intTypePromotion=1

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn môn Tiếng Anh (Đề dự bị) - Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá

Chia sẻ: Luong Le Dinh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:4

0
164
lượt xem
10
download

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn môn Tiếng Anh (Đề dự bị) - Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Xin giới thiệu tới các bạn học sinh "Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn môn Tiếng Anh (Đề dự bị)" của Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá. Đề thi gồm có 8 câu hỏi trắc nghiệm có kèm đáp án và hướng dẫn chi tiết. Cùng tìm hiểu để nắm bắt nội dung thông tin tài liệu.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn môn Tiếng Anh (Đề dự bị) - Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT LAM SƠN THANH HOÁ NĂM HỌC 2002 - 2003 ĐỀ DỰ BỊ THỜI GIAN: 150 phút Question 1 (1,5 points) Put each verb in brackets into a suitable form. 1. This building (be).................... finished by the end of 2002. 2. Yesterday I (walk) .................... along the street when I realized that a man with a black beard, whom I (see) .................... three times already, (follow) .................... me. 3. They wish it (not rain) .................... much in London. 4. It's time we (leave) .................... for the airport. 5. He said the earth (be) .................... round. 6. Don't regret (tell) .................... her what I thought. 7. Is there anything here worth (buy) .................... ? 8. Pupils are made (work) .................... hard at this school. Question 2: (1,5 points) Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space. My parents are very ..1.. ............. . Mum is always very ...2.............. , not exactly ..3.. ............because she does take everything seriously sometimes, but she doesn't get excited. When we were small she almost never ...4.. ............. at us. When we did some thing wrong, she ...5.. ............. to us about it very firmly, but in a calm tone of voice. If we shouted and ..6. ............. , she made us go and sit by ..7. .............in her sewing room until we calmed down. So when the news came, she acted in her ...8.............. way, quietly seeing what she could do to prepare for the ..9. ............. that were coming. Dad, on the other hand, shouted, kicked a chair, and ..10.............. for a long walk to try and cool off. During the next few days he was ..11.............. with us a lot of time, which ..12. ............. us, as nothing was our fault. All of us kids were ..13. ............. about what was going to happen, and a bit afraid, but we didn't talk to our parents much. Most of all we were ..14.. ............. about having to..15. ............. all of our school friends. Question 3: ( 1, 5 points) Complete the following sentences with an appropriate form of the word in brackets. 1. He has never had any accident. He is a ...........driver. care 2. Please .... your sit belt , the plane is taking off. fast 3. I was so much ....... by the film . interest 4. My car is much too ..... to take on a long journey. rely 5. The old lady hid all her ..... under the floor. save 6. In her ...... she was a well-known singer. young 7. The gas from the chemical factory has caused serious ....... pollute 8. The restaurant is now under new ........ manage 9. Your money will be refunded if the goods are not to your .... satisfy 10. Unfortunately, you will be at a ...... if you can't drive. advantage Question 4:(1,5 points)Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence. 1
  2. 1. The final....... of the play will take place on Saturday. A. action B. performance C. view D. sight 2. As it hasn't rained for several months, there was a .......of water. A. waste B. shortage C. drop D. less 3. The.....thought of exams makes her feel ill. A. sole B. only C. little D. mere 4. Modern buildings should......with the surrounding area. A. suit B. fit C. blend D. job 5. Does she have a hard time.......English ? A. to speak B. speak C. speaking D. spoken 6. I'm sure, she is.....lies. A. telling B. making C. saying D. talking 7. Everything in the supermarket is marked with a price...... A. notice B. mark C. tag D. stain 8. You ought.....this to me last week. A. to mention B. to mentioned C. to have mentioned D. have mentioned 9. The factory......my father works in is very big. A. which B. where C. how D. when. 10. All work is better than.......at all. A. no B. none C. some D. not Question 5: ( 2,5 points) a- Fill in the blanks with the appropriate prepositions. 1. They are looking ............. a house ............ four bedrooms and a garden. 2. Move your chair ............... the lights so you can see better. 3. I saw several new faces .............. the group of returning students. Question 6: 1,5 Points ( 0,15 P for each correct sentence ) 1. ................ where you come from? 2................... that she was take the 5.30 train the next (following ) evening. 3. ................ you leave me alone, I'll call the police. 4. ................. to ask me to marry you, I wouldn't accept. 5. ................ you didn't eat in the classroom. 6. ................ wasn't so tall. 7. ................ is thought to be good for you. 8. ............... ought to be cut. 9................. you own this camera? 10. ............. carry her bag. 4. He has had many experiences .............. his lifetime. 5. The child was almost ................ himself with fear. 6. He said he would come ............... a few days. 7. It was very good .............. you to help your friends with their homework. 8. Robert came .................the telephone box and got ......... his car. b- Correct mistakes in the following sentences 2
  3. 1. On this record twins play piano duet 2. There are going to be fog and cold weather all next week. 3. Tokyo is as large or larger than New York. 4. The principle, as well as three of teachers, have just made a speech. 5. In a box on the counter was a cat and two kittens. Question 6: (1, 5 points) Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. 1. Where do you come from?  Would you mind telling me ............................................ 2. I am taking the 5.30 train tomorrow evening.  Janet said ...................................................................... 3. I will call the police if you don't leave me alone!  Unless ........................................................................... 4. I wouldn't accept if you asked me to marry you.  If you were .................................................................... 5. Please don't eat in the classroom.  I 'd rather ....................................................................... 6. I don't like being so tall.  I wish I ........................................................................... 7. People think that an apple a day is good for you.  An apple a day .............................................................. 8. Your hair is long. You ought to get it cut.  Your hair is long . It ....................................................... 9. Does this camera belong to you?  Do .................................................................................. 10. Do you think you could possibly carry this bag, David ?  Jean asked David to ....................................... Question 7: (1, 5 points): Phonetics 1. A. burn B. turn C. curl D. during 2. A. bed B. get C. decide D. setting 3. A. heat B. beam C. dead D. gleam 4. A. bout B. shout C. foul D. mourning 5. A. most B. motel C. coal D. hostile 6. A. leisure B. editor C. marry D. breath 7. A. field B. peace C. receive D. risen 8. A. machine B. itch C. English D. film 9. A. loose B. raise C. rising D. advise 10. A. fussy B. advice C. was D. once Question 8: (1, 5 points): Stress 1. A. finish B. pastime C. forget D. summer 2. A. charity B. harmful C. holiday D. entertain 3. A. interest B. increase C. industry D. dancer 4. A. dangerous B. popular C. environment D. beautiful 5. A. career B. redial C. beautiful D. Cambodia 6. A. purpose B. entrance C. music D. depend 7. A. although B. remove C. together D. poison 8. A. general B. maintain C. manage D. author 3
  4. 9. A. politics B. statement C. generally D. effectively 10. A. memberB. suggest C. advise D. enough SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐÁP ÁN - HƯỚNG DẪN CHẤM THANH HOÁ ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT CHUYÊN LAM SƠN 2002 - 2003 MÔN : TIẾNG ANH ( đề dự bị ) 4
  5. Question 1: 1,5 Points ( 0,15 P for each verb ) 1. will have been 2. was walking / had seen / was following 3. didn't rain 4. left 5. was 6. telling 7. buying 8. to work Question 2 : 1,5 Points ( 0,1P for each word ) 1. different 2. calm 3. easy-going 4. shouted 5. talked 6. cried 7. ourselves 8. usual 9. changes 10. went 11. cross 12. upset 13. worried 14. sad 15. leave Question 3: 1,5 Points ( 0,15 P for each word ) 1. careful 2. fasten 3. interested 4. reliable 5. savings 6. youth 7. pollution 8. management 9. satisfaction 10. disadvantage Question 4: 1,5 Points ( 0,15 P for each correct choice ) 1. B 2. B 3. D 4. A 5. A 6. A 7. C 8. C 9. A 10. D Question 5: 2,5 Points a- 1,5 Points ( 0,15 P for each correct preposition ) 1. for / with 2. under 3. among 4. during 5. beside 6. in 7. of 8. out of / into b- 1 Point ( 0,2 P for each correct sentence ) 1. piano  the piano 2. There are  there is 3. is as large or larger  is as large as or larger 4. have  has 5. was  were Question 6: 1,5 Points ( 0,15 P for each correct sentence ) 1. ................ where you come from? 2................... that she was take the 5.30 train the next (following ) evening. 3. ................ you leave me alone, I'll call the police. 4. ................. to ask me to marry you, I wouldn't accept. 5. ................ you didn't eat in the classroom. 6. ................ wasn't so tall. 7. ................ is thought to be good for you. 8. ............... ought to be cut. 9................. you own this camera? 10. ............. carry her bag. Question 7 1. D 2. C 3. C 4. D 5. D 6. C 7. D 8. A 9. A 10. C Question 8 1. C 2. D 3. B 4. C 5. C 6. D 7. D 8. B 9. D 10. A 5
  6. 6
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2