intTypePromotion=3

Đề thi học sinh giỏi có đáp án môn: Tiếng Anh 8 - Đề A (Năm học 2014-2015)

Chia sẻ: Minh Tiến | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:9

0
89
lượt xem
24
download

Đề thi học sinh giỏi có đáp án môn: Tiếng Anh 8 - Đề A (Năm học 2014-2015)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Bạn đang gặp khó khăn trước kỳ thi chọn học sinh giỏi và bạn không biết làm sao để đạt được điểm số như mong muốn. Mời các bạn cùng tham khảo đề thi học sinh giỏi có đáp án môn "Tiếng Anh 8 - Đề A" năm học 2014-2015 sẽ giúp các bạn nhận ra các dạng bài tập khác nhau và cách giải của nó. Chúc các bạn làm thi tốt.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi có đáp án môn: Tiếng Anh 8 - Đề A (Năm học 2014-2015)

  1. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI HUYỆN THANH OAI MÔN: TIẾNG ANH LỚP 8 -------------------- NĂM HỌC: 2014 - 2015 ĐỀ A Thời gian: 120 phút (không kể thời gian giao đề) I. LISTENING. (2pts) Listen and fill in the missing words. Mr. and Mrs. Gray live in a big city, and they …(1)….a son. His name is Peter, and he doesn’t like…(2)….. One day, Mrs. Gray said…(3)….her husband, “Living in the city all the time isn’t good…(4)….Peter. “So last summer they found a small house in the country and took Peter…(5)….for a vacation. When they arrived…(6)…. the house, Mrs Gray said to Peter,”We are going to stay…(7)…. for two weeks. The boy ran …(8)….the house and looked in all the rooms, and he ran back to …(9)….mother and said to her, “ I haven’t found the bathtub, Mom. Where is it?” “This is a…(10)….small house, Peter,” his mother said. “ This is going to be a very nice vacation.” II. PHONETICS (2pts) 1. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (1pt) 11. A. tourist B. anxious C. delicious D. famous 12. A. university B. unit C. discuss D. computer 13. A. fat B. festival C. grand D. man 14. A. rub B. surrounding C. plumber D. husk 15. A. helped B. worked C. asked D. cleaned 2. Choose the word whose stress pattern is different from the others. (1pt) 16. A. comprise B. depend C. design D. novel 17. A. tropical B. collection C. tendency D. charity 18 A. friendliness B. occasion C. pagoda D. deposit 19. A. importing B. specific C. impolite D. important 20. A. federation B. unpolluted C. disappearing D. profitable III. VOCABULARY AND GRAMMAR (6pts)
  2. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 1. Circle the best option A, B, C, or D to complete the following sentences: (2pts) 21. Our friends have lived in Ho Chi Minh city __________ 2002 A. for B. since C. in D. about 22. He prefers soccer ___________ tennis A. from B. than C. to D. or 23. This is the first time I _________ this film. A. am seeing B. saw C. see D. have seen 24. He __________ to his friend’s party when his parents asked him to go home. A. was going B. goes C. went D. has gone 25. There’s a strange man behind us. I think_______. A. we are followed B. we are being followed C. we are being following D. we are following 26. Which of the following is the strongest advice? A. You really must get a hair-cut B. If I were you, I’d get a hair-cut. C. You ought to get a hair-cut. D. You should get a hair-cut. 27. ________ you mind if I use your dictionary? A. Will B. Can C. Do D. Did 28. The man ________ to the principal is my form teacher. A. talks B. talk C. talked D. talking 29 . All that rubbish will have to be _____ at once. A. got rid of B. get rid of C. got rid D. getting rid of 30. Would you mind putting out your cigarette? ~ _____________ A. No, thanks. B. No, of course not C. No, I wouldn’t. D. No, I don’t. 2. Use the words given in brackets to form a word that fits in the spaces (2pts) 31. Their children have quite _____________ characters. (difference) 32. What is the correct ______________of this word? (pronounce) 33. He didn’t win the championship, so he felt very _____________ . (hope) 34. She is one of the greatest _______ to appear in this theater. (perform) 35. My house is on the top of a hill. It’s very ____ there in the fall. (wind) 36. It is ___________ to eat too much sugar and fatty food. (health) 37. Many rural areas in Vietnam have been __________ in the last few years. (urban)
  3. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 38. Bell ______________ demonstrated his invention. (success) 39. Every day, there are two _________ from Da Nang to Ho Chi Minh city. (fly) 40. There are a lot of _______________ in the competition. (contest) 3. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (1pt) 41. Would you mind if I (smoke) __________? 42. I don't enjoy (laugh)___________ at by other people. 43. He (live) __________in this city since 2000. 44. Most of the NOKIA mobile phones (sell) ___________in this shop are imported from China. 45. The children (play)_____________soccer when it started to rain. 4. Fill in each gaps of the following sentences with a suitable preposition. (1pt) 46. In our place it is very cold ________ night, but it’s warm during the day. 47. Phong Nha Cave is known __________ a World Heritage Site. 48. She is thinking __________ importing flowers from Viet Nam ? 49. The canoe overturned and everyone fell ________ the deep water. 50. I prefer walking ________ riding a bicycle. IV. READING (5pts) 1. Circle the best option A, B, C or D to complete the following passage. (2 pts) For many people sport is a popular part of school life and …(51)…in one of the school teams and playing in matches is very important. …(52)…someone is in a team it means a lot of extra practice and often spending a Saturday or Sunday away …(53)…home, as many matches are played then. It …(54)…also involve traveling to other towns to play against other school teams and then …(55)…on after the match for a meal or a drink. Some parents, friends or other students will travel with the team to support …(56)…own side. When a school team wins a match, it is the whole school which feels proud, …(57)…only the players. It can also mean that a school …(58)…well-known for being good at cetain sports and people from that school may end up playing …(59)…national and international teams so that the school has some really …(60)…names associated with it. 51. A. having B. being C. taking D. putting 52. A. If B. As C. Then D. So
  4. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 53. A. at B. on C. for D. from 54. A. ought B. is C. can D. has 55. A. being B. staying C. leaving D. spending 56. A. their B. its C. our D. whose 57. A. but B. however C. and D. not 58. A. turns B. makes C. comes D. becomes 59. A. up B. to C. for D. beside 60. A. old B. new C. common D. famous 2. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage. (2pts) Charlie Chaplin was born in a very poor part of London. (61) ................ father was comedian and his mother worked (62) .................... a dancer and a singer. (63) ......... of them was successful so the family had very (64) ..................... money. The (65) ……………… time he himself earned money by dancing and singing, he was only five years old. He did many kinds of jobs, but what he loved (66) ..................... was working in the theatre. When he was (67) ..................... fifteen, he joined a traveling theatre company and went on trips to America. On (68) ..................such tour, he was (69) ................... a part in a film, so he went to Hollywood, where he eventually became both a famous actor and film director. He died in Switzerland in 1977, at the age of 88. There is now a statue of him in Leicester Square, London, the city of his (70) ..................... and early up-bringing. 3. Read the passage and decide which statements are True (T) or False (F). (1pt) A week ago, Huy's family went for a picnic in the country. It was early spring, so they thought it was too cold to go to the seaside. They set off early after breakfast and drove about 45 km into the country until they came to this favorite place. Huy and his sister went into the woods to pick wild flowers Huy's parents sat quietly, fishing by the stream. At 4.30 p.m, they put the plates, cups, saucers and other things back into the basket and went back to their car. They got home at 5.00 p.m. 71. Huy's family went for a picnic seven days ago. 72. They went to the city. 73. They went to the country by train. 74. The children went into the woods to pick wild flowers and their parents fished by the stream. 75. They came back home at 5.00 p.m.
  5. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí V. WRITING (5pts) 1. Make meaningful sentences using the given words. (1pt) 76. Last year/ we/ spend/ week/ My Son / and /I not want / leave. ___________________________________________________________ 77. What / should / do / protect / environment / save / natural resources? __________________________________________________________ 78. I/ not talk / uncle / since / he / buy / new house / city center. ________________________________________________________________ 79. We / ought / use / cloth bags / instead / reuse / plastic one. ______________________________________________________________ 80. Hoang / cross / road / when / father / call out / him . _______________________________________________________________ 2. Finish the second sentence in such a way that is similar to the first one. (2pts) 81. The last time I went to Ho Chi Minh City was 6 years ago. => I haven’t…………………………………………………… 82. “Where is the post office?” A visitor asked Lan. => A visitor asked Lan………………………………………… 83. May I borrow your ruler? => Would you mind…………………………………………… 84. We spent five hours getting to London. => It took us ……………………………………………………. 85. Some one is going to tune my piano tomorrow. => I am going……………………………………………………… 86. Nam keeps forgetting his homework. => Nam is……………………………………………………………. 87. My mother gave me a very nice watch yesterday. => I was ………………………………………… …………………… 88. We’d prefer you not to smoke. => We’d rather……………………………………………………… 89. Let’s meet inside the center ,at the cafe corner. => How……………………………………………………………….?
  6. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 90. I’ve never eaten this kind of cake. => It’s …………………………………………………………………. 3. In about 100 words write about your Tet holiday. (2pts) (don’t show your name, your school or your village) ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………
  7. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí ĐÁP ÁN ĐỀ THI HSG MÔN TIẾNG ANH LỚP 8 I. LISTENING (2PTS) 1. have 2. to wash 3. to 4. for 5. there 6. at 7. here 8. into 9. his 10. very II. PHONETICS (2PTS) 1. Choose the word whose underlined part pronounced differently from that of the others by circling A, B, C or D (1pt) 11. A. . tourist 12. C. discuss 13. B. festival 14. B. surrounding 15. D. cleaned 2.Choose the word whose stress pattern is different from the others . (1pt) 16. D. novel 17. B. collection 18. A. friendliness 19. C. impolite 20. D. profitable III. VOCABULARY AND GRAMMAR: (6PTS) 1. Circle the best option A, B, C, or D to complete the following sentences (2pts) 21. B. since 22. C. to 23. D. have seen 24. A. was going 25. B. we are being followed 26. B. You really must get a hair-cut. 27. C. Do 28. D. talking 29 A. got rid of
  8. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 30 B. No, of course not 2. Use the words given in brackets to form a word that fits in the spaces (2pts) 31. different 32. pronunciation 33. hopeless 34. performers 35. windy 36. unhealthy 37. urbanized 38. successfully 39. flights 40. contestants 3. Complete the following sentences with the correct form of the verb in the brackets. (1pt) 41. smoked 42. being laughed 43. has lived 44. sold 45. was playing 4. Fill in each gaps of the following sentences with a suitable preposition. (1pt) 46. at 47. as 48. of 49. into 50. to IV. READING: (5pts) 1. Circle the best option A, B, C or D to complete the following passage. (2 pts) 51. C 52. A 53. D 54. C 55. B 56. A 57. D 58. D 59. C 60. D 2. Fill in each blank with ONE suitable word to complete the passage. (2pts) 61. His 62. as 63. Neither 64. little 65. first 66. best 67. about 68. one 69. offered 70. birth 3. Read the passage and decide which statements are True (T) or False (F). (1pt) 71. T 72. F 73. F 74. T 75. T V. WRITING (5pts) 1. Make meaningful sentences using the given words. (1pt) 76. Last year we spent a/ one week in My Son and I didn’t want to leave. 77. What should we do to protect the environment and save natural resources? 78.I haven’t talked to my uncle since he bought a new house in the city center. 79. We ought use the cloth bags instead of reusing the plastic one. 80. Hoang was crossing the road when his father called out to him. 2. Finish the second sentence in such a way that is similar to the first one. (2pts) 81. I haven’t gone / been to Ho Chi Minh for 6 years. 82. A visitor asked Lan where the post office was. 83. Would you mind lending me your ruler? Or: Would you mind if I borrowed your ruler? 84. It took us five hours to get to Lon don.
  9. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 85. I am going to have my piano tuned tomorrow. 86. Nam is always forgetting his homework. 87. I was given a very nice watch yesterday. 88. We’d rather you didn’t smoke. 89. How about meeting inside the center at the café corner? 90. It’s the first time I’ve eaten this kind of cake. 3. In about 100 words write about Tet holiday. (2pts) (don’t show your name, your school or your village) The composition must have at least three ideas below. 1. Mở bài: Nêu được Tết diễn ra vào thời gian nào ở Việt Nam.(được 0,25 điểm) 2. Thân bài: Kể được một số hoạt động trong dịp Tết , những món ăn đặc biệt trong ngày Tết …. (được 1,5 điểm) 3. Kết luận: Nêu được cảm xúc về ngày Tết truyền thống đó….. (được 0,25 điểm)

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản