intTypePromotion=1

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm 2019-2020 – Trường THPT Yên Lạc 2

Chia sẻ: _ _ | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
1
lượt xem
0
download

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm 2019-2020 – Trường THPT Yên Lạc 2

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn có thêm tài liệu phục vụ nhu cầu học tập và ôn thi học kì, mời các bạn cùng tham khảo nội dung Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh 12 năm học 2019-2020 – Trường THPT Yên Lạc 2 dưới đây. Hi vọng đề thi sẽ giúp các bạn tự tin hơn trong kì thi sắp tới. Chúc các bạn ôn tập kiểm tra đạt kết quả cao!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 năm 2019-2020 – Trường THPT Yên Lạc 2

  1. SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC KỲ THI HỌC KÌ 2 NĂM HỌC 2019 - 2020 TRƯỜNG THPT YÊN LẠC 2 ĐỀ THI MÔN ANH 12 ----------- Thời gian làm bài: 45 phút, không kể thời gian giao đề. Đề thi gồm 04 trang. ——————— Mã đề thi 132 Họ, tên thí sinh:..................................................................... SBD: ............................. Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 1: A. famous B. attract C. discuss D. return Question 2: A. chemistry B. cinema C. statistics D. primary Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 3: A. laughs B. kids C. bats D. speaks Question 4: A. stayed B. decided C. moved D. opened Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: Books are a wonderful source _____ knowledge and pleasure. A. with B. in C. of D. about Question 6: The ___ to make quick decisions is vital in an emergency. A. ability B. knowledge C. skill D. talent Question 7: _____ Geography is a very interesting subject, very few people study it thoroughly. A. Because B. Despite C. Therefore D. Although Question 8: Rose __ an international prize for nature photography last year. A. won B. has won C. was winning D. has been winning Question 9: Our environment is ____ because of serious pollution. A. threat B. threatening C. threatened D. threaten Question 10: The painting ___ I bought last week was very expensive. A. who B. what C. when D. which Question 11: If you had taken my advice, you ____ your job. A. will not have lost B. would not lost C. will not lose D. would not have lost Question 12: To save energy, we should remember to ____ the lights before going out. A. turn up B. turn off C. turn on D. turn down Question 13: You________ make the same mistake again, otherwise you will lose your job. A. mustn't B. should C. may not D. needn't Question 14: The weather is getting ______. A. more and more hot B. hotter and hotter C. hot and hot D. hottest Question 15: I need time to think about ___ offer you gave me last week. A. the B. a C. an D. 0 Question 16: Berkeley Primary school was ___ in 1930, originally as a separate infant and junior school. A. founded B. found C. creating D. created Trang 1/4 - Mã đề thi 132 - https://thi247.com/
  2. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best completes each of the following exchanges. Question 17: Mary: What an attractive hair style you have got, Jane! Jane: _______. A. Thank you very much. I am afraid B. Thank you for your compliment C. You are telling a lie D. Don’t mention it Question 18: Linda: "Aunt, I've passed the exam with flying colors." Aunt: "______" A. How many colors? B. That's right. C. Sorry to hear that. D. Congratulations! Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 19: The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO), was established in 1946. A. found out B. set up C. put away D. run through Question 20: She was a devoted teacher. She spent most of her time teaching and taking care of her students. A. polite B. honest C. dedicated D. lazy Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 21: An optimistic person always sees things on the bright sides. A. difficult B. intelligent C. pessimistic D. comfortable Question 22: We may help if we cut down on energy use by using LED light bulbs and unplug unused electronic devices. A. increase B. reuse C. decrease D. reduce Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 23 to 27. Tropical forests have supplied us with many sorts of plants for food, medicine and industry. They can probably supply man much more. They also reduce floods and droughts, keep water clean, and slow down the Greenhouse Effect. However, the tropical forests are being destroyed to make rooms for things like farms and fields. Besides, forest fires are the most terrible destruction. About 20 million hectares are lost annually - an area which is twice as big as that of Australia. The World Wildlife Fund (WWF) is working to protect and save the forests that are in danger, to plant new trees for fuel wood and to slow down the Greenhouse Effect. It encourages governments and people to do something for the sake of the tropical forests. Question 23: What is the main purpose of the writer when writing this passage? A. to introduce the WWF B. to persuade people to prevent the tropical forests’ destruction C. to tell the way how to keep water clean D. to explain what the greenhouse effect means Question 24: Which of the following statements is NOT TRUE about tropical forests? A. They slow down the greenhouse effect. B. They are in danger. C. They have provided us with many useful things. D. The total area of the tropical forests is twice as large as Australia. Trang 2/4 - Mã đề thi 132 - https://thi247.com/
  3. Question 25: The word “It” in line 7 means ___ A. The greenhouse effect B. Australia C. The forest destruction D. The World Wildlife Fund Question 26: The word “annually” is closest in meaning to ___. A. every decade B. every century C. every two years D. every year Question 27: What is the aim of the World Wildlife Fund? A. encouraging the government to cut as many trees as they like B. paying no attention to forests C. giving aid to protect and save forests D. giving little money to protect forests Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 28: The director was deeply impressing by the girl about whom I told you yesterday. A. impressing B. deeply C. about whom D. told Question 29: Growing crops and raise animals for food are among the most important steps ever taken by mankind. A. raise B. for C. are D. most Question 30: One of the longest wars in history were the Hundred Years’ War, fought between England and France in the fourteenth and fifteenth centuries. A. were B. the longest C. fought D. centuries Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Question 31: If you practice harder, you will have better results. A. The hardest you practice, the most results you will have. B. The harder you practice, the best results you will have. C. The more hardly you practice, the better results you will have. D. The harder you practice, the better results you will have. Question 32: He is not old enough to do the volunteer work. A. He is very young that he can’t do the volunteer work. B. He can’t do the volunteer work because of his old age. C. He is too young to do the volunteer work. D. His youngster prevents him from doing the volunteer work. Question 33: “I would study English If I were you,” Mai’s friend said. A. Mai’s friend advised her to study English. B. Mai’s friend said that she was like Mai. C. Mai asked her friend to study English. D. Mai’s friend advised her to have study English. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 34: He was exhausted by his work. He threw himself on his bed. A. Was exhausted by his work, he threw himself on his bed. B. Exhausted by his work, he threw himself on his bed. C. Threw himself on his bed, exhausted by his work. D. Exhaust by his work, he threw himself on his bed. Question 35: She didn’t shed a tear as the play ended in tragedy. A. The tragedy play wasn’t good for her to shed tear. B. So tragic was the play that she didn’t shed a tear. Trang 3/4 - Mã đề thi 132 - https://thi247.com/
  4. C. Not a tear did she shed when the play ended in tragedy. D. Without her tear, the play didn’t end tragically. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on the answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 36 to 40. Endangered species are plant and animal species (36) ___ are in danger of extinction. The primary causes of species extinction are habitat destruction, commercial (37) ___ and pollution. The drainage of wetlands, cutting of forests, urbanization and road and dam construction have destroyed or seriously damaged natural habitats. Plant and animal extinction leads to a loss of biodiversity. Maintaining biodiversity is important for us in many ways. Humans depend on species diversity to have food, clean air and water, and fertile soil for agriculture. In addition, we benefit greatly from many medicines and (38) ___ products that biodiversity provides. (39) ___, different conservation efforts have been (40) ___in order to save endangered species. Question 36: A. who B. which C. what D. when Question 37: A. exploitation B. exploration C. organization D. conservation Question 38: A. another B. every C. each D. other Question 39: A. Therefore B. However C. Otherwise D. Although Question 40: A. done B. taken C. made D. got --------------- HẾT --------------- Trang 4/4 - Mã đề thi 132 - https://thi247.com/
  5. SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC HƯỚNG DẪN CHẤM TRƯỜNG THPT YÊN LẠC 2 MÔN ANH 12- HỌC KỲ 2 (2019-2020) Đáp án gồm 01 trang Mỗi câu trả lời đúng được 0.25 điểm CÂU MÃ ĐỀ 132 209 357 485 570 628 743 896 1 A A B C A B A C 2 C B A A B A C A 3 B D C B C D C B 4 B C B B D D B C 5 C B C A C A D A 6 A A D B D B A B 7 D B A A D D A C 8 A D A A C A A A 9 C D B D B B B C 10 D C D A A B B B 11 D A A B B A D B 12 B D C A A D D A 13 A A A D A B D D 14 B A A C A D B A 15 A C C D D B D D 16 A A D C B A A A 17 B D D C C C B C 18 D B C C C B C C 19 B C D A A C C D 20 C B C C A A D D 21 C C C D D D A A 22 A A A A A A A B 23 B C D B B C C B 24 D B B D B C C B 25 D B D D D D A D 26 D D B C B C D D 27 C D B D D D C C 28 A A A A A A A A 29 A A A A A A A A 30 A A A A A A A A 31 D D B B B C B B 32 C B D D C A B C 33 A C C B D C C D 34 B C A B C C D D 35 C A B C C B B D 36 B A C C C C C B 37 A C B D B B B A 38 D B C B C A A D 39 A B D C C D C A 40 C D D D D B D C
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2