intTypePromotion=1
ADSENSE

ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN :ANH VĂN LỚP 12 (CƠ BẢN) - Mã đề thi 685

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

77
lượt xem
4
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề thi trắc nghiệm môn :anh văn lớp 12 (cơ bản) - mã đề thi 685', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN :ANH VĂN LỚP 12 (CƠ BẢN) - Mã đề thi 685

  1. ĐỀ THI TRẮC NGHIỆM MÔN :ANH VĂN LỚP 12 (CƠ BẢN) Thời gian làm bài: 45 phút (40 câu trắc nghiệm) Mã đề thi 685 Họ, tên thí sinh:.......................................................................... Số báo danh:............................................................................... Read the following passage and choose the best answer (A, B.C or D) to each question Ever since humans have lived on the earth, they have made use of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral speech. When there is a language barrier, communication is completed through sign language in which motions stand for letters, words , and ideas .Tourists , and the local people unable to make themselves understood by each other through speaking or writing have had to use this form of expression. Many of these symbols of whole words are very likely and exact and can be used internationally, spelling , however,cannot compare with them. Body language sends ideas or thoughts by certain actions , either intentionally or u nintentionally. A wink can be a way of showing that the party is only joking . A nod means approval, while shaking the head indicates a negative reaction. Other forms of nonlinguistic language can be found in Braille ( a system of raised dots read with the fingertips), signal flags , Morse code , and smoke signals. Road maps and picture signs also guide , warn , and instruct people. All in all , while words are the most common form of communication , other systems and techniques nonlinguistic also play role of expressing human thoughts and feelings. Câu 1: Which of the followings best summarizes this passage ? A. Nonlinguistic language is invaluable to foreigners. B. Everyone uses only one form of communication. C. When language is a barrier, p eople will find other forms of communication. D. Although other forms of communication exist, verbalization is the fastest. Câu 2 : Which of the following statements is NOT true ? A. There are many forms of communication in existence today . B. The deaf, and the mute use an oral form of communication. C. Verbalization is the most common form of communication. D.Ideas and thoughts can be transmitted by body language. Câu 3: Which form other than oral speech would be the most commonly used among blind p eople ? A. Pictures signs B. Body language C. Braille D. Signal flags Câu 4: How many different forms of communication are mentioned here ? A. 5 B. 7 C. 9 D. 11 Câu 5: Sign language is said to be very picturesque and exact and can be used internationally except for................ . A. whole words B. ideas C. spelling D.expressions Câu 6: 12. Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence A: Congratulations! You did great. B:................................................................. A. You’re welcome. B. That’s okay. C. It’s my pleasure. D. It’s nice of you to say so. Câu 7: .Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence The President has called for massive investment to rebuild the country’s..................... A. economic B. economical C. economy D. economics Trang 1
  2. Câu 8: . Choose the italic part among (A,B,C orD) that needs correcting The space shuttle (a) would be (b) launched next month (c) if the weather is (d) good. A. good B. would be C. if D. launched Câu 9:Choose the sentence which has the closest meaning to the sentence in italics . He missed the train b ecause he didn’t hurry. A.He didn’t miss the train so he hurried. B. If he had hurried,he could have caught the train. C. If he hurried, he wouldn’t miss the train. D. If he had hurried, he might caught the train. Câu 10: . Choose the sentence which has the closest meaning to the sentence in italics “ How about spending the day at the beach ?” said Tom. A. Tom said they wanted to spend the day at the beach. B. Tom insisted on spending the day at the beach. C. Tom suggested spending the day at the beach D. Tom advised us to spend the day at the beach Câu 11: Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence A: Could you pick me up at 6 o’clock? B: ............................................. I’m still at the meeting then. A. I think I couldn’t. B. I’m afraid not. C. Yes of course I could. D. No problem. Câu 12: .Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best substitutes the italic part The young man who lives next door is very kind to my family. A. living next door B. he lives next door C. lived next door D. to live next door Câu 13: . Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence Terry isn’t here . He’s away.................... . A. at business B. in business C. for business D. on business Câu 14: . Choose the italic part among (A,B,C orD) that needs correcting I (a) saw that movie (b)three times , and now I want (c) to see it (d) again A. three times B. saw C. to see D. again Câu 15: .Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence Frank invited Janet,.................................., to the party. A. that he had met in Japan B. met in Japan C. meeting in Japan D. whom he had met in Japan Câu 16: Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence ...................he didn’t attend English courses, he spoke English so well. A. Despite B. Although C. However D. Because Câu 17: .Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence Who will look after your baby while you...........................? A. have shopped B. will shop C. were shopping D. are shopping Câu 18: Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence He.................... in the restaurant when she came in. A. has been sitting B. has sat C. was sitting D. sat Câu 19: .Choose the italic part among (A,B,C orD) that needs correcting Her (a) lastest documentary (b) is p rimarily concerned (c) in (d) youth unemployment A. in B. is C. youth D. lastest Câu 20: . Choose the word whose italic part is pronounced differently from the others A. certificate B. central C. social D. decision Câu 21: . Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence It is of great important to create a good impression..................your interviewer. A. o n B. in C. with D. for Câu 22: Choose the word whose italic part is pronounced differently from the others Trang 2
  3. A. teacher B. challenge C. champion D. psychology Câu 23: .Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence A: Would you mind if I came in late? B:.................................................... A. Yes, of course. B. All right, you can. C. No, I wouldn’t mind. D. No, of course not. Câu 24: . Choose the word or phrase (A,B,C or D) that b est completes each unfinished sentence He was so ill that he could not...................his final examination. A. d o B. make C. take D. again Câu 25: Choose the word whose italic part is pronounced differently from the others A. watched B. helped C. argued D. talked Câu 26: Choose the italic part among (A,B,C orD) that needs correcting John (a) applied for the job (b) in spite of he had (c) no experience in the (d) field. A. applied for B. in spite of C. no experience D. field Read the following passage and choose the best answer (A,B,C, or D) to complete the passage One of the most difficult decisions is choosing what to do for a living .For example , do you want to follow a definite career, and (27)________ a low salary at the beginning, but have good p rospects in a company that trains its staff ? Or are you more interested in taking any kind of work, because you need an income ? You may have to (28)__________ the fact that a good job can be difficult to find .In that case, why not take a temporary one? You will gain some useful (29 )________ .Remember that even if you have the right (30)_________, you may have to fill in lots o f application forms before you are asked to (31)__________ an interview. But don’t worry if you don’t know what you want to do exactly. You’ll enjoy finding out ! Câu 27: A. win B. gain C. earn D. take Câu 28: A. go over B. call off C. face up to D. come with up Câu 29: A. experiencing B. experience C. experiences D. experienced Câu 30: A. letters B. degrees C. exams D. qualifications Câu 31: A. attend B.be C. make D. advertise Câu 32: 11.Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence By the time we arrived ,................................................ A. he had left for the office B. he has left for the office . C. he left for the office D. he was leaving for the office Câu 33: Choose the italic part among (A,B,C orD) that needs correcting Our (a) form teacher (b) told us (c) not talk when the teachers were (d)explaining the lesson. A. explaining the lesson B. not talk C. form teacher D. told Câu 34: Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence He was offered the job thanks to his ................performance during his job interview. A. impressively B. impress C. impression D. impressive Câu 35: . Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence Gestures such as waving and handshaking are..................forms of communication. A. non-verbal B. verbal C. direct D. regular Câu 36: Choose the word whose stress pattern is different from the others A. p erformance B. agriculture C. acceptable D. appointment Câu 37: Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best substitutes the italic part School uniform is compulsory in most of Vietnamese school. A. d epended B. p aid C. divided D. required Câu 38: Choose the word whose stress pattern is different from the others Trang 3
  4. A. d etermine B. encounter C. government D. disaster Câu 39: Choose the sentence which has the closest meaning to the sentence in italics We have not used this computer for a long time. A. This computer has not been used for a long time. B. This computer has been not used for a long time. C. This computer has not used for a long time. D. For a long time has not been used this computer. Câu 40: . Choose the word or phrase (A,B,C or D) that best completes each unfinished sentence Let’s go ahead and do it now. Nothing .............................by waiting. A. accomplishes B. has accomplished C. will be accomplished D. accomplished ----------------------------------------------- ----------- HẾT ---------- Trang 4
  5. Mã đề : 485 1.C 2.B 3.C 4.C 5.C 6.D 7.C 8.B 9.B 10.C 11.B 12.A 13.D 14.B 15.D 16.B 17.D 18.C 19.A 20.C 21.A 22.D 23.D 24.C 25.C 26.B 27.C 28.C 29.B 30.D 31.A 32.A 33.B 34.D 35.A 36.B 37.D 38.B 39.A 40.C Trang 5
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2