intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Phan Châu Trinh (2013-2014)

Chia sẻ: đinh Thị Thùy Linh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

541
lượt xem
18
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp cho học sinh ôn tập, luyện tập và vận dụng các kiến thức vào việc giải các bài tập được tốt hơn mời các bạn tham khảo đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Phan Châu Trinh (2013-2014).

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Phan Châu Trinh (2013-2014)

  1. SỞ GÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO QUẢNG NAM ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT TRƯỜNG THPT PHAN CHAU TRINH Năm học: 2013-2014 Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 60 phút I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. 1. A . attracts B. photographs C. cooks D. speeds 2. A. phoned B. jumped C. composed D. loved 3. A. digest B. biologist C. curriculum D. certificate II. Choose the word whose main stressed syllable is different from the rest. 4. A. supportive B. different C. confide D. contractual 5. A. optimistic B. enthusiast C. education D. personality III. Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence. 6. Strong actions that can easily be seen are considered to be big , obvious ............ signals. A. verbal B. non- verbal C. tongue D. oral 7. I am really ............... in the way he talks, but the way he behaves. A. interest B. interested C. interesting D. interestingly 8. She .................... to me since last year. A. has not written B. wrote C. writes D. had not written 9. He was the only ........... that was offered the job. A. apply B. application C. applicant D. applying 10. ............... is the activity of doing special exercises regularly in order to make your muscles grow bigger. A. Wrestling B. Bodybuilding C. Weightlifting D. Badminton 11. After my sister .................. her clothes, she began watching T.V A. had washed B. has washed C. was washing D. washes 12. Water ............... of hydrogen and oxygen . A. consist B. consists C. consisted D. have consisted 13. Please don’t make so much noise! I ................ A. have studied B. study C. studied D. am studying 14. Living in the city is getting .................. A. more expensive and expensive B. more expensive and more expensive C. expensive and expensive D. more and more expensive 15. People should send their complaints to the head office. A. Complaints should be sent to the head office. B. Complaints should be sent to the head office by people . C. Their complaints should be sent to the head office by people . D. Their complaints to the head office should be sent. 16. We avoid ............... our environment. A. polluted B. polluting C. pollute D. to pollute 17. The larger the apartment is , the ................ the rent is .
  2. A. expensive B. expensively C. more expensive D. most expensive 18. I have lost my umbrella . I .............. it on the bus. A. should have left B. can leave C. could leave D. must have left 19. They ................. me if they knew my address. A. will visit B. would visit C. would have visited D. visit 20. “ Don’t forget to give book to Tom” she said A. She reminded me not to forget to give book back to Tom. B. She reminded me to remember to give book back to Tom. C. She reminded me remember to give book back to Tom. D. She reminded me to give book back to Tom. 21. “ If I were you, I would go by taxi, Richard.” She said. A. She advised me to go by taxi. B. She advised Richard to go by taxi. C. She advised Richard going by taxi. D. She advised Richard going by taxi. 22. Tom said that____ A. An has bought a new car B. An had bought a new car C. An will buy a new car D. An buys a new car 23. An architect is someone_____ A. That design buildings B. Who designs buildings C. Whose designs buildings D. Which designs buildings 24. If we arrived at the station a few minutes earlier,____ A. We would catch the train B. We will catch the train C. We might have caught the train D. We would have missed the train 25. . In England schooling is compulsory _______________ all children from the age of 5 to 16. A. with B. for C. to D. over 26. The girl ____ is now in hospital. A. who injured in the accident B. was injured in the accident C. who was injured in the accident D. whom he injured 27. My parents are the first people____ advice I usually ask for. A. what B. which C. who D. whose 28. Many things will ____ by computerized control. A. doing B. do C. be done D. did 29. In spite of his hard work, he could not finish the job. A. As hard as he worked B. Although hard work C. Despite he worked hard D. Though he worked hard 30. John: “I’ve passed my final exam.”- Tom: “____________” A. Good luck. B. It’s nice of you to say so. C. That’s a good idea. D. Congratulations! IV. Choose the one work or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct by circling letter A, B , C or D. 31. Susan stopped to write her letter because she had to leave for the hospital A B C D 32. We didn’t have many knowledge about physics.
  3. A B C D 33.We were advised not drinking the water in the bottle. A. B C D 34. the storm prevented us to go out A B C D 35. They can’t pay the rent unless their parents don’t send them some money. A B C D V. Writing: Choose the correct sentence among A, B, C or D which has the same meaning as the given one. 36. You aren’t allowed to cheat in exams. A. You should cheat in exams. B. You shouldn’t cheat in exams. C. You needn’t cheat in exams D. You mustn’t cheat in exams. 37. It must have rained last night. A. I believe it rained last night. B. I believed in the rain last night. C. I think it has rained last night. D. It’s likely to rain last night. 38. “I will pay back the money, Tom” she said. A. She apologized to Tom for borrowing her money. B. She offered to pay Tom the money back. C. She promised to pay back Tom’s money. D. She suggested paying back the money to Tom. 39. Mary couldn’t answer the teacher’s questions A. The teacher’s questions couldn’t answer . B. The teacher’s questions couldn’t answer by Mary C. The teacher’s questions couldn’t be answered by Mary. D. The teacher’s questions couldn’t be answer by Mary. 40. We didn’t go on holiday last year because we didn’t have enough money. A. If we hadn’t had enough money, we wouldn’t have gone on holiday last year. B. If we had had enough money, we would have gone on holiday last year. C. If we hadn’t had enough money, we would have gone on holiday last year. D. Unless we had enough money, we would go on holiday last year VI. Choose the item among A, B, C or D that best answers the question about the passage. In today's world, thousands of plants and animals are in danger of extinction, and the number of species at risk increases every year. Not all plants or animals existing in small numbers are endangered as their population may not be decreasing or threatened. An endangered species is one which is expected to die out within twenty years unless special measures are taken to protect it. Endangered animals include blue whales, giant pandas, rhinoceroses, snow leopards, tigers, and some species of crocodile. Endangered plants include some species of cactus. Why are the above species of animal endangered? There are now legal limits on hunting, but not all species protected are by law. Even when animals are legally protected, illegal hunting for fur, tusks and horn continues. Those animals that are not killed are captured and sent to zoos or sold as pets. Why is it important to save endangered species? Firstly, nature is deli- cately balanced, and the extinction of one species may have a serious effect on others. Secondly, it is
  4. the fault of mankind that so many species are endangered, so it is our responsibility to protect those species while we still can. We must stop the hunting of wild animals and the destruction of the forests before it is too late. 41. How many plants and animals are in danger of extinction ? A. thousands of plant species are in danger of extinction. B. thousand of plants and animals are in danger of extinction. C. thousands of plants and animals are in danger of extinction. D. thousands of animal species are in danger of extinction. 42. According to the passage, ................................................................ A. more and more species become endangered each year. B. all plants and animals are expected to die out in 20 years if we don't take measures protect them. C. blue whales have become extinct. D. only animal species are seriously threatened with extinction. 43. According to the author, all the species mentioned are in danger because.......................... A. they are not protected by laws. B . they are not kept in wildlife reserves, C . illegal hunting has been eliminated. D . laws on hunting and wildlife conservation are not strictly obeyed. 44. May the extinction of one species have a serious effect on others ? A. No, it isn’t B. No, it may not C. Yes, it may D. All are correct 45. It can be inferred from the last paragraph that endangered species...................... A . will definitely die out soon. B. cannot be saved because we need to save ourselves. C. play an important part in the natural world. D. have a bad effect on other species. VII. Read the passage and then fill in each blank with ONE suitable word. THE THREAT TO THE ENVIRONMENT Nowadays people are more aware that wildlife all over the word is in danger. Many (46)..............of animals are threatened , and could easily become (47)................if we do not make an effort to protect them. There are many (48).......................for this. In some cases, animals are hunted for their fur or for other valuable parts of their bodies. Some birds, such as parrots, are caught (49)..................; and sold as pets. For many animals and birds, the problem is that their habitat- the(50).....................where they live- is disappearing. 46. A. marks B. more C. species D. forms 47. A. disappeared B. vanished C. empty D. extinct 48. A. reasons B. causes C. results D. effects 49. A.. lively B. alive C. for life D. for living 50. A. spot B. point C. place D. site -----------------THE END---------------------
  5. SỞ GÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO QUẢNG NAM ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT TRƯỜNG THPT PHAN CHAU TRINH Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 60 phút ĐÁP ÁN: 1D 2B 3A 4B 5B 6B 7B 8A 9C 10B 11A 12B 13D 14D 15A 16B 17C 18D 19B 20D 21B 22B 23B 24A 25B 26C 27D 28C 29C 30D 31A 32B 33B 34D 35C 36D 37A 38C 39C 40B 41C 42A 43D 44C 45C 46C 47D 48A 49B 50C
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2