Đề thi thử THPT QG môn tiếng Anh năm 2019 - THPT Duy Tân

Chia sẻ: Tỉ Phong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

0
6
lượt xem
2
download

Đề thi thử THPT QG môn tiếng Anh năm 2019 - THPT Duy Tân

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Để đạt thành tích cao trong kì thi sắp tới, các em có thể tham khảo Đề thi thử THPT QG môn tiếng Anh năm 2019 - THPT Duy Tân sau đây, nhằm rèn luyện và nâng cao kĩ năng giải đề thi, nâng cao kiến thức cho bản thân.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử THPT QG môn tiếng Anh năm 2019 - THPT Duy Tân

  1. SỞ GD&ĐT PHÚ YÊN ĐỀ MINH HỌA THI TỐT NGHIỆP THPT TRƯỜNG PHỔ THÔNG DUY TÂN NĂM HỌC 2018 - 2019 MÔN : TIẾNG ANH - LỚP 12 Thời gian làm bài: 60 PHÚT (Đề có 5 trang) Họ và tên thí sinh :............................................................... Số báo danh : ................... Mã đề 132 Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. resent B. resist C. research D. resemble Question 2: A. cooked B. explained C. laughed D. sacrificed Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 3: A. chemistry B. statistics C. attention D. decision Question 4: A. academic B. historian C. certificate D. curriculum Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 5: Thai Nguyen High School is a place in that I used to study when I was a child. A. a child B. to study C. when D. in that Question 6: There are probably around 3,000 languages speaking in the world. A. are B. the world C. around D. speaking Question 7: The novelist Shirley Hazzard is noted for the insight, poetic style, and sensitive she demonstrates in her works. A. The B. demonstrates C. sensitive D. for Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 8: Because aluminum is lighter and cheaper________, it is frequently used for high tension power transmission. A. more copper B. than copper C. as copper D. for copper Question 9: All applicants must________ their university transcript and two reference letters to be considered for this job. A. omit B. permit C. admit D. submit Question 10: Many applicants find a job interview_______ if they are not well-prepared for it. A. threatening B. stressful C. time-consuming D. impressive Question 11: ________, Nam Cao is a realistic writer, but he still used a lot of romance in his stories. A. On the whole B. On the contrary C. On the other hand D. On my part Question 12: The growth of two-income families in the United States_______ moving to a new social class. A. results of millions B. millions of results C. resulting in millions D. has resulted in millions Question 13: UNESCO was established to encourage collaboration________ nations in the areas________ education, science, culture, and communication. A. between/in B. between/of C. among/in D. among/of Question 14: We will leave for the airport________he is ready. A. during B. as soon as C. while D. until Trang 1/6 - Mã đề thi 132
  2. Question 15: I know you feel bad now, Tommy, but try to put it out of your mind. By the time you’re an adult, you________ all about it. A. forget B. are forgetting C. will have forgotten D. will be forgetting Question 16: Some days of rest may help to_________ the pressure of work. A. reduce B. lower C. crease D. chop Question 17: Housework is less tiring and boring thanks to the invention of_______ devices. A. pollution-free B. environment-friendly C. labor-saving D. time-consuming Question 18: __________ ten minutes earlier, you would have got a better seat. A. Were you arrived B. If you hadn’t arrived C. Had you arrived D. If you arrived Question 19: He asked me_____________________________________. A. how long I had been waiting B. how long I have been waiting C. since when I waited D. since when I’m waiting Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. Question 20: Charles: “ Do you fancy going to a movie this evening?” - Lisa: “____________” A. Not at all. Go ahead. B. Not so bad. And you ? C. I’m sorry. I don’t know that. D. That would be nice. Question 21: Teddy: “I’m very sorry for letting you wait for so long” -Maria: “_______________” A. It doesn’t matter. Thank you B. Don’t apologize. I’ve just arrived here. C. My pleasure. Don’t worry about it D. You’re welcome Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 22: He sounded panic-stricken on the phone. A. troubled B. disappointed C. terrified D. happy Question 23: We can use either verbal or nonverbal forms of communication. A. using gesture B. using facial expressions C. using verbs D. using speech Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 24: My first impression of her was her impassive face. A. emotional B. fractious C. respectful D. solid Question 25: A thrifty buyer chases fruits and vegetables in season. A. economical B. careful C. extravagant D. professional Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the sentence that is CLOSEST in meaning to each of the following questions. Question 26: Although he was able to do the job, he wasn’t given the position. A. The position wasn’t given to him in spite of his ability to do the job. B. He was given neither the job nor the position. C. He got the position despite being unable to do the job D. Because he couldn’t do the job, he wasn’t given the position. Question 27: Neil always forgets his wife’s birthday. A. Neil sometimes remembers his wife’s birthday. B. Neil remembers his wife’s birthday all the time C. At no time Neil remembers his wife’s birthday. D. Neil never remembers his wife’s birthday. Question 28: Were it not for the money, this job wouldn’t be worthwhile. A. This job is rewarding at all. Trang 2/6 - Mã đề thi 132
  3. B. Although the salary is poor, the job is worthwhile. C. The only thing that makes this job worthwhile is the money. D. This job offers a poor salary. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 29: “Mum, please don’t tell dad about my mistake,” the boy said. A. The mother was forced to keep her son’s mistake as a secret when he insisted. B. The boy begged his mother not to tell his father about his mistake. C. The boy requested his mother not to talk about his mistake any more D. The boy earnestly insisted that his mother tell his father about his mistake. Question 30: She wasn’t wearing a seat-belt. She was injured. A. If she had been wearing a seat-belt, she wouldn’t be injured. B. If she hadn’t been wearing a seat-belt, she wouldn’t have been injured. C. If she had been wearing a seat-belt, she wouldn’t have been injured. D. If she had been wearing a seat-belt, she would have been injured. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase for each of the blanks. A trend that has emerged recently is the sharing of childcare _ ( 31 ) _ between husband and wife. Young couples will try to arrange their work schedules so that they work opposite hours or shifts in order that one parent is always home with the children. Since childcare is expensive, this saves money for the young couple trying to establish themselves and provide a secure environment for the family. Husband and wife may also share household chores. Some fathers are just as capable as mothers at cooking dinner, changing and bathing the baby, and doing the laundry. In some cases, the woman’s salary is for family_ ( 32 ) _ and the father becomes the "househusband." These cases are still fairly rare. One positive trend, however, is that fathers seem to be spending more time with their children. In a recent survey, 41% of the children sampled said they spend equal time with their mothers and fathers. "This is one of our most significant cultural changes," says Dr. Leon Hoffman, who co-directs the Parent Child Center at the New York Psychoanalytic Society. In practice, for over 30 years, Hoffman has found "a very dramatic difference in the involvement of the father in everything from care-taking to general decision _ ( 33 ) _ around kids' lives." Another factor has recently been added to the childcare formula. The number of people who work from home nearly full-time rose 23% from the last decade. The_ ( 34 ) _ of technology - computers, faxes, teleconferencing - has made it easier for at-home workers to be constantly in touch. Will this new flexibility in the workforce bring a positive change for the_ ( 35 ) _ of children? Only time will tell. Question 31: A. responsibilities B. abilities C. possibilities D. techniques Question 32: A. payment B. fees C. expenses D. fares Question 33: A. creating B. holding C. giving D. making Question 34: A. accessibility B. accessibly C. access D. accessible Question 35: A. security B. well-being C. comfort D. interests Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Although speech is the most advanced form of communication, there are many ways of communicating without using speech. Signals, signs, symbols, and gestures may be found in every known culture. The basic function of signal is to impinge upon the environment in such a way that it attracts attention, for example, the dots and dashes of a telegraph circuit. Coded to refer to speech, the potential for communication is really great. Less adaptable to the codification of words, signs also contain meaning in and of themselves. A stop sign or barber pole conveys meaning quickly and conveniently. Symbols are more difficult to describe than either signals or signs because of their intricate relationship with the receiver’s cultural perceptions. In some culture, applauding in a theater provides performers with an Trang 3/6 - Mã đề thi 132
  4. auditory symbol of approval. Gestures such as waving and handshaking also convey certain cultural messages. Although signals, signs, symbols, and gestures are very useful, they do have a major disadvantage. They usually do not allow ideas to be shared without the sender being directly adjacent to the receiver. As a result, means of communication intended to be used for long distances and extended periods are based upon speech. Radio, television, and the telephone are only a few. Question 36: All of the following are true EXCEPT________. A. Signals, symbols, signs and gestures are only used for long distance contact. B. Signals, symbols, signs and gestures are found in every culture. C. Signals, symbols, signs and gestures also have some disadvantage. D. Signals, symbols, signs and gestures are very useful. Question 37: Applauding was cited as an example of________. A. a signal B. a gesture C. a symbol D. a sign Question 38: Why were the telephone, radio, and the television invented? A. Because people were unable to understand signs, signals, and symbols. B. Because people wanted to communicate across long distances. C. Because people wanted new forms of communication. D. Because people believed that signs, signals, and symbols were obsolete. Question 39: Which of the following would be the best title for the passage? A. Speech B. Signs and signals C. Gestures D. Communication Question 40: The word “it” in paragraph 1 refers to________. A. way B. environment C. speech D. signal Question 41: The phrase “impinge upon” in paragraph 1 is closest in meaning to________. A. prohibit B. affect C. vary D. improve Question 42: What does the author say about the speech? A. It is the most advanced form of communication. B. It is the only true form of communication. C. It is dependent upon the advances made by inventors. D. It is necessary for communication to occur. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Rachel Carson was born in 1907 in Springsdale, Pennsylvania. She studied biology at college and zoology at Johns Hopkins University, where she received her master’s degree in 1933. In 1936, she was hired by the U.S. Fish and Wildlife Service, where she worked most of her life. Carson’s first book, Under the Sea Wind, was published in 1941. It received excellent reviews, but sales were poor until it was reissued in 1952. In that year she published The Sea Around Us, which provided a fascinating look beneath the ocean’s surface, emphasizing human history as well as geology and marine biology. Her imagery and language had a poetic quality. Carson consulted no less than 1,000 printed sources. She had voluminous correspondence and frequent discussions with experts in the field. However, she always realized the limitations of her nontechnical readers. In 1962, Carson published Silent Spring, a book that sparked considerable controversy. It proved how much harm was done by the uncontrolled, reckless use of insecticides. She detailed how they poison the food supply of animals, kill birds and fish, and contaminate human food. At the time, spokesmen for the chemical industry mounted personal attacks against Carson and issued propaganda to indicate that her findings were flawed. However, her work was proved by a 1963 report of the President’s Science Advisory Committee. Question 43: When she published her first book, Carson was closest to the age of ________. A. 29 B. 45 C. 34 D. 26 Question 44: Why does the author of the passage mention the report of the President’s Science Advisory Committee (lines 14-15)? A. To provide an example of government propaganda. Trang 4/6 - Mã đề thi 132
  5. B. To validate the chemical industry’s claims. C. To support Carson’s ideas. D. To indicate a growing government concern with the environment. Question 45: According to the passage, what did Carson primarily study at Johns Hopkins University? A. zoology B. oceanography C. history D. literature Question 46: The passage mainly discusses Rachel Carson’s work_______. A. as a writer B. at college C. as a researcher D. at the U.S. Fish and Wildlife Service Question 47: It can be inferred from the passage that in 1952, Carson’s book Under the Sea Wind _______. A. became more popular than her other books B. was outdated C. sold many copies D. was praised by critics Question 48: The word “flawed” in line 14 is closest in meaning to_______. A. faulty B. deceptive C. offensive D. logical Question 49: The word “reckless” in line 11 is closest in meaning to_______. A. limited B. continuous C. irresponsible D. unnecessary Question 50: Which of the following was NOT mentioned in the passage as a source of information for The Sea Around Us? A. letters from scientists B. printed matter C. a research expedition D. talks with experts ----------------------------------------------- ----------- THE END ---------- Trang 5/6 - Mã đề thi 132
  6. ĐÁP ÁN 1: C 2: B 3: A 4: A 5: D 6:D 7:C 8: B 9: D 10:B 11:A 12:D 13:D 14:B 15:C 16:A 17:C 18:C 19:A 20: D 21:B 22:C 23:D 24:A 25:C 26:A 27:D 28:C 29:B 30:C 31: A 32: C 33:D 34: A 35: B 36: A 37: C 38: B 39:D 40:D 41:B 42:A 43:C 44:C. 45: A 46: A 47: D 48: A 49:C 50: C Trang 6/6 - Mã đề thi 132

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản