intTypePromotion=1

13 đề thi học kỳ II môn Tiếng Anh lớp 7

Chia sẻ: Lê Công Tùng | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:19

0
1.961
lượt xem
823
download

13 đề thi học kỳ II môn Tiếng Anh lớp 7

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

13 đề thi học kỳ II môn Tiếng Anh lớp 7 tập hợp 13 đề thi môn Anh Văn thuộc nội dung chương trình Tiếng Anh học kì II lớp 7 kèm đáp án. Đây là tài liệu tham khảo tốt để các em ôn tập, kiểm tra kiến thức, chuẩn bị cho kỳ thi.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: 13 đề thi học kỳ II môn Tiếng Anh lớp 7

  1. BỘ ĐỀ 1 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I / Phần trắc nghiệm : ( 6 điểm) Khoanh tròn vào câu trả lời đúng 1/ I..................very happy yesterday A . is B . were C. was 2/ Don't eat too.........................candy A . much B . many C . lots of 3/Would you like .......................... to the movies tonight ? A . go B . going C. to go 4/ He was busy yesterday and........................were his brothers A . neither B . so C . too 5/ You ought .....................to the dentist A . go B to go C . going 6/ My brother always drives ................. A . careful B . carefully C . slow 7.He likes ...........................sports A .watch B . watching C . to watch 8 . They prefer reading ..........................watching TV A . than B . more than C . to 9/ Many young people .................video games A . playing B . play C . plays 10/ They ................. to visit their old friends tomorrow A . will B . will be C . are going II / Điền vào ô trống bằng 1 từ thích hợp trong bảng : (2 điểm) brush cavity explains nervous happy smile 1 2 3 4 5 6 Minh is very ...............and Dr Lai notices this . She ...................... at Minh and tells him not to worry . She ..............one of his teeth has a ........He has to .................them regularly . After Dr Lai fills his tooth, Minh leaves . He is very .................. .III/ Trả lời các câu hỏi sau : (2 điểm) 1 . Did you eat dinner at home yesterday ?( 0 .5 điểm) ................................................................................................................................................................ ........................................................................................................................................................... 2 . Who was invented a deep – sea ? (1.5 điểm ) ................................................................................................................................................................ ............................................................................................................................................................ -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 1 I . Phần trắc nghiệm : ( 6 điểm) Mỗi câu trả lời đúng 0.6 điểm Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Đáp C A C A B B B C B C án II . Điền vào chỗ trống : (2 điểm) 1 nervous 2 smiles
  2. 3 explains 4 cavity 5 brush 6 happy III . Trả lời câu hỏi : ( 2 điểm ) 1 . Yes , I did / No , I didn't 2 . Jacques Cousteau ================================================================= BỘ ĐỀ 2 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I, choose the best answer: (2.5) 1. After class, Nam goes home and ________ videos. a. watch b. watching c.watches d. to watch 2. A running nose , a slight fever, coughing and sneezing are the __ of the common cold. a.symtoms b. deseases c. sickness d. illness 3.Sugar gives us __________ and we fell less hungry. a.power b. health c.energy d. happy 4.Is your __________ one meter forty centimeters? a.weight b.height c.body d. tall 5.Ha likes candy. ______ do we. a.Neither b.so c. either d. too 6.Let’s ___________ to the zoo. a.gone b.going c.go d. to go 7.He is a good teacher. He teaches very ______________. a.bad b.well c.good d. fast 8. General Giap’s Forces defeated the ________ in 1954. a. American b. French c.Japanese d. China 9.Millions of young people play____________________. a.chess b.musical instrument c. video games d. football 10.We can learn more about the undersea world thanks to Jacques Cousteau’s __ a. action b.invention c. composition d. introduction II, Read the text and answer the question: (3.0) In the summer holidays, Mr Hung, Mrs Chi and their children, Tuan and Hoa often go to the beach for two or three days. They always go to Vung Tau in the south of Vietnam.They usually stay in a small house or a flat by the sea, but sometimes they stay in a hotel. Last summer, they went to Nha Trang. They stayed at sunshine hotel for three days. In the morning, Tuan played football with his father on the beach. Hoa and her mother walked along the beach and built sandcastels. They visited Tri Nguyen Aquarium and saw different kinds of fish there. They also bought a lots of souvenirs for friends. 1.Where does Hoa’s family often go for their summer holidays ? ______________________________________________________________. 2.How long do they often stay there? ______________________________________________________________. 3. Where do they usually stay ? _______________________________________________________________. 4.Where did they go last summer? _______________________________________________________________.
  3. 5.What did Hoa and her mother do there in the morning? _______________________________________________________________. 6. What did they see at Tri Nguyen Aquarium? _______________________________________________________________. III, Rewrite the following sentences,use the correct form of the words in brackets: (2.5) 1.Mary can’t hear you. I can’t hear you ( neither). ____________________________________________________________. 2. I saw that film last night. He saw that film last night. (too) ____________________________________________________________. 3.The boys in my class are good players. They play soccer very (good). _____________________________________________________________. 4. They (buy) a lot of souvenirs for their parents yesterday. ______________________________________________________________. 5. Nam (not do) his homework at the moment. ______________________________________________________________. IV,Listen carefully and decide who ( in A ) did what (in B) yesterday. Write the number of the activities at the and of each name. (2.0) A B Nga 1. Visiting friends Long 2.Watching TV Lan 3.Going to a restaurant 4.Staying at home 5.Playing video games 6.Listening to pop music 7. playing chess -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 2 I, chọn đúng 1 từ (0.25) 1c 2a 3c 4b 5b 6c 7b 8b 9c 10b II,Trả lời đúng 1 câu: (0.5) 1.They often go to the beach for their summer holidays. 2.They often stay there for two or three days . 3.They usually stay in a small house or a flat by the sea. 4.Last summer they went to Nha Trang. 5.Hoa and her mother walked along the beach and built sandcastles 6. They saw different kinds of fish at Tri Nguyen Aquarium III, Viết đúng 1 câu: (0.5) 1. Mary can’t hear you and neither can I. 2. I saw that film last night and he did ,too. 3. The boys in my class are good players. They play soccer very well. 4. They bought a lot of souvenirs for their parents yesterday. 5. Nam isn’t doing his homework at the moment. IV,Nghe và chọn đúng 1 hoạt động: (0.25) Nga:4,2,7 Lan: 1,3
  4. Long:5,6 Tape script: Yesterday was Sunday. Nga ,Lan and Long did not go to their English class. They did different things last night. Nga stayed at home.She watched TV and played chess with her grandmother. Lan visited her friendsand ate out in a restaurant with them. Long played video games and listened to pop music. ================================================================= BỘ ĐỀ 3 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I. Khoanh tròn câu trả lời đúng nhất.(2.5 đ) 1.Her father ................. a.bought het a cap. b. bought for her a cap. c.bought a cap to her. 2.Hoa tried ................the new dree but it didn’t fit.. a. out. b.at. c.on. 3.She is learning .................... a.to sew. b.how to sew. c. sewing. 4. Nam was ill so the doctor ..................his temperature. a.hold. b.took. c.had. 5. A headache can be the result of an ear infection or toothache ...............you also have a hight temperature. a. if. b.but. c.or. 6..................do you feel now ? a. where. b.How. c.why. 7 Dad .................. a new watch for me on my last birthday. a.is going to buy. b. buys. c.bought. 8. Lan likes pineapples and ................... a. so do I. b. so I do. c.too do I. 9.My faher enjoys ..................... to music . a.Listen b.is listening c.listening 10.He also drives .................... a.safe b.safety c.safely II.Hoàn tất đoạn văn sau dùng một từ trong khung trống (2.5đ) Minh had a (1)_________ ,he had an (2)_________at 10.30 with Dr Lai but he was (3)_________after talking with Hoa .Minh felt (4)__________scared now.He went to see Dr Lai . She was very (5)__________and told him not to (6)_________she (7)______one of his teeth has a small,(8)________.He had to (9)_________them regularly,After Dr Lai Filled his tooth Minh left,He was very (10)_________ III.Ghép những câu trả lời tương ứng với các câu hởi sau.(3đ) 1. Why does Minh’s tooth hurt? 2.What time do you do homework? 3.How tall Lan is he ? 4.Why didn’t Lan go to school yesterday? 5.What should Nam do before he playsd table tennis ? 6. What would you like to to watch. a. Because she had a had cald.
  5. b.He ought to finish his homework. c.At 8 o’clock d.I’d like to watch a cowboy movie e.Because he has a cavity f.One meter and fifty centimeter IV. Dịch sang tiếng anh (2 đ) Ngày nay,nhiều gia đình có máy truyền hình.Cuộc sống thì thỏa mái hơn. The End ================================================================= BỘ ĐỀ 4 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I. Phần trắc nghiệm: Vòng tròn A, B, C hoặc D để chọn đáp án đúng nhất trong những câu sau. (8m) 1. He ................... to the zoo last Sunday. A. goes B. went C. is going D. go 2. I receive a letter. ...................my aunt last week. A. of B. to C. from D. on 3. You should ...................... your hands before meals. A. to wash B. wash C. washing D. washes 4. I would like .................some fruit and vegetables. A. buying B. to buy C. buy D. buys 5. He likes swimming ..................... A. so I do B. Yes, I do C. I do, too D. too do Is 6. What kind of ....................do you like ? I like cartoons. A. books B. films C. pictures D. stories 7. Many young people...................video games. A. play B. plays C. playing D. played 8. Mr Robinson speaks Vietnamese very......................... A. fluently B. skillfully C. good D. bad 9. Milk is good ......................your health A. to B. with C. for D. at 10. How.................is Nga ? She is 36 kilos A. tall B. height C. weigh D. heavy II. Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh. (2m) 1. skillfully /plays/Mr Long / volleyball . ......................................................................................................................... 2. outdoors/ skills / develope /and / their/ should /children /all / play/ social . ......................................................................................................................... -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 4
  6. I. Mỗi câu đúng được 0.8 điểm 1. B 2. C 3. B 4. B 5. C 6. B 7. A 8. A 9. C 10. D II. Mỗi câu đúng được 1 điểm 1.Mr Long plays volleyball skillfully. 2.All children should play outdoors and develope their social skills. ================================================================= BỘ ĐỀ 5 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I/ Choose the best answer a, b, c or d and circle it ( 8ms ) 1/ Liz ..................to Nha Trang last summer. a/ goes b/ go c / went d/ going 2 / Why does Minh go to the dentist ? Because he has a ............................ a/ headache b/toothache c/ stomachache d/ backache. 3/ Hoa's neighbor, Mrs Mai is a ................................ a/ dressmaker b/ hairdresser c/ teacher d/ nurse 4/ ...................................are a phone card and envelopes ? They are 52000 dong. a/ How many b/ How long c/ How much d/ How far 5/ What .....................the matter with him ? He had a headache. a/ is b/ was c/ does d/ were 6/ She doesn't like beef and ............................does he. a/ either b/ neither c/ so d/ too 7 / Mary speaks English....................... a/ good b/ bad c/goodly d/ well 8/ Which day of the week is the W T S day of the club ? a/ Sunday b/ every Wednesday c/ Saturday d/ Monday 9/ How often do you go ? .............................. a/ once or twice a month b/ once and twice a month c/ one and two times a month d/ one or two times a month. 10/ Who will you come to the cinema with ? a/ my sister b/ with my sister c/ I'll come with my sister d/ a, b, c are OK II/ Complete each sentence so that the meaning stays the same. ( 1m ) 11 / He isn't a quick runner. He does....................................... 12 / How heavy is she ? What.............................................? 13 / Why don't we listen to music ? Would you.......................................... 14 / How old is he ? What..........................................? III/ Use the correct form of the verbs .( 1m ) 15/ We went to the doctor because we ( be ) sick. 16/ Do you prefer ( take ) part in sports ?
  7. 17/ What would you like ( watch ) ? 18/ You are sick, so you should ( go ) to the doctor. -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 5 (Ở phần I mỗi câu đúng 0.8 đ ) I/ 1C 2B 3A 4C 5B 6B 7D 8B 9A 10D ( Ở phần II và III mỗi câu đúng 0.25đ ) II/ 11/ He does not run quickly. 12/ What is her weight ? 13/ Would you like to listen to music ? 14/ What is his age ? III/ 15/ We went to the dentist because we were sick. 16/ Do you prefer to take part in sports ? 17/ What would you like to watch ? 18/ You are sick , so you should go to the doctor ================================================================= BỘ ĐỀ 6 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I Khoanh tròn từ hoặc cụm từ phù hợp với các chỗ trống ( 2 đ) 1. Would you like …… to pop music? A. to listen B. listen C. listened 2. My father is a ……. football player. A. skill B. skillful C. skillfully 3. My friend prefers watching video ……. listening to music. A. than B. more C. to 4. Mom …… a new watch for me on my last birthday. A. buy B. buys C. bought 5. She can speak Spanish and ……….can he. A. so B. too C. either 6. This papaya isn’t green. It’s ………. A. small B. ripe C. good 7. You must drink …….. water everyday. A. much B. many C. a few 8. How …….. is your sister? She is 14 kilos A. weight B. heavy C. high II. Ghép câu trả lời ở cột B với các câu nói hay câu hỏi ở cột A ( 2 đ) A B A-B 1. Would you like to come to my party? a. She must do more Math exercises 1-……... 2. Hoa likes swimming b. You shouldn’t eat green fruit. 2-……... 3. My sister is very bath Math c. So does my sister 3-……... 4. I have a stomachache d. I’d love to. What time? 4-……... Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời đúng nhất cho mỗi câu ( 2 đ) Thirty years ago in Vietnam, very few people had TV sets. TV owners were very rare. After dinner, their neighbors gathered both inside and outside their houses and watched the black and white T.V programs. The older might sleep and children might play with their friends, but no one went home until the T.V station closed for the night.
  8. Time has changed. Today many families have a T.V set so they can sit in their living rooms and watch T.V. Life is more comfortable and neighbors do not spend much time together to watch T.V. Sometimes they are strangers 1. Thirty year ago …… A. only some Vietnamese people had their own T.V B. all Vietnamese people had their own T.V 2. In the past our T.V progams were ……….. A. colored B. black and white 3. In the evening, they gathered in their neighbor’s houses ………… A. to talk to one another B. to watch T.V 4. Today neighbors …………. A.don’t know each other as well as they did in the past B. spend more time together to watch TV Có một lỗi sai trong các phần gạch dưới A, B, C , em hãy tìm ra và sửa lại (2 đ) 1. I didn’t wrote any postcards A B C 2 2. He is hungry so he have to find something to eat A B C 3. She doesn’t like pork and either does her uncle A B C 4. The doctor took her temperatures and said that it was nornal. A B C V. Sắp xếp các từ dưới đây thành câu hoàn chỉnh (1 đ) 1. did / go / why / the / last/ Hoa/ to / dentist / week/ ?// …………………………………………………………….. 2. They/ too/ it/ didn’t/ a/ because/ was/ have/ TV/ expensive// ………………………………………………………………. VI. Viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không đổi (1 đ) 1. Can she take care of herself whenher mother is away? Can she look……………………………………………. 2. He is good soccer player. He plays……………………….. -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 6 I. Mỗi câu đúng 0,25 điểm 1A 2B 3C 4C 5A 6B 7A 8B II. Mỗi câu đúng 0,5 điểm 1-d, 2-c, 3-a, 4-b III. Mỗi câu đúng 0,5 điểm 1A 2B 3B 4A IV. Mỗi câu đúng 0,5 điểm 1B- write 2C- has 3B- neither 4B- temperature
  9. I. Mỗi câu đúng 0,5 điểm 1. Why did Hoa go to the dentist last week? 2. They didn’t have a TV because it was too expensive II. Mỗi câu đúng 0,5 điểm 1. Can she look after herself when her mother is away? 2. He plays soccer well ================================================================= BỘ ĐỀ 7 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I/ Chọn đáp án đúng và vòng lại (5đ) 1. They prefer reading _______ watching TV A. Than B. More than C. To D. more 2. What kinds of _________ do you like ? I like cartoon A. Books B. Films C. Pictures D. Pens 3. He was busy yesterday and _____ were his brothers A. Neither B. so C. too D. either 4. She doen't like milk, and ________ does her uncle A. Neither B. so C. too D. either 5. Yesterday, Hoa and her aurt ____ to the manket A. Go B. Going C. goes D. Went II/ Đọc và chọn A, B, C, D (3 đ) Yesterday, Hoa and her aunt went ___(1)__ the manket. They wanted to ____(2)___ some meat, vegetables and fruit for their dinner. First, they went to the ___(3)___ stall. There was a ___(4)__ se lection of meat on the stall : chicken , pork and beef. Hoa doesn't like pork and her aunt doesn't __(5)__. So they bought some beef. Next they went to the __(6)___stall. They bonght some spinach and cucumbers. Hoa likes them and ___(7)___ does her aunt. They are her aunt's favorite vegetables. Finally, Hoa and her aunt stopped __(8)__a fruit stall. They wanted to bry a papaya and a pineapple, but they __(9)__ ripe yet. There fore, they bought __(10)__ oranges in stead 1/ A. To B. at C. is D. on 2/ A. need B. buy C. bought D. needed 3/ A. fish B. rice C. meat D. water 4/ A. good B. bad C. tall D. Short 5/ A. too B. so C. much D. either 6/ A. milk B. vegetable C. water D. soda 7. A. any B. some C. so D. too 8/ A. at B. on C. in D. to 9/ A. was B. Weren't C. are D. isn't 10/ A. some B. any C. an D. the. III/ 1. Xếp thành câu hoàn chỉnh : Sports/ he/ the/ in/ often/plays/ evening ....................................................................................................................................... 2. Hoàn tất câu sau sao cho tương ứng với câu trên I like video games better than computer games. I prefer ..................... -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 7
  10. I/ Mỗi câu đúng 1 điểm = (5 điểm) 1. C : to 4. A Neither 2. B. Films 5. D. went 3. B. so II/ Mỗi từ đúng 0,3 điểm = (3điểm) 1/ A. to 6/ B. Vegetable 2/ B. buy 7/ C. so 3/ C. meat 8/ A. at 4/ A. good 9/ B. weren't 5/ D. either 10/ D. some III/ Mỗi câu đúng 1 điểm = (2 điểm) 1. He often plays sports in the evening 2. I prefer video games to computer games. ================================================================= BỘ ĐỀ 8 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I. LISTEN AND FILL IN THE BLANKS. (2MS) 1. His school is ................... from his house. 2. He goes to school by................... 3. He often goes to .................... club. 4. He returns home at.................. o'clock. II. CHOOSE THE BEST ANSWER.(3MS) 1. We should keep our teeth ( be clean, cleanly, clean). 2. What time.( will, do, did) you get home? Ten minutes ago 3. They don't drink wine and my father doesn't (neither, either, too) 4. How ( tall, weight, heavy) are you? I'm 45 kilos. 5. Fruit juice is good ( with, to, for) our health. 6. She ought to ( finish, finishes, finishing) her homework before going to bed. 7. Swimming can be fun ( when, so, but) accidents can happen. 8. How often do you go to the football match?- ( once or twice a month, one or two times a month, once and twice a month). 9. We are used to ( get, getting, got) up early now. 10. I have a lot of homework ( to do, will do, doing) tonight. 11. ( When, Before, As) I moved here, I lived in a big city. 12. Where can we meet? - ( In the park, How about in the park, OK?, This is the park) III. READ ABOUT LAN.(3MS) I like music very much. I can play the flute very well. My father taught me how to play it. When I was about 4 or 5 , my father often played the flute. We sat around and listened to him attentively. Sometimes we went to our neighbor's house where there was a T.V set to watch TV. At that time, the TV programs were quite poor. The TV station broadcasted only three hours a night . I still remember that I liked the music performed by the children best. I wished I could play the flute on TV. Flute:äúng saïo Attentively: mäüt caïch chàm chuï A. True/ False sentences. 1.................Lan likes music and her teacher taught her. 2. ...............Lan, her sister and brother sat around and listened to their father attentively B. Answer the questions. 1. What kinds of music can Lan play?
  11. ................................................................................................................... 2. Where did they sometimes go? ................................................................................................................... 3. How long did the TV station broadcast the programs? ................................................................................................................... 4. Which program did she like best? ................................................................................................................... IV. WRITE THE COMPLETE SENTENCES. USE THE WORDS GIVEN.(2MS) 1. Hoa / hate / cross / road . ................................................................................................................... 2. We / prefer / see / shows of our favorite singers / hear / albums.. ................................................................................................................... 3. She / sometimes / go / public library / but / I / not. ................................................................................................................... 4. Yesterday / Lan / absent / class / because / have / fever. ................................................................................................................... -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 8 I. LISTEN AND FILL IN THE BLANKS. (2MS) 1. far 2. bus 3. sports. 4. 6 o'clock. II. CHOOSE THE BEST ANSWER.(3MS) 1. clean. 2. did 3. either 4. heavy. 5. for. 6. finish 7. but 8. once or twice a month 9. getting 10.to do 11. Before 12. In the park III. READ ABOUT LAN.(3MS) A. True/ False sentences. 1.F. 2.T B. Answer the questions. 1. flute. 2. Sometimes they went to their neighbor's house 3. Only three hours a night 4. The music performed by the children ................................................................................................................... IV. WRITE THE COMPLETE SENTENCES. USE THE WORDS GIVEN.(2MS) 1. Hoa hates crossing the road 2. We prefer seeing shows of our favorite singers to hearing their albums.. 3. She sometimes goes to the public library but I don't. 4. Yesterday Lan was absent from class because she had a fever. ================================================================= BỘ ĐỀ 9 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I.Choose the best option : 4 marks 1.Lan .............. a lot of different books yesterday . a. buys
  12. b. buyed c. bought d. buy 2. They .................English last Monday . a. don’t learn b. didn’t learn c. didn’t learned d. won’t leann 3. What is the matter with Nam ? He ................ a bad toothache . a.has b. have c.is d.haved 4. ............. Tom............ a sick note last Thursday ? a. Did - write b. Did - wrote c. does – write d. Did – writed 5. This is .............. when I was young . a. my photos b. a photo of I c. mine photo d. a photo of mine 6. If I have a toothache , I will go to see .............. a. a teacher b. a doctor c. a dentist d. a prademic 7. I ate rice and fish ............dinner yesterday . a. for b. in c. of d. at 8. Na is a skillful volleyball player . She plays ................ a. skill b. skillful c. skillfully d. good 9. Students shouldn’t ................... video games for a long time . a. plays b. played c. playing d. play 10. Are you free ......... the evening ? a. at
  13. b. in c. on d. of II. Make sentences with these words : 2 marks 1. How / from / Hue / Ha noi / ? / ..................................................................................................... 2.Why / not / Lan / go / school / on time / last / Monday / ? ................................................................................................... 3. Mai / always / morning exercises / 6 .00 / ................................................................................................... 4. We / should / teeth /before / after / meals / get /good teeth ./ ................................................................................................... III. Complete the story with the correct form of the provided words : 4 marks do get polish have change put drink iron take talk Yesterday , Na (1) ................ up and (2) ...............a shower . She (3)............ on clean clothes . She (4 ) ..................... her shoes and put them on .She ( 5) ............... her breakfast and went to school .At recess , she (6)................. with her friends and (7)................. some water . At home , she (8) .............. into yellow pants and a blue shirt . After dinner , she (9) .................... her clothes and then she ( 10) ............... her homework . She went to bed ai 10 o’clock . -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 9 I. 1. c 2.b 3.a 4.a 5.d 6.c 7.a 8.c 9.d 10.b II. 1. How far is it from Hue to Ha noi ? 2. Why didn’t Lan go to school on time last Monday ? 3. Mai always does ( takes) morning exercises at 6.00 . 4. We should brush our teth before and after meals to get good teeth . III. 1.got 2.took 3.put 4.polished 5.had 6.talked 7.drank 8.changed 9.ironed 10.did ================================================================= BỘ ĐỀ 10 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I/ Choose A, B, C or D to complete the following sentences ( 4 ms ): 1. Did you buy any .......................... in Nha Trang ? A. gift B. picture C. cap D. souvenirs.
  14. 2. He ....................... to the zoo last Sunday. A. went B. goes C. go D. to go 3. Are you scared ........................ seeing the dentist ? A. in B. of C. on D. at 4. He was busy yesterday and ......................... were his brothers A. neither B. either C. too D. so II/ Choose the word which has the underlined letter pronounced differently from the others. ( 2 ms ): 1. A looked B. preferred C. played D. joined 2. A here B. spend C. well D. very 3. A why B. what C. when D. who 4. A invented B. ended C. liked D. defeated III/ Choose A, B, C or D to complete the following passage ( 2 ms ): (1) ............. teennagers around the world watch T.V. Many listen to the radio. In a lot of countries , the most popular shows on T.V are series. They show ordinary (2) .............. and how they live. 1. A All B. Most C. Any D. Some 2. A people B. teenagers C. artists D. characters IV/ Complete the following sentences in such a way that it means nearly the same as the one above ( 2 ms ): 1. You should wash your hands before meals. You ought .......................................................................................................... .......................................................................................................................... 2. The sailors prefer the sea to the land. The sailors like .................................................................................................. ........................................................................................................................... -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 10 I/ ( 4ms ): 1 - D , 2 - A , 3 -B , 4 -D II/ (2ms ): 1 - A , 2 - A , 3 -D , 4 -C III/ ( 2 ms): 1-B , 2-D IV/ ( 2ms ): 1/ You ought to wash your hands before meals 2/ The sailors like the sea better than the land . =================================================================
  15. BỘ ĐỀ 11 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- ́ ̣ A/ Trăc nghiêm: ( 8 điêm ): ̉ I. Chọn từ, cụm từ hoặc câu thích hợp và khoanh tròn một trong số a, b, c hoặc d: ( 5 điểm ). 1) Why don’t we........... to the park ? a. go b. going c. went d. gone 2) I don’t like coffee. Nam doesn’t like it................... a. so b. too c. either d. neither. 3) Mr Ha is a good teacher. He teaches very............... a. bad b. well c. good d. badly. 4) They...............to Ha Noi last holiday. a. travel b. will travel c. travelled d. are travelling. 5) After the holiday they returned to Ho Chi Minh city.............bus. a. on b. in c. at d. by 6) What kinds of ...........do you like ? - I like cartoons. a. films b. books c. pictures d. magazines. 7) Hoa wanted to buy English newspapers and she went to the................ a. library b. bookstore c. clothing store, d.factory. 8) How ...........is it from Da Nang to Hue ? a. far b. much c. many d. long. 9) Don’t play soccer in the street. It’s very.................. a. dangerous b. safe c. important d. careful. 10) ....................................................... I’d love to. a. Do you like to go swimming ? b.Would you like to go swimming? c. Shall we go swimming ? d. Should we go swimming II. Đọc đoạn văn sau và chon true / false: ( 3 điểm ). ̣ Videos can be very useful. Most banks and stores have video cameras. They protect the premises. When there is a robbery, the police can often identify the robbers in this way. Videos are very useful in education. Many schools use them as teaching aids. You can take an university courses at home with the help of a VCR ( video cassette recorder ). In the future, they will be more important in education. Videos are very important in the music industry. You can now buy VCDs ( video compact discs ) in many countries in the world. They play music and show video images at the same time. - (to) protect: bảo vệ, - premise (n): nhà cửa, dinh cơ. - robbery (n): vụ cướp - (to) identify: nhận dạng - education (n):nền giáo dục - university (n): trường đại học. - advantage (n): thuận lợi 1. Most banks and stores have videos cameras. 2. Videos are not useful in school. 3. Videos will be more important in education in the future. B: Tự luân: ( 2 điêm ) ̣ ̉ Viết lại các câu sau theo các từ gợi ý sao cho tương ứng với câu trên: ( 2 điểm ).
  16. 1. Nam likes to go to Nha Trang on his vacation. Nam enjoys................................................................................... 2. You should not watch TV too late. You ought..................................................................................... -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 11 ́ ̣ A. Trăc nghiêm: ( 8 điêm ): ̉ I. Chọn từ, cụm từ hoặc câu thích hợp và khoanh tròn một trong số a, b, c hoặc d: ( 5 điểm ). Mỗi câu chọn đúng: 0,5 điểm. 1.a ; 2.c ; 3.b ; 4.c ; 5.d ; 6.a ; 7.b ; 8.a ; 9.a ; 10. b. III. Đọc đoạn văn sau và chon True / False: ( 3 điểm ). ̣ Mỗi câu trả lời đúng: 1 điểm. 1. T 2. F 3.T B. Tự luân: ( 2 điêm ) ̣ ̉ Viết lại các câu sau theo các từ gợi ý sao cho tương ứng với câu trên: ( 2 điểm ). Mỗi câu viết đúng: 1 điểm. 1. Nam enjoys going to Nha Trang on his vacation. 2. You ought not to watch TV too late. ================================================================= BỘ ĐỀ 12 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- I. Chọn câu trả lời đúng nhất (2,5pts) 1. How far is it from the school…………the market? a) in b) to c) on d) from 2. What (a) /an …………………..flower! a) beautiful b) long c) short d) nice 3. Her…………….is one meter 50 centimeters. a) weight b) length c) height d) tall 4. The restaurant is……………….the post office a) next to b) on c) in d) from 5. Mary walks ……………….in the school ground. a. slow b. slowly c. to slow d. slowness 6. She …………go swimming because she is sick. a. can b. could c. can’t d. should 7. Children ……………….play sports but……………….play games too much. a. should- must b. shouldn’t-may c. should- cand. should- shouldn’t 8. Some television programmes ………………very popular. a. become b. to become c. becoming d. becomes 9. Andersen……….in Danmark. a. is born b. is bearing b. was born d. was bearing 10. ……………..you like to go to the movie this weekend ? a. Could b. Are c. Can d. Would II. Đọc đoạn văn rồi làm các yêu cầu bên dưới (3.5pts)
  17. Hoa went to the dentist last week because she(1)…………. ………….(have) a toothache. The dentist (2)………………… (check) her teeth and (3)………………(find) a cavity in her teeth. He (4)…………. ….(fill) her cavity and (5)………………(give) her some medicine to make her feel better. Hoa stopped hurting afterwards. Now, she (6)………………….(feel) better because her teeth are OK. 1. Chia thì đúng của các động từ trong ngoặc (1.5pts) 2. Trả lời các câu hởi sau (2pt) a) What was wrong with Hoa? …………………………………………………………………………………… ………. b) What did the dentist do first? …………………………………………………………………………………… ………. c. What did the dentist give Hoa ? …………………………………………………………………………………… ………. d. How does she feel now ? ……………………………………………………………………………………… ……. III. Reorder these sentences into the right order (2pts) 1. you/ get up/ did/ early? ……………………………………………………………………………… 2. Should/ you/ inside/ recess/ at/ stay. ………………………………………………………………………… 3. Had / I/ virus / a/ last weekend. ……………………………………………………………………………… 4. Nice/ a/ neighbor/ what !. ……………………………………………………………………………… IV. Complete the dialogue (2pts) Doctor Headache Better Did Hoa: What was wrong with you last night? Lan: I had a(1)………………………………………. Hoa: Did you go to see a(2)……………..? Lan: Yes, I(3)………………..Now I feel(4)…………….. -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 12 I 1. b 2a 3c 4a 5b 6c 7d 8a 9c 10d II. 1. 1. Had 2. Check 3. found 4. filled 5. gave 6. feels 2. a) She had a toothache. b) He checked her teeth. c) He gave her some medicine. d) She feels better. III. 1. Did you get up early?
  18. 2. You should stay inside at recess. 3. I had a virus last weekend. 4. What a nice neighbor ! IV. 1. Headache 2. Doctor 3. Did 4. better ================================================================= BỘ ĐỀ 13 THI HỌC KỲ II, MÔN ANH VĂN LỚP 7 -------------------------------------------------------------------------------- A/TRẮC NGHIỆM : (8 điểm ) I/Đọc đoạn văn sau chọn đáp án thích hợp nhất: ( 2.5ms) AT THE DOCTOR’S Mr Brown: Good morning, doctor. Doctor: Hello, Mr Brown. Take a seat. What’s .......(1)..............with you? Mr brown: I’m not sure, doctor. I’m .....(2)......very tired and I’m aching all over.I sneeze a lot. I have slight........(3)......., hot and .....(4)....... all the time . Dortor: Well, let me have a look at you. Open your......(5)......,say “ A, A “.Your have a .....(6)......throat. I want to listen .....(7).......your chest. Breathe deeply. Right. I’ll take you ....(8).........Yes, you have a fever and you get a touch of flu. I’ll write out a prescription (đơn thuốc ) for you, but you know the ......(9)......thing is just to go home, go to bed and take plenty .....(10).....water. 1/ a.wrong b. the matter c. problem d. both a,b 2/ a.feel b. feeling c. felt d. to feel 3/ a.pain b. fever c. ache d. hurt 4/ a.cold b.warm c.cool d. All a,b,c 5/ a.eye b.hand c.mouth d.arm 6/ a.bad b.good c.fine d.sore 7/ a.for b.to c.from d.by 8/ a.temperature b.degree c.heat d.cold 9/ a.better b.worse c.best d.bad 10/ a.of b.in c.with d.from II/Chọn từ hay cụm từ thích hợp nhất để hoàn chỉnh câu :(3ms) 1/It’s very important..................your teeth after meals. a.to brush b.brushing c.to clean d.cleaning 2/It’s very kind........you to give me some advice. a.to b.with c.of d.from 3/My tooth hurts. I have awful............ a.headache b.earache c.backache d.toothache 4/Would you please....................your medical record? a.write in b.type out c.print in d.fill in 5/The nurse will help you to take your............. a.temperature b.heat c.degrees d.cold 6/ .......were you..........? _In Da nang. a.Where/live b.When/born c.Where/born d.When/live III/Tìm từ hay nhóm từ được gạch dưới không đúng:(2.5ms) 1/She always washes and irons her clothes careful.
  19. A B C D 2/ I am going to listen to the radio and reading a book tonight. A B C D 3/ Whatever you do , your cold will last in a few days A B C D 4/ You should try to make these children clean their tooth. A B C D 5/ The doctor advised me to eat fewer sugar. A B C D B/TỰ LUẬN (2 điểm) I/ Hãy viết lại các câu sau, dùng câu cảm thán: (1m) 1/ That room is dark. .................................................................. 2/ The girl is beautiful. .................................................................. II/ Sắp xếp thành câu hoàn chỉnh: (1m) 1/ homework/tonight/ we/ do/ lot/ have/ to/ a/ of/. ........................................................................................ 2/ tall/ teacher/ how/ your /is/? ........................................................................................ -------------------------------HẾT------------------------------------ ĐÁP ÁN BỘ ĐỀ 13 A/ Trắc nghiệm: (8điểm) I/ 2.5 điểm . Đúng mỗi câu 0.25 điểm. 1/ d 2/ b 3/ b 4/ a 5/ c 6/ d 7/ b 8/ a 9/ c 10/ a II/ 3 điểm. Đúng mỗi câu 0.5 điểm 1/ a 2/ c 3/ d 4/ b 5/ d 6/ a III/ 2.5 điểm . Đúng mỗi câu 0.5 điểm. 1/ D 2/ C 3/ C 4/ D 5/ D B/ Tự luận: 2 điểm I/ (1điểm) 1/ What a dark room! 2/ What a beauti ful girl! II/ (1 điểm) 1/ We have to do a lot of homework tonight. 2/ How tall is your teacher?

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản