intTypePromotion=1

50 đề thi thử Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 (Có đáp án)

Chia sẻ: Từ Lương | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:422

0
23
lượt xem
6
download

50 đề thi thử Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 (Có đáp án)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn có thêm tư liệu phục vụ nhu cầu học tập và ôn thi học kì, mời các bạn cùng tham khảo nội dung tài liệu “50 đề thi thử Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 (Có đáp án)” dưới đây. Hi vọng đề thi sẽ giúp các bạn tự tin hơn trong kì thi tuyển sinh vào lớp 10 năm 2021 sắp tới. Chúc các bạn ôn tập kiểm tra đạt kết quả cao!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: 50 đề thi thử Tiếng Anh vào lớp 10 năm 2021 (Có đáp án)

  1. GV: Nguyễn Quỳnh Trang
  2. GV: Nguyễn Quỳnh Trang NGUYỄN QUỲNH TRANG TUYỂN CHỌN 50 ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH NĂM 2021 (CÓ ĐÁP ÁN)
  3. GV: Nguyễn Quỳnh Trang SỞ GI O C VÀ ĐÀO T O ………... ĐỀ THI THỬ SỐ 07 KÌ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 ĐỀ THI THAM KHẢO NĂM HỌC 2020-2021 (Đề thi có 03 trang) Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Mã đề thi 07 Họ tên thí sinh:……………………........... Số báo danh:………………………… I. MULTIPLE CHOICE: (8 points ) Choose the word or phrase (A, B, C or D) that indicate the word/phrase which is OPPOSITE in meaning to the underlined part. 1 . He was asked to account for his presence at the scene of crime. A. complain B. exchange C. explain D. arrange 2. I‘ll take the new job whose salary is fantastic. A. reasonable B. acceptable C. pretty high D. wonderful Choose the word or phrase (A, B, C or D) that best fits the blank space in each sentence. 3. China is _____ far the most populated country in the world. A. as B. by C. so D. to 4. The hotel is beautifully _____ in a quiet spot near the river. A. located B. situating C. lying D. stayed 5. A _____ is a cave that is big enough for humans to go inside. A. cavern B. bay C. fortress D. temple 6. If I were in your_____, I‘d take it easy and try to forget it. A. shoe B. shoes C. sandal D. sandals 7. _____ this hand-embroidered picture was expensive, we bought it. A. As B. Because C. Even though D. Despite 8. _____ is a mix of English, Malay, Mandarin. A. ‗Hinglish‘ B. ‗Singlish‘ C. ‗Thailish‘ D. ‗Vietlish‘ 9.My friend, _____bicycle was stolen last week, has decided to buy a motorbike A. whom B. which C. who D. whose 0. You have cleaned your bike, ________? A. have you B. do you C. haven‘t you D. don‘t you 11. Son Doong Cave is recognised as _____ cave in the world by BCRA. A. the larger than B. the largest C. the larger D. the most large 12. "Mum. I‘ve got 600 on the TOEFL test" - "……………." A. Good way! B. You are right. C. Oh, hard luck! D. Good job! 13. Tom: ―How did you get here?" - John: ―…………………‖ A. I came here last night. B. I came here by train. C. The train is so crowded. D. Is it far from here? Choose one word (A, B, C or D) whose stress pattern is different from the others. 14. A. adolescence B. multicultural C. metropolitan D. limestone 15. A. factor B. event C. complex D. tunnel
  4. GV: Nguyễn Quỳnh Trang Choose the word (A, B, C or D) whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 16. A. fabulous B. administrative C. paradise D. urban 17. A. bilingual B. dialect C. simmer D. pile-up Choose the underlined word or phrase (A, B, C or D) that needs correcting. 18. I asked him how far was it to the station if I went there by taxi . A B C D 19. Linda has worn her new yellow dress only once since she buys it. A B C D 20. Don‘t put too much garlic in the salad; two bunches are enough. A B C D Choose the word or phrase (A, B, C or D) that indicate the word/phrase which is CLOSEST in meaning to the underlined part. 21. The boy was brought up with a family in the countryside. A. reared B. bred C. raised D. grown 22. As a government official, Benjamin Franklin often traveled abroad. A. widely B. secretly C. alone D. overseas Read the text carefully, then choose the most suitable answers (A, B, C or D). Every day on radio, on TV, and in the newspaper, we hear, see or read about many problems in the world, for example, pollution problems. Air pollution is the first kind. It mostly comes from fumes released from motorbikes, cars, airplanes, trains and poisonous gases emitted from factories. Also, waste is dumped anywhere, even in the city where many people are living. The second pollution problem is sea pollution. Many people earn their living from fishing in the sea, and the fish they catch feed many people. But the sea has become so polluted from oil spills and factory wastes that the fish are dying. This is not only killing the fish, but is also affecting those people who eat fish. Seldom do you find a place nowadays that is not polluted. This problem is growing more difficult every day. We must find a good solution that makes the world a better place to live. 23. We hear, see and read about problems in the world _________ A. once a week B. every day C. every week D. every year 24. What causes the air pollution? A. fumes from vehicles. B. poisonous gases from factories. C. waste from everywhere D. All are correct 25. The sea has become polluted because of _________ A. oil spills B. factories wastes C. smoke from factories D. A and B are correct 26. In order to make the world a better place to live, we _________ A. should not prevent pollution B. must find a good solution. C. should kill the fish. D. None is correct. 27. The word ―This” in the passage refers to _________ A. pollution B. oil C. factory D. sea Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate correct word for each of the blanks
  5. GV: Nguyễn Quỳnh Trang SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) is a deadly disease. Scien haven't found the (28)......of this disease. SARS is dangerous because it develops quickly. Patients normally (29)......a high fever, a sore throat, and cough. Their body temperature is (30)......38°C. Antibiotics cannot cure SARS, and scientists are looking for a (31)..... to prevent the disease. Before they can find one, it is important to have a (32) ......lifestyle. You should keep fit, have plenty of fresh air, and eat lot foods with vitamin C. 28. A. reason B. cause C. source D. ground 29. A. make B. take C. have D. receive 30. A. above B. below C. more D. on 31. A. treatment B. cure C. tablet D. vaccine 32. A. healthy B. rich C. wealthy D. strong II. WRITING: (2.0 points) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words 33. My boyfriend is very short-tempered. => My boyfriend loses…………………………………………………………………………………… 34. You can use it as long as you like, and it won‘t wear out. => No matter…….. ……………………………………………………………………………………… 35. If the work is finished by lunchtime you can go home. => Get……………………………………………………………………………………………………. 36. How have you been getting on with your enquiries? => How much…………………………………………………………………………………………….. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one using the word in brackets. Do not change the given words in any ways (questions from 37 to 40). 37. I gave Ted the massage, but he already knew about it. (NEEDN‘T) ……………………………………………………………………………………………………………….. 38. The trains couldn‘t run because of the snow. (PREVENTED) ……………………………………………………………………………………………………………….. 39. I didn‘t arrived in time to see him. (ENOUGH) ……………………………………………………………………………………………………………….. 40. I‘m sorry I was rude to you yesterday. (APOLOGIZE) ……………………………………………………………………………………………………………….. __________THE END__________
  6. GV: Nguyễn Quỳnh Trang ANSWER KEYS: 1. C 2. D 3. B 4. A 5. A 6. B 7. C 8. B 9. D 10. C 11. B 12. D 13. B 14. D 15. B 16. A 17. C 18. B 19. D 20. C 21. C 22. D 23. B 24. D 25. D 26. B 27. A 28. B 29. C 30. A 31. D 32. A 33. My boyfriend loses his temper very easily 34. No matter how long you use it , it won‘t wear out 35. Get the work finished by lunchtime and you can go home 36. How much progress have you made with your enquiries? 37. I needn‘t have given Ted the massage, because he already knew about it. 38. The sow prevented the trains from running. 39. I wasn‘t early enough to see him. 40. I apologize for being rude to you yesterday. SỞ GI O C VÀ ĐÀO T O ………... ĐỀ THI THỬ SỐ 08 KÌ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 ĐỀ THI THAM KHẢO NĂM HỌC 2020-2021 (Đề thi có 04 trang) Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Mã đề thi Họ tên thí sinh:……………………........... Số báo danh:…………………………08 I. MULTIPLE CHOICE: (8 points ) Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 1. A. sociable B. ocean C. receive D. special 2. A. baskets B. books C. roofs D. changes Choose the word whose stress pattern is differently from that of the other. 3. A. capable B. different C. difficult D. delightful
  7. GV: Nguyễn Quỳnh Trang 4. A. fluent B. language C. explore D. massive Mark the letter A, B, C, D to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part 5 . I could see the finish line and thought I was home and dry. A. hopeless B. hopeful C. successful D. unsuccessful 6. Carpets from countries such as Persia and Afghanistan often fetch high prices in the United States. A. Artifacts B. Pottery C. Rugs D. Textiles Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) 7. Because Jack defaulted on his loan, the bank took him to court. A.failed to pay B. paid in full C.had a bad personality D. was paid much money 8. His career in the illicit drug trade ended with the police raid this morning . A.elicited B. irregular C. secret D. legal Choose the best answer to complete each of the following sentences. 9. Tom: ―How did you get here?" - John: ―…………………‖ A. I came here last night. B. I came here by train. C. The train is so crowded. D. Is it far from here? 10. That tall woman, ……….career is very successful, usually helps children in this orphanage. A. that B. what C. which D. whose 11. If you come to England, it will be a good ________ for you to improve your English. A. opportunity B. advantage C. experience D. possibility 12. Of those _______ took the test last week, Phong is the only one who didn‘t study for it. A. who B. whom C. which D. whose 13. You have cleaned your bike, ________? A. have you B. do you C. haven‘t you D. don‘t you 14. Why don‘t you have your house _____________? A. repainted B. repaint C. to repaint D. repainting 15 . She suggested ……….. money for the poor people in the region. A. to save B. saved C. saving D. save 16. I can‘t _______ your loud music any longer. I‘m leaving. A. make out B. keep up with C. hold on to D. put up with 17. Women nowadays have the freedom to __________ whether or not they have children. A. know B. select C. choose D. elect 18. "Mum. I‘ve got 600 on the TOEFL test" - "……………." A. Good way! B. You are right. C. Oh, hard luck! D. Good job! Find a mistake in the four underlined parts of each sentence 19. I asked him how far was it to the station if I went there by taxi . A B C D 20. Although he was tired, but he still went to work yesterday. A B C D 21. My family spent an interested holiday in Europe last summer. A B D D
  8. GV: Nguyễn Quỳnh Trang Read the text carefully, and then choose the most suitable answers (A, B, C or D). Face-to-face conversation is a two-way process: You speak to me, I reply to you and so on. Two-way (22)_______ depends on having a coding system that is understood by both sender and (23)_______, and an agreed convention about signaling the beginning and end of the message. In speech, the coding system is the language like English or Spanish; the convention that one person speaks at a time may seem too obvious to mention. In fact, the signals (24)_______ in conversation and meetings are often (25)_______. For example, lowering the pitch of the voice may mean the end of a sentence, a sharp intake of breath may signal the desire to interrupt, catching the chairman‘s eye may indicate the desire to speak in a formal setting like a debate, a clenched fist may indicate anger. When (26)_______ visual signals are not possible, more formal signals may be needed. 22: A. Exchange B. Interchange C. Communication D. Correspondence 23: A. Announcer B. Receiver C. Messenger D. Transmitter 24: A. That people use B. Are used C. Using D. Being used 25: A. Informal B. non-verbal C. verbal D. formal 26: A. their B. These C. This D. That Read the following passage and choose the best answer for each question. Do you ever think about what schools will be like in the future? Many people think that students will study most regular classes such as maths, science and history online. Students will probably learn these subjects anywhere using a computer. What will happen if students have problems with a subject? They might connect with a teacher through live video conferencing. Expert teachers from learning centres will give students help wherever they live. Students will still take classes in a school, too. Schools will become places for learning social skills. Teachers will guide students in learning how to work together in getting along with each other. They will help students with group projects both in and out of the classroom. Volunteer work and working at local businesses will teach students important life skills about the world they live in. This will help students become an important part of their communities. Some experts say it will take five years for changes to begin in schools. Some say it will take longer. Most people agree, though, that computers will change education the way TVs and telephones changed life for people all over the world years before. 27. What will happen if students meet difficulties with a subject? A. Teachers from learning centres will give them help through live video conferencing. B. They will meet their teachers in person for help with problems with the subject. C. They will telephone the teachers who are staying at the school to seek their help. D. Schools will organise a live video conference for teachers to help students with problems. 28. Students will still go to school to _____ . A. learn all subjects B. play with their friends C. use computers D. learn social skills 29. The main role of teachers in the future will be _____ . A. providing students with knowledge B. guiding students to learn computers C. helping students with group projects D. organising live video conferences 30. Students will learn important life skills through _______ . A. going to school every day B. taking online classes C. working in international businesses D. doing volunteer work 31. What is the main idea of the passage? A. Kids won‘t have to go to school in the future. B. Computers will change education in the future. C. All classes will be taught online in the future. D. Teachers will help students from home in the future. 32. Let‘s face _____ we are destroying the environment and we need to do something now. A. truth B. facts C. things D. information
  9. GV: Nguyễn Quỳnh Trang II. WRITING: (2.0 points) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words 33. She didn‘t hurry, so she missed the train. => If………………………………………………………………………. 34. Barbara is the best tennis-player in the club. => No one………………………………………………………………… 35. I haven‘t seen that man here before. => It‘s…………………………………………………………………….. 36. The furniture was so expensive that I didn‘t buy it. => The furniture was too…………………………………………………. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one using the word in brackets. Do not change the given words in any ways 37. The robbers made the bank manager hand over on the money. (WAS) ……………………………………………………………………………………………………………….. 38. Tom learned to drive when he was nineteen. (SINCE) ……………………………………………………………………………………………………………….. 39. She had never been so unhappy before. (THAN) ……………………………………………………………………………………………………………….. 40 It was so late that nothing could be done. (TOO) ……………………………………………………………………………………………………………….. __________THE END__________ ANSWER KEYS: 1. C 2.D 3. D 4.C 5. C 6. C 7. B 8. D 9.B 10.D 11.A 12. A 13.C 14. A 15. C 16. D 17.C 18. D 19.B 20. B 21.B 22.D 23.B 24. A 25. C 26. B 27.A 28. D 29.C 30. D 31B. 32. B 33. If she had hurried, she would have caught the train 34. No one in the club is better at tennis than B. 35. It‘s the first time I have seen that man. 36. The furniture was too expensive for me to buy. 37. The bank manager was made to hand over the money. 38. Tom has been able to drive since he was nineteen. 39. She was unhappier than she had ever before. 40. It was too late to do anything. SỞ GI O C VÀ ĐÀO T O ………... ĐỀ THI THỬ SỐ 09 KÌ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 ĐỀ THI THAM KHẢO NĂM HỌC 2020-2021 (Đề thi có 04 trang) Môn: Tiếng Anh
  10. GV: Nguyễn Quỳnh Trang Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Mã đề thi Họ tên thí sinh:……………………........... Số báo danh:…………………………09 I. MULTIPLE CHOICE: (8 points ) Choose the word whose stress pattern is differently from that of the other. 1. A dynamite B. institute C. hamburger D. opinion 2. A minority B. communicate C. celebration D. efficiency Read the following passages and choose the best answer for each blanket. Rivers all of the world‘s most important natural resources. Many cities are on large rivers, and__________ every country has at least one river that plays an important part in the lives if its people. Besides transportation, rivers _________ food , water for crops , water to drink and opportunities for recreation for people who live along their bank and in order to get water for crops engineer sometimes build a dam__________ a river and let the water become a lake behind the dam. Then people can use their water not only to irrigate fields but also to make electricity for home and industries. However the water often becomes__________ when cities on river bank grow inside and the number of industries increases. We are learning that it is necessary to keep rivers clean if we want to enjoy the ________ of the natural resources. 3. A many B. a lot C. plenty D. almost 4. A. provided B. support C. assist D .create 5. A. over B. across C. among D. under 6. A. crowed B. overloaded C. polluted D. excited 7. A. interests B. benefits C. tips D. receipts Read the following passage and choose the best answer for each question. Tigers are one of the most powerful and graceful animals in the world. The different species that still exist today, namely the Bengal, Indochina, Siberian, South China and Sumatra tigers are in danger of becoming extinct. Due to irresponsible hunting, the Bali, Caspian and Java tigers have already become extinct. This could soon happen to the other species too. In the past, tigers were considered as pests. With a smaller area to hunt, as man had taken up more of the land to build upon, the tigers found less area for themselves to hunt. They thus turned to farms to get their food. Farmers‘ livestock were attacked by these tigers. People were then encouraged to hunt and kill these animals with the promise of rewards. Even after the threat of tigers on livestock was over, man continued to
  11. GV: Nguyễn Quỳnh Trang hunt tigers, this time for recreation. Poachers too hunt tigers for their body parts knowing that the skin of tigers is much sought after. Bones and other organs are also used as ingredients in traditional Chinese medicine. Although killing is illegal, it is still being carried out unless it is stopped, the remaining species of tigers will soon become extinct too. 8. How many species of tigers were there originally? A. three B. Four C. Five D. eight 9. There were fewer hunting grounds for the tigers because _____ A. man had occupied the land B. the farmers put their livestock there C. the tiger population was becoming bigger D. they liked hunting livestock 10. Man continues hunting tigers even they are no longer pests because _____ A. he treats it as a form of recreation B. he loves tigers very much C. he still thinks tigers are pests D. he wants to make the tigers extinct 11. Poachers are people who _____ A. look after tigers B. make Chinese medicine C. hunt tigers illegally D. hunt tigers‘ body parts 12. Illegal poaching will _____ A. cause the extinction of tigers B. increase the amount of Chinese medicine C. increase the amount of Chinese medicine D. increase the price of body parts Find a mistake in the four underlined parts of each sentence. 13.The cost of living has gone up considerably the last few years A B C D 14. I think your garden needs to weed and you had better do it right now A B C D 15. Can you tell me where that apples over there come from? A B C D Mark the letter A, B, C, D to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part . 16. Around 150 B.C. the Greek astronomer Hipparchus developed a system to classify stars according to brightness. A. record B. shine C. categorize D. diversify 17. In the future, fathers may be externally employed or stay at home and look after their children. A. do extra work B. go out to work C. work full-time D. Work part-time
  12. GV: Nguyễn Quỳnh Trang Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word (s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) 18. The International Organizations are going to be in a temporary way in the country. A. soak B. permanent C. complicated D. guess 19. There has been no rain for a long time, so land is getting more and more barren. A. wet B. dry C. windy D. hot Choose the word in each group that has the underlined part pronounced differently from the rest. 20. A parachute B chorus C scheme D choir 21. A causal B television C pleasure D decision Choose the best answer to complete each of the following sentences. 22. I‘m really looking _____ Christmas this year A into B after C out for D forward to 23. We have had the roof of our house _____ A. replace B. replaced C. to replace. D .been replaced 24. If everybody _____ the traffic ruled, the road will be much safer A. obey B .obeys C. obeyed D. will obey 25. There are_____ chairs in this room than in that room A .fewer B. less C. fewest D .least 26. Susan rarely stays up late, _____? A .is she B. isn‘t she C. does she D .doesn‘t she 27.Tom wasn‘t there last night? _No _____ A .I wasn‘t neither B. either was I C. I wasn‘t too D. neither I was 28._ Are you leaving ? Yes, but I wish I _____ to go A .don‘t have B .will not have C. may not have D. didn‘t have 29. He showed us the house _____ he was born. A . which B. in which C. in where D. in that 30. We _____ the plumbers to install an air conditioner in the living room. A. had B. got C. made D. arranged 31. There‘s _____ in trying to contact him as he‘s touring Europe. A. no way B. nowhere C. no point D. no quarter
  13. GV: Nguyễn Quỳnh Trang 32 ―What does your brother do?‖ ―_____‖ A. he is painting in his room B. he is a painter C. he is still single D .he likes to paint pictures II. WRITING: (2.0 points) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words 33. He left school and then joined the army. => After ………………………………………………………………… 34. The leak was repaired by the plumber this morning. => The plumber ………………………………………………………….. 35. This flower is very beautiful! => How …………………………………………………………………! 36. Somebody stole his watch yesterday. => His watch ……………………………………………………………… Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one using the word in brackets. Do not change the given words in any ways 37. The last time she had a swim was five years ago. (HAS) ________________________________________________________________________________ 38. I asked the hotel porter to wake me at 8 o‘clock the following morning. (PLEASE) ________________________________________________________________________________ 39. They‘ll have to change the date of the meeting again. (CHANGED) ________________________________________________________________________________ 40. The garage is going to repair the car for us next week. (HAVE) ________________________________________________________________________________ __________THE END__________
  14. GV: Nguyễn Quỳnh Trang ANSWER KEYS: 1. D 2. C 3.D 4. A 5. B 6. C 7. B 8. D 9. A 10.A 11. C 12. A 13. D 14.D 15. B 16.C 17.B 18. B 19. A 20.A 21. A 22. D 23.B 24. B 25.A 26. C 27.A 28.D 29. B 30.B 31.C 32.B 33. After leaving/ having left the school, he joined the army. 34. The plumber repaired the leak this morning. 35. How beautiful this flower is! 36. Somebody stole his watch yesterday. 37. She hasn‘t had a swim for 5 years. 38. ―Please wake me at 8 tomorrow morning‖, I said to the hotel porter. 39. The date of the meeting will have to be changed. 40. We are going to have the car repaired. SỞ GI O C VÀ ĐÀO T O ………... ĐỀ THI THỬ SỐ 10 KÌ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 ĐỀ THI THAM KHẢO NĂM HỌC 2020-2021 (Đề thi có 04 trang) Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Mã đề thi Họ tên thí sinh:……………………........... Số báo danh:…………………………10 I. MULTIPLE CHOICE: (8 points ) Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part from the other three in pronunciation in the following question from 1 to 2. 1: A. talked B. watched C. lived D. stopped
  15. GV: Nguyễn Quỳnh Trang 2: A. flood B. moon C. food D. soon Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in the following question from 3 to 4. 3: A. engineer B. corporate C. difficult D. different 4: A. popular B. position C. horrible D. positive Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in the following question from1 5 to 7. 5: Mr. Smith is going to buy a new Japanese car, doesn‘t he? A B C D 6: One of the most urgent problem, facing us now is the need to control population growth. A B C D 7: If I were you, I didn‘t buy that expensive car. A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word CLOSEST in meaning to the underlined word in each of the following question from 8 to 9 8: Frank never turns up on time for a meeting. A.calls B.arrives C.reports D.prepares 9: My father still hasn‘t really recovered from the death of my mother. A. looked after B. taken after C. gone off D. got over Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word in each of the following question from 10 to 11 10: She had a cozy little apartment in Boston. A. uncomfortable B. warm C. lazy D. dirty 11: He was so insubordinate that he lost his job within a week. A. fresh B. disobedient C. obedient D. understanding Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions 12 to 20 12. If I were a flower, I …………..a sunflower. A. was B. were C. will be D. would be 13. Nobody went to the party, ………..? A. does he B. do they C. didn‘t they D. did they 14. Is English a(n) ………… language in your country? A.mother B.bilingual C.living D.official 15. She turned ……..the new job in New York because she didn‘t want to move. A. on B. off C. Up D. down 16. One of my friends ……….. is very good at English gives me his tips to learn English well. A. What B. who C. which D. whom 17: I wish I …………. my homework last night. A. had finished B. finished C. have finished D. finish 18. Her teacher suggested she ………. harder to pass the exam.
  16. GV: Nguyễn Quỳnh Trang A. studies B. Studying C. study D. to study 19. This laptop is much more user-friendly, but it costs…...the other one. A. as many as B. twice as much as C. twice as many D. so much as 20: ……….. she‘s young, she‘s the most famous artsan in the village. A. When B. Although C. Whereas D. In order to Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 21 to 25 Television is one of man‘s most important means of communication. It brings events and sounds (21)…………..around the world into millions of homes. A person with a television set can sit in his house and watch the President making a speech or visit foreign country. He can see a war being fought and watch statesmen try 22)………….about peace. Through television home viewers can see and learn about people, places, and things all over the world. TV even takes its (23)………..out of this world. It brings them coverage of America‘s astronauts as the astronauts explore outer space. In addition to all these things, television brings its viewers a steady stream of programs that are (24)………..to entertain. In fact, TV provides (25)………..entertainment programs than any other kinds. The programs include action-packed dramas, light comedies, sporting events and motion pictures. 21. A. from B. at C. in D. to 22. A. bring B. brought C. bringing D. to bring 23. A. viewers B. seers C. dookers D. watchers 24. A. made B. designed C. did D. built 25. A. many B. much C. more D. most Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 26 to 30 Earth, our beautiful home planet, is the only astronomical object to accommodate life as we know it. Scientists believe Earth was formed approximately 4.5 billion years ago. It is the fifth-largest planet in our solar system. Its equatorial diameter is about 12,074 kilometres. Earth is the third-closest planet to the sun. The distance from Earth to the sun is roughly 149,600,000 kilometres. It takes 365.3 days for Earth to orbit the sun, and 24 hours to rotate on its axis. The surface temperature ranges from -88 to 58°C. Nearly 70 percent of Earth‘s surface is covered by ocean, which has an average depth of about 4 kilometres. In 2015 it was estimated that 7.3 billion humans are living on Earth. 26. As we know it, Earth is the only planet that accommodates life. It is …… A. habitat B. habitual C. habitable D. habit 27. In our solar system, ………….. planets are larger than Earth. A. four B. three C. two D. five 28. There are ………………… planets between Earth and the sun. A. four B. two C. three D. one 29. The hottest place on Earth may have the temperature of …………….. A.-88°C B. 40°C C. 58°C D. 85°C 30. It takes ……………………… for Earth to rotate on its axis. A. one day B. one month C. one year D. one week Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to the following exchange. (from 31 to 32) 31: I think we should use less paper so that we can save tres in the forests. –―………………..‖ A. Congratulations B. yes,I‘d love to C. That‘s a good idea D. It‘s nice of you to say so 32: . John " I've passed my final exams " - Tom ".............."
  17. GV: Nguyễn Quỳnh Trang A. That's a good idea B. It's nice of you to say so C. Congratulatons ! D. Good luck ! II. WRITING: (2.0 points) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words. (from 33 to 36) 33. The bus takes longer than the train. The train………………………………………………………………. 34. John has not had his hair cut for over six months. It is…………………………………………………………………….. 35. Maria says she‘d like to have been put in a higher class. Maria wishes………………………………………………………….. 36. Would you like me to finish the work tonight? I‘ll……………………………………………………………………… Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one using the word in brackets. Do not change the given words in any ways (questions from 37 to 40). 37. You may get hungry on the train, so take some sandwiches. (IN CASE) ……………………………………………………………………………………………………………….. 38. My husband didn‘t leave the car keys, so I couldn‘t pick him up at the station. (IF) ……………………………………………………………………………………………………………….. 39. ―I don‘t think John will come‖, said Bill. (DOUBTED) ……………………………………………………………………………………………………………….. 40. The postman was bitten by our dog. (BIT) ……………………………………………………………………………………………………………….. __________THE END__________ ANSWER KEYS: 1.C 2.A 3. A 4. B 5.D 6. B 7. C 8. B 9. D 10. A 11. C 12.D 13. D 14. D 15. D 16B. 17. A 18. A 19.B 20.B 21.A 22. D 23. A 24.B 25.C 26. C 27.A 28. B 29. C 30. A 31. C 32.C 33. The train doesn‘t take as long as the bus. 34. It is over 6 m. since J had his hair cut. 35. Maria wishes she had been put in a higher class. 36. I‘ll finish the work tonight if you like. 37. In case get hungry on the train you‘d better take ….. 38. If my husband has left the car keys, we could have picked him up at …… 39. Bill doubted if John would come. 40. Our dog bit the postman. SỞ GI O C VÀ ĐÀO T O ………... ĐỀ THI THỬ SỐ 11 KÌ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 ĐỀ THI THAM KHẢO NĂM HỌC 2020-2021 (Đề thi có 04 trang)
  18. GV: Nguyễn Quỳnh Trang Môn: Tiếng Anh Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian phát đề) Mã đề thi Họ tên thí sinh:……………………........... Số báo danh:…………………………11 I. MULTIPLE CHOICE: (8 points) Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions from 1 to 2. Question 1: A. village B. luggage C. page D. damage Question 2: A. simmer B. grill C. whisk D. slice Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of the primary stress in each of the following questions from 3 to 4. Question 3: A. bilingual B. magnificent C. inaccessibleD. promote Question 4: A. effective B. efficiency C. appliance D. innovation Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 5 to 13. Question 5: _____ you water the tree, it will die. A. If B. Because C. Unless D. But Question 6: The guidelines in this book can help you become a _________ speaker. A. confide B. confident C. confidence D. self-confidence Question 7: This carpet really needs_______. Can you do it for me, son? A. being cleaned B. Both C and D C. to be cleaned D. cleaning Question 8: If we go to the Brisbane Institute of English in Australia, we can practice speaking English with ______ speakers. A. nation B. national C. native D. natively Question 9: My friend, _____father is a teacher, is very good at English. A. whom B. which C. who D. whose Question 10: The hotel is beautifully _____ in a quiet spot near the river. A. located B. situating C. lying D. stayed Question 11: If I were in your_____, I‘d take it easy and try to forget it. A. shoe B. shoes C. sandal D. sandals Question 12: . The hotel where we are __________ is quite luxurious. A. living B. existing C. remaining D. staying Question 13: You can learn a lot about the local __________ by talking to local people. A. territory B. area C. land D. nation Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to each of the following exchanges from 14 to 15. Question 14: ―That‘s a beautiful dress you are wearing!‖ - ―___________________‖ A. Can I have it? B. It‘s in the wash C. I‘m glad you like it D. Oh, no, not really Question 15: "Mum. I‘ve got 600 on the TOEFL test" - "___________________" A. Good way! B. You are right. C. Oh, hard luck! D. Good job! Mark the letter A,B,C or D on your answer sheet to indicate the word/phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions from 16 to 17 Question 16: She lost her temper with a customer and shouted at him. A. had a temperature B. kept her temper C. became very angry D. felt worried
  19. GV: Nguyễn Quỳnh Trang Question 17: In Africa, many children die from not having enough food. A. poverty B. starvation C. drought D. malnutrition Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word/phrase that is OPPSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions from 18 to 19. Question 18: I could only propose a partial solution to the crisis in the company. A. half B. halfway C. effective D. complete Question 19:: I clearly remember talking to him in a chance meeting last summer. A.unplanned B. deliberate C. accidental D. unintentional Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correcting in each of the following questions from 20 to 22. Question 20: The water and land around the chemical factory are serious polluted. A B C D Question 21: Hoang has felt much better when he took the pill. A B C D Question 22: Thanks to television, people can enjoy interested programs in an inexpensive and A B C convenient way. D Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct word/phrase that best fits each of the numbered blank from 23 to 27. Sociologists have been carrying out research into the social pressures of being a teenager. Many adolescents are unhappy at school because they find it difficult to (23)______ friends. This stress can bring on illness or result in poor grades. They may also worry about their appearance and often feel (24)______ enormous pressure to dress, talk and behave the same as (25)_____. This phenomenon is called peer pressure, and it is very common in today‘s society. Advertising contributes a lot to the social pressures teenagers feel. Advertisers know how important it is to feel that you belong to a group when you are in your teens, so they try to persuade teenagers that certain products will make them (26)______ with their classmates. Sadly, many teenagers act irresponsibly and even do dangerous things just to make others accept them. Peer pressure is often the reason for teenage smoking, drug (27)______ or dangerous driving. Teenagers need to learn to say ―no‖ to social pressure and to find friends who they can talk things over with when they have a problem. 23. A. keep B. create C. remain D. make 24. A. in B. under C. over D. below 25. A. another B. the other C. others D. other 26. A. common B. popular C. open D. favorite 27. A. overdose B. abuse C. addicted D. overuse Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions from 28 to 32. Not so long ago, people only used the telephone to make phone calls. Now, thanks to computers, people use their phones to do much more. They can bank by phone, rent videos by phone, and even shop by phone. It is also possible to send letters and reports by faxing them over telephone lines. People can even use their phone lines to send messages from one computer to another computer by electric mail, or e-mail. But you don‘t need to be at home or at the office to use the phone anymore. You can carry a cellular phone in your pocket or keep one in your car. With a cellular phone, anyone who can talk and walk can also phone and walk. You don‘t have to look for a pay phone to make a call anymore. Now you can take your calls with you everywhere.
  20. GV: Nguyễn Quỳnh Trang 28. The main topic of the passage is______ A. the use of a telephone in the past. B. the use of a cellular phone C. the convenience of a cellular phone D. current use of telephones 29. People didn‘t use to______ A. make phone calls only at home B. make phone calls only in the office C. make only phone calls with the telephone D. shop by phone 30. What are advantages of having a cellular phone? A. You can carry a cellular phone in your pocket. B. You can keep it in your car. C. With a cellular phone, you can phone and walk. D. All A, B and C 31. With a cellular phone, you can ______ A. only carry it in your pockets B. only keep it in your car C. make a phone call everywhere you want D. phone and walk 32. The word ―pay phone‖ means______ A. the phone pays you B. you can phone free of charge C. you pay for the call D. you don‘t pay for the call II. WRITING: (2.0 points) Finish the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, beginning with the given words the following questions from 33 to 36. 33. We couldn‘t drive because of the fog. The fog prevented………………………………………………………. 34. Although his leg was broken he managed to get out of the car. In spite………………………………………………………………….. 35. The cake was so hard so I couldn‘t cat it. It was……………………………………………………………………. 36. We didn‘t go because it rained. If it hadn‘t……………………………………………………………….. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one using the word in brackets. Do not change the given words in any ways (questions from 37 to 40). 37. I can‘t cook as well as my mother does. (BETTER) ……………………………………………………………………………………………………………….. 38. I don‘t suppose you have change for a pound, do you? (HAPPEN) ……………………………………………………………………………………………………………….. 39. He failed to win the race. (DIDN‘T) ……………………………………………………………………………………………………………….. 40. Mary rang hours and hour ago. (SINCE) ………………………………………………………………………………………………………………..
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2