intTypePromotion=3

Đề thi thử vào lớp 10 năm học 2015-2016 môn Tiếng Anh - Phòng Giáo dục và Đào tạo Giao Thủy

Chia sẻ: Cau Le | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:4

0
57
lượt xem
9
download

Đề thi thử vào lớp 10 năm học 2015-2016 môn Tiếng Anh - Phòng Giáo dục và Đào tạo Giao Thủy

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi thử vào lớp 10 năm học 2015-2016 môn Tiếng Anh là đề thi chính thức của Phòng Giáo dục và Đào tạo Giao Thủy trong kỳ thi tuyển sinh vào lớp 10 trung học phổ thông với thời gian làm bài là 60 phút. Mời các bạn cùng tham khảo.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử vào lớp 10 năm học 2015-2016 môn Tiếng Anh - Phòng Giáo dục và Đào tạo Giao Thủy

  1. PHÒNG GD-ĐT GIAO THỦY ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 NĂM HỌC 2015-2016 MÔN; TIẾNG ANH (Thời gian làm bài: 60 phút) (Học sinh làm trực tiếp vào tờ giấy thi này) Họ và tên:.................................................................... SBD:.......................... Lớp: ........................ Trường: ............................................................................... Chữ ký giám thị: Số phách: 1:........................................... 2:........................................... Chữ ký giám khảo: Điểm bài thi: Số phách: 1:........................................... 2:............................................ PART A: PHONETICS I/ Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest(0,6 pt) 1. A. Tidal B. Sight C. Mineral D. Describe 2. A. What B. Whom C. Where D. Which 3. A. Worked B. Cleaned C. Stopped D. Watched II/ Choose the word whose main stress is placed differently from that of the rest. (0,4 pt) 4. A. Prevent B. Protect C. Pollute D. Energy 5. A. Information B. Pollution C. Solution D. Tradition PART B: GRAMMAR AND VOCABULARY Question I/ Circle the best answer to complete the following sentences (2 pts) 1. I suggest_____________ some money for poor children. A. raise B. raising C. to raise D. raiseing 2. She didn't work hard enough, ____________she lost her job. A. so B. but C. and D. although 3. What ____________ if there were a serious nuclear accident ? A. happens B. will happen C. happened D. would happen 4. Please phone this number for more _____________. A. inform B. informative C. information D. informatively 5. Tom plays soccer very well ,_____________? A. does he B. doesn't he C. did he D. didn't he 6. Mary’s eyes are weak. __________, she has to wear glasses. A. But B. However C. and D. Therefore 7. The car____________ he has just bought is very expensive. A. which B. who C. whom D. whose 8. Family members_____________ live apart try to be together at Tet. A. which B. who C. whom D. whose 9. We are____________when the New Year's Eve is coming very near. A. excitement B. excitedly C. excited D. exciting 10. _____________ I was really tired, I couldn’t sleep. A. Although B. So C. Therefore D. However
  2. Thí sinh Không được viết vào Khoảng này. Question II/ Give the correct forms of verbs in the following sentences. (1 pt) 1. My sister is interested in (read) magazines. ........................................................................................................................................................ 2. I would answer the question immediately if I (know) the key. ........................................................................................................................................................ 3. Trang usually ( look) out of the window while the teacher is teaching. ........................................................................................................................................................ 4. They ( work) in this company for two years. ..................................................................................................................................................... 5. When I came yeterday , my car (repair). ..................................................................................................................................................... PART C: READING Question I/ Choose the word (A, B, C or D) that fits each blank in the following passage. (1 pt) Our arrival in New York was spectacular. It’s skyscrapers and the Statue of Liberty make a beautiful sight. New York has a ____ (1) _____of over seven million and it is probably the world’s most famous city. The inhabitants of the “Big Apple” come ____ (2) _____ many different countries. There are more nationalities in New York ______ (3) ___in any other places on the earth. It is also has more tourists than any other city except London, especially in the summer. _____ (4) ____come from all over the world and have a wonderful time. There are so many _____ (5) ____for them to get enthusiastic about – whether it’s some of the best museums in the world or the charming little streets of Greenwich Village. 1. A. attraction B. impression C. population D. people 2. A. from B. by C. for D. in 3. A. than B. rather C. of D. to 4. A. Visit B. Visitors C. Workers D. Goers 5. A. attraction B. place C. area D. sights Question II/ Read the passage, then answer the questions (2 pts) After inventing dynamite, Alfred Nobel, who comes from Sweden, became a very rich man. However, he foresaw its universally destructive powers too late. Nobel prefered not to be remembered as the inventor of dynamite, so in 1895, just two weeks before his death, he created a fund to be used for awarding prizes to people who had made worthwhile contributions to humanity. Originally there were five awards: literature, physics, chemistry, medicine and peace. Economics was added in 1968, just sixty years after the first awards ceremony. Nobel’s original legacy of nine million dollars was invented, and the interest on this sum is used for the awards, which vary from $30,000 to $125, 000.
  3. Every year on December 10th , the anniversary of Nobel’s death, the awards (gold medal, illuminated diploma and money) are presented to the winners. 1. Where does Alfred Nobel come from? ..................................................................................................................................... 2. Did he prefer people to remember him as the inventor of dynamite? ..................................................................................................................................... 3. When are the awards presented to the winners every year? ...................................................................................................................................... 4. Alfred Nobel became a very rich man because _______________. A. He invented dynamite. B. He created a fund to be used for awarding prizes. C. He was a Swedish. D. He foresaw its universally destructive powers too late. 5. The word “which” in the passage refers to ___________. A. funds B. awards C. interest D. dynamite PART D: WRITING (3 pts) Question I/ Rewrite the second sentence so that it has the same meaning (1 pt) 1, The weather was bad, but we went to school on time. => Although………….............................................................................................. 2, They last visited their home village five years ago. => They haven’t........................................................................................................ 3, They must complete this test on time. => This test must....................................................................................................... 4, “What kind of books do you like best, Linda?” asked Peter. => Peter asked Linda what........................................................................................ Question II/ Complete the sentence using the words/ phrases given (1 pt) 1. Jack/ enjoy/ listen/ music/. ........................................................................................................................................................ 2. Hoa / wish/ she/ can/ visit/ parents/. ........................................................................................................................................................ 3. I / suggest / go / the countryside / at weekend/. ........................................................................................................................................................ 4. I/ think/ we/ should/ go/ work/ bike/ instead/ motorbike/. ........................................................................................................................................................ Question III/ Rearrange the sentence, using the words/ phrases given (1 pt) 1. like / what / for / you / would / dinner /? ...................................................................................................................................... 2. they/ to / classroom/ be/ the / outside/ prefer/. ....................................................................................................................................... 3. glad/ able/ I/ are/ am/ to/ come/ that/ you/. .................................................................................................................................. 4. serious / air/ Vietnam/ problem/and / is/countries/pollution/ in/a / many/ . ...................................................................................................................................... The end
  4. HƯỚNG DẪN CHẤM ĐIỂM PART A: PHONETICS Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm. 1-C 2-B 3-B 4-D 5-A PART B: GRAMMAR AND VOCABULARY Question I/ Tổng điểm 2 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm. 1-B 2-A 3-D 4-C 5-B 6-D 7-A 8-B 9-C 10 - A Question II:/ Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm. 1. My sister is interested in reading magazines. 2. I would answer the question immediately if I knew the key. 3. Trang usually looks out of the window while the teacher is teaching. 4. They have worked in this company for two years. 5. When I came yeterday , my car was being repaired. PART C: READING Question I/ Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,2 điểm. 1-C 2-A 3-A 4-B 5-D Question II:/ Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,4 điểm. 1. He (Alfred Nobel) comes from Sweden. (From Sweden.) 2. No, he didn’t. (No.) 3. They are presented to the winners every year on. (On December 10th) 4-A 5-B PART D: WRITING Question I/ Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,25 điểm. 1. Although the weather was bad, we went to school on time. 2. They haven’t visited their home village for five years. 3. This test must be completed on time. 4. Peter asked Linda what kinds of books she liked best. Question II/ Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,25 điểm. 1. Jack enjoys listening to music. 2. Hoa wishes she could visit her parents. 3. I suggest going to the countryside at weekend. 4. I think we should go to work by bike instead of motorbike . Question III/ Tổng điểm 1 điểm/ mỗi đáp án đúng được 0,25 điểm. 1. What would you like for dinner? 2. They prefer to be outside the classroom. 3. I am glad that you are able to come. 4. Air pollution is a serious problem in Vietnam and many countries.
ANTS
ANTS

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản