intTypePromotion=3

Đề thi thử tốt nghiệp THPT quốc gia có đáp án môn: Tiếng Anh - Trường THPT Long Khánh A (Năm học 2014-2015)

Chia sẻ: Trần Đức Anh | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:9

0
56
lượt xem
4
download

Đề thi thử tốt nghiệp THPT quốc gia có đáp án môn: Tiếng Anh - Trường THPT Long Khánh A (Năm học 2014-2015)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Cùng tham khảo đề thi thử tốt nghiệp THPT quốc gia có đáp án môn "Tiếng Anh - Trường THPT Long Khánh A" năm học 2014-2015 giúp các em ôn tập lại các kiến thức đã học, đánh giá năng lực làm bài của mình và chuẩn bị kì thi sắp tới được tốt hơn với số điểm cao như mong muốn.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử tốt nghiệp THPT quốc gia có đáp án môn: Tiếng Anh - Trường THPT Long Khánh A (Năm học 2014-2015)

  1. SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO  ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT QG NĂM 2014­ ĐỒNG THÁP 2015 ­­­­­­­­­­­­­ MÔN THI: TIẾNG ANH  (Đề thi gồm 06 trang) Thời gian: 90 phút (không kể thời gian phát đề)   Đơn vị: Trường THPT Long Khánh A Đề thi cấu trúc 3 MULTIPLE CHOICE (8.0 ms) Mark the letter A, B, C or Do your answer sheet to indicate the word whose underlined part   is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions. Question 1: A. unwise B. develops C. values D.  equals Question 2: A. animal     B. contaminate    C. habitat     D. endangered Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the   rest in the position of the main stress in each of the following questions. Question 3: A. disaster B. encounter C. determine D.  government  Question 4: A. natural B. reference  C. requirement        D. candidate Question 5: A. priority B. endangerment C. deforestation D. rhinoceros Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each   of the following questions. Question 6:If you are agreeable ______ our proposal, we’ll go ahead. A. with B. for C. about D. to Question 7:We must ______ traffic coming from the right. A. make use of B. take notice of C. give way to D. catch sight of Question 8:This new kind of medicine is quickly ______ into the body. A. absorbed B. accessed C. gone D. poured Question 9:Her illness was _____ we thought at first. A. much serious than B. much more serious than C. seriouser than D. much seriously than Question 10:I have ________, but I don't have time.  A. a vacation enough money for  B. enough money for a vacation  C. money enough for a vacation  D. enough money for vacation  Question 11:I/ happier/ if I/ can/ travel/ together. A. I was more than happier if I can go traveling together. B. I would be happier if I could go traveling together. C. I would be more happier if I could go traveling together. D. I could happier if I could go traveling together. Question 12:This student is determined to be the best student ________ A. so as his parents to be proud of him  B. in order to be proud of his parents  C. in order for his parents will be proud of him  D. so that his parents will be proud of him  Question 13:They had some tea and coffee ________the participants.  A. for at the break  B. at the break for  C. for the break at D. at break the for 1
  2. Question 14: I wonder if you could _______ me a small favour, Tom? A. bring B. make  C. give  D. do Question 15: The Business Advisory Council has been specially designed for those in  ________ of advice about setting up new businesses. A. absence  B. duty  C. want  D. need Question 16: I like doing _______such as cooking, washing and cleaning the house.  A. house­keeper B. white house C. lord of house D. household chores Question 17: The man _________on the plane talked all the time.  A. who I was sitting next                             B. that I was sitting next to  C. that I was sitting next to him  D. who I was sitting next him  Question 18: People believed that the boys started the fire. A. The boys were believed to have started the fire. B. That the boys started the fire was believed. C. It is believed that the fire was started by the boys. D. It is believed that the boys started the fire. Question 19: She hates those who are not ______ for appointment. She doesn’t want to wait. A. punctually         B. punctual               C. punctuality       D. punctuate Question 20: You may borrow my bike __________ you are careful with it. A. even if                   B. as long as        C. as much as        D. expecting Question 21: Nothing can ____________ the loss of the child. A. make up with        B. make up for     C. do with               D. come up with Question 22: Assistant: May I help you? Customer: ____________. A. You may go            B. I don’t need help     C. No problem                     D. I’m just looking Question 23: “Excuse me, is anybody sitting here?” _ “ _____________.” A. No, thanks                                              B. Yes, I am so glad C. Sorry, the seat is taken                            D. Yes, yes. You can sit here Question 24: The girl jumped joyfully as soon as she heard the result. A. Hardly the girl heard the result when she jumped joyfully. B. Hardly the girl had heard the result when she did she jump joyfully C. Hardly had the girl heard the result when she jumped joyfully. D. Hardly had the girl heard the result when did she jump joyfully. Mark the letter A, B, C or Don your answer sheet to indicate the underlined part that needs  correction. Question 25: It’s true that we haven’t  helped him much, but by the same mean he hasn’t                           A                                  B                                            C helped us either.                     D Question 26: I studied English for four years in high school although I had trouble talking                            A                                                                      B                                  C with people when I was traveling in the US.                                      D Question 27: The education childrenare received during their primary years is crucial                                A                          B                                                                    C 2
  3. for both their personal development and their country as a whole.                                                                                               D  Question 28: At first she was trained to be the scriptwriter , but later she worked as     a                              A                    B                  C                                                          D secretary. Question 29: He wanted three things out of college: to learn a skill, to make good                                 A                                                       B                    C friends, and learning about life.                        D Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in  meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question  30:  When being interviewed, you should  concentrate on  what the interviewer is  saying or asking you.  A. be related to  B. be interested in C. pay all attention to  D. express interest to Question 31: You may jot down your qualifications and experience. A. mention B. note down C. type   D. find out Question 32: The introduction of appropriate farming practices to Vietnam farmers can help  them achieve a higher output. A. productivity B. renovation  C. guideline      D. achievement Question 33: A revolution in women’s fashion during the second half of the twentieth century  made trousers acceptable for almost all activities. A. available B. Pessimissible C. Attractive D. Ideal Question 34: As a government official, Benjamin franklin often travelled abroad A. widely B. Secrecly C. Alone D. overseas Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to   indicate the correct answer In 1826, a Frenchman named Niépce needed pictures for his business. He was not a  good artist, so he invented a very simple camera. He put it in a window of his house and took a   picture of his yard. That was the first photograph.     The next important date in the history of photography was 1837. That year, Daguerre,  another Frenchman, took a picture of his studio. He used a new kind of camera and a different  process. In his pictures, you could see everything clearly, even the smallest details. This kind  of photograph was called a daguerreotype.     Soon,   other   people   began   to   use   Daguerre’s   process.   Travelers   brought   back  daguerreotypes from all around the world. People photographed famous buildings, cities, and  mountains.      In about 1840, the process was improved. Then photographers had to carry lots of film  and moving things. The process was not simple and photographers had to carry lots of film and  processing   equipment.   However,  this  did   not   stop   photographers,   especially   in  the   United  States. After 1840, daguerreotype artists were popular in most cities.     Matthew Brady was one well­known American photographer. He took many portraits of  famous people. The portraits were unusual because they were lifelike and full of personality.  Brady was also the first person to take pictures of a war. His 1862 Civil War pictures showed  dead soldiers and ruined cities. They made the war seem more real and more terrible.     In the 1880s, new inventions began to change photography. Photographers could buy  film ready­made in rolls, instead of having to make the film themselves. Also, they did not  have to process the film immediately. They could bring it back to their studios and develop it  3
  4. later. They did not have to carry lots of equipment. And finally, the invention of the small  handheld camera made photography less expensive.     With a small camera, anyone could be a photographer. People began to use cameras just  for fun. They took pictures of their families, friends, and favorite places. They called these  pictures “snapshots”.     Documentary photographs became popular in newspapers in the 1890s. Soon magazines  and books also used them. These pictures showed true events and people. They were much  more real than drawings.      Some   people   began   to   think   of   photography   as   a   form   of   art.   They   thought   that  photography could do more than show the real world. It could also show ideas and feelings,  like other art forms. From “Reading Power” by Beatrice S. Mikulecky and Linda Jeffries Question 35: The first photograph was taken with_______. A. a small handheld camera B. a daguerreotype C. a very simple camera D. new types of film Question 36: Daguerre took a picture of his studio with_______. A. a very simple camera B. an electronic camera C. a new kind of camera D. special equipment Question 37: The word “this” in the passage refers to the_______. A. taking of pictures of people and moving things B. stopping of photographers from taking photos C. fact that daguerreotype artists were popular in most cities D. carrying of lots of film and processing equipment Question 38: The word “ruined” in the passage is closest in meaning to “_______”. A. heavily­polluted B. poorly­painted C. badly damaged D. terribly spoiled Question 39: The word “lifelike” in the passage is closest in meaning to “_______”. A. touching B. moving C. realistic D. manlike Question 40: The latest invention mentioned in the passage is the invention of _______. A. rolls of film B. daguerreotypes C. processing equipment D. handheld cameras Question 41: The word “handheld” in the passage is closest in meaning to “_______”. A. handling manually B. operated by hand C. controlling hands D. held by hand Question 42: Matthew Brady was well­known for _______. A. portraits and war photographs B. inventing daguerreotypes C. the small handheld camera D. taking pictures of French cities Question 43: As mentioned in the passage, photography can_______. A. print old pictures B. replace drawings C. show the underworld D. convey ideas and feelings Question 44: Which of the following could best serve as the title of the passage? A. Story of Famous Photographers B. Photography and Painting C. Different Steps in Film Processing D. Story of Photography Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to   indicate the correct answer to each of the questions.           In 776 B.C, the first Olympic Games were held at the foot of Mount Olympus to honor  the   Greek’s   chief   god,   Zeus.   The   warm   climate   for   outdoor   activities,   the   need   for  preparedness in war, and their lifestyle caused the Greeks to create competitive sports. Only  4
  5. the  elite  and military could participate at first, but later the games were opened to all free  Greek males who had no criminal record. The Greeks emphasized physical fitness and strength  in their education of youth. Therefore, contests in running, jumping, javelin throwing, boxing,  and horse and chariot racing were held in individual cities, and the winners competed every  four years at Mount Olympus. Winners were greatly honored by having olive wreaths placed  on their heads and having poems sung about their deeds. Originally these contests were held as  games of friendship and any wars in progress were  halted  to allow the games to take place.  They also helped to strengthen bonds among competitors and the different cities presented.            The Greeks attached so much importance to the games that they calculated time in four­ year cycles called  “Olympiads”, dating from 776 B.C. The contest coincided with religious  festivities and constituted an all­out effort on the part of participants to please the gods. Any  who disobeyed the rules were dismissed and seriously punished. These athletes brought shame  not only to themselves but also to the cities they represented. Question 45: Which of the following is not true? A. Winners placed olive wreaths on their own heads.      B. The games were held in Greek every four years. C. Battles were interrupted to participate in the games.      D. Poems glorified the winners in songs. Question 46: The word “elite” is closest in meaning to _______. A. aristocracy B. brave C. intellectual D. muscular Question 47: Why were the Olympic Games held? A. To stop wars. B. To honor Zeus. C. To crown the best athletes. D. To sing songs about the athletes. Question 48: Approximately how many years ago did these games originate? A. 800 years. B. 1,200 years. C. 2,300 years. D. 2,800 years. Question 49: What conclusion can we draw about the ancient Greeks? A. They were pacifists. B. They believed athletic events were important. C. They were very simple. D. They couldn’t count so they used “Olympiads” for dates. Question 50: What is the main idea of this passage? A. Physical fitness was an integral part of the life of ancient Greeks. B. The Greeks severely punished those who didn’t participate in physical fitness programs. C. The Greeks had always encouraged everyone to participate in the games. D. The Greeks had the games coincide with religious festivities so that they could go back  to war when the games were over. Question 51: The word “deeds” is closest in meaning to _________. A. accomplishments B. ancestors C. documents D. properties Question 52: Which of the following was ultimately required of all athletes competing in the  Olympics? A. They must have completed military service. B. They had to attend special training sessions. C. They had to be Greek males with no criminal record. D. They had to be very religious. Question 53: The word “halted”  means mostly nearly the same as ________. A. encouraged B. started C. curtailed D. fixed Question 54: What is an “Olympiad”? A. The time it took to finish the games. B. The time between games. 5
  6. C. The time it took to finish a war. D. The time it took the athletes to train. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to   indicate the correct answer to each of the questions. When the word "endangered" is mentioned, people usually think of particular species, like  the panda or whooping crane. However, we would like to encourage you to think about (41)  ____ in a broader context. It is (42) ___, the physical places where species live and interact  with one another. Although the development of special breeding programs, also known as  captive conservation, may help some species in some cases, it is clearly not (43) ___ answer to  the global problem. Indeed, (44) __ we are able to protect natural areas where endangered  species actually live, they have no future. Species become endangered for a wide (45) _____ of reasons. By analyzing and grouping  many individual cases, however, we find the same broad causes (46) _____ again and again.  They   are   Habitat   Destruction,   Exotic   Species,   and   Overexploitation.   Among   other   factors  threatening   particular   species   are   limited:   distribution,   disease,   and   pollution.   Limited  distributions are often a consequence of other threats: populations confined to one or a few  small   areas   because   of   habitat   (47)   _____,   for   example,   may   be   disastrously   affected   by  random   factors.   Diseases   can   have   severe   (48)   _____   on   species   lacking   natural   genetic  protections against particular pathogens, like the rabies and canine distemper viruses that are  currently devastating carnivore populations in East Africa. Domestic animals are usually the  reservoirs   of  these   and  other  diseases   affecting   wild  (49)  _____,   showing  once   again  that  human activities lie at the root of most causes of endangerment. Pollution has seriously done  harm   (50)   _____   number   of   terrestrial   species,   although   species   living   in   freshwater   and  marine ecosystems are also suffering. Question 55:A. development  B. endangerment  C. pollution  D. contamination Question 56: A. plants  B. conservations  C. habitats  D. organizations Question 57: A. a  B. an   C. the  D. Ø Question 58: A. so  B. but  C. if  D. unless Question 59: A. variety  B. commerce  C. extinction  D. destruction Question 60: A. expressing  B. showing  C. disappearing  D. appearing Question 61: A. benefit  B. reserve  C. loss  D. gone Question 62: A. impact  B. interest  C. infection  D. absorption Question 63: A. needs  B. populations  C. natures D. medicines Question 64: A. to  B. for  C. with  D. at WRITING (2.0 ms) Part A. Finish each of the following sentences in s uch a way that it means the same as the   sentence printed before it.(0.5m) Question 65: I often drink a cup of tea before meals.  I am used to .................................................................................... Question 66: I started working here in 1998. I have .............................................................................................. Question 67: It was such a boring film that we left in the midle.   It was so ......................................................................................... Question 68: It will be comfortable to live in a modern building. Living ............................................................................................. Question 69: She prefers cooking to washing the dishes. 6
  7. She would rather ............................................................................. Part B. In about 140 words, write a paragraph about a sport you like best. (1.5m) …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… …………………………………………………………………………………………………………… ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­ ­­­­­­­­­­THE END­­­­­­­­­­ Người soạn:  1. Cao Thị Thùy Như 2. Dương Mỹ Phương  7
  8. ANSWER KEYS MULTIPLE CHOICE (8.0 ms) 1. B 2. D 3. D 4. C 5. C 6. A 7. B 8. A 9. B 10. B 11. B 12. D 13. D 14. D 15. D 16. D 17. B 18. A 19. B 20. B 21. B 22. D 23. C 24. C 25. C 26. B 27. B 28. C 29. D 30. C 31. B 32. A 33. B 34. D 35. C 36. C 37. D 38. C 39. C 40. D 41. D 42. A 43. D 44. D 45. A 46. A 47. B 48. D 49. B 50. A 51. A 52. C 53. C 54. B 55. B 56. C 57. B 58. D 59. A 60. D 61. C 62. A 63. B 64. A WRITING (2.0 ms) Part A. (0.5m)  Question 65: I often drink a cup of tea before meals.        I am used to drinking a cup of tea before meals. (0.1) Question 66: I started working here in 1998. I have worked here since1998. (0.1) Question 67: It was such a boring film that we left in the midle.   It was so a film boring that we left in the midle. (0.1) Question 68: It will be comfortable to live in a modern building. Living in a modern building will be comfortable. (0.1) Question 69: She prefers cooking to washing the dishes. She would rather cook than wash the dishes. (0.1) Part B.  1. Nội dung: ­ Đúng chủ đề: 0.25 ­ Viết logic: 0.25 2. Ngôn ngữ: ­ Đúng cấu trúc ngữ pháp: 0.25 ­ Từ vựng phù hợp, phing phú: 0.25 3. Trình bày: ­ Đủ số từ: 0.25 ­ Mạch lạc, rõ ràng, có ý sáng tạo: 0.25 8
  9. 4. Điểm trừ: ­ Ngữ pháp: trừ tối đa: 0.125 ­ Chính tả: trừ tối đa: 0.125 ­ Ít hơn số từ quy định: trừ 0.125 9

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản