intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Hệ 10 năm)

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

0
9
lượt xem
0
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Hệ 10 năm)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Cùng tham khảo Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Hệ 10 năm) giúp các em ôn tập lại các kiến thức đã học, đánh giá năng lực làm bài của mình và chuẩn bị cho kì kiểm tra học kì được tốt hơn với số điểm cao như mong muốn. Chúc các em thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lạc Long Quân (Hệ 10 năm)

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẾN TRE ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2019-2020 TRƯỜNG THPT LẠC LONG QUÂN MÔN: TIẾNG ANH - Lớp: 10 (hệ 10 năm) (Đề có 02 trang) Thời gian làm bài: 45 phút, không tính thời gian giao đề Mã đề: 01 Học sinh làm bài trực tiếp trên đề thi - Họ và tên:.......................................................................................... Điểm TC: ............ - Lớp: ....................................................................................................... SBD: ....................... Phần viết.............. Phần nói .............. PART 1 : LISTENING ( 2ps) Task 1: Listen to some information about a photography club, and choose the correct answer (1 p) 1. The Vang Trang Khuyết Club’s members are all _____________ A. mute children B. disabled children C mentally retarded children. D. deaf children 2. The club’s members are exhibiting their photographs for __________ time in Hanoi. A. the first B. the thirsty C. the third D. the fifth 3. The subjects of their photos are__________. A. funnies and happiness B. simple and peaceful C. happiness and sadness D. simple and happiness 4. The passion for taking photographs has helped them __________ their sorrow. A. expect B. escape C. accept D. escapes Answers: 01. 02. 03. 04. Task 2: Listen and fill each blank with a suitable word. (1p) The six-month-old photographic club, which comprises (1) _____________ deaf, mute or mentally retarded children, is now having its first exhibition in Hanoi. More that 50 color photos are on display at the exhibition room featuring the (2) _____________ of daily life seen through the eyes of these disabled children. The subjects are simple and peaceful: (3) _________________ reading books on the sides of Hoan Kiem lake, laborers hard at work or (4) ______________ looking for food. PART II : MULTIPLE CHOICE.( 5ps) Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the others.(0.5p) 1. A. charity B. school C. childless D. teacher 2. A. printer B. picture C. visual D. advice Choose the word that has the different stress. (0.5p) 3.A. allergy B. audience C. contribute D. evidence 4. A. donate B. contest C. fabric D. cancer Choose the correct answer (2.5ps) 5. They called for volunteers to _________ time to look after sick people in the local hospital. A. donate B. help C. spend D. get 6. A digital camera is more __________ than a film camera.. A. portable B. beautiful C. economical D. wasteful 7. Our teacher gave us an assignment on modern ________ of the 21st century. A. inventing B. inventor C. invent D. invention 8. Sometimes he thought it was ______ to do that. A. meaningful B. meaning C. mean D. meaningfully 9. Everyday, she _________ most of the housework. A. is doing B. does C. was doing D. did 10. When he came, I ________ the dinner. A. cooked B. was cooking C. had cooked D. am cooking 11. A ruler ________ draw straight lines. A. uses B. used to C. is used to D. is used for 12. They were so ____ about joining the local volunteer group that they couldn’t sleep last night. Kiểm tra HK1 - Môn TIẾNG ANH 10 (hệ 10 năm) - Mã đề 01 1
  2. A. boring B. bored C. exciting D. excited 13. This laptop is portable so you can take it ______ you. A. on B. at C. about D. with 14. It is ____ that all the students in class 1OA choose to do a project on ‘Helping the needy’. A. surprising B. surprised C. tiring D. tired Choose the underlined part that needs correcting. (0.5p) 15. His performance was so boring that it made me to fall asleep. A B C D 16. I decided changing my job because the boss made me work overtime A B C D Read the passage then choose the best answer A, B, C or D. (1p) The American family unit is in the process of change. In the first half of the 20lh century, there were mainly two types of families: the extended and the nuclear. An extended family includes mother, father, children and some other relatives, living in the same house. A nuclear family is composed of just parents and children living under the same roof. At present, 55% of the families in the US are nuclear families. But besides the two types of traditional family groupings, the family is now being expanded to include a variety of other living arrangements because of divorce. There is an increase in single-parent families, in which a father or mother lives with one or more children. Divorce has also led to blended families, which occur when previously married men and women marry again and combine the children from former marriage into a new family. 17. A nuclear family is one that __________. A. consists of father, mother, and children living in the same house B. relatives live with C. there are only grandparents, parents and their children living in D. is bigger than extended family 18. The expression “under the same roof” means __________. A. a house with one roof B. a house with the roof the same as the wall C. in the same building D. under the house 19. How many types of families have there been in the US since the first half of the 20th century? A. Two B. Three C. Four D. Five 20. A blended family is a newly-formed family __________. A. with the combination of children of the two previously married father and mother B. that has only father or mother living with children C. in which there are no children D. that there is only one couple living in with their newborn children 01. 06. 11. 16. 02. 07. 12. 17. 03. 08. 13. 18. 04. 09. 14. 19. 05. 10. 15. 20. PART III : WRITING (1P): Change into passive. 1. Only humans produce emotional tears. → _________________________________________ 2. He cleans the room every day. → _____________________________________________ Combine these sentences, using SO, AND or BUT: 3. The concert was exciting at the beginning at first. It became boring at the end. ________________________________________________________________ 4. The room is very large. There is enough place for many people. ________________________________________________________________ __________________ the end _______________ Kiểm tra HK1 - Môn TIẾNG ANH 10 (hệ 10 năm) - Mã đề 01 2
  3. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2019-2020 Môn: TIẾNG ANH - Lớp: 10 (hệ 10 năm) Mã đề: 01 PART I- LISTENING ( Mỗi câu đúng được 0,25điểm) Task 1. 1 B 2. A , 3. B 4, B Task 2. 1. 19 2. beauty 3. old men 4. chicken PART II : MULTIPLE CHOICE.( 5ps) : Mỗi câu đúng được 0,25 điểm 1. B 6. C 11. C 16. B 2. D 7. D 12. D 17. A 3. C 8. A 13. D 18. D 4. A 9. B 14. A 19. A 5. A 10. B 15. D 20. A PART III : WRITING (1P) Mỗi câu đúng được 0,25 điểm Change into passive. 1. Emotional tears are produced by only humans. 2. The room is cleaned every day. Combine these sentences, using SO, AND or BUT: 3. The concert was exciting at the beginning at first but it became boring at the end. 4. The room is very large so there is enough place for many people. Kiểm tra HK1 - Môn TIẾNG ANH 10 (hệ 10 năm) - Mã đề 01 3
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2