intTypePromotion=3

Đề kiểm tra thử ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT (ĐỀ SỐ 04)

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
17
lượt xem
2
download

Đề kiểm tra thử ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT (ĐỀ SỐ 04)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'đề kiểm tra thử đề thi thử tốt nghiệp thpt (đề số 04)', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề kiểm tra thử ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT (ĐỀ SỐ 04)

  1. ĐỀ THI THỬ TỐT NGHIỆP THPT (ĐỀ SỐ 04) Đề kiểm tra thử Time allowed: 60 minutes I.Find the word whose underlined part is pronounced differently from that of others in each group: 1. A: master B.ask C.aspect D.castle 2. A..promise B.devise C. surprise D.realise 3. A. dirty B. recycle C. empty D.yearly 4. A. laughs B. loves C. travels D. robs 5. A. stopped B. grabbed C. booked D. laughed II> Choose one word which has stress pattern differently(1m) : 6. A.national B. victory C. committee D. popular 7. A.population B. information C. comparison D. appointment 8. A. maximum B. insistence C. concentrate D. attitude 9. A. escape B.lunar C. banner D. expert 10. A. concentrated B. eradicate C. prominent D. imitative III> Choose the best anwser for each sentence(2ms): 11Many people ……………move from the country are now returning the city. A. who B. whose C. which D. that 12. Parents …………..children are in colledge are working longer hours to pay their tuition. A. who B. whom C. which D. whose 13. The moon is a………………. . A. star B. satellite C. planet D. spaceship 14. The Earth receives …………….of the sun’s heat and light. A. all B. most C. some D. any 15. The temperature of the sun is …………… that of the Earth. A. higher than B. the same as C. lower than D.less than 16.We are looking forward…………..a concert. A. at B. to C. for D. of 17.……………..a solar hot water heater is not cheap, many people want to buy it. A. Because B. As C. Though D. since 18.Solar units on the roof of the house…………….collect the energy from the Sun. A. are used B. used to C. are using to D. are used to 19.Uncle Ho not only knew English and French, he………….knew many other languages. A. but also B. so C. also D. or 20.It…………the boy who visited his uncle last month. A. is B. has been C. had been D. was 21.It was at the shop that she……………….him a present. A. bought B. buys C. has bought D was buying 22The party, ……………..I was the guest , was extremely enjoyable. A. at which B. by which C. for which D. to which 23 .I heard him……………down the stairs. A. to go B. go C. went D. was going
  2. 24.I’ll see you in August when I……………..back. A. will come B. came C. come D. will have come 25.The park……………we have visited several times this year is very large. A. which B. where C. that D. there 26.Florida, ............the Sunshine State , attract s many tourists every year. A.is B.known as C.is known as D.that is known as III.Identify one word or phrase that has a mistake(1.5m) 27.The coputer game has been playing by many children since it appeared. A B C D 28. Because a pain in his leg, he walked slowly. A B C D 29. we met a deaf student which is very intelligent . A B C D 30.. If they will build a new room for the children, the children may study better. A B C D 31 It was not until he is 32 that he got married to a pretty girl. A B C D 32 New York is originally called New Amsterdam although it was founded by the Dutch. A B C D 33 The man felt disappointing because they delayed the match. A B C D IV> Reading: 1 .One of the ………(34)……….programmes ………(335)………television in Britain is called “That’s life”. It’s main job is to draw attention to companies ………(36)………..salesmen cheat the public. The programme is so popular that millions of people watch it ……(37)………and the team running it get 2000 letters ………(38)………..week from people complaining about ……(39)…………bad products and tricts used by salesmen to make people ……(40)……things they do not really want . For example, salesmen offer to ……(41)…………to pay for improvements to their houses, ………(42)………means that if the improvements are badly carried out , the owner still can not …………(43)……… . The programme helps to prevent salesmen from using such techniques. 34.A. more popular B. most popular C. popularer D. popularest 35.A. for B. in C. on D. by 36 A. whose B. which C. what D. that 37.A. the Sundays B. all Sunday C. all the Sunday D. every Sunday 38.A. by B. in C. the D. a 39.A. such things like B. such things as C. things such like D. things as 40.A. buy B. to buy C. buying D. that they buy
  3. 41.A. lend people money B. borrow people money. C. lend to people money D. borrow money to people 42.A. what B. that C. which D. it 43A. prevent to pay B. prevent paying C. avoid to pay D. avoid paying 2. Read the passage and choose the best answer to each question below. According to the census of 1800, the USA contained 5,308,483 persons ,in the same year the British Islands contained upwards of fifteen million; the French Republic more than 27 million. Nearly one fifth of the American people were black slaves; the true political population consisted of four and a half million free whites, or less one million able-bodied males, on whose shoulders fell the burden of a continent. Even after two centuries of struggle the land was still untamed; forests covered every portion, except here and there a strip of cultivated soil; the minerals lay undisturbed in their rocky beds, and more than two thirds of the people clung to the seaboard within fifty miles of tidewater, where alone the wants of civilized life could be supplied. Questions: 44. In the USA in 1800? A. one out of every 25 Americans was a black slave B. one out of every 4 Americans was a black slave C. one out of every 3 Americans was a black slave D. one out of every 5 Americans was a black slave 45. Free white men in America numbered? A. about four fifths of the population. B. about four and a half million. C. 5,308,483 . D. less than one million. 46. Two thirds of American people? A. lived where the wants of civilized life could not be supplied. B. lived in Washington. C. lived on the seaboard. D. lived within 15 miles of t idewater. 47. The struggle to theme the American continent had been going on? A. about two hundred years B. about fifty years. C. a little more than a century. D. since 1750. V. Choose the correct sentence which has the same meaning as the given one. 48. The boy didn’t eat dinner until his mother came home. A. It was not until his mother came home that the boy eats dinner. B. It was not until his mother came home that the boy ate dinner. C. It was not until his mother came home the boy ate dinner. D. It was not until his mother came home that the boy didn’t eat dinner. 49. Emma hasn’t gone to the cinema for years. A. Emma goes to the cinema every years. B. Emma hasn’t gone to the cinema yet this year, but she did last year. C. Emma doesn’t go to the cinema unless she has the time.
  4. D. Emma hasn’t seen a film for a long time. 50. I didn’t eat anything because I wasn’t hungry. A. If I was hungry, I would eat something B. If I had been hungry, I would have eaten something C. If I hadn’t been hungry, I would have eaten something D. If I had eaten something, I would have been eaten something Answer:1-C, 2-A, 3-B ,4-C ,5-B , 6-C, 7-D, 8-B, 9-A ,10-B,11-A,12-D,13-A,14- C,15-A,16-B,17-C,18-D,19-C,20-D 21-A,22-A,23-B,24-C,25-A,26-B,27-B,28-A,29-C,30-B,31-B,32-B,33-B,34- B,35-C,36-A,37-D,38-D,39-B,40-A,41-A,42-C,43-D,44-D,45-B,46- ,47- ,48-B,49-D,50- B.
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản