intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 thí điểm năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Đoàn Thượng

Chia sẻ: Hoamaudon | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:20

23
lượt xem
4
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn làm tốt các bài tập, đồng thời các bạn sẽ không bị bỡ ngỡ với các dạng bài tập chưa từng gặp, hãy tham khảo Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 thí điểm năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Đoàn Thượng dưới đây.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 12 thí điểm năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Đoàn Thượng

  1. MA DE 132 – 12A Trang 1/4 SỞ GD VÀ ĐT HẢI DƯƠNG ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II, NĂM HỌC 2020-2021 TRƯỜNG THPT ĐOÀN THƯỢNG Môn: TIẾNG ANH 12 – THÍ ĐIỂM Thời gian làm bài: 45 phút (không tính thời gian giao đề) MÃ ĐỀ THI: 132 Số câu của đề thi: 40 câu – Số trang: 04 trang - Họ và tên thí sinh: .................................................... - Số báo danh : ........................ Choose the best answer to complete each of the following sentences 1. With her qualifications and experience, she would seem to be ideally suited _____ the job. A. in B. with C. about D. for 2. If I hadn't rejected the job offer, I wouldn't ________ now. A. employ B. unemployed C. be unemployed D. have been unemployed 3. The government is going to ________ down on the subsidies for state-owned education institutions to help them to become more independent. A. set B. get C. put D. cut 4. If a person is _____, they are capable of hard work and effort without the need for encouragement A. self-motivated B. self-directed C. self-employed D. self-controlled 5. ____________, the more we get into the knowledge treasure of humanity. A. The most we learn languages B. The more languages we learn C. More languages we learn D. We learn the more languages 6. Henry Dunant inspired the foundation of the Red Cross, _____? A. didn't he B. was he C. wasn't he D. did he 7. Jake: "Oh, no! I left my book at home. Can I share yours?" Bob: "________" A. Yes, I do too. B. No, thanks. C. Yes, sure. D. No, not at all. 8. He may be quick at understanding, but he's not capable _____ remembering. A. for B. of C. in D. about 9. The river used to be famous for its great ______ of freshwater fish, but now very few species are found there. A. diversity B. diversify C. diverse D. diversification 10. People used to believe that oil and gas could never be ______. A. run out B. used up C. run up D. used out 11. - "As I see it, the more we learn, the more chance we have to get a better job." - "Yeah, _______." A. I can see B. I do C. no way D. absolutely 12. If we ____ the plans more carefully, we wouldn't have made so many mistakes A. studied B. had studied C. were studying D. study 13. _______, the match will have started. A. By the time we arrive there B. As we had arrived there C. Before we will arrive there D. When we arrived there Choose the answer that best fits each gap in the text below Most teenagers find the task of choosing a career quite daunting. They worry about whether they are making an irreversible (14)_______. Many worry about whether they will spend many
  2. MA DE 132 – 12A Trang 2/4 years in college, with the dedication and expense that entails, not only to possibly discover too late that they have changed their minds, or that they may not have the (15)_______ to make the final grade. Another stress associated with the choice of career includes concern over not being able to achieve the points (16)_______ in order to achieve entry into their chosen course. These worries are quite serious for teens as they strive to do the best they can in their examinations. Without the advantages that life experience and maturity may bring, young people find it hard to understand that there are always (17)_______ opportunities waiting for them if things do not go quite according to plan. Often their first choice is not necessarily the one (18)_______ suits them the best in the long run. Once the disappointment of not achieving thei goal is accepted, many go on to choose a different path, and they become very happy with how things turn out for them. 14. A. sense B. heart C. mind D. decision 15. A. enable B. enabling C. ability D. able 16. A. reached B. mentioned C. required D. special 17. A. other B. others C. the others D. another 18. A. who B. that C. what D. whose Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others' in the same group 19. A. shadowed B. inspired C. pursued D. reduced 20. A. apprentice B. challenge C. career D. admire Choose the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the sentences below 21. So tiresome was the match that my father turned off the television half way through it. A. exciting B. crowding C. disappointing D. promising 22. Vietnam's admission to the World Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries. A. balanced B. restricted C. expanded D. boosted Choose the sentence that is closest in meaning to the one given 23. Thanks to her high grades at university, Barbara is offered the position. A. If she had not got high grades at university, Barbara would not be offered the position B. It was her high grades at university which offer Barbara the position. C. If she hadn't got high grades at university, Barbara would not have been offered the position. D. If she got high grades at university, Barbara would be offered the position. 24. They took my advice. They got success in their job interviews A. If they did not take my advice, they would not get success in their job interviews. B. They took my advice, and failed in their job interviews. C. But for taking my advice, they would not have got success in their job interviews. D. My advice stopped them from getting success in the job interviews.
  3. MA DE 132 – 12A Trang 3/4 25. He's just so flexible. He'll adapt to any situation. A. He's so flexible that he'll adapt to any situation. B. Flexible as he is, he cannot adapt to any situation. C. He's too flexible to adapt to any situation. D. He's enough flexible to adapt to any situation. 26. Dictionaries are not permitted in this test. A. You shouldn't use dictionaries in this test. B. You mustn't use dictionaries in this test. C. You needn't use dictionaries in this test. D. You mightn't use dictionaries in this test. 27. The last time I saw Rose was three years ago. A. I didn't see Rose for three years. B. I haven't seen Rose three years ago. C. I haven't seen Rose for three years. D. I haven't seen Rose since three years. Choose the underlined part that needs correcting 28. By the time we finished our work in the office, the boss has already gone home. A B C D 29. Cultural diversity is important because our country, workplaces, and schools increasingly A B consist of various culture, racial and ethnic groups. C D 30. Every country has their own traditions, some of which have existed for centuries. A B C D Choose the word that is different from the rest in the position of the main stressed syllable 31. A. variety B. diversity C. associate D. influence 32. A. direct B. problem C. wonder D. special Read the passage and choose the best answer War is frightening, and cruel, especially for soldiers. One woman set out to help as many soldiers as she could during the Civil War, even on the front lines of the battlefield! Her name was Clara Barton. Clara Barton was born in Oxford, Massachusetts in 1821. Her interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father. Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had. His injuries were cared for by Barton for 2 years. At the time, she was only 11 years old. Barton began teaching school at the age of 15. She taught for 18 years before she moved to Washington, D.C in 1854. The Civil War broke out 6 years later. Immediately, Barton started war service by helping the soldiers with their needs. At the battle of Bull Run, Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt. She cared for soldiers not just in hospitals, but on the actual battlefields, putting herself in danger. One time she was caring for a soldier when a bullet went right through her sleeve! She was very lucky not to get hurt. The soldiers were glad to see her, though, and she became known as the "Angel of the Battlefield." When the war ended in 1865, she used 4 years of her life to assist the government in searching for soldiers who were missing during the war.
  4. MA DE 132 – 12A Trang 4/4 The search for missing soldiers and years of hard work made her feeble physically. In 1869, her doctors recommended a trip to Europe for a rest. While in Europe, Clara learned about the International Red Cross organization. Its mission to help war victims around the world ignited interest and excitement in Clara. She wanted to bring the Red Cross to America, so that she could continue to help as many people as possible. She returned to the United States of America, and in 1881, the American Red Cross began, with Clara as the president of the organization. She managed its activities until 1904, but continued to help people by teaching first aid strategies and ways to be prepared for emergencies, so more people could help others. Clara Barton died in 1912. She was a hero to many people because she was brave on the battlefield, helped people of all kinds, and began an organization that still helps people today. 33. The phrase "broke out" in paragraph 3 is closest in meaning to _____. A. closed B. began C. extended D. broken down 34. What can be the best title of the reading passage? A. The Angel of the Battle Field B. The American Red Cross C. The American Civil War D. The International Red Cross 35. According to paragraph 2, which of the following is true of the young Clara Barton? A. She made a decision to live with her brother for 2 years. B. She helped her father when he was a soldier. C. She helped her brother who hurt in an accident. D. She suffered from an accident when she was 11 years old. 36. Which of the following is NOT true about Clara Barton? A. She was a hero to many people. B. She helped set up the American Red Cross. C. She used to get hurt while caring for soldiers in the battlefield. D. She became sick after many years helping soldiers during and after the Civil War. 37. The word "Its" in paragraph 4 refers to ______ A. The trip B. The American Red Cross C. Europe D. The International Red Cross 38. According to the passage, how long was Clara Barton the president of the American Red Cross? A. 12 years B. 23 years C. 41 years D. 25 years Choose the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the sentences below 39. She performed all her duties conscientiously. She gave much care to her work. A. liberally B. irresponsibly C. insensitively D. responsibly 40. Yesterday I ran into Jim at the grocery store. I had not seen him for years. A. said goodbye to B. visited C. met D. made friends with _____ THE END _____
  5. MA DE 209 – 12A Trang 1/4 SỞ GD VÀ ĐT HẢI DƯƠNG ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II, NĂM HỌC 2020-2021 TRƯỜNG THPT ĐOÀN THƯỢNG Môn: TIẾNG ANH 12 - 12A Thời gian làm bài: 45 phút (không tính thời gian giao đề) MÃ ĐỀ THI: 209 Số câu của đề thi: 40 câu – Số trang: 04 trang - Họ và tên thí sinh: .................................................... - Số báo danh : ........................ Choose the answer that best fits each gap in the text below Most teenagers find the task of choosing a career quite daunting. They worry about whether they are making an irreversible (1)_______. Many worry about whether they will spend many years in college, with the dedication and expense that entails, not only to possibly discover too late that they have changed their minds, or that they may not have the (2)_______ to make the final grade. Another stress associated with the choice of career includes concern over not being able to achieve the points (3)_______ in order to achieve entry into their chosen course. These worries are quite serious for teens as they strive to do the best they can in their examinations. Without the advantages that life experience and maturity may bring, young people find it hard to understand that there are always (4)_______ opportunities waiting for them if things do not go quite according to plan. Often their first choice is not necessarily the one (5)_______ suits them the best in the long run. Once the disappointment of not achieving thei goal is accepted, many go on to choose a different path, and they become very happy with how things turn out for them. 1. A. decision B. heart C. sense D. mind 2. A. ability B. enabling C. enable D. able 3. A. special B. mentioned C. required D. reached 4. A. the others B. other C. another D. others 5. A. who B. what C. whose D. that Choose the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the sentences below 6. So tiresome was the match that my father turned off the television half way through it. A. crowding B. promising C. disappointing D. exciting 7. Vietnam's admission to the World Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries. A. boosted B. expanded C. balanced D. restricted Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others' in the same group 8. A. reduced B. inspired C. shadowed D. pursued 9. A. career B. apprentice C. challenge D. admire Choose the best answer to complete each of the following sentences 10. People used to believe that oil and gas could never be ______. A. run out B. used up C. run up D. used out 11. The river used to be famous for its great ______ of freshwater fish, but now very few species are found there.
  6. MA DE 209 – 12A Trang 2/4 A. diversify B. diversity C. diversification D. diverse 12. With her qualifications and experience, she would seem to be ideally suited _____ the job. A. in B. about C. for D. with 13. Henry Dunant inspired the foundation of the Red Cross, _____? A. was he B. wasn't he C. didn't he D. did he 14. If a person is ________, they are capable of hard work and effort without the need for encouragement. A. self-directed B. self-employed C. self-controlled D. self-motivated 15. ____________, the more we get into the knowledge treasure of humanity. A. The more languages we learn B. More languages we learn C. We learn the more languages D. The most we learn languages 16. If I hadn't rejected the job offer, I wouldn't ________ now. A. unemployed B. employ C. be unemployed D. have been unemployed 17. He may be quick at understanding, but he's not capable _____ remembering. A. in B. for C. of D. about 18. _______, the match will have started. A. By the time we arrive there B. Before we will arrive there C. As we had arrived there D. When we arrived there 19. - "As I see it, the more we learn, the more chance we have to get a better job." - "Yeah, _______." A. I do B. I can see C. absolutely D. no way 20. The government is going to ________ down on the subsidies for state-owned education institutions to help them to become more independent. A. cut B. set C. get D. put 21. If we ____ the plans more carefully, we wouldn't have made so many mistakes A. had studied B. study C. were studying D. studied 22. Jake: "Oh, no! I left my book at home. Can I share yours?" Bob: "________" A. Yes, I do too. B. No, thanks. C. No, not at all. D. Yes, sure. Choose the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the sentences below 23. She performed all her duties conscientiously. She gave much care to her work. A. irresponsibly B. insensitively C. responsibly D. liberally 24. Yesterday I ran into Jim at the grocery store. I had not seen him for years. A. met B. made friends with C. said goodbye to D. visited Read the passage and choose the best answer War is frightening, and cruel, especially for soldiers. One woman set out to help as many soldiers as she could during the Civil War, even on the front lines of the battlefield! Her name was Clara Barton. Clara Barton was born in Oxford, Massachusetts in 1821. Her interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father. Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had. His injuries were cared for by Barton for
  7. MA DE 209 – 12A Trang 3/4 2 years. At the time, she was only 11 years old. Barton began teaching school at the age of 15. She taught for 18 years before she moved to Washington, D.C in 1854. The Civil War broke out 6 years later. Immediately, Barton started war service by helping the soldiers with their needs. At the battle of Bull Run, Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt. She cared for soldiers not just in hospitals, but on the actual battlefields, putting herself in danger. One time she was caring for a soldier when a bullet went right through her sleeve! She was very lucky not to get hurt. The soldiers were glad to see her, though, and she became known as the "Angel of the Battlefield." When the war ended in 1865, she used 4 years of her life to assist the government in searching for soldiers who were missing during the war. The search for missing soldiers and years of hard work made her feeble physically. In 1869, her doctors recommended a trip to Europe for a rest. While in Europe, Clara learned about the International Red Cross organization. Its mission to help war victims around the world ignited interest and excitement in Clara. She wanted to bring the Red Cross to America, so that she could continue to help as many people as possible. She returned to the United States of America, and in 1881, the American Red Cross began, with Clara as the president of the organization. She managed its activities until 1904, but continued to help people by teaching first aid strategies and ways to be prepared for emergencies, so more people could help others. Clara Barton died in 1912. She was a hero to many people because she was brave on the battlefield, helped people of all kinds, and began an organization that still helps people today. 25. The word "Its" in paragraph 4 refers to ______ A. Europe B. The American Red Cross C. The trip D. The International Red Cross 26. Which of the following is NOT true about Clara Barton? A. She used to get hurt while caring for soldiers in the battlefield. B. She was a hero to many people. C. She became sick after many years helping soldiers during and after the Civil War. D. She helped set up the American Red Cross. 27. According to paragraph 2, which of the following is true of the young Clara Barton? A. She suffered from an accident when she was 11 years old. B. She helped her brother who hurt in an accident. C. She made a decision to live with her brother for 2 years. D. She helped her father when he was a soldier. 28. The phrase "broke out" in paragraph 3 is closest in meaning to _____. A. broken down B. began C. extended D. closed 29. What can be the best title of the reading passage? A. The American Red Cross B. The International Red Cross C. The American Civil War D. The Angel of the Battle Field 30. According to the passage, how long was Clara Barton the president of the American Red Cross? A. 25 years B. 23 years C. 12 years D. 41 years Choose the sentence that is closest in meaning to the one given 31. They took my advice. They got success in their job interviews A. If they did not take my advice, they would not get success in their job interviews.
  8. MA DE 209 – 12A Trang 4/4 B. But for taking my advice, they would not have got success in their job interviews. C. They took my advice, and failed in their job interviews. D. My advice stopped them from getting success in the job interviews. 32. Dictionaries are not permitted in this test. A. You shouldn't use dictionaries in this test. B. You mightn't use dictionaries in this test. C. You mustn't use dictionaries in this test. D. You needn't use dictionaries in this test. 33. Thanks to her high grades at university, Barbara is offered the position. A. If she got high grades at university, Barbara would be offered the position. B. If she had not got high grades at university, Barbara would not be offered the position C. If she hadn't got high grades at university, Barbara would not have been offered the position. D. It was her high grades at university which offer Barbara the position. 34. The last time I saw Rose was three years ago. A. I haven't seen Rose three years ago. B. I haven't seen Rose for three years. C. I didn't see Rose for three years. D. I haven't seen Rose since three years. 35. He's just so flexible. He'll adapt to any situation. A. He's too flexible to adapt to any situation. B. Flexible as he is, he cannot adapt to any situation. C. He's so flexible that he'll adapt to any situation. D. He's enough flexible to adapt to any situation. Choose the underlined part that needs correcting 36. Every country has their own traditions, some of which have existed for centuries. A B C D 37. Cultural diversity is important because our country, workplaces, and schools increasingly A B consist of various culture, racial and ethnic groups. C D 38. By the time we finished our work in the office, the boss has already gone home. A B C D Choose the word that is different from the rest in the position of the main stressed syllable 39. A. variety B. influence C. associate D. diversity 40. A. direct B. problem C. special D. wonder _____ THE END _____
  9. MA DE 357 – 12A Trang 1/4 SỞ GD VÀ ĐT HẢI DƯƠNG ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II, NĂM HỌC 2020-2021 TRƯỜNG THPT ĐOÀN THƯỢNG Môn: TIẾNG ANH 12 - 12A Thời gian làm bài: 45 phút (không tính thời gian giao đề) MÃ ĐỀ THI: 357 Số câu của đề thi: 40 câu – Số trang: 04 trang - Họ và tê n thí sinh: .................................................... - Số báo danh : ........................ Choose the best answer to complete each of the following sentences 1. If we ____ the plans more carefully, we wouldn't have made so many mistakes. A. studied B. were studying C. had studied D. study 2. With her qualifications and experience, she would seem to be ideally suited _____ the job. A. with B. in C. for D. about 3. The government is going to ________ down on the subsidies for state-owned education institutions to help them to become more independent. A. cut B. put C. set D. get 4. If a person is _____, they are capable of hard work and effort without the need for encouragement A. self-motivated B. self-controlled C. self-directed D. self-employed 5. Henry Dunant inspired the foundation of the Red Cross, _____? A. did he B. was he C. didn't he D. wasn't he 6. If I hadn't rejected the job offer, I wouldn't ________ now. A. unemployed B. employ C. have been unemployed D. be unemployed 7. ____________, the more we get into the knowledge treasure of humanity. A. We learn the more languages B. The most we learn languages C. More languages we learn D. The more languages we learn 8. He may be quick at understanding, but he's not capable _____ remembering. A. for B. in C. about D. of 9. - "As I see it, the more we learn, the more chance we have to get a better job." - "Yeah, _______." A. no way B. I do C. absolutely D. I can see 10. The river used to be famous for its great ______ of freshwater fish, but now very few species are found there. A. diversity B. diversification C. diversify D. diverse 11. People used to believe that oil and gas could never be ______. A. run up B. run out C. used up D. used out 12. _______, the match will have started. A. By the time we arrive there B. As we had arrived there C. When we arrived there D. Before we will arrive there 13. Jake: "Oh, no! I left my book at home. Can I share yours?" Bob: "________" A. No, not at all. B. Yes, I do too. C. No, thanks. D. Yes, sure. Choose the answer that best fits each gap in the text below Most teenagers find the task of choosing a career quite daunting. They worry about whether they are making an irreversible (14)_______. Many worry about whether they will spend many years in college, with the dedication and expense that entails, not only to possibly discover too late
  10. MA DE 357 – 12A Trang 2/4 that they have changed their minds, or that they may not have the (15)_______ to make the final grade. Another stress associated with the choice of career includes concern over not being able to achieve the points (16)_______ in order to achieve entry into their chosen course. These worries are quite serious for teens as they strive to do the best they can in their examinations. Without the advantages that life experience and maturity may bring, young people find it hard to understand that there are always (17)_______ opportunities waiting for them if things do not go quite according to plan. Often their first choice is not necessarily the one (18)_______ suits them the best in the long run. Once the disappointment of not achieving thei goal is accepted, many go on to choose a different path, and they become very happy with how things turn out for them. 14. A. heart B. mind C. decision D. sense 15. A. able B. ability C. enabling D. enable 16. A. special B. reached C. required D. mentioned 17. A. other B. the others C. another D. others 18. A. who B. that C. whose D. what Choose the underlined part that needs correcting 19. By the time we finished our work in the office, the boss has already gone home. A B C D 20. Every country has their own traditions, some of which have existed for centuries. A B C D 21. Cultural diversity is important because our country, workplaces, and schools increasingly A B consist of various culture, racial and ethnic groups. C D Choose the word that is different from the rest in the position of the main stressed syllable 22. A. direct B. problem C. wonder D. special 23. A. influence B. diversity C. associate D. variety Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others' in the same group 24. A. shadowed B. reduced C. inspired D. pursued 25. A. admire B. apprentice C. career D. challenge Choose the sentence that is closest in meaning to the one given 26. They took my advice. They got success in their job interviews A. They took my advice, and failed in their job interviews. B. My advice stopped them from getting success in the job interviews. C. But for taking my advice, they would not have got success in their job interviews. D. If they did not take my advice, they would not get success in their job interviews.
  11. MA DE 357 – 12A Trang 3/4 27. Thanks to her high grades at university, Barbara is offered the position. A. If she had not got high grades at university, Barbara would not be offered the position B. If she got high grades at university, Barbara would be offered the position. C. If she hadn't got high grades at university, Barbara would not have been offered the position. D. It was her high grades at university which offer Barbara the position. 28. The last time I saw Rose was three years ago. A. I didn't see Rose for three years. B. I haven't seen Rose since three years. C. I haven't seen Rose three years ago. D. I haven't seen Rose for three years. 29. He's just so flexible. He'll adapt to any situation. A. He's too flexible to adapt to any situation. B. He's enough flexible to adapt to any situation. C. Flexible as he is, he cannot adapt to any situation. D. He's so flexible that he'll adapt to any situation. 30. Dictionaries are not permitted in this test. A. You mustn't use dictionaries in this test. B. You shouldn't use dictionaries in this test. C. You mightn't use dictionaries in this test. D. You needn't use dictionaries in this test. Choose the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the sentences below 31. So tiresome was the match that my father turned off the television half way through it. A. disappointing B. exciting C. promising D. crowding 32. Vietnam's admission to the World Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries. A. expanded B. boosted C. restricted D. balanced Choose the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the sentences below 33. Yesterday I ran into Jim at the grocery store. I had not seen him for years. A. made friends with B. met C. said goodbye to D. visited 34. She performed all her duties conscientiously. She gave much care to her work. A. irresponsibly B. responsibly C. insensitively D. liberally Read the passage and choose the best answer War is frightening, and cruel, especially for soldiers. One woman set out to help as many soldiers as she could during the Civil War, even on the front lines of the battlefield! Her name was Clara Barton. Clara Barton was born in Oxford, Massachusetts in 1821. Her interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father. Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had. His injuries were cared for by Barton for 2 years. At the time, she was only 11 years old. Barton began teaching school at the age of 15. She taught for 18 years before she moved to Washington, D.C in 1854.
  12. MA DE 357 – 12A Trang 4/4 The Civil War broke out 6 years later. Immediately, Barton started war service by helping the soldiers with their needs. At the battle of Bull Run, Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt. She cared for soldiers not just in hospitals, but on the actual battlefields, putting herself in danger. One time she was caring for a soldier when a bullet went right through her sleeve! She was very lucky not to get hurt. The soldiers were glad to see her, though, and she became known as the "Angel of the Battlefield." When the war ended in 1865, she used 4 years of her life to assist the government in searching for soldiers who were missing during the war. The search for missing soldiers and years of hard work made her feeble physically. In 1869, her doctors recommended a trip to Europe for a rest. While in Europe, Clara learned about the International Red Cross organization. Its mission to help war victims around the world ignited interest and excitement in Clara. She wanted to bring the Red Cross to America, so that she could continue to help as many people as possible. She returned to the United States of America, and in 1881, the American Red Cross began, with Clara as the president of the organization. She managed its activities until 1904, but continued to help people by teaching first aid strategies and ways to be prepared for emergencies, so more people could help others. Clara Barton died in 1912. She was a hero to many people because she was brave on the battlefield, helped people of all kinds, and began an organization that still helps people today. 35. The word "Its" in paragraph 4 refers to ______ A. The trip B. Europe C. The International Red Cross D. The American Red Cross 36. What can be the best title of the reading passage? A. The International Red Cross B. The Angel of the Battle Field C. The American Civil War D. The American Red Cross 37. According to the passage, how long was Clara Barton the president of the American Red Cross? A. 12 years B. 23 years C. 25 years D. 41 years 38. The phrase "broke out" in paragraph 3 is closest in meaning to _____. A. began B. closed C. extended D. broken down 39. According to paragraph 2, which of the following is true of the young Clara Barton? A. She helped her father when he was a soldier. B. She helped her brother who hurt in an accident. C. She suffered from an accident when she was 11 years old. D. She made a decision to live with her brother for 2 years. 40. Which of the following is NOT true about Clara Barton? A. She became sick after many years helping soldiers during and after the Civil War. B. She helped set up the American Red Cross. C. She was a hero to many people. D. She used to get hurt while caring for soldiers in the battlefield. _____ THE END _____
  13. MA DE 485 – 12A Trang 1/4 SỞ GD VÀ ĐT HẢI DƯƠNG ĐỀ KIỂM TRA CUỐI KỲ II, NĂM HỌC 2020-2021 TRƯỜNG THPT ĐOÀN THƯỢNG Môn: TIẾNG ANH 12 - 12A Thời gian làm bài: 45 phút (không tính thời gian giao đề) MÃ ĐỀ THI: 485 Số câu của đề thi: 40 câu – Số trang: 04 trang - Họ và tên thí sinh: .................................................... - Số báo danh : ........................ Choose the answer that best fits each gap in the text below Most teenagers find the task of choosing a career quite daunting. They worry about whether they are making an irreversible (1)_______. Many worry about whether they will spend many years in college, with the dedication and expense that entails, not only to possibly discover too late that they have changed their minds, or that they may not have the (2)_______ to make the final grade. Another stress associated with the choice of career includes concern over not being able to achieve the points (3)_______ in order to achieve entry into their chosen course. These worries are quite serious for teens as they strive to do the best they can in their examinations. Without the advantages that life experience and maturity may bring, young people find it hard to understand that there are always (4)_______ opportunities waiting for them if things do not go quite according to plan. Often their first choice is not necessarily the one (5)_______ suits them the best in the long run. Once the disappointment of not achieving thei goal is accepted, many go on to choose a different path, and they become very happy with how things turn out for them. 1. A. heart B. sense C. mind D. decision 2. A. ability B. enable C. able D. enabling 3. A. special B. reached C. required D. mentioned 4. A. others B. another C. other D. the others 5. A. that B. what C. whose D. who Choose the underlined part that needs correcting 6. Cultural diversity is important because our country, workplaces, and schools increasingly A B consist of various culture, racial and ethnic groups. C D 7. Every country has their own traditions, some of which have existed for centuries. A B C D 8. By the time we finished our work in the office, the boss has already gone home. A B C D Read the passage and choose the best answer War is frightening, and cruel, especially for soldiers. One woman set out to help as many soldiers as she could during the Civil War, even on the front lines of the battlefield! Her name was Clara Barton. Clara Barton was born in Oxford, Massachusetts in 1821. Her interest in helping soldiers on the battlefield began when she was told army stories from her father. Another event that influenced her decision to help soldiers was an accident her brother had. His injuries were cared for by Barton for
  14. MA DE 485 – 12A Trang 2/4 2 years. At the time, she was only 11 years old. Barton began teaching school at the age of 15. She taught for 18 years before she moved to Washington, D.C in 1854. The Civil War broke out 6 years later. Immediately, Barton started war service by helping the soldiers with their needs. At the battle of Bull Run, Clara Barton received permission from the government to take care of the sick and hurt. She cared for soldiers not just in hospitals, but on the actual battlefields, putting herself in danger. One time she was caring for a soldier when a bullet went right through her sleeve! She was very lucky not to get hurt. The soldiers were glad to see her, though, and she became known as the "Angel of the Battlefield." When the war ended in 1865, she used 4 years of her life to assist the government in searching for soldiers who were missing during the war. The search for missing soldiers and years of hard work made her feeble physically. In 1869, her doctors recommended a trip to Europe for a rest. While in Europe, Clara learned about the International Red Cross organization. Its mission to help war victims around the world ignited interest and excitement in Clara. She wanted to bring the Red Cross to America, so that she could continue to help as many people as possible. She returned to the United States of America, and in 1881, the American Red Cross began, with Clara as the president of the organization. She managed its activities until 1904, but continued to help people by teaching first aid strategies and ways to be prepared for emergencies, so more people could help others. Clara Barton died in 1912. She was a hero to many people because she was brave on the battlefield, helped people of all kinds, and began an organization that still helps people today. 9. What can be the best title of the reading passage? A. The American Civil War B. The Angel of the Battle Field C. The American Red Cross D. The International Red Cross 10. The word "Its" in paragraph 4 refers to ______ A. The International Red Cross B. The American Red Cross C. Europe D. The trip 11. The phrase "broke out" in paragraph 3 is closest in meaning to _____. A. broken down B. closed C. began D. extended 12. According to paragraph 2, which of the following is true of the young Clara Barton? A. She made a decision to live with her brother for 2 years. B. She helped her brother who hurt in an accident. C. She suffered from an accident when she was 11 years old. D. She helped her father when he was a soldier. 13. Which of the following is NOT true about Clara Barton? A. She was a hero to many people. B. She used to get hurt while caring for soldiers in the battlefield. C. She became sick after many years helping soldiers during and after the Civil War. D. She helped set up the American Red Cross. 14. According to the passage, how long was Clara Barton the president of the American Red Cross? A. 25 years B. 41 years C. 23 years D. 12 years Choose the word that is different from the rest in the position of the main stressed syllable 15. A. diversity B. influence C. variety D. associate 16. A. wonder B. special C. problem D. direct
  15. MA DE 485 – 12A Trang 3/4 Choose the word that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the sentences below 17. She performed all her duties conscientiously. She gave much care to her work. A. irresponsibly B. liberally C. insensitively D. responsibly 18. Yesterday I ran into Jim at the grocery store. I had not seen him for years. A. said goodbye to B. visited C. met D. made friends with Choose the best answer to complete each of the following sentences 19. - "As I see it, the more we learn, the more chance we have to get a better job." - "Yeah, _______." A. I do B. no way C. absolutely D. I can see 20. ____________, the more we get into the knowledge treasure of humanity. A. The more languages we learn B. More languages we learn C. We learn the more languages D. The most we learn languages 21. Jake: "Oh, no! I left my book at home. Can I share yours?" Bob: "________" A. No, thanks. B. Yes, I do too. C. Yes, sure. D. No, not at all. 22. With her qualifications and experience, she would seem to be ideally suited _____ the job. A. for B. about C. with D. in 23. He may be quick at understanding, but he's not capable _____ remembering. A. for B. about C. of D. in 24. People used to believe that oil and gas could never be ______. A. used out B. used up C. run out D. run up 25. The river used to be famous for its great ______ of freshwater fish, but now very few species are found there. A. diverse B. diversification C. diversify D. diversity 26. If we ____ the plans more carefully, we wouldn't have made so many mistakes A. had studied B. studied C. study D. were studying 27. If a person is _________, they are capable of hard work and effort without the need for encouragement. A. self-controlled B. self-employed C. self-directed D. self-motivated 28. If I hadn't rejected the job offer, I wouldn't ________ now. A. be unemployed B. have been unemployed C. employ D. unemployed 29. _______, the match will have started. A. When we arrived there B. By the time we arrive there C. Before we will arrive there D. As we had arrived there 30. Henry Dunant inspired the foundation of the Red Cross, _____? A. was he B. didn't he C. wasn't he D. did he 31. The government is going to ________ down on the subsidies for state-owned education institutions to help them to become more independent. A. set B. put C. get D. cut Choose the sentence that is closest in meaning to the one given 32. The last time I saw Rose was three years ago. A. I haven't seen Rose for three years. B. I haven't seen Rose three years ago. C. I didn't see Rose for three years. D. I haven't seen Rose since three years.
  16. MA DE 485 – 12A Trang 4/4 33. He's just so flexible. He'll adapt to any situation. A. He's too flexible to adapt to any situation. B. Flexible as he is, he cannot adapt to any situation. C. He's enough flexible to adapt to any situation. D. He's so flexible that he'll adapt to any situation. 34. Thanks to her high grades at university, Barbara is offered the position. A. It was her high grades at university which offer Barbara the position. B. If she hadn't got high grades at university, Barbara would not have been offered the position. C. If she had not got high grades at university, Barbara would not be offered the position D. If she got high grades at university, Barbara would be offered the position. 35. Dictionaries are not permitted in this test. A. You mightn't use dictionaries in this test. B. You mustn't use dictionaries in this test. C. You shouldn't use dictionaries in this test. D. You needn't use dictionaries in this test. 36. They took my advice. They got success in their job interviews A. If they did not take my advice, they would not get success in their job interviews. B. They took my advice, and failed in their job interviews. C. My advice stopped them from getting success in the job interviews. D. But for taking my advice, they would not have got success in their job interviews. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others' in the same group 37. A. reduced B. pursued C. inspired D. shadowed 38. A. career B. challenge C. admire D. apprentice Choose the word that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the sentences below 39. So tiresome was the match that my father turned off the television half way through it. A. promising B. exciting C. disappointing D. crowding 40. Vietnam's admission to the World Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries. A. expanded B. balanced C. restricted D. boosted _____ THE END _____
  17. MA DE 485 – 12A Trang 5/4 KEY Đáp án mã đề: 132 Đáp án mã đề: 357 01. D 02. C 03. D 04. A 01. C 02. C 03. A 04. A 05. B 06. A 07. C 08. B 05. C 06. D 07. D 08. D 09. A 10. B 11. D 12. B 09. C 10. A 11. C 12. A 13. A 14. D 15. C 16. C 13. D 14. C 15. B 16. C 17. A 18. B 19. D 20. B 17. A 18. B 19. C 20. B 21. A 22. B 23. A 24. C 21. D 22. A 23. A 24. B 25. A 26. B 27. C 28. C 25. D 26. C 27. A 28. D 29. D 30. B 31. D 32. A 29. D 30. A 31. B 32. C 33. B 34. A 35. C 36. C 33. B 34. B 35. C 36. B 37. D 38. B 39. D 40. C 37. B 38. A 39. B 40. D Đáp án mã đề: 209 Đáp án mã đề: 485 01. A 02. A 03. C 04. B 01. D 02. A 03. C 04. C 05. D 06. D 07. D 08. A 05. A 06. D 07. B 08. C 09. C 10. B 11. B 12. C 09. B 10. A 11. C 12. B 13. C 14. D 15. A 16. C 13. B 14. C 15. B 16. D 17. C 18. A 19. C 20. A 17. D 18. C 19. C 20. A 21. A 22. D 23. C 24. A 21. C 22. A 23. C 24. B 25. D 26. A 27. B 28. B 25. D 26. A 27. D 28. A 29. D 30. B 31. B 32. C 29. B 30. B 31. D 32. A 33. B 34. B 35. C 36. B 33. D 34. C 35. B 36. D 37. D 38. C 39. B 40. A 37. A 38. B 39. B 40. C
  18. MA DE 485 – 12A Trang 6/4 Sở GD-ĐT Tỉnh Bình Dương Kiểm tra một tiết HKII - Năm học 2008-2009 Trường THPT Bình Phú Môn: Vật Lý 12 Ban TN Thời gian: 45 phút Họ tên học sinh: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .SBD: . . . . . . . . .Lớp: 12A . . . Học sinh giải các bài toán hay trả lời ngắn gọn cáchỏi vào các dòng trống tương ứng của từng(Nhớ ghi rõ đơn vị các đại lượng đã tính). Đáp án mã đề: 147 01. - - - ~ 11. - - - ~ 21. ; - - - 31. - - - ~ 02. - - = - 12. - / - - 22. - / - - 32. ; - - - 03. - - - ~ 13. ; - - - 23. ; - - - 33. - / - - 04. ; - - - 14. - - - ~ 24. - - = - 34. ; - - - 05. - / - - 15. - - = - 25. ; - - - 35. - - = - 06. ; - - - 16. - - = - 26. - / - - 36. - - = - 07. - - = - 17. ; - - - 27. - - = - 37. - - - ~ 08. - / - - 18. - / - - 28. - - = - 38. - / - - 09. ; - - - 19. - - - ~ 29. - - - ~ 39. - - - ~ 10. - / - - 20. - / - - 30. - / - - 40. - - = - Đáp án mã đề: 181 01. ; - - - 11. - / - - 21. ; - - - 31. - / - - 02. ; - - - 12. - - = - 22. - - - ~ 32. - - = - 03. - - = - 13. - - = - 23. - - = - 33. - / - - 04. - / - - 14. - - - ~ 24. ; - - - 34. - / - - 05. - - - ~ 15. ; - - - 25. - - - ~ 35. - - = - 06. - - - ~ 16. - - = - 26. ; - - - 36. - / - - 07. - - - ~ 17. - - = - 27. - / - - 37. - - - ~ 08. ; - - - 18. ; - - - 28. - / - - 38. - - = - 09. - - = - 19. - - = - 29. - - - ~ 39. - / - - 10. - / - - 20. ; - - - 30. - / - - 40. ; - - - Đáp án mã đề: 215
  19. MA DE 485 – 12A Trang 7/4 01. - - = - 11. - - = - 21. - - - ~ 31. - / - - 02. - - = - 12. ; - - - 22. ; - - - 32. - - = - 03. ; - - - 13. - - - ~ 23. ; - - - 33. - / - - 04. ; - - - 14. - - = - 24. - / - - 34. - / - - 05. - - = - 15. - / - - 25. - - - ~ 35. - - = - 06. - - - ~ 16. - - = - 26. - - = - 36. - / - - 07. - - - ~ 17. ; - - - 27. ; - - - 37. - / - - 08. - - - ~ 18. - / - - 28. - - - ~ 38. ; - - - 09. - - = - 19. - - = - 29. - - - ~ 39. - / - - 10. ; - - - 20. - / - - 30. ; - - - 40. - - - ~ Đáp án mã đề: 249 01. - - - ~ 11. - - = - 21. - - = - 31. - - - ~ 02. ; - - - 12. - / - - 22. ; - - - 32. ; - - - 03. - - = - 13. - / - - 23. - - = - 33. - - - ~ 04. - - = - 14. - - = - 24. - / - - 34. - - = - 05. ; - - - 15. - / - - 25. - - - ~ 35. - / - - 06. - - - ~ 16. - - - ~ 26. ; - - - 36. - - - ~ 07. - / - - 17. - - - ~ 27. - - - ~ 37. ; - - - 08. - - = - 18. - - = - 28. ; - - - 38. - / - - 09. - / - - 19. - - = - 29. - / - - 39. - / - - 10. ; - - - 20. ; - - - 30. - / - - 40. - - = - Đáp án mã đề: 283 01. - - - ~ 11. - - - ~ 21. - / - - 31. ; - - - 02. - / - - 12. - - = - 22. - - = - 32. - / - - 03. ; - - - 13. - - = - 23. ; - - - 33. - - = - 04. - - - ~ 14. - - - ~ 24. - - - ~ 34. - - = - 05. - / - - 15. - - - ~ 25. - - = - 35. - / - -
  20. MA DE 485 – 12A Trang 8/4 06. - - = - 16. - - - ~ 26. - - = - 36. ; - - - 07. - / - - 17. ; - - - 27. - / - - 37. - - = - 08. - - - ~ 18. - - - ~ 28. ; - - - 38. - / - - 09. ; - - - 19. ; - - - 29. - / - - 39. - - - ~ 10. - / - - 20. ; - - - 30. - - = - 40. ; - - -
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2