intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Văn Cù (Hệ 7 năm)

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:6

0
11
lượt xem
1
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Văn Cù (Hệ 7 năm)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Dưới đây là Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Văn Cù (Hệ 7 năm) giúp các em kiểm tra lại đánh giá kiến thức của mình và có thêm thời gian chuẩn bị ôn tập cho kì thi sắp tới được tốt hơn. Chúc các em ôn tập kiểm tra đạt kết quả cao.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2019-2020 có đáp án - Trường THPT Lương Văn Cù (Hệ 7 năm)

  1. TRƯỜNG THPT LƯƠNG VĂN  ĐỀ THI HỌC KỲ I NĂM HỌC 2019­2020 CÙ MÔN TIẾNG ANH ­ LỚP 10 (Hệ 7 năm) TỔ NGOẠI NGỮ Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) (Đề thi có 03 trang)                                                                                       Mã số đề:     Họ và tên thí sinh: __________________________  Lớp 10A__                                 Giám  Giám  Giám thị 1 Giám thị 2 Nhận xét Điểm khảo 1 khảo 2 ________________________ ________________________ Học sinh viết đáp án phần trắc nghiệm từ câu 1 đến câu 30 vào bảng dưới đây: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 30 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 I. LANGUAGE USE (3.2 POINTS) Part 1. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest  1. A. dinner B. drink C. drive D. children 2. A. house B. would C. proud D. cloud Part 2. Choose one word whose stress pattern is different from that of the other three.  3. A. lesson B. woman C. repair D. father 4. A. position B. extremely C. continue D. difficult Part 3.  Choose the best answer (A, B, C, or D) as the best answer to complete the following  sentences 5. Her good _________for the test resulted in the fact that she got the best grade. A. prepare B. preparer C. preparation D. preparedly 6. The deaf and dumb are use sign language to _________ A. communicate B. calculate C. compute D. control 7. She is optimistic. She never complains ___________ her difficulties A. on  B. about C. for D. with 8.  “Congratulations to you on passing the math exam.”  “_________” A. You’re welcome B. Never mind C. Don’t mention it D. Thanks a lot 9. It _________ me 15 minutes to get to school every morning. A. takes B. took C. has taken D. had taken 10. Her advice made him _________ his mind. A. change B. to change C. changing D. changed 11. When I was young, I __________ swimming in the river.    Page 1 of 6                                                                                                                                                                              Đề 123
  2. A. go    B. had gone   C. used to go       D. all are correct 12. The disabled __________ the help of the government.     A. need  B. needs C. needed D. needing Part 4. Select the SYNONYM of the following bold and underlined word 13.Their parents were forced to work on farms all day to make money for their family, which  robbed them of a chance to give their children an education. A. offer B. supply C. suggestion D. opportunity Part 5. Select the ANTONYM of the following bold and underlined word 14.Which ones do you think would be difficult for blind and deaf people? A. slight B. easy C. light D. soft Part 6. Choose the underlined part among A, B, C or D that needs correcting. 15.How many students there are in your class?                             A         B            C             D 16.The class was cancelled because of there weren’t enough students.                             A                          B                     C                  D II. READING (2 POINTS) A.Fill in the each numbered blank with one suitable word.  In 1891, Marie Curie, with very little money to live (17) _______, went to Paris to  realize her dream at the Sorbonne. (18)_______her difficult living conditions, she worked extremly  hard. She earned a degree in Physics with (19)_______, and went on to take another degree in  Mathematics. She (20)_______Pierre Curie in the School of Physics in 1894 and a year later they got  married . From then on, they worked togerther on their research. In 1903, Marie became the first  woman (21) _______ at the Sorbonne. 17.A. on B. in C. for D. at 18.A. because B. in spite of C. although D. because of 19.A. scientist B. education C. determining D. flying colours 20.A. had met B. met C. meets D. have met 21.A. professionally B. professional C. professor D. profession B. Read the passage and choose the best answer for each question. Twenty years ago people realized that computers were about to become part of our daily lives.  This   short   period   of   time   has   seen   enormous   changes   in   business,   education   and   public  administration. Jobs which took weeks to complete in the past are now carried out in minutes. Clerks  who spent all day copying and checking calculations are now freed from these tedious tasks. In  offices,  the  soft  hum  and  clicking of  word  processors   have   replaced  the  clatters  of  typewriters.  Schoolchildren have become as familiar with hardware and software as their parents used to be with  pencils and exercise books. Computerization of public records has enable government departments  to analyze the need of citizens in detail. Some of us may wonder, however, whether life has really  Page 2 of 6                                                                                                                                                                              Đề 123
  3. improved   as   a   result   of   these   changes.   Many   jobs   disappeared,   for   example,   when   intelligent  machines   took  over  the   work.   Employers  complain  that  clerical  staff  has  become  dependant  on  calculators and can not do simple arithmetic. There are fears that governments haven’t done enough  to ensure that personal information held on computers is really kept secret. Certainly, many people  may not be wondering whether the spread of computers has brought us as many problems as it has  solved. 22.What has become part of our daily life? A. computers B. typewriters C. jobs D. business 23.What are schoolchildren familiar with much more than pencils and exercise books? A. hardware B. sofware C. A and B D. calculators 24.According to the passage, what can’t officers do without computer? A. calculation B. solve problem C. keep secret        D. simple arithmetic 25.What is not sure to be kept secret by computers? A. clerical staff B. personal information C. changes D. problems 26.What is not true about the passage? A. Computers have brought problems as well B. Schoolchildren like computer very much C. Clerical staff can’t do simple arithmetic D. Computers help with most of works III. LISTENING (1.6 POINT) A. Listen to the conversation between Jeanna and Todd. Jeanna is an American high school  student. She talks a little about school life. 27. How old is Jeanna?  A. 14 B. 15 C. 16 D. 17 28. What does she think about high school?  A.  It's fun B. It's boring C. It's hard D. It’s comfortable 29. What is her favorite subject?    A. Math B. English C. History  D. Geography 30. Who is her favorite teacher?    A. Her Physics teacher   B. Her Math teacher    C. Her History teacher D. Her English teacher  B. Listen to the interview with a swimmer, he talks about a typical day in his life for the school  magazine and choose TRUE or FALSE. True    False 31.  Dan gets up early   32.  He has a small breakfast. 33.  He has lunch at home. 34.  He watches TV and goes on the internet before bed. IV. WRITING (1.2 POINT) A. Use the given words to make the complete sentences.  35. Television/ encourage/ us/ buy/ things/ we/ not/ need. _______________________________________________________ 36.Watch/ TV/ be/ enjoyable/ way/ relax  _______________________________________________________ Page 3 of 6                                                                                                                                                                              Đề 123
  4. 37.Certainly / I / help / buy / everything/ you need / party  _______________________________________________________ B. Rewrite the following sentences in such a way that they have the same meaning.  38.He wrote a letter. Then he went to bed.   Before he______________________________________________ 39.The taxi driver was friendly. He took me to the airport.   The taxi driver who _______________________________________ 40.Mai said to me: “I will come back to my home town tomorrow.”  Mai said to me that _______________________________________ Page 4 of 6                                                                                                                                                                              Đề 123
  5. HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI HỌC KỲ I MÔN TIẾNG ANH 10 (Hệ 7 năm)  NĂM HỌC 2019­2020  ĐÁP ÁN PHẦN THI TRẮC NGHIỆM Mã số đề: 123 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 30 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 C B C D C A B D A A C A D B C B A B D B C A C D B C B A C D LISTENING TRUE / FALSE:   31 T        32 F         33 F        34 T        ĐÁP ÁN PHẦN THI TỰ LUẬN 35. Watching TV is // an enjoyable way to relax (mỗi vế đúng 0.1đ) 36. Television encourages us to // buy things (that/which) we do not need. (mỗi vế đúng 0.1đ) 37. Certainly, I will help you //(to)buy everything you need for the/your party(mỗi vế đúng  0.1đ)  38. Before he went to bed, // he had written a letter (mỗi vế đúng 0.1đ) 39. The taxi driver who took me to the airport // was friendly (mỗi vế đúng 0.1đ) 40. Mai said to me that she would come back to her home town // the day after/ the following day/  the next day(mỗi vế đúng 0.1đ) Mã số đề: 234 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 30 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 B D A A C A C A D B C B C D C B B B C A C A C D B C B A C D Mã số đề: 345 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 30 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 D B C B C B C D C A B D A A C A A C D B C A B D B C B A C D Mã số đề: 456 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 30 Page 5 of 6                                                                                                                                                                              Đề 123
  6. 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 B D B D A A C A C A C B C D C B B B C A C A C D B C B A C D    Lưu ý:   Tất cả mỗi câu trắc nghiệm và tự luận đều 0.2đ  Đáp án Listening phần True/ False và tự luận ở 4 mã đề đều giống nhau Page 6 of 6                                                                                                                                                                              Đề 123
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2