài thi gồm có:.................tờ 45. If you breathe in deeply, your ______ can expand to twice their normal size. A. lung B. stomach C. heart D. brain ........................................................ HỘI ĐỒNG COI THI 46. Food is broken down and converted into energy in the ……. system. Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này A. brain B. heart C. digestive D. skeletal (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) .............................................................................. LISTENING Kỳ thi:................................................................ 41. 42. 43. 44. 45. 46. You will hear the recording TWICE and then do the following two tasks. Which sports or activities is the person talking about? Listen and circle the correct answer Môn thi:.............................................................. 1. A. swimming B. going to the gym C. jogging D. walking Fill in each blank with a suitable preposition .............................................................................. 47. She does not show much affection ............................... him. 2. A. playing volley ball B. playing golf C. playing soccer D. playing tennis Ngày thi: ……………/………….20…………. 48. The clerk .................. that counter said those purses were ..................... sale. 3. A. playing baseball B. playing football C. playing tennis D. playing golf HỌ TÊN THÍ SINH: 1. 2. 3. 49. Old people like to descant ........................... past memories. ............................................................................. Listen to the talk and complete the notes. Write NO MORE THAN THREE WORDS for each 50. You should comply ............................ the school rules. ............................................................................. answer 4. In Britain, people start to decorate their houses a(4)……………………………...........before 25th Ngày sinh:.............../............/................. December. 5. In Christmas time, the most important activities is the (5)……………………..........…………. Nơi sinh: ............................................................ -The end_ 6. The British people put their gifts (6)………………………….............……of the Christmas tree. .............................................................................. 7. The British open their Christmas presents (7) ………….......................……………………….. 8. Children leave a long sock or stocking at the end of their bed, hoping that Father Christmas (8). Dân tộc:…………….…………………………. ……………...........….......................... from the chimney. PHẦN TRẮC NGHIỆM Nam, nữ:……………………..……………….. PHONETICS Tên trường đang học: Choose the word (A, B, C, or D) which is pronounced differently in the part underlined. .............................................................................. 9. A. dearest B. chest C. conquest D. best Lớp:…………………………………………….. 10.A. legend B. defend C. lend D. pretend CHÚ Ý: Choose the word (A, B, C, or D) with a different stress pattern from the others. Thí sinh phải ghi đầy đủ các 11. 11. A. develop B. adjective C. generous D. popular mục ở phần trên. 12. 12. A. beautiful B. important C. delicious D. exciting Thí sinh không được đánh số, ký tên hay viết một dấu hiệu gì vào tờ giấy thi. 9. 10. 11. 12. Trái điều này thí sinh sẽ bị loại
  2. VOCABULARY AND GRAMMAR Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Choose the underlined part (A, B, C, or D) that needs correction in each of the following THE BEATLES questions In the 1960s, The Beatles were probably the most famous pop group in the whole world. 13. I look forward to have the resolution to the problem I have mentioned. Since then, there have been a great many groups that have achieved enormous fame, so it is A B C D perhaps difficult now to imagine how sensational The Beatles were at that time. They were four boys from the north of England and none of them had any training in music. 14. People say that this house has been built by an old man 12 years ago They started by performing and recording songs by black Americans and they had some success A B C D with these songs. Then they started writing their own songs and that was when they became 15. I had the operator to put the call through for me. really popular. The Beatles changed pop music. They were the first pop group to achieve great success from songs they had written themselves. After that it became common for groups and A B C D singers to write their own songs. The Beatles did not have a long career. Their first hit record was Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined in 1963 and they split up in 1970. They stopped doing live performances in 1966 because it had word(s) in each of the following questions. become too dangerous for them – their fans were so excited that they surrounded them and tried to take their clothes as souvenirs! However, today some of their songs remain as famous as they 16. I got the teaching job in the Happy Child Charity Centre just by chance. were when they first came out. Throughout the world many people can sing part of a Beatles song A. accidentally B. purposefully C. easily D. immediately if you ask them. 17. Acupuncture can ease pain and treat from simple to complicated ailments. 25. The passage is mainly about _______________________ . A. acupoints B. diseases C. points D. treatments A. How the Beatles became more successful than other groups Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined B. Why the Beatles split up after 7 years word(s) in each of the following questions. C. The Beatles’ fame and success D. Many people’s ability to sing a Beatles song 18. Most people seek to enhance their status at work in whatever ways they can. KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO 26. The four boys of the Beatles ________________________ . A. estimate B. consider C. decrease D. increase A. Came from the same family B. Were at the same age 19.Economically disadvantaged students often drop out of school, choosing a low- paying C. Came from a town in the north of England D. Received good training in music job to earn money. 27. The word “sensational” is closest in meaning to __________________ . A. leave B. attend C. accept D. reject A. Notorious B. Bad READING C. Shocking D. Popular Read the following passage and choose the word or phrase that best fits each of the 28. The first songs of the Beatles were _____________________ . numbered blanks. A. Written by themselves B. Broadcast on the radio C. Paid a lot of money D. Written by black American THI SINH The food we eat seems to have profound effects on our health. Although science has made enormous (20) _______ in making food more fit to eat, it has, at the same time, made many foods 29. What is not true about the Beatles? unfit to eat. Some research has shown that perhaps eighty percent of all human illnesses are related A. The members had no training in music to diet and forty percent of cancer is related to the diet (21) ________, especially cancer of the B. They had a long stable career colon. People of different cultures are more prone to contract certain illnesses because of the C. They became famous when they wrote their own songs characteristic foods they (22) ___________. D. They were afraid of being hurt by fans (23) _______ food is related to illness is not a new discovery. In 1945, government 25. 26. 27. 28. 29. researchers realized that nitrates and nitrites (commonly used to preserve color in meats) as well as other food additives (24) _________cancer.Yet, these carcinogenic additives remain in our food, WRITING and it becomes more difficult all the time to know which ingredients on the packaging labels of Give the correct form of the words in brackets. processed food are helpful or harmful. 30. The ____________________ system of the body is made up of our bones. It supports our The additives that we eat are not all so direct. Farmers often give penicillin to cattle and body and protects our organs ( SKELETON ) poultry, and because of this , penicillin has been found in the milk of treated cows. 31. He was a _________________________ man and against all forms of violent (PEACE) Sometimes similar drugs are administered to animals not for medicinal purposes, but for 32. They let us _____________________ this room for our study. (USE) financial reasons. The farmers are simply trying to fatten the animals in order to obtain a higher 33. Your job will consist of greeting visitors and getting __________________________for our price on the market. Although the Food and Drug Administration(FDA) has tried repeatedly to centre. (DONATE). control these procedures, the practices continue. 34. He will be prepared ________________________ his idea to the manager ( PROPOSE) A healthy diet is directly related to good health. Often we are unaware of detrimental substances we ingest. Sometimes well-meaning farmers or others who do not realize the consequences add these substances to food without our knowledge. Read the sentences below and rewrite them with the following cues without changing their 20 A. stages B. steps C. stands D. state meaning. 21 A. as well B. as well as C. also D. together 35. They want to go shopping on Sunday mornings. 22. A. confront B.consist C. consider D. consume They enjoy ............................................................................................................................. 23. A. This B. What C. That D. Then 36. It is believed that Hung was in Hanoi last year. 24. A. resulted B. led C.caused D. made Hung is believed ……………………………………………………………………………… 37. It’s nearly 20 years since my father saw his brother My father ............................................................…………………………………………....... 13. 14. 15. 16. 38. My lawyer said I shouldn’t say anything to the police 17. 18. 19. 20 My lawyer advised .................................................................................................................... 21. 22. 23. 24.
  3. SỞ GD & ĐT THÁI NGUYÊN ĐÁP ÁN KIỂM TRA HỌC KÌ I NĂM HỌC: 2019-2020 TRƯỜNG THPT MÔN TIẾNG ANH THÍ ĐIỂM- LỚP 10 LƯƠNG NGỌC QUYẾN MÃ ĐỀ 001 LISTENING 1. B. going to the gym 2. A. playing volley ball 3.C. playing tennis 4. week or two 5. giving of presents 6. At the bottom 7. on Christmas morning 8. bring them presents PHẦN TRẮC NGHIỆM 9. A 10. A 11. A 12. A 13. B 14. B 15. C 16. A 17. B 18. C 19. B 20. B 21. A 22. D 23. C 24. C 25. C 26. B 27. C 28. D 29. B WRITING Give the correct form of the words in brackets. 30. SKELETAL 31. PEACEFUL 32. USE 33. DONATIONS 34. TO PROPOSE Read the sentences below and rewrite them with the following cues without changing their meaning. 35. They enjoy going shopping on Sunday mornings 36. Hung is believed to have been in Hanoi last year. 37. My father hasn’t seen his brother for nearly 20 years 38. My lawyer advised me not to say anything to the police. 39. It is very exciting to read his books. 40. He was annoyed at / about his secretary coming late to work. / because his secretary came to work late. PHẦN DÀNH RIÊNG CHO BAN D (BAN A,B KHÔNG PHẢI LÀM PHẦN NÀY) Choose the best option. 41. B. manufacturer 42. B. skillfully 43. A. kick 44. B. spine 45. A. lung 46. C. digestive Fill in each blank with a suitable preposition 47. FOR 48. AT/ ON 49. 0N 50. WITH.
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2