intTypePromotion=3

Đề ôn thi vào lớp 10 chuyên Anh năm học 2019-2020

Chia sẻ: Nguyễn Hoàng | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:9

0
14
lượt xem
1
download

Đề ôn thi vào lớp 10 chuyên Anh năm học 2019-2020

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đây là tài liệu tham khảo hữu ích dành cho học sinh, giúp các em củng cố, rèn luyện và nâng cao kiến thức, chuẩn bị tốt cho kỳ thi vào lớp 10. Mời các bạn cùng tham khảo tài liệu để nắm chi tiết nội dung các câu hỏi.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề ôn thi vào lớp 10 chuyên Anh năm học 2019-2020

  1. ĐỀ ÔN THI VÀO LỚP 10 CHUYÊN ANH  NĂM HỌC 2019 ­ 2020 Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently  from the rest. 1.A.repair B.recommend C.recent D.rearrange 2.A.automobile B.mobile C.fertile D.compile 3.A.cheeky B.choir C.chill D.chief 4.A.outlook B.book C.monsoon D.good 5.A.word B.torture C.mortgage D.sword Choose a word in each line that has different stress pattern. 6.A.sandal B.canal C.standard D.freedom 7.A.considerate B.desirable C.reliable D.admirable 8.A.priority B.terrifying C.identify D.compulsory 9.A.earthenware B.evidence C.disappear D.slavery 10.A.particular B.ability C.independence D.majority Choose the word having the same meaning as the underlined word. 11. It is   imperative  that they arrive on time for the lecture. A.necessary B. suggested C. hoped                        D. intended 12. The boundary between Canada and the United States has been unfortified for over one  hundred years. A.border B. binding C. relationship D. water 13. The professor tried to stimulate interest in archaeology by taking his students on  expeditions. A.simulate B. fake C. encourage                  D. diminish 14. Efficient air service has been made available through modem technology. A.affluent B. modem C. inexpensive               D. effective 15.The students’ records were not readily accessible for their examination.
  2. A.offered B. accepted C. available               D. accountable 16.Under the major’s able leadership, the soldiers found safety. A.guidance B. intensity C. flagship                         D. ability 17.If the crops are not irrigated soon, the harvest will be affected. A.plowed B. watered C. planted                      D. fertilized 18.The dog saw his reflection in the pool of water. A.image B. bone C. imagination          D. leash 19.Lyndon Johnson succeeded John Kennedy as president of the United States. A.overruled B. preceded C. followed              D. assisted 20.The guests at the reception enjoyed it very much but refused to eat the raw      fish. A.stale B. fresh C. rotten                   D. uncooked Choose the correct answer to complete each of the following sentences. 21.The factory is said____________in a fire two years ago. A.being destroyed B. to have been destroyed C.to destroy D.to have destroyed 22.The Pikes are__________people in the town. A.the much generous B. the by far most generous C.the far more generous D.by far the most generous 23.The girl said she________ in this apartment for two years. A.has been living B. was living C. had been living D. lives 24.­ “Must I take my umbrella?” “No, you_____ . It’s not going to rain. A.needn’t B. don’t C. mustn’t               D. haven’t
  3. 25.A______ have registered for the summer courses. A.thousand students B. thousands of students C.thousand of students D.thousands students 26.Children are fond of balloons_________different sizes and colors. A.of B. all C. on                      D. at 27.We all enjoyed the play so much that we__________for ten minutes. A.booed B. screamed C. cheered              D. clapped 28.Not until everybody_______ did he become calm. A.had been left B. leaves C. did leave                   D. had left 29.In Asian culture, children are taught to________their teachers. A.give up B. look up to C. take in                D. get along 30.Don’t believe what John says. He always sets__________ situations for himself and others. A.imaginative B.imagining             C. imagination           D. imaginary Give the correct form of the words in brackets to finish the passage. An industrial society, especially one as centralized and concentrated as that of Britain, is  heavily (31. depend)________ on certain essential (32. serve)_________ , for instance,  electricity supply, water, rail and road transport, the harbors. The area of (33.  depend)_________ has widen to include removing rubbish, hospital and ambulance  services, and, as the (34. economic)___________ develops, central computer and  information services as well. If any of these services ceases to operate, the whole  economic system is in (35. dangerous)_____________ . It is this interdependency of the economic system which makes the power of trade unions  such an important issue. Single trade unions have the (36. able)______ to cut off many  countries’ economic supply. This can happen more (37. easy)______ in Britain than in  some other countries, in part because the labour force is (38. high)___________ 
  4. organized. About 55 percent of British workers belong to unions, compared to under a  quarter in the United States. For (39. history)______ reasons, Britain’s unions have tended  to develop along trade and occupational lines, rather than on an industry­by­industry (40.  basic)________ . Read the following two passages and choose the correct answer for each of the  questions. To accomplish a three­dimensional or 3D effect in a movie, two steps are necessary. First,  the movie needs to be shot a special way. Then, the movie needs to be viewed in a special  way. To shoot a 3D movie, it is necessary to use two cameras at the same time. This is different  from a regular movie, which is shot with only one camera. The two cameras are placed  next to each other. The placement of the cameras imitates how two eyes each see one  scene from a different perspective. The same picture is shot by each of the cameras at the  same time, but each of the cameras films the scene from a different angle because of the  position of the cameras. When you go to the theater to view a 3D, you must wear special glasses to get the three­ dimensional effect. [45A] Both pieces of film are projected simultaneously; when the  pieces of film are projected at the same time, the special glasses then force each of your  two eyes to see the film in a different way. [45B] Your left eye sees the film shot with the  left camera, and your right eye sees the film shot with the right camera. [45C] If you try to  watch the movie without the special glasses, it will seem like you have double vision.  [45D] 41.The best subject for this passage is_____ . A.the way to create a 3D movie B. problems involved in 3D movies C.the use of cameras in 3D movies D. where 3D movies can be seen
  5. 42.Look at the word “perspective” in paragraph 2. This word could best be replaced  by________ . A.distance B. position C. angle D. perfection 43.What is NOT stated about the cameras used to shoot a 3D movie? A.There are two of them. B. They are placed side­by­side. C.They film at the same time. D.They film from the same angle. 44.According to the passage, to see a three­dimensional film, you need a special____. A.kind of movie theater B.kind of spectacles C.type of movie projector D.method for processing film 45.The following sentence could be added to paragraph 3: The movie will seem very unclear and fuzzy. Where would it best fit into the paragraph? A.45A   B.45B                      C. 45C                   D.  45D The invention of the phonograph happened quite by accident. Thomas Edison moved to  Menlo Park, New Jersey, in 1876, where he established an industrial research laboratory.  There Edison worked on a carbon telephone transmitter to improve the existing Bell  system. In that laboratory a year later Edison invented the phonograph while trying to  improve a telegraph repeater. He attached a telephone diaphragm to the needle in the  telegraph repeater to produce a recording that could be played back. After some  improvements to the machine, he recited “Mary Had a Little Lamb” and played the  recognizable reproduction of his voice back to an astonished audience. 46.Which of the following could be the best title for the passage? A.Thomas Edison’s Many Inventions B.Improvements in the Telephone and Telegraph C.The History of Menlo Park D.A Surprise Invention 47.According to the passage, the invention of the phonograph_________ .
  6. A.was quite unplanned B.was  Edison’s  principal project C.was surprising to no one D.took many years 48.In what year did the invention of the phonograph occur? A.1876 B.1877              C.  1878                D. No  time is given. 49.According to the passage, how was the phonograph made? A.With a telephone needle and a recorder B.From a recording of a telegraph C.With only a telegraph repeater D.From a combination of telephone and telegraph parts 50.According to the passage, how did Edison test his new invention? A.He made improvements to the machine. B.He used a carbon transmitter. C.He read a children’s rhyme. D.He reproduced the audience’s voice. Fill each blank with a suitable word to complete the following passage. Everybody needs a little tender, loving care – even planet Earth! Earth Day reminds us  that we need to (51)_______ the Earth’s beauty and natural resources. Earth Day is  (52)______ every year on April 22. Earth Day started on college campuses (53)________  the US in 1970. Gaylord Nelson, a senator from Wisconsin, had inspired the efforts of  college students. A lot of people felt that the (54)_______ was in real trouble in 1970.  Human beings were the cause of much ­of the trouble. Accidental spills from oil tankers  had poured millions of gallons of oil (55)_______ the Gulf of Mexico. The oil polluted the  water and harmed sea life. Poisonous mercury was found in fish and wildlife in many  (56)______ around the world. Factories had released this mercury. No sea life existed off  the polluted shores of New York and New Jersey. Heavy gray smog hung over America’s  cities. The (57)_____ of rainforests and other habitats endangered thousands of animal and  plant species around the globe. People needed to wake up and learn (58)______ they were  doing to their planet! Earth Day raises awareness of our planet’s problems. Millions of  school children (59)______ in Earth Day projects. Each Earth Day, people who study the  environment report on the (60)________ that face our planet. Earth Day pushes people to  look for ways to slow, or even reverse, the damage we’ve done.
  7. Complete the following sentences using one of the following combinations. away with       on with            down on                     up to                  back on up for                in with                 out of                 down with             away from 61.Thieves got_________ computer equipment worth $ 10,000. 62.Please don’t let me disturb you. Carry_________ your work. 63.We must try to cut______ the amount of money we spend. We just can’t make ends  meet. 64.Keep________ me! I’ve got a terrible cold, and I don’t want to give it to you. 65.When I look________ my childhood, I realize what a happy time it was. 66.The only people she looks_________ are her grandparents. 67.Children grow_________ their clothes so quickly. It costs a fortune to clothe them  properly. 68.The antique table is very beautiful, but it doesn’t fit__________ the rest of the  furniture, which is modem. 69.I feel terrible. I think I’m coming_______flu. 70.After all the delays, we were anxious to make______ lost time. Rewrite the second sentence in each pair, so that it has the same meaning as the first  one. Use no more than five words including the word in bold. Don’t change this  word. 71.Your bicycle does not give as much trouble as mine. (LESS) Your bicycle______________________ mine. 72.If you don’t take care of those shoes, they won’t last long. (LOOK) Unless_______________ , those shoes won’t last long. 73.I hadn’t made a speech before, so I was very nervous. (USED)
  8. Because I_______________ speeches, I was very nervous. 74.A local carpenter repaired the wardrobe. (REPAIRED) We__________________ by a local carpenter. 75.The information I got from the instructor was so confusing that I didn’t know what to  do. (SUCH) The instructor_______________ that I didn’t know what to do. 76.Nobody there knew the answer. (WHO) There_____________________the answer. 77.Do you regret not learning to swim? (WISH) Do you___________________ to swim? 78.Perhaps they didn’t notice the tyre was flat. (MIGHT) They___________________ the tyre was flat. 79.I bought this calculator in 2006 and I am still using it. (SINCE) I have .______________________________ 2006. 80.”If I were you, Tom, I’d talk to the form teacher”, the monitor said. (ADVISED) The monitor____________________the form teacher. (81 – 100) Write a letter (100 ­150 words) to your friend, telling him/ her about your  last summer vacation. ĐÁP ÁN 1.B 2.A 3.B 4.C 5.A 6.B 7.D 8.B 9.C 10.C 11.A 12.A 13.C 14.D 15.C 16.A 17.B 18.A 19.C 20.D 21.B 22.D 23.C 24.A 25.A
  9. 26.A 27.C 28.D 29.B 30.D 31.dependent 32.serices 33.dependency 34.economy 35.danger 36.ability 37.easily 38.highly 39.historical 40.base/basis 41.A 42.C 43.D 44.B 45.D 46.D 47.A 48.B 49.D 50.C 51.preserve 52.celebrated 53.in 54.environment 55.into 56.areas 57.destruction 58.what 59.participate 60.problems 61.away with 62.on with 63.down on 64.away from 65.back on 66.up to 67.out to 68.in with 69.down with 70.up for 71. gives less trouble than 72. you take care of them 73. was not used to making 74. had the wardrobe repaired 75. gave such confusing information 76. was nobody (there) who knew 77. (now) wish you had learned 78. might not have noticed (that) 79. been using this calculator since 80. advised me to talk to

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản