
Ph n I: Nguyên li u s n xu t biaầ ệ ả ấ
I. Đ i m chạ ạ
II. Hoa houblon
III. N cướ
IV. Các nguyên li u khácệ

I. Đ i m chạ ạ
1. Đặc điểm cấu tạo thực vật
–Đặc điểm
–Cấu tạo hạt
2. Thành phần hóa học của hạt đại mạch
–Các thành phần chính
–Vai trò trong sản xuất Malt và Bia
3. Bảo quản và vận chuyển hạt đại mạch
4. Đánh giá chất lượng đại mạch

Đ c đi m th c v tặ ể ự ậ
•Phân loại theo thời gian thu hoạch
–mùa đông
–mùa xuân
•Phân loại theo số hàng hạt
–2 hàng
–6 hàng
•Vùng trồng: khí hậu ôn đới
–Trung Âu
–Canada
–Úc

Two Row Barley
•Grains only grow on two rows on the ear. Only two of the six flowers
are fertile
•Typically has lower protein and enzymes than six row barley.
•Thinner husk compared to six row barley, which means less tannins
that can cause off flavors in beer
Six Row Barley
•Grains grow on six rows on the ear. All six of the flowers are fertile.
Yields more per acre than two row barley malt.
•High in proteins and enzymes. So good with adjuncts like rice and
corn which are weak in proteins and enzymes.
•Thick husk and more tannins than two row barley malt.

C u t o h t đ i m chấ ạ ạ ạ ạ
Bên ngoài
Bên trong

