intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Khối cơ bản)

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:4

0
15
lượt xem
0
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Khối cơ bản)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Khối cơ bản) để các em làm quen với cấu trúc đề thi, đồng thời ôn tập và củng cố kiến thức căn bản trong chương trình học. Tham gia giải đề thi để ôn tập và chuẩn bị kiến thức và kỹ năng thật tốt cho kì thi học kì sắp diễn ra nhé!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Khối cơ bản)

  1. Supply the correct form of the verbs in brackets TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: 30. Their new house …………………………. (not finish) yet. LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2019 – 2020 (do thí sinh ghi) 31. It’s the third time we …………………….. (see) this film. Môn: TiếngAnh - Lớp 10 Cơ bản Họ, tên, chữ ký: ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Giám thị số 1:…………………………….. Mã Đề: 101 32. Spanish …………………… (speak) differently in Spain and in Colombia. .............................................................................. Số phách Giám thị số 2: …………………………….. 33. He often (wear)……………………………. glasses for reading. Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) .............................................................................. Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: 34. Wait a minute. I ……………….( have) an idea. Let"s go and see Roger. Số phách ........................................................ (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) ........................................................ 35. Jane drove right past me when I …………………. (wait) for the bus. Giám khảo số 2: Supply the correct form of the verbs in brackets ......................................................... 36. I've been .................. …… for six months . I have to find a job at once . EMPLOY ........................................................ Bài thi gồm có:.................tờ 37. I often suffer from travel ......,…………….. so I need plenty of fresh air . SICK 38. They have planed their trip ....................................... . . CAREFUL (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) HỘI ĐỒNG COI THI 39. We need to increase....... ………… PRODUCT Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này .............................................................................. 40. ......................was slowly destroying him. FAIL 1 5 9 13 17 21 Kỳ thi:................................................................ PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC BAN CƠ BẢN D 2 6 10 14 18 22 Môn thi:.............................................................. Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. 3 7 11 15 19 23 41. Steve started learning the violin a month ago. .............................................................................. 4 8 12 16 20 24 Ngày thi: ……………/………….20………….  Steve ....................................................................... 42. I haven't been to an Australian restaurant for ages. PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC CHƯƠNG TRÌNH CƠ BẢN HỌ TÊN THÍ SINH: It's ages..................................................... ............................................................................. 43. When she heard the results, Mary began to feel more confident. Choose the word whose has underlined part pronounced differently from others. 1. A. tragic B. mature C. husband D. another ............................................................................. Since hearing the results........................... 2. A. chemistry B. prepare C. receive D. degree 44. The last time Peter came here was in 2000. Ngày sinh:.............../............/................. 3 A. computer B. turn C. miraculous D. accuracy Peter hasn't................................................. Nơi sinh: ............................................................ 4.A. football B. pool C. tool D. moon 45. This is my first visit to Japan. Choose A, B, C or D which has the CLOSEST meaning to the underlined word. .............................................................................. 5. Television also interferes with family life and communication. This is the first time................................... Dân tộc:…………….…………………………. A. conflicts B. comes C. goes D. chats 46. How long have they been married? 6. I’m afraid you’ve made a mistake. Nam, nữ:……………………..……………….. A. wrongness B. error C. badness D. ugliness When.......................................................... 47. Jack bought those shirts last month and has been wearing them ever since. Choose A, B, C or D which has the OPPOSITE meaning to the underlined word. Tên trường đang học: 7. They had to think of some other ways of bettering their lives. .............................................................................. A. worsening B. cutting` C. killing D. hurting Jack has...................................................... Lớp:…………………………………………….. 8. What program do you dislike watching and why not? 48. It's a long time since our last conversation. A. fancy B. think C. imagine D. want CHÚ Ý: We.............................................................. Choose the best answer A, B, C or D to complete the following sentences. Thí sinh phải ghi đầy đủ các 49. Thanks, but I had something to eat earlier. mục ở phần trên. 9. Anne: “Thanks for the nice gift!” Thí sinh không được đánh số, Thanks, but I've.......................................... John: “ ______ ” ký tên hay viết một dấu hiệu gì 50. This is my first game of water-polo. A. In fact, I myself don’t like it. B. But do you know how much it costs? vào tờ giấy thi. C. You’re welcomed D. I’m glad you like it. Trái điều này thí sinh sẽ bị loại I................................................................. THE END
  2. 10. - Janet: "Do you feel like going to the cinema this evening?" Weekly newspapers print once a week and cover news of interest to readers in a smaller - Susan: " ______ ." area than that of a daily paper. They focus on local happenings rather than national or A. I don't agree, I'm afraid B. You’re welcome international events. Special-interest newspapers may publish daily, weekly, monthly, or even less frequently. They generally disseminate news of interest to a particular group of C. That would be great D. I feel very bored readers or feature news about a specific topic. Thanks to the development of the Internet, we can now get access to electronic Choose the underlined part among A, B, C or D that need correcting newspapers. To some extent, e-newspapers are cheap, up-to-date, and convenient for 11. Dennis used to smoking a lot a year ago. most readers in the world. 20. The purpose of newspapers is to inform the public of… A B C D A. political and social happenings B. economic and entertainment 12. Nam isn't used to drive on the left. happenings A B C D C. other different events D. all A, B and C 13. I haven't met him since a long time. 21. Three types of newspapers are… A B C D A. daily newspapers, weekly newspapers and special-interest newspapers. Read the passage and fill in the blanks with the most suitable word (A, B, C or D). B. weekly newspapers, monthly newspapers , yearly newspapers . C. daily newspapers, weekly newspapers and monthly newspapers. CHARLIE CHAPLIN D. weekly newspapers, monthly newspapers and special-interest newspapers. The person I am going to write about is Charlie Chaplin. He has always been 22. Most daily newspapers publish… one of A. only one edition every weekday . B. one edition every weekend . my favorite actors and I really (14)_____ his films. C. at least once every weekday and once at weekend. Charlie was born in London in 1889. Both his parents were music hall KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO performers. His father was a drunkard and his mother later went mad. Life was hard D. one different edition for one different section and Charlie and his half brother, Sidney, were sent to a (n) (15)______ for a time. 23. Weekly newspapers usually focus on… He first appeared on the stage when he was seven and by the time he was ten he was a regular performer. When he was 17, he went on a tour of the USA where he was A. local happenings B. national happenings spotted and given a part in a Hollywood film. His early films were not particularly successful but in 1915 he made his (16) _______, “The Tramp”, in which he first C. international happenings D. local and international happenings . appeared in the baggy trousers and with the hat and cane. Soon he had had his own 24. Social-interest newspapers cover news of interest to… THI SINH (17)_______ built and was making his own films which included “The Gold Rush”, “Modern Times” and “The Great Dictator”. A. special people B. particular group of readers In the 1940s his reputation in the USA started to decline Silent films were no longer so popular. Chaplin went to Europe but was not allowed to return to the USA C. feature news about a specific topic D. both B and C because he was (18) _______ of being a communist. The authorities finally let him Rewrite the following sentences without changing the original meaning, using back in 1972 and he was (19)_______ an Oscar, but by this time he had made the word suggested. Switzerland his home. Chaplin did not have a very happy personal life and was married four times. He only found happiness with his fourth marriage in 1943. When he died on Christmas 25. “This schoolchild speaks English very fluently,” the foreigner remarked. Day 1977, the world had lost one of the greatest ever comedians. 14. A. admire B. admit C. claim D. encourage → ________________________________________________________. 26. Mother said, “I think it won’t be too sunny tomorrow.” 15. A. orphanage B. institution C. shelter D. lodging 16. A. achievement B. completion C. fiction D. masterpiece → ________________________________________________________. 17. A. factory B. workshop C. studio D. stage 27. She can’t smile because her husband died three weeks ago. (because of) 18. A. suspected B. doubted C. considered D. abused → She can’t ________________________________________________. 19. A. prized B. awarded C. delivered D. rewarded Read the passages and choose the correct answer A, B, C or D 28. Don’t shout at her although she is not studious. (in spite of) One of the main sources for the spreading of news and events throughout the world is the newspaper. The purpose of newspapers is to inform the public of political, social → Don’t shout ______________________________________________ economic and entertainment happenings, among other things .Generally, there are three types of newspapers: daily newspapers, weekly newspapers, and special-interest 29,. Can you explain these new words to us, please? newspapers. Daily newspapers publish at least one edition every weekday. Most dailies also have a weekend edition. Daily newspapers often have sections for news, sports, → What do _________________________________________________? arts and entertainment, business and classified advertising.
  3. TRƯỜNG THPT ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2019 – 2020 Môn: TiếngAnh - Lớp 10 Cơ bản Thời gian làm bài: 45 phút ĐÁP ÁN ĐỀ CHÍNH THỨC Mã Đề: 101 1 A 5 A 9 D 13 C 17 C 21 C 2 A 6 B 10 C 14 A 18 A 22 A 3 B 7 A 11 B 15 A 19 B 23 A 4 A 8 A 12 C 16 D 20 D 24 B 25. The foreigner remarked (that) that schoolchild spoke English very fluently. 26. Mother said that she thought it wouldn’t be too sunny the next/ the following day 27. She can’t smile because of her husband’s death three weeks ago 28. Don’t shout at her in spite of her laziness. 29.What do these new words mean, please? 30. hasn't been finished 31. have seen 32. is spoken 33. wears 34. have 35 . drove ……………. was waiting
  4. 36..unemployed 37. .sickness 38. . carefully 39. . productivity 40. Failure PHẦN DÀNH CHO HỌC SINH HỌC BAN CƠ BẢN D 41. Steve has learned the violin for a month. 42. It's ages since I went to an Australian restaurant. 43. Since hearing the results Mary has felt more confident. 44. Peter hasn't been here since 2000. 45. This is the first time I've been to Japan. 46. When did they get married? 47. Jack has been wearing those shirts ever since he bought them last month. 48. We haven't had a conversation for a long time. 49. Thanks, but I've already eaten. 50. I haven't played water-polo before.
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2