intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Trần Cao Vân (2013-2014)

Chia sẻ: đinh Thị Thùy Linh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

70
lượt xem
5
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Cùng tham khảo đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Trần Cao Vân (2013-2014) sẽ giúp bạn định hướng kiến thức ôn tập và rèn luyện kỹ năng, tư duy làm bài thi đạt điểm cao.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Trần Cao Vân (2013-2014)

  1. Sở GD-ĐT Tỉnh Quảng Nam ĐỀ THAM KHẢO TỐT NGHIỆP THPT Trường THPT Trần Cao Vân Môn: Tiếng Anh - Năm học 2013- 2014 Thời gian: 60 phút I.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of the main stress in each of the following questions. Câu 1. A.authority B.adventurous C.entertainment D.eliminate Câu 2. A.argument B.potential C.windsurfing D.qualify Câu 3. A.philosophy B.archeology C.economy D.psychology Câu 4. A.actually B.romantic C.attitude D.partnership Câu 5. A.eject B.provide C.remain D.promise II.Mark the letter A,B,C,or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions: Câu 6. To become a novelist, you need to be … ............. A.imaginarily B.imaginative C.imagination D.imagine Câu 7. If it …...... last night, it …......... so hot today. A.had rained/wouldn't have been B.was raining/were not C.rained/is not D.had rained/wouldn't be Câu 8. We …............. drive fast; there is a speed limit here. A.must B.mustn't C.have to D.needn't Câu 9. They thought the plane would be delayed; ..................…, they bought a lot of magazines to read. A.however B.so C.but D.therefore Câu 10. Don't you believe in .............… between men and women? A. equality B.equalization C.equalizing D.equal Câu 11. A lot of people …........ to the party couldn't come. A.were invited B.were inviting C.invited D.inviting Câu 12. We are late because we got stuck in …...................... traffic tram. A.the B.× C.a D.an Câu 13. ................…the wet weather, the football match went ahead. A.Because of B.Because C.Despite of D.In spite of Câu 14. -Would you like a glass of green tea? - ................ A.No, I don't. B.No, let's not. C.No, I wouldn't. D.No, thanks. Câu 15. Some sand dunes may be over 200 metres …............ height. A.in B.on C.with D.at Câu 16. Neil Armstrong was the first person ...............… foot on the moon. A.setting B.set C.to set D.who was set Câu 17. Petrol is …................. it used to. A.twice expensive more than B.twice as expensive as C.more expensive than twice D.twice more than expensive Câu 18. By the end of this year, she …........ for this company for six years. A.will be working B.have been working C.will work D.will have been working Câu 19. Sports and festivals form an integral part of every human society. A.invented B.informative C.essential D.exciting Câu 20. Before the interview, you have to send a letter of application and your résumé
  2. to the company. A.curriculum vitae B.photograph C.recommendation D.reference Câu 21. Because of the heavy rain, the game was …............. for a few days. A.put off B.taken out C.set up D.gone on Câu 22. If you don't understand the word "superman", look it up in the dictionary. A.note it B.find its meaning C.write it D.read it Câu 23. -Do you feel like going to the cinema this evening? -.................... A.I feel very bored. B.I don't agree. I'm afraid. C.That would be great. D.You're welcome. Câu 24. ..........… you read, …................ you get. A.The most books/the most knowledge B.More and more books/more and more knowledge C.The books more/the knowledge more D.The more books/the more knowledge Câu 25. - ............................ - Oh, thank you. I just got it yesterday. A.How a beautiful dress you're wearing! B.When have you got this beautiful dress? C.You've just bought this beautiful dress, haven't you? D.That's a beautiful dress you have on! Câu 26. The new car goes at an ...............… speed. A.amaze B.amazed C.amazing D.amazement Câu 27. -Congratulations! You did great! - ................. A.That's okay B.It's my pleasure C.It's nice of you to say so D.You're welcome Câu 28. Many people think of deserts as barren region, but many species of plants and animals have ….......... to life there. A.altered B.adapted C.existed D.survived Câu 29. .................… here, he would help us with these troubles. A.Were Peter B.Unless were Peter C.Provided that we had had D.If were Peter Câu 30. -You're a great dancer. I wish I could do half as well as you. -.................... I'm an awful dancer. A.You've got to be kidding. B.You're too kind. C.Oh, thank you very much. D.That's a nice compliment. III.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction. Câu 31. Today was such beautiful day that I couldn't bring myself to complete all my A B C D chores. Câu 32. After questioning for a while, he finally admitted having stolen Mary's bike. A B C D Câu 33. Sheep have been domesticated for over 5,000 years ago. A B C D Câu 34. We all know that we have to work hardly to earn a living ourselves and support the
  3. A B C D family. Câu 35. Desert is a large area of land that has very little water however very few plants A B C growing on it. D IV.Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Câu 36. I'm having a lot of trouble now because I lost my passport last week. A.If I didn't lose my passport last week, I wouldn't have had so much trouble now. B.If I hadn't lost my passport last week, I wouldn't have had so much trouble now. C.If I didn't lose my passport last week, I wouldn't be having so much trouble now. D.If I hadn't lost my passport last week, I wouldn't be having so much trouble now. Câu 37. I started working here in 1998. A.I have worked here since 1998 B.I worked here since 1998. C.I had worked here since 1998. D.I was working here since 1998. Câu 38. The concert wasn't as good as we had expected. A.We thought the concert would be much better. B.We expected the concert to be worse. C.The concert wasn't so good as we had seen. D.The concert was thought to be as good. Câu 39. Who wrote the novel "Gone with the Wind"? A.Whose the novel "Gone with the Wind" was written? B.Who was the novel "Gone with the Wind" written? C.By whom was the novel "Gone with the Wind" written? D.By who was the novel "Gone with the Wind" written? Câu 40. "Why didn't you join your friends on the trip?" she asked. A. She asked me why didn't I join my friends on the trip. B.She asked me why I didn't join her friends on the trip. C.She asked for the reason I hadn't joined my friends on the trip. D.She wanted to know why I hadn't joined my friends on the trip. V. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 41 to 45 " Where is the university?" is a question many visitors to Cambridge ask, but no one can give them a clear answer, for there is no wall to be found around the university. The university is the city. You can find the classroom buildings, libraries, museums and offices of the university all over the city. And most of its members are the students and teachers or professors of the thirty-one colleges. Cambridge was an already developing town long before the first students and teachers arrived 800 years ago. It grew up by the river Granta, as the Cam was once called. A bridge was built over the river as early as 875. In the fourteenth and fifteenth centuries more and more land was used for college buildings. The town grew much faster in the nineteenth century after the opening of the railway in 1845. Cambridge became a city in 1951 and now it has the population of over 100,000. Many young students want to study at Cambridge. Thousands of people from all over the world come to visit the university town. It has become a famous place all around the world.
  4. Câu 41. After which year did the town really begin to develop? A.After 875. B.After 800. C.After1845. D.After 1951. Câu 42. From what we read we know that now Cambridge is … . A.a city that may have a wall around it. B.visited by international tourists. C.a city of growing population. D.a city without wall. Câu 43. Why did people name Cambridge the "city of Cambridge?" A.Because there is a river named Granta. B.Because it was a developing town. C.Because there is a bridge over the Cam. D.Because the river was very well-known. Câu 44. Why do most visitors come to Cambridge? A.To use the libraries of the universities. B.To find the classroom buildings. C.To study in the colleges in Cambridge. D.To see University. Câu 45. Around what time did the university begin to appear? A.In the 15th century. B.In the 13th century.C.In the 9th century. D.In the 8th century. VI.Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 46 to 50 Revising for exams is not as easy as it looks. You will need to work out which routine suits you best, and often stick to it. Some people like studying at night when it's quiet, whereas others find the early morning is a (46)_______ time to get things done. You might enjoy listening to music while you revise, but this can be unhelpful. Can you really concentrate (47)_______ two things at once? So think (48)_______ you turn your radio on! Your diet is also important while you are revising. This may be a more than usually (49)_______ period of your life, when you should take extra care to eat properly. No missed meals, or junk food, or endless cups of coffee! Get plenty of exercise as well. If you've got fed up with what you're doing, or find it hard to concentrate, go for a walk to clear your head. (50)_______ exercise will help to keep your body fit and your brain working well. Finally, you also need to take time off. Go out occasionally, see your friends, make time to relax. Then you will return to your studies fresh and full of enthusiasm! Câu 46. A.well B.good C.best D.worse Câu 47. A.on B.of C.in D.for Câu 48. A.before B.unless C.after D.if Câu 49. A.stressed B.stressing C.stress D.stressful Câu 50. A.Always B.Regular C.Strongly D.Every
  5. ĐÁP ÁN ĐỀ THAM KHẢO TNTHPT- NĂM HỌC 2013- 2014 1C 6B 11C 16C 21A 26C 31A 36D 41C 46B 2B 7D 12C 17B 22B 27C 32A 37A 42B 47A 3B 8B 13D 18D 23C 28B 33D 38A 43C 48A 4B 9D 14D 19C 24D 29A 34B 39C 44D 49D 5D 10A 15A 20A 25D 30A 35C 40D 45B 50B
  6. PHIẾU TRẢ LỜI TRẮC NGHIỆM Học sinh chú ý : - Giữ cho phiếu phẳng, không bôi bẩn, làm rách.- Phải ghi đầy đủ các mục theo hướng dẫn - Dùng bút chì đen tô kín các ô tròn trong mục Số báo danh, Mã đề trước khi làm bài. Phần trả lời : Số thứ tự các câu trả lời dưới đây ứng với số thứ tự câu trắc nghiệm trong đề. Đối với mỗi câu trắc nghiệm , học sinh chọn và tô kín một ô tròn tương ứng với phương án trả lời đúng. 01. ; / = ~ 14. ; / = ~ 27. ; / = ~ 40. ; / = ~ 02. ; / = ~ 15. ; / = ~ 28. ; / = ~ 41. ; / = ~ 03. ; / = ~ 16. ; / = ~ 29. ; / = ~ 42. ; / = ~ 04. ; / = ~ 17. ; / = ~ 30. ; / = ~ 43. ; / = ~ 05. ; / = ~ 18. ; / = ~ 31. ; / = ~ 44. ; / = ~ 06. ; / = ~ 19. ; / = ~ 32. ; / = ~ 45. ; / = ~ 07. ; / = ~ 20. ; / = ~ 33. ; / = ~ 46. ; / = ~ 08. ; / = ~ 21. ; / = ~ 34. ; / = ~ 47. ; / = ~ 09. ; / = ~ 22. ; / = ~ 35. ; / = ~ 48. ; / = ~ 10. ; / = ~ 23. ; / = ~ 36. ; / = ~ 49. ; / = ~ 11. ; / = ~ 24. ; / = ~ 37. ; / = ~ 50. ; / = ~ 12. ; / = ~ 25. ; / = ~ 38. ; / = ~ 13. ; / = ~ 26. ; / = ~ 39. ; / = ~
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2