intTypePromotion=3

Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 5

Chia sẻ: 01629871 01629871 | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:6

0
76
lượt xem
12
download

Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 5

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 5 dành cho quý thầy cô và các bạn học sinh lớp 9 tham khảo nhằm củng cố kiến thức và luyện thi môn tiếng Anh. Mời các bạn cùng tham khảo!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 5

  1. UBND HUYỆN LƯƠNG TÀI §Ò THI CHäN HäC SINH GIáI CÊP HUYỆN PHÒNG GI¸O DôC Vµ §µO T¹O N¡M HäC: 2015 - 2016 M¤N THI : TIÕNG ANH - LíP 9 Thêi gian lµm bµi: 120 phót (kh«ng kÓ thêi gian giao ®Ò) I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the other three. (0.5 pt) 1. A. lays B. says C. stays D. plays 2. A. feather B. leather C. feature D. measure 3. A. audience B. August C. taught D. laugh 4. A. cherish B. chaos C. scholarship D. chorus 5. A. inhabitants B. politics C. questions D. kidnaps II.Choose the word whose stress pattern is different from that of the other three. (0.5 pt) 1. A. education B. activity C. opposition D. demonstration 2. A. advance B. chicken C. culture D. foreign 3. A. predict B. surgeon C. salary D. perfect 4. A. decorate B. disappoint C. festival D. primary 5. A. prevent B. practice C. pollute D. provide III. Choose the best answer to complete the following sentences. (2.0 pts) 1. We didn’t _______ to the station in time to catch the train. A. get B. reach C. arrive D. leave 2. I’d rather you _______ at my party last night. A. be B. were C. had been D. have seen 3. No sooner had he sat down to lunch ______ there was a knock at the door. A. when B. that C. as D. than 4. Could you lend me some money? I’m very _______ of cash at the moment. A. scare B. short C. low D. down 5. Mary Smith decided to give up her job for the _______ of her children. A. sake B. care C. advantage D. concern 6. She came in quietly _______ not to wake the baby up.  A. so as B. is if C. such as D. if so 7. _______ are hot is a misconception. A. All deserts B. All deserts which C. Of all deserts  D. That all deserts 8. ________ book Jubilee, which was based on the life of her great­grandmother, Margaret Walker was  awarded the Pulitzer Prize.  A. For her B. Her C. It was her D. That her 9. In order to buy his house, he had to obtain a large _______ from his bank. A. loan B. finance C. capital D. debt 10. _______ and you will succeed. A. Work hard B. Working hard C. If you work hard D. If only you work hard 11. ________ the phone rang later that night did Ann remember the appointment. A. No sooner B. Only C. Not until D. Just before 12. Sorry I forgot to ring him again. I’ve got a memory like a _______. A. rake B. sea C. sieve D. carpet  13. Alex complained that no one invited him to any social events and that he felt _______. A. turned out B. left out C. omitted out D. gone out  14. The singer and actor ______ coming now. A. was B. were C. is D. are 1
  2. 15. _______ you hurry, you won’t catch the bus. A. As B. Unless C. If D. Except 16. You can’t possibly say no to such a wonderful job offer. It’s too good to ______. A. turn it up B. turn it down C. put it up D. put it down 17. They go to the seaside _______ they should be disturbed by the noises of the city. A. in order that B. so that C. for D. lest 18. “Are you coming to Jeff’s party?” “I’m not sure. I ______ go to the concert instead.” A. must B. would C. should D. might 19. ______ it rain tomorrow, we would have to put off the visit to the Marble Mountains. A. Were B. Should C. Would D. Will 20.  From time to time he _______ himself to a weekend in a five­star hotel. A. craves B. indulges C. treats D. benefits  IV. Put each verb in brackets in an appropriate tense/ form. (1 pt) ­ She has made up her mind _______ (1. have) a garage ______ (2. build) next to the house.  ­ Anyone who _______ (3. not finish) his work won’t be allowed to leave now. ­ I always prefer driving to _______ (4. drive).  ­ Nothing ______ (5. do) since I moved here.  ­ It is necessary that the campaign to raise funds ________ (6. start) at once.  ­ She fell over some pieces of wood ______ (7. leave) ______ (8. lie) around.  ­ You ______ (9. not go) there because he did not expect you.  ­ He ______ (10. elect) president of the football club at their last meeting.  V. Give the correct form of the word in brackets. (1 pt) 1. Their first public _______was not very successful. (perform)   2. English is a _______ easy language for Swedes to learn. (compare)  3. Telling lies is _______ . (moral)  4. He was too _______ to tell his teacher about the stupid mistake. (shame)  5. I ______ this morning and was late for school. (sleep) 6. The British government _______ the railways in 1948. (nation)  7. He is very ______ and powerful. (wealth) 8. Are there any _______ rivers in the world? (pollute)  9. Most people agree that Christmas has become too _________. (commerce) 10. Unless something is done about unemployment, the _______ for the future is not good. (look)  VI. Put the suitable preposition(s) in each of the following blanks. (1 pt) ­ The Browns were (1) _______ vacation. ­ He was married (2)________ Sue for a day.  ­ She burst (3) _______tears when she heard the news. ­ Mary is afraid (4)_______ being looked (5)         ____ by the neighbours (6) _______ not having a  washing machine.  ­ I turned (7)________ at the meeting but the others didn’t come.  ­ “I can’t see you tomorrow,” she said. “I’m tied (8) ______ all day.”  ­ This area is rich (9) _______wildlife. ­ All he wanted was to settle (10)________ and raise a family.  VII. Point out the mistake in each of the following sentences. (1 pt) 1. Alexander Calder, who was originally interested in mechanical engineering, later became a          A            B          C 2
  3. sculpture.      D 2. Oceans of the world exerts strong influences on the weather over the Earth’s surface.                                          A                                  B                       C D 3. The flag over the White House is risen at dawn every day by a color guard from the United States                                 A                        B          C                        D armed forces. 4. Despite its frightened appearance, the octopus is shy and completely harmless.           A                B                                                C                      D 5. Finland is heaviest forested and contains thousands of lakes, numerous rivers, and extensive areas of                           A            B                                   C D marshland. VIII. Read the passage and fill each gap with a suitable word. (1 pts) In the 1960s women tennis players received little or no prize money at all. In the 1990s, (1)  _________, the top players can earn twice as much in a fortnight as a successful company director does  in a whole year. And (2) _________ most young people of their age were still studying for exams,  players (3) _________ Monica Seles and Jenifer Capriati were earning thousands of pounds a week.  When she was only sixteen, Seles was rich enough to buy any car she (4) _________. Nowadays, most of a (5) _________ tennis player’s income comes from sponsorships contracts  with fashion or sportswear companies rather than from major championships. Players are (6) _________  huge sums of money to wear anything from tennis shoes (7) _________ a wristwatch. Official prize  money, in fact, only accounts for fractions of total earnings. But (8) _________ so much money in the bank, and the world of their feet, it will be surprising if  these young stars (9) _________ not affected by success. Both Seles and Capriati are coached by their  fathers, (10) _________ do their best to protect their daughters from the pressure fame has brought. Only  time will tell whether this is enough. IX. Read the following passage and choose the option that best completes each of the blanks. (1 pts) POST IN HISTORY        Although it may come as a surprise (1) _______ many people, postal services (2) ________ in  some parts of the world for thousands of years. There is ample evidence that a postal service existed  among the Assyrians and Babylonians. In China a regular postal service was established in the seventh  century BC, and over the centuries attained such a high level of efficiency that some 2,000 years after its  (3) ________ it won the admiration of travelers (4) _______ Marco Polo. Efficient and highly developed  postal services were also established in the Persian and Roman empires. In ancient times, these services  were mainly confirmed (5) ________ the use of representatives of the state; private citizens made use of  slaves, merchants and the (6) _______ to send their messages and documents. In Medieval Europe, postal  services were organized by emperors and by the papacy, (7) _______ private citizens continued to entrust  their correspondence to various travelers. Later, around the 13th century, universities and towns came to  have their  own messengers. However, it was not until the 14th century  (8) _______ merchants, the  private citizens who had the greatest need for a speedy and regular exchange of correspondence, began to  set (9) _______  regular courier services. The needs of business (10) _______ to the development of the  postal service as we know it today.        1.  A. to                     B. for                            C. with                         D. among      2.  A. had existed      B. would have existed    C. existed                     D. have existed      3.  A. introduction     B. institution                C. formation                  D. occurrence      4.  A. as                      B. to                          C. like                            D. towards      5.  A. into      B. to                          C. in                               D. with       6.  A. so             B. like               C. likely                         D. same      7.  A. when     B. whereas                C. until                           D. while      8.  A. when     B. which                 C. that                            D. in which  3
  4.      9.  A. up              B. out       C. off                              D. in       10. A. resulted             B. came               C. brought                      D. led  X.Finish the second sentence in such a way that it means exactly the same as the sentence printed  before it. (1pts) 1. The match couldn’t start because of the heavy snow. The heavy snow .................................................................................................. 2. Please don’t ask me such silly questions. Would you mind not ..........................................................................................? 3. You should have called the doctor at once. It was .................................................................................................................. 4. Mr. Jones remembered the date, and so did his wife. Mr. Jones ............................................................................................................. 5. Gary is proud of the fact that he is never late. Gary prides .......................................................................................................... 6. That’s none of your business. That’s got ............................................................................................................. 7. It isn’t possible that Jane was absent from work today. Jane ...................................................................................................................... 8. We should leave for the disco now. It is ....................................................................................................................... 9. Their car is Italian. It is big and red. They have ............................................................................................................ 10. Sally is very disorganized, so she has no chance of getting that secretarial job. Were .................................................................................................................... THE END. 4
  5. HƯỚNG DẪN CHẤM ĐÁP ÁN  §Ò THI CHäN HäC SINH GIáI CÊP HUYỆN N¡M HäC: 2015 - 2016 M¤N THI : TIÕNG ANH - LíP 9 I. (1pt) 0,2đ/ 1 câu đúng 1. B 2. C 3. D 4. A 5. C II.( 1pt) 0,2đ/ 1 câu đúng 1. B 2. A 3. A 4. B 5. B III. (2pts) 0,1 đ/ câu đúng 1. A    2.C      3.D     4. B 5. A  6. A   7. D   8. A    9. A   10. A    11. C  12. C   13. B   14. C   15. B 16. B   17. D   18. D    19. B   20. C  IV.(1pt) 0,1 đ/ câu đúng 1. to have    2. built    3. hasn’t finished  4. being driven  5. has been done 6. (should) be started 7. left            8. lying         9. should not have gone   10. was elected  V. ( 1 pt) ) 0,1 đ/ câu đúng 1. performance  2. comparatively 3. immoral 4. ashamed  5. overslept 6. nationalized   7. wealthy 8. unpolluted    9. commercialized 10. outlook VI: ( 1 pt) ) 0,1 đ/ câu đúng   1. on   2. to 3. into   4. of   5. down on   6. for  7. up 8. up  9. in   10. down  VII: ( 1pt) 0,2đ/ 1 câu đúng 1. D 2. A 3. B 4. B 5. A VIII. ( 1 pt) ) 0,1 đ/ câu đúng 1. however 2. when 3. like 4. wanted 5. top/leading 6. paid 7. to 8. with 9. are 10. who IX:   ( 1pt) 0,2đ/ 1 câu đúng 1. A       2. D       3. B      4. C        5. B     6. B    7. D      8. C      9. B      10. D X. ( 1 pt) ) 0,1 đ/ câu đúng 1. The heavy snow prevented/ stopped the match from starting. 2. Would you mind not asking me such silly questions? 3. It was wrong of you not to call the doctor at once. 4. Mr. Jones didn’t forget the date and neither did his wife/ his wife didn’t, either. 5
  6. 5. Gary prides himself on never being late.  6. That’s got nothing to do with you. 7. Jane must have been at work today. 8. It is (high/ about) time we left for the disco. 9. They have a big red Italian car. 10. Were it not for the fact that Sally is very disorganized she might/ would have a chance of getting that  secretarial job. THE END. 6

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản