intTypePromotion=1

ĐỀ ÔN THI ĐẠI HỌC Môn :Tiếng Anh ĐỀ SỐ 4

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
194
lượt xem
90
download

ĐỀ ÔN THI ĐẠI HỌC Môn :Tiếng Anh ĐỀ SỐ 4

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề ôn thi đại học môn :tiếng anh đề số 4', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ ÔN THI ĐẠI HỌC Môn :Tiếng Anh ĐỀ SỐ 4

  1. ĐỀ ÔN THI ĐẠI HỌC Môn :Tiếng Anh Đ Ề SỐ 4 Chọn phương án ( a, b, c hoặc d) ứng với từ có phần nguyên âm được gạch chân có cách phát âm khác với ba từ còn lại trong mỗi câu: 1. a. current b. t urn c. fun d. under 2. a. further b. fertile c. heard d. mother 3. a. mountain b. southern c. mouth d. count 4. a. tiny b. island c. river d. wind 5. a. coast b. lost c. mo st d. whole Chọn phương án ( a, b, c hoặc d) ứng với từ có trọng âm chính rơi vào âm tiết có vị trí khác với ba từ còn lại trong mỗi câu: 6. a. disappear b. engineer c. education d. attachment 7. a. consume b. reflect c. local d. between 8. a. curtain b. enclose c. contain d. remember 9. a. distance b. glorious c. exciting d. journey 10. a. tremendous b. enormous c. serious d. describe Chọn phương án đúng ( a, b, c hoặc d) để hoàn thành mỗi câu sau: 11. These days almost everybody …….the danger of smoking. a. know of b. are aware of c. is aware about d. is aware of 12. The Internet makes it such easier…….communicate with one another. a. to people for b. for people c. that people can d. for people to 13. Because it was faster, Jim…….on my taking the plane to London instead of the train. a. resisted b. insisted c. refused d. reminded 14. Until she was arrested last week, the young woman thought she had……..the perfect crime. a. committed b. escaped c. got away d. charged 15. …….it not been for the intolerable heat in the hall, they would have stayed much longer. a. If b. But c. Should d. Had 16. The ball……tow or three times before rolling down the road. a. sprang b. bounced c. leap d. hopped 17. The……of the pagoda in the water was very clear and beautiful. a. sight b. shadow c. reflection d. mirror 18. When I came, the salesperson was……….to the customers how to use a new kind of washing machines. a. demonstrating b. proving c. exposing d. teaching 19. Do you think Ms. Brown will……..for Parliament in the next election? a. sit b. run c. walk d. stand 20. A human being is……….of many, often conflicting, desires. a. made b. made up c. consisted d. created 21. The train accident………the other trains’ departure by a few hours. a. sent back b. called off c. delayed d. retained 22. Long: “What happened to your younger brother?’ – Mai: “……………..” a. Nothing. Why do you ask? B. he’s nearly ten years old c. He’s having a birthday party. d. I love him very much. 23. Mark: “How long have you been here?” – Vera: “………………..” a. About two and a half years b. I’m fine. How about you? c. I don’t live very far from here. d. It took me two hours by bus. 24. He didn’t want to risk……..late for the interview. a. arrive b. arriving c. to arrive d. having arrived 25. if you can’t remember his phone number, you can always…….it……in the phone book. a. take / down b. look/ up c. find / out d. bring / about 26. The planet Mercury…….rotations during every two trips around the Sun. 1
  2. a. three complete b. completes three c. the completion of three d. completing three of t he 27. Mountaineers………climb Mount Everest must make reservations to do so , often up to seven years in advance. a. want to b. they want to c. who want d. wanting to 28. In economics, “diminishing returns” describes……..resource inputs and production. a. among b. when it is c. among them d. the relationship between 29. Rarely……..remove the entire root of a dandelion because of its length and sturdiness. a. can the casual gardener b. the casual gardener c. the casual gardener will d. does the casual gardener’s 30. Professional people expect……when it is necessary to cancel an appointment. a. you to call them b. that you would call them c. your calling them d. that you are calling t hem 31. Frost occurs in valleys and on low grounds…….on adjacent hills. a. more frequently as b. as frequently than c. more frequently than d. much frequently t han 32. In a new culture, many embarrassing situations occur…..a misunderstanding. a. for b. of c. because of d. because 33. …….unknown quantities is the task of algebra. a. To found b. Find c. The find d. Finding 34. Both liquids and gases flow freely from a container because they have……….. a. not definite shape b. none definite shape c. nothing definite shape d. no definite shape 35. Research in the work place reveals that people work for many reasons……… a. money beside b. money besides c. beside money d. besides money 36. The horn of the rhinoceros consists of a c one of tight bundles of keratin…….from the epidermis. a. grow b. grows c. growing d. they grow 37. …..range in colour from pale yellow to bright orange. a. Canaries which b. Canaries c. That canaries d. Canaries that are 38. It is believed………causes insomnia. a. too much caffeine which b. that too much caffeine c. it is too much caffeine d. too much caffeine that 39. Alex did not do very well in the class because………… a. he studied not good b. he failed to study properly c. he was a badly student d. he was not good to study 40. The harder you try,…………. a. the most you achieve b. you achieve the more c. the more you achieve d. the better achieve you have Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (a, b, c hoặc d) cho mỗi chỗ trống: ADVERTISEMENTS Perhaps the most creative use of language in newspaper is in the advertisements. The writers have to catch and ( 41)……the reader’s attention. They often ( 42)……this with a play on words. You read the words and understand them one way and then suddenly you ( 43)…..that another interpretation is possible. Through the ambiguity the advertisement has caught your attention- and the advertiser ( 44)…..you’ll buy the product. Under the picture of a new car are the words: “Not another family saloon.” The dual interpretation of that phrase is dependent on how it is pronounced. Misread it by putting the stress o n the second word thereby projecting a message the advertiser would clearly not want , and this ( 45)…..you look again and pay conscious attention to the alternative message. Advertising copywriters frequently ( 46) …..use of idioms. One advertisement showed g irls wearing different coloured jeans, but none the traditional blue ones. Underneath were words: “Jeanius is ( 47)…..ideas out of the blue.” On level, that ( 48)…..the jeans are not ordinary blue jeans but o nes in a range of colours. But there is also the suggestion that these new jeans are a sudden piece 2
  3. o f inspiration, a stroke of genius. “ Out of the blue” is an idiom which means quite unexpectedly and genius often ( 49)…..getting a brilliant idea suddenly. That’s very clever, but it’s not quite the end of it, because it’s not genius they are ( 50)……about, but jeanius. That is another play on words, the product they are selling, after all, is a pair of jeans. 41. a. maintain b. hold c. remain d. pay 42. a. have b. make c. succeed d. do 43. a. aware b. realize c. indicate d. wonder 44. a. hopes b. wishes c. sees d. makes 45. a. tells b. makes c. causes d. forces 46. a. have b. do c. make d. get 47. a. having b. thinking c. making d. arriving 48. a. means b. tells c. seems d. pretends 49. a. compares b. is c. contains d. involves 50. a. talking b. saying c. telling d. meaning Đọc kĩ đoạn văn sau và chọn phương án đúng (a, b, c hoặc d) cho mỗi câu: Our eyes and ears might be called transformers because they sense the light and sound around us and turn them into electrical impulses that the brain can interpret. These electrical impulses that have been transformed by the eyes and ears reach the brain and are turned into messages that we can interpret. For the eye, the process begins as the eye admits light waves, bends them at the cornea and lens, and then focuses them on the retina. At the back of each eye, nerve fibers bundle together to form optic nerves, which join and then split into two optic tracts. Some of the fibers cross so that part of the input from the right visual field goes into the left side of the brain, and vice versa. The process in the ear is carried out through sensory cells that are carried in fluid- filled canals and that are extremely sensitive to vibration. Sound that is transformed into electricity travels along nerve fibers in the auditory never. These fibers form a synapse with neurons that carry the messages to the auditory cortex on each side of the brain. 51. According to the author, we might call our eyes and ears “transformers” because: a. They sense light and sound b. The create electrical impulses. c. The brain can interpret the input d. The messages travel in the brain. 52. Which of the following is closet in meaning to the word “admits”? a. Selects b. Interprets c. Lets in d. Focuses on 53. What does the word ‘ them” in line 2 refer to ? a. Eyes and ears b. Light and sound c. Transformers d. Electrical impulses 54. The word “bundle” could best be replaced by which of the following? a. Group b. Grow c. Branch d. Settle 55. The word “split” is closest in meaning to which of the follow ing? a. Tear b. Fracture c. Separate d. Crack 56. What does the word “them” in line 6 refer to ? a. Light waves b. vessels c. Eyes d. Messages 57. According to the passage, when input from the right visual field goes into the left side of the brain , what happen? a. The nerve fibers bundle together b. The optic nerves split c. The retina receives light waves d. Input from the left field goes to the right side. 58. The phrase “ carried out” could be best be replaced by which of the following? a. Brought over b. Taken away c. Accomplished d. Maintained 59. Which of the following is most similar to the word “vibration”? a. Sound b. Movement c. Light d. Heat 60. According to the passage, optic nerves eventually…………. a. Bend b, Split c. Admit light waves d. Become messages Chọn phương án ( a, b, c hoặc d) ứng với từ/ cụm từ gạch chân cần phải sửa trong các câu sau: 61. ( A) The number of ( B) time he spends ( C) gardening ( D) is increasing every day. 3
  4. 62. It would be ( A) both noticed and ( B) appreciating if you could finish ( C) the work before you ( D) leave. 63. ( A) The suits were ( B) hanged in the closet ( C) when they ( D) were returned from the cleaners. 64. ( A) A vast quantity o f radioactive ( B) material ( C) is made when a hydrogen bomb ( D) explode. 65. Commercial letters of credit ( A) are o ften used to ( B) financing ( C) export trade, but they can have (D) other uses. Chọn phương án ( a, b, c hoặc d) ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu cho sẵn sau đây: 66. Workers are not allowed to use the office phone for personal calls. a. They don’t let workers use the office phone. b. Workers are not permitted to use the office phone for personal purpose c. The office phone is supposed to be used by workers only. d. They don’t allow workers to make phone calls personally 67. Steve liked the company of others. a. Steve found a club b. Steve founded a club c. Steve liked other people’s company better than his own d. Steve liked the other company. 68. His dog is definitely not a bloodhound. a. His dog smells badly b. His dogs smells bad c. His dog smells definitely good d. His dog cannot smell blood. 69. If only I had taken his advice. a. I wish I followed his advice b. I wish I have taken his advice. c. I regret not having taken his advice . d. I regret not to take his advice. 70. Bill had his car serviced the other day. a. Bill had serviced his car the other day. b. Bill had to service his car the other day. c. Bill had somebody to service his car the other day. d. Somebody serviced Bill’s car the other day. 71. Jane refused to attend his birthday party, which made him feel sad. a. Jane’s refusal to attend his birthday party made him feel sad. b. he felt sad not be able to attend her birthday party. c. Jane made him sad despite her refusal to attend his birthday party. d. Jane refused to attend his birthday party because it made him sad. 72. He called his sister names. a. He was angry with his sister. b. he called his sister’s names. c. he called his sister by many different names d. He loved his sister very much. 73. No sooner had we arrived than the performance began. a. The performance had started before we arrived. b. The performance started sooner than we arrived c. hardly had we arrived when the performance began d. When we arrived, the performance had already started. 74. Few people realized the importance of his role in the company. a. Not many people realized that he played an important part in the company. b. Quite a few people realized the importance of his role in the company. c. many people realized his important role in the company. d. He was realized as an important role in the company by a few people. 75. It’s high time the children went to bed. a. it’s time for the children to go to bed now. b. The time is high so the children went to bed. c. The children went to bed because it’s time. D. The children went to bed when the time is high. 4
  5. Chọn phương á n ( a, b, c hoặc d) ứng với câu tốt nhất đựoc tạo ra bằng những từ cho sẵn: 76. Group / men / invite / plunge / hands / bowl/ icy water. a. A group of men were invited to plunge their hands into a bowl of icy water. b. Group of men were invited to plunge hands into a bowl of icy water. c. A group of men were invited to plunge hands into a bowl icy water. d. The group of men were invited plunge their hands in bowl of icy water. 77. Then / they ask / tell / researcher / how much / hurt. a. Then they asked to tell a researcher how much it hurt. b. Then they were asked to tell researcher how much it hurt. c. Then they were asked to tell a researcher how much it hurt. d. Then they were asked to tell a researcher how much hurt. 78. Half / them / report back / man ,/ half / attractive woman. a. half of them reported back to a man, other half to an attractive woman. b. Half them reported back to a man, other half to an attractive woman. c. half of them reported back to a man, the other half to an attractive woman. d. Half of them reported back a man, the other half an attractive woman. 79. Those / talk / woman / claim / suffer significantly less pain / others. a. Those who talked to the woman claimed to suffer significantly less pain the others. b. Those who talked t o the woman claimed to suffer significantly less pain than the others. c. Those talked to the woman claimed to suffer significantly less pain than the others. d. Those who talked to a woman claimed to suffer significantly less pan than others. 80. When women / ask / do same, / they / report / similar level / pain / whether they / talk / man / woman. a. When women were asked to do same, they reported a similar level of pain whether they were t alking to a man or a woman. b. When women were asked to do the same, they reported similar level of pain whether they were t alking to a man or a woman. c. When women were asked to do the same, they reported a similar level of pain whether they t alked to man or woman. d. When women were asked to do the same, they reported a similar level of pain whether they were talking to a man or a woman. TEST 4- KEY 1B 2D 3B 4C 5B 6D 7C 8A 9C 10C 11D 12D 13B 14A 15D 16B 17C 18A 19B 20B 21C 22A 23A 24B 25B 26B 27D 28D 29A 30A 31C 32C 33D 34D 35D 36C 37B 38B 39B 40C 41B 42B 43B 44A 45B 46C 47A 48A 49D 50A 51B 52C 53B 54A 55C 56A 57D 58C 59B 60B 61A 62B 63B 64D 65B 66B 67C 68A 69C 70D 71A 72A 73C 74A 75A 76A 77C 78C 79B 80D 5

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản