intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Trần Văn Dư (2013-2014)

Chia sẻ: đinh Thị Thùy Linh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

115
lượt xem
9
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Trần Văn Dư (2013-2014) sẽ là tài liệu hay giúp bạn tự ôn tập và rèn luyện để làm bài thi đạt điểm cao.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử tốt nghiệp THPT Tiếng Anh - THPT Trần Văn Dư (2013-2014)

  1. SỞ GD-ĐT QUẢNG NAM ĐỀ ÔN TẬP TỐT NGHIỆP NĂM 2013- 2014 TRƯỜNG THPT TRẦN VĂN DƯ MÔN ANH VĂN I. Choose the word in each group which has the underlined part pronounced differently from that of the others: 1. A. honour B. house C. holiday D. helpful 2. A. laughs B. photographs C. machines D. parents 3. A. tried B. laughed C. typed D. liked II. Choose the word in each group which has the main stress on a different syllable from the others: 4. A. preparation B. apology C. expedition D. entertainment 5. A. compliment B. adequate C. establish D. minimize III. Grammar and vocabulary: 6. When I called on her, Cindy ------ her room. A. cleans B. is cleaning C. has cleaned D. was cleaning 7. Sharon still loves Robert ------. A. although he loves her too B. because he never talks to her C. even though he never talks to her D. despite he’s never talking to her 8. A friend of mine paid ------ our dinner last night. A. with B. for C. on D. in 9. “Would you like to go to the concert?” - “ --------. I have a lot of homework to do.” A. All right, let me see B. I'd love to, but I can't C. No, not at all D. I don't think so 10. If you ------ it in boiling water, it -------. A. didn’t wash / didn’t shrink B. didn’t wash/ wouldn’t have shrunk C. hadn’t washed / wouldn’t have shrunk D. wouldn’t have washed / hadn’t shrunk 11. I ------- arrive on time, so please start dinner without me. A. could B. may C. may not D. should 12. This old businessman is said ------- school at the age of thirteen. A. that left B. to leave C. to have left D. that having left 13. Many inventions in technology -------- in the past forty years. A. are made B. were made C. are being made D. have been made 14. It’s getting ------- to find a cheap apartment. A. more difficult B. the more difficult C. more and more difficult D. the most difficult 15. Can I look ------ a word in your dictionary? I left mine at home. A. up B. in C. on D. after 16. Buses and trains are the most important means of -------- in England. A. traffic B. driving C. movement D. transportation 17. “How about driving to the countryside this Saturday?” - “---------.” A. That’s a good idea B. That’s my pleasure C. Yes, I’m driving D. Never mind 18. ----- money for handicapped children is always a good cause. A. Raising B. Earning C. Borrowing D. Gathering 19. “What a wonderful picture!” - “----------.” A. I'm glad to hear that B. It's nice of you to say so C. You don't need to say so D. Of course, I think so 20. The lady accused the boy ------ her handbag
  2. A. to steal B. stole C. stealing D. of stealing 21. His -------- for music has stayed strong throughout his 23 years in radio. A. enthusiast B. enthusiastically C. enthusiastic D. enthusiasm 22. Every member of a family should share -------- with each other. A. household chores B. internal affairs C. family works D. domestic jobs 23. Stop talking nonsense and concentrate ------- your own work. A. on B. in C. for D. at 24. The more he tried to help her, ------- she seemed to like it. A. more B. less C. the less D. the least 25. People living in that area are -------- the threat -------- lead poisoning. A. in/ on B. with/ to C. under/ of D. on/ for 26. You should take notes carefully -------- use them later. A. so as to B. so that you C. for D. in order for 27. She felt very ------- when her husband forgot her birthday. A. disappointing B. disappointed C. disappointment D. disappoint 28. Despite having a well-paid job, ---------. A. Pat spent a lot of money on his holidays B. Pat moved to a more expensive apartment C. Pat decided to change his old car D. Pat never had any money 29. Nobody really knows who she is, --------? A. do they B. does he C. doesn’t he D. don’t they 30. Neither the students nor the teacher ------- the answer to the question. A. know B. knows C. is knowing D. have known 31. Can you let me know when --------? A. will you complete this project B. will complete you this project C. you’ll complete this project D. this project will complete by you 32. At the interview, they asked me --------. A. I had done any job before B. if had I done any job before C. if I had done any job before D. had I done any job before 33. I would prefer you not to smoke in here. This sentence means: A. I’d rather you didn’t smoke in here B. I’d rather you couldn’t smoke in here C. I’d rather you don’t smoke in here D. I’d rather you wouldn’t smoke in here 34. I haven’t seen him for five years. This sentence means: A. It’s five years ago since I saw him B. It’s five years ago that I last saw him C. It’s five years since I have seen him D. I last saw him five years ago 35. Joe’s shop was the only one in the town. A. There were a few shops, but they all belonged to Joe. B. The town had only one shop; that was Joe’s. C. Joe’s shop stood alone – It was not near the other shops. D. Joe had only one shop, but there were other shops in the town. IV. Choose the underlined part in each sentence that should be corrected: 36. More rare species of wild animals are now in dangerous of extinction A. more B. now C. dangerous D. extinction 37. Would you mind not to smoke on the bus? It disturbs other people. A. not B. to smoke C. disturbs D. other 38. Our sales manager, the gentleman who sits near the window right now would like to talk to you about working here
  3. A. sits B. would like C. talk to D. working 39. The man was so surprised that he couldn’t say nothing. A. was B. surprised C. that D. nothing 40. Sunday is the day which we don’t have to go to school. A. is B. which C. don’t have D. to go V. Read the passage carefully and then choose the best answer: Robots are replacing people in many jobs. They are used in the car industry. People complain that they take needed jobs away from people. But there is one place where robots are welcome to do work. A robot astronaut was developed by NASA. It is called Robotnaut. Robotnauts look like humans. However, they have more flexible arms and hands than humans. They can do some of the more difficult work in space. They need no spacesuits, oxygen and meals to survive in space. Humans need air to breathe and protection from extreme temperature changes. Most importantly, Robotnauts will be sent where astronauts can not go yet because the risks are too high. 41. How do people feel about robots? A. They do not like how robots take jobs. B. They do not want Robotnauts to hurt astronauts. C. They think robots are of great help. D. They want robots to replace astronauts. 42. The word “extreme” in the passage is closest in meaning to. A. various B. distant C. radical D. unreasonable 43. According to the passage, where is the one place robots are welcome to do work? A. At NASA B. In space C. On the sun D. On Earth 44. According to the passage, what is one advantage of Robotnauts? A. They do not need food or oxygen to survive in space. B. They do not need extra fuel to keep working in space. C. The resemble humans in appearance. D. They were developed by NASA, which ensures their quality. 45. Which of the following is NOT true of Robotnauts? A. They will replace humans where risks are too high. B. They do not wear spacesuits. C. They have less flexible arms and hands than humans. D. They do not need air to breathe. VI. Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits each space in the following passage: John Travolta was born in 1954 in Englewood, New Jersey. He was the youngest of six children. He wanted to become an actor. In 1975, he played in a TV program called Welcome Back Kotter about a high school teacher and his students. The program was very (46) ------- and Travolta became famous. Then he started making movies and starred in several successful films. They included Saturday Night Fever and Grease. Audience likes his acting and dancing. In 1977, things suddenly (47) ------- wrong. His mother and his girlfriend died. Travolta said it was the (48) ------- time of his life. He made several unsuccessful films and thought about (49) -------- up as an actor. He is a pilot and has three planes, so he considered becoming a full-time pilot.
  4. In the mid- nineties, John Travolta’s luck as an actor changed for the better. He made some very popular films. (50) --------- Pulp Fiction, Get Story, and Mad City. For the second time in his career, he became successful. 46. A. popular B. success C. boring D. tiring 47. A. changed B. went C. came D. worked 48. A. badly B. worse C. baddest D. worst 49. A. leaving B. stopping C. giving D. finishing 50. A. containing B. including C. consisting D. belonging
  5. ANSWER: Sentence Key Sentence Key Sentence Key Sentence Key Sentence Key 1 A 11 C 21 D 31 C 41 A 2 C 12 C 22 A 32 C 42 C 3 A 13 D 23 A 33 A 43 B 4 B 14 C 24 C 34 D 44 A 5 C 15 A 25 C 35 B 45 C 6 D 16 D 26 A 36 C 46 A 7 C 17 A 27 B 37 B 47 B 8 B 18 A 28 D 38 A 48 D 9 B 19 B 29 A 39 D 49 C 10 C 20 D 30 B 40 B 50 B
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2