intTypePromotion=1

Đề thi Olympic lớp 6 có đáp án môn: Tiếng Anh (Năm học 2014-2015)

Chia sẻ: Công Toán | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

0
364
lượt xem
54
download

Đề thi Olympic lớp 6 có đáp án môn: Tiếng Anh (Năm học 2014-2015)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Dưới đây là "Đề thi Olympic lớp 6 có đáp án môn: Tiếng Anh" năm học 2014-2015. Mời các bậc phụ huynh, thí sinh và thầy cô giáo cùng tham khảo để để có thêm tài liệu phục vụ nhu cầu học tập và ôn thi. Chúc các bạn đạt kết quả cao trong kỳ thi sắp tới.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi Olympic lớp 6 có đáp án môn: Tiếng Anh (Năm học 2014-2015)

  1. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí ĐỀ THI VIOLYMPIC MÔN: TIẾNG ANH - LỚP 6 NĂM HỌC: 2014 - 2015 Thời gian: 150 phút (không kể thời gian giao đề) Chú ý: - Bộ đề thi này gồm có 04 trang, từ trang 01 đến trang 04. - Thí sinh làm bài trực tiếp vào bộ đề thi này. Điểm Họ tên, chữ ký của người chấm thi số Số phách 1: (Do Chủ tịch hội - Bằng số:…………….. ………………………………………... đồng chấm thi ghi) - Bằng chữ:…………… Họ tên, chữ ký của người chấm thi số 2: ………………….. ………………………... ………………………………………... PART ONE: LISTENING: Listen to the tape and fill in the gaps with the words you hear: (15 x 0.2 = 3.0 pts) My Flower Garden My (1)…………………. is Anne. I love (2)………………….. I have a flower garden. My garden is in (3)…………………. of my house. My (4)…………………. has a garden, too. My garden has different types (5)…………………. flowers. I have roses in my garden. (6)…………………. have tulips in my garden. I have petunias (7)…………………. my garden. My garden (8)…………………. different colours. I plant (9)…………………. flowers. I plant orange flowers. I plant (10)…………………. flowers. I plant purple flowers. I (11)…………………. care of my garden. I (12)…………………. my garden every day. I kill (13)…………………. weeds in my garden. I kill insects (14)…………………. eat my flowers. I love my (15)…………………. garden. PART TWO: PHONETICS: (10 x 0.2 = 2.0 pts) I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D: (5 x 0.2 = 1.0 pt) 1
  2. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 16. A. accident B. soccer C. clinic D. camera 17. A. thank B. that C. this D. those 18. A. station B. intersection C. question D. invitation 19. A. arm B. charm C. farm D. warm 20. A. languages B. dresses C. watches D. becomes II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D: (5 x 0.2 = 1.0 pt) 21. A. classmate B. greeting C. morning D. afternoon 22. A. open B. armchair C. teacher D. pencil 23. A. brother B. student C. doctor D. arrive 24. A. apartment B. motorbike C. telephone D. volleyball 25. A. stereo B. family C.engineer D. difficult PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR (25 x 0.2 = 5.0 pts) I. Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences. (10 x 0.2= 2.0 pts) 26. My brother, Minh ……………….……English on Monday and Friday. A. not have B. don’t have C. isn’t have D. doesn’t have 27. Hoang’s father gets up at 7.00 and eats ……………….…… A. a big breakfast B. the big breakfast C. big breakfast D. a breakfast big 28. They like ……………….……weather because they can go swimming. A. hot B. cold C. windy D. foggy 29. ……………….……fruit does Mr. Thanh produce? A. How much B. How many C. How long D. How often 30. Hung and ……………….……would like to join the English Speaking Club. A. me B. my C. mine D. I 31. We’re having an English examination ……………….……Friday, 11th December. A. at B. in C. to D. on 32. They are playing table tennis now. - ……………….……you like table tennis? A. Have B .Is C. Are D. Do 33. I hope the ……………….……can repair our car quickly. A. mechanic B. architect C. reporter D. dentist 34. Is your school ……………….……the zoo? A. near to B. in front to C. next D. in front of 35. My friends often go to school at ……………….……in the morning. A.a quarter to seven B.seven to a quarter C. seven quarter D. a quarter seven 2
  3. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (5 x 0.2 = 1.0 pt) 36. It’s very ……………….……… in the city. (noise) 37. There is a ……………….……… next to my house. (bake) 38. I brush my ……………….……… twice a day. (tooth) 39. Peter……………….……… a very big truck. (driver) 40. Their house is on the ……………….……… floor of the building. (five) III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets: (5 x 0.2 = 1.0 pt) 41. Our school (have) ……………….……… a small garden. There are many flowers in it. 42. What time your son (get up) ……………….……… every morning? 43. Your parents (go) ……………….……… to work every day? 44. Nam’s brother, Hung (wash) ……………….……… his face at the moment. 45. We (not have) ……………….……… breakfast at 6.30 every morning. IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition: (5 x 0.2 = 1.0 pt) 46. How many seasons are there in a year……………….……… your country? 47. When you go to the market, please buy some books and pens ……………….……… me. 48. There are some trees ……………….……… my house and the lake. 49. Mrs. Nhung and her friends are listening……………….……… music at the moment. 50. What ……………….……… going going to Ha Long Bay with them this weekend? PART FOUR: READING (25 x 0.2 = 5.0 pts) I. Circle best option A, B, C or D to complete the following passage. (10 x 0.2 = 2.0 pts) I live in a house near the sea. It is ……….………(51) old house, about 100 years old and …………………(52) very small. There are two bed rooms upstairs ……………….(53) no bathroom. The bathroom is downstairs ……………….…(54) the kitchen and there is a living room where there is a lovely old fire place. There is a garden ……………….…(55) the house. The garden ……………….…(56) down to the beach and in spring and summer ……………….…(57) flowers every where. I like being alone ……………….…(58) my dog, Rack, but we have a lot of visitors. My city friends often stay with ……………….…(59) I love my house for ……………….…(60) reasons the garden, the flowers in summer, the fire in winter, but the best thing is the view from my bedroom window. 51. A. a B. an C. the D. any 52. A. it B. it's C. there's D. they're 3
  4. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 53. A. and B. or C. too D. but 54. A. between B. next C. near to D. next to 55. A. in front B. front of C. of front in D. in front of 56. A. go B. goes C. going D. in goes 57. A. they are B. there are C. these are D. those are 58. A. for B. of C. on D. with 59. A. my B. I C. me D. I'm 60. A. a B. any C. many D. a lot II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage: (10 x 0.2 = 2.0 pts) Dear Lan Anh, I am visiting Ha Long Bay with my family ……………….……(61) June 12th to 20th. ……………….……(62) you have a room with a shower for these days? How ……………….……(63) is the room? We would like ……………….……(64) room facing the sea if it is possible. We ……………….……(65) eat meat but we ……………….……(66) all other kinds of food. We are arriving….………….……(67) Ha Long Bay..…………….……(68) about six o’clock on Monday evening. We plan to leave the hotel ……………….……(69) Sunday morning. I ……………….……(70) forward to hearing from you soon. III. Read the passage and decide the sentences are True or False: (5 x 0.2 = 1.0 pt) His sister’s name is Thuy Anh. She is a teacher of literature. She’s thirty - five years old. She is very, very beautiful. She has an oval face and round eyes. Her lips are quite full. Mrs. Thuy Anh has long black hair and a small nose. Her favorite food is fish, and her favorite drinks are orange juice and lemon juice. 71. What does Mrs. Thuy Anh do? => ………………………………………………..……………………………………………… 72. Are her lips thin? => ………………………………………………………………………… 73. Does she have a round face or an oval face? => ………………………………………………..……………………………………………… 74. What color is her hair? => ………………………………………………..……………………………………………… 75. Does she like orange juice? => ………………………………………………..……………………………………………… PART FIVE: WRITING (5.0 pts) 4
  5. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí I. Circle the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting and then correct it. (5 x 0.2 =1.0 pt) Your corrections 76. A lot of my friends play soccer, but not much of them play tennis. 76. ……………… A B C D ………………….. 77. Mr. Phong rides his bike to work at the moment. 77……………….. A B C D 78. The Browns are traveling to Ho Chi Minh City in train now. 78. ……………… A B C D ………………….. 79. My brother, Quan, is twenty-one year old and he is a student. 79. ……………….. A B C D ………….……….. 80. There is an England examination on Friday, 11th December. 80. …….………… A B C D …………………… II. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, using the word given in brackets. Do not change the words given in any way. (5 x 0.2 = 1.0 pt) 81. I cycle to school every day. => I go to……………………………………………………………….…………….………….. 82. How much is your hat ? => What is………………………………………………………..……………….......................? 83. My house is behind the police station. => The police station is…………………………………………………………….……………. 84. What’s the height of the Mount Everest? => How ………………………………………………………………………………………….? 85. My mother cooks very well. => My mother is……………………………………………………….…………..……..……… III. Write a passage (about 100 words) to tell about your family: (3,0pts) 5
  6. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI VIOLYMPIC TIẾNG ANH LỚP 6 PART ONE: LISTENING: Listen to the tape and fill in the gaps with the words you hear: (15 x 0.2 = 3.0 pts) 1. name 2. flowers 3. front 4. neighbour 5. of 6. I 7. in 8. has 9. red 10. blue 11. take 12. water 13. the 14. that 15. Beautiful PART TWO: PHONETICS: (10 x 0.2 = 2.0 pts) I. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (5 x 0.2 = 1.0 pt) 16. A. 17. A. 18. C. 19. D. 20. D. II. Choose the word whose stress pattern is different from the others by circling A, B, C or D (5 x 0.2 = 1.0 pt) 21. D 22. B 23. D 24. A 25. C PART THREE: VOCABULARY AND GRAMMAR (25 x 0.2 = 5.0 pts) I. Circle best option A, B, C or D to complete the following sentences: (10 x 0.2= 2.0 pts) 26. D 27. A 28. A 29. A 30. D 31. D 32. D 33. A 34. D 35. A II. Use the words given in brackets to form a word that fits in the space. (5 x 0.2 = 1.0 pt) 36. noisy 37. bakery 38. teeth 39. drives 40. fifth III. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (5 x 0.2 = 1.0 pt) 41. has 42. does … get 43. Do … go 44. is washing 45. don’t have IV. Fill each gap of the following sentences with a suitable preposition. (5 x 0.2 = 1.0 pt) 46. in 47. for 48. between 49. to 50. about PART FOUR: READING (25 x 0.2 = 5.0 pts) I. Circle best option A, B, C or D to complete the following passage. (10 x 0.2 = 2.0 pts) 51. B 52. B 53. D 54. D 55. D 56. B 57. B 58. D 59. C 60. C II. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage. (10 x 0.2 = 2.0 pts) 61. from 62. Do 63. much 64. a 65. don’t 66. eat 67. in 68. at 69. on 70. look III. Read the passage and decide the sentences are True or False (5 x 0.2 = 1.0 pt) 71. She is a teacher of literature. 72. No, they aren’t. 6
  7. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 73. She has an oval face. 74. Her hair/ It is black. 75. Yes, she does. PART FIVE: WRITING (5.0 pts) I. Circle the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting and then correct it. (5 x 0.2 =1.0 pt) 76. C => many 77. B => is riding 73. C => by 79. C => years 80. B => English II. Complete the second sentence so that it has a similar meaning to the first one, using the word given in brackets. Do not change the words given in any way. (5 x 0.2 = 1.0 pt) 81. I go to school by bike every day. 82. What is the price of your hat ? 83.The police station is in front of my house. 84. How high is the Mount Everest? 85. Hoang is the strongest person in his class. III. Write a passage (about 80 words) tell about your family: (3,0pts) Bài viết phải bao gồm những ý sau: 1. Tiêu đề + Mở bài: Bài viết phải có tiêu đề bài và học sinh nêu được một vài ý chung về chủ đề về gia đình. (được 0,5 điểm) 2. Thân bài: Nêu và trình bày được một số vấn đề liên quan đến gia đình riêng, như: Số thành viên trong gia đình; tuổi tác, sở thích, tính cách, công việc hàng ngày chung và riêng của cả nhà và của mỗi người, … (được 2,0 điểm) 3. Kết luận: Tóm tắt, khẳng định lại tất cả lý do đã trình bày ở hai phần trước. (được 0,5 điểm) 7
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2