Upload
Nâng cấp VIP
Trang chủ » Khoa Học Tự Nhiên » Sinh học
15 trang
23 lượt xem
0
0

Process parameters for chironji nut (Buchanania lanzan.) decortication

Buchanania lanzan (Chironji) a member of family Anacardiaceae consist of a hard nut that on decortication yields kernel containing 52% of oil and this oil is used as a substitute for olive and almond oil. Also, kernel is used for sweet meals, medicinal purpose, cosmetics etc. By manual decortication the capacity was observed to be minimum and recovery of whole kernel was nearly 12% only. This manual method is time consuming, laborious, inefficient and there is fear of injury to fingers. Decortication of chironji nut is a major problem and hence this valuable chironji kernel is to be procured at high price i.e. Approx. Rs.700-1000, whereas the chironji nut could be purchased at the rate of Rs. 100 to 150/kg. As the kernel is valuable, it was necessary to get maximum recovery during decortication so as to reduce the cost. Thus, considering all the facts related to the valuable kernel, decortication followed by drying of nut has been studied in detailed to obtain maximum recovery of good quality kernels. The RSM technology is applied for optimization of process parameters. Optimization of process parameters using response surface methodology (RSM) greatly overcomes the numbers of experimental trials generally undertaken for decorticating study of chironji nuts apart from maximizing the output of the system.

Từ khoá:

nguaconbaynhay1

Chironji nut

Decortication efficiency

Whole kernel recovery

Capacity of machine

Response surface methodology

Share
/
15

Có thể bạn quan tâm

Extraction optimization and antioxidant activity of phenolic compounds from avocado peel

Extraction optimization and antioxidant activity of phenolic compounds from avocado peel

11 trang
Exploitation of catechin extract from pruned tea leaves as a promising food preservative against lipid oxidation

Exploitation of catechin extract from pruned tea leaves as a promising food preservative against lipid oxidation

12 trang
Deproteinated cheese whey medium for biomass production of probiotic Lactobacillus helveticus MTCC 5463

Deproteinated cheese whey medium for biomass production of probiotic Lactobacillus helveticus MTCC 5463

14 trang
Time-dependent response of intact intervertebral disc – In Vitro and In-Silico study on the effect of loading mode and rate

Time-dependent response of intact intervertebral disc – In Vitro and In-Silico study on the effect of loading mode and rate

8 trang
An Experimental Investigation of Machinability of Inconel 718 in Electrical Discharge Machining

An Experimental Investigation of Machinability of Inconel 718 in Electrical Discharge Machining

7 trang
báo cáo hóa học:" Recombinant bromelain production in Escherichia coli: Process optimization in shake flask culture by Response Surface Methodology"

báo cáo hóa học:" Recombinant bromelain production in Escherichia coli: Process optimization in shake flask culture by Response Surface Methodology"

34 trang
báo cáo hóa học:"  Recombinant bromelain production in Escherichia coli: Process optimization in shake flask culture by Response Surface Methodology"

báo cáo hóa học:" Recombinant bromelain production in Escherichia coli: Process optimization in shake flask culture by Response Surface Methodology"

34 trang

Tài liêu mới

Câu hỏi ôn tập môn Vi sinh môi trường

Câu hỏi ôn tập môn Vi sinh môi trường

27 trang
Câu hỏi ôn tập Sinh học tế bào

Câu hỏi ôn tập Sinh học tế bào

25 trang
Câu hỏi ôn tập Ký sinh trùng

Câu hỏi ôn tập Ký sinh trùng

39 trang
Bài giảng Các quá trình sinh học của cơ thể

Bài giảng Các quá trình sinh học của cơ thể

30 trang
Câu hỏi trắc nghiệm ôn tập Vi sinh năm 2025 có đáp án

Câu hỏi trắc nghiệm ôn tập Vi sinh năm 2025 có đáp án

43 trang
Câu hỏi ôn tập môn Phân loại thực vật

Câu hỏi ôn tập môn Phân loại thực vật

17 trang
Câu hỏi ôn tập Sinh học cơ thể

Câu hỏi ôn tập Sinh học cơ thể

5 trang
Câu hỏi ôn tập môn Công nghệ sinh học nấm ăn và nấm dược liệu

Câu hỏi ôn tập môn Công nghệ sinh học nấm ăn và nấm dược liệu

2 trang
Đề cương ôn tập Sinh học di truyền

Đề cương ôn tập Sinh học di truyền

17 trang
Bài giảng Di truyền vi khuẩn

Bài giảng Di truyền vi khuẩn

24 trang
Nghiên cứu thành phần hoá học của phân đoạn chiết dichloromethane của cây bông ổi (Lantana camara L.) thu hái tại vùng ven biển Thái Bình, Việt Nam

Nghiên cứu thành phần hoá học của phân đoạn chiết dichloromethane của cây bông ổi (Lantana camara L.) thu hái tại vùng ven biển Thái Bình, Việt Nam

6 trang
A study on the reactivity and physicochemical properties of coatings based on acrylated black seed oil coatings through crosslinking at ambient temperature

A study on the reactivity and physicochemical properties of coatings based on acrylated black seed oil coatings through crosslinking at ambient temperature

7 trang
Nghiên cứu điều kiện trích ly siêu âm dầu từ hạt cây Sacha inchi (Plukenetia volubilis)

Nghiên cứu điều kiện trích ly siêu âm dầu từ hạt cây Sacha inchi (Plukenetia volubilis)

5 trang
Các hợp chất phenolic từ cặn chiết dichloromethane của chủng vi nấm biển Aspergillus sp. M589 phân lập từ mẫu hải miên vàng Biemna sp. (CB-5-3-7) ở vùng biển quần đảo Cát Bà (Hải Phòng)

Các hợp chất phenolic từ cặn chiết dichloromethane của chủng vi nấm biển Aspergillus sp. M589 phân lập từ mẫu hải miên vàng Biemna sp. (CB-5-3-7) ở vùng biển quần đảo Cát Bà (Hải Phòng)

5 trang
Ảnh hưởng của tinh bột ngô biến tính và pectin đến tính chất hóa lý, hoạt chất sinh học, hoạt tính chống ôxy hóa và ức chế enzyme α-glucosidase của bột vi bao giàu hoạt chất sinh học từ vỏ quả ca cao (Theobroma cacao L.)

Ảnh hưởng của tinh bột ngô biến tính và pectin đến tính chất hóa lý, hoạt chất sinh học, hoạt tính chống ôxy hóa và ức chế enzyme α-glucosidase của bột vi bao giàu hoạt chất sinh học từ vỏ quả ca cao (Theobroma cacao L.)

10 trang

AI tóm tắt

- Giúp bạn nắm bắt nội dung tài liệu nhanh chóng!

Giới thiệu tài liệu

Đối tượng sử dụng

Từ khoá chính

Nội dung tóm tắt

Giới thiệu

Về chúng tôi

Việc làm

Quảng cáo

Liên hệ

Chính sách

Thoả thuận sử dụng

Chính sách bảo mật

Chính sách hoàn tiền

DMCA

Hỗ trợ

Hướng dẫn sử dụng

Đăng ký tài khoản VIP

Zalo/Tel:

093 303 0098

Email:

support@tailieu.vn

Phương thức thanh toán

Layer 1

Theo dõi chúng tôi

Facebook

Youtube

TikTok

Chịu trách nhiệm nội dung: Nguyễn Công Hà. ©2025 Công ty TNHH Tài Liệu trực tuyến Vi Na.
Địa chỉ: 54A Nơ Trang Long, P. Bình Thạnh, TP.HCM - Điện thoại: 0283 5102 888 - Email: info@tailieu.vn
Giấy phép Mạng Xã Hội số: 670/GP-BTTTT cấp ngày 30/11/2015