intTypePromotion=1

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn năm 2002-2003 môn Tiếng Anh (Đề chính thức) - Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá

Chia sẻ: Luong Le Dinh | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:4

0
151
lượt xem
14
download

Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn năm 2002-2003 môn Tiếng Anh (Đề chính thức) - Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Xin giới thiệu tới các bạn học sinh chuẩn bị thi vào lớp 10 "Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn năm 2002-2003 môn Tiếng Anh". Đề thi gồm có 8 câu hỏi trắc nghiệm có kèm đáp án. Hy vọng tài liệu là nguồn thông tin hữu ích cho quá trình học tập và nghiên cứu của các bạn.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi tuyển sinh vào lớp 10 THPT Lam Sơn năm 2002-2003 môn Tiếng Anh (Đề chính thức) - Sở Giáo dục và Đào tạo Thanh Hoá

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI TUYỂN SINH VÀO LỚP 10 THPT LAM SƠN THANH HOÁ NĂM HỌC 2002 - 2003 ĐỀ CHÍNH THỨC THỜI GIAN: 120 Phót ( Kh«ng kÓ thêi gian giao ®Ò ) Question 1 (1,5 points) Put each verb in brackets into a suitable form. 1. Good, everybody's ready. If we (leave).................... now, we (miss) .................... the rush hour traffic. 2. Yesterday I (walk) ................................ along the street when I realized that a man with a black beard, whom I had seen three times already, (follow ) .................................me. 3. He (do) ............................. nothing before he (see) …………………………. me . 4. I prefer (drive) .............................. to ( be driven ) ............................... 5. Of course, I'm not going to give her a gold ring. If I (give)............................. her a gold ring, she (sell) .................... it. Question 2: (1, 5 points) Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space. The Browns live in the countryside. Last week when they came up to London, they ....1............ their time seeing as much as ...(2).......... . Mrs Brown was most interested in stores, ...3............. in Oxford Street, and bought some of ...4............. things which she could not find in the shops in the countryside. Their two children, George and Susan, ...5......... had never been to London before, were surprised ....6............. the crowds everywhere. They enjoyed travelling on the underground and going down the moving stairs ...7........... lead to the platforms. One day they went to Hyde Park and walked along on the grass to Kensington Garden ... 8.............the bright autumn sunshine. It was very quiet here. Only the noise from the streets ....9............them that they were still in a city. The ...10..............of the tall trees were turning red, brown and yellow, birds were...11............about, sheep were eating the grass, there were...12.............. of flowers, and ducks were swimming about on the Round Pond. George,...13..............hobby was planes and boats, was very much interested in the ..14............. boats which boys were sailing on the Pond. Before the end of the week they had seen a great deal. They hoped, ...15................ , to see more of London on their next visit. Question 3: ( 1,5 points ) Complete the following sentences with an appropriate form of the word in capital. 1. We started our trip on a beautiful ...... morning. SUN 2. He was very ............ of the work he had done. PRIDE 3. She has one of the biggest ........ in Britain. COLLECT 4. I enjoyed the book very much, because it was so ....... READ 5. I'm bored. I need some ........ in my life. EXCITE 6. After all he has done for us, it would be very ...... of us if we didn't do this for him now. HELP 7. Some friends arrived ......... last night, so we all went out to dinner. EXPECT 8. Let's go for a picnic tomorrow unless the weather forecast is ........ FAVOUR 1
  2. 9. I spent my ......... in the country. CHILD 10. The old couple have saved a lot of money for their.... RETIRE Question 4:(1,5points) Choose the most suitable word or phrase to complete each sentence. 1. I like your new trousers. Where did you buy ......... ? a. it b. them c. them both d. them all 2. When the police arrived, we were pleased to see ......... a. him b. him or her c. it d. them 3. I wish Charles worked as hard as Mary ........ a. did b. can c. will d. does 4. From now on, we won't be able to go out as much as we ........ a. were b. had c. used to d. will 5. This exercise will give you ......... practice. a. farther b. much more c. as better d. a lot 6. My friends gave me a surprise party, ......... was good for them. a. that b. this c. which d. what 7. Several people, ............ voices could be clearly heard, were waiting outside. a. whose b. their c. of which d. whom 8. The more you water this plant, the............ it will grow. a. best b. tall c. wetter d. faster 9. The new school opens .......... a. now b. at once c. next week d. day by day 10. Sorry, I'm late, but I had a lot of ........ to do. a. job b. work c. task d. labour Question 5: ( 2,5 points) a- Fill in the blanks with the appropriate prepositions. 1. They are looking .............................. a house ......................... four bedrooms and a garden. 2. Move your chair ............................. the lights so you can see better. 3. I saw several new faces ............................. the group of returning students. 4. He has had many experiences ............................ his lifetime. 5. The child was almost ............................. himself with fear. 6. He said he would come ......................... a few days. 7. It was very good ............... you to help your friends with their homework. 8. Robert came.............. the telephone box and got ............ his car. b- Write sentences using suggested words. 1. That / hotel / where / I / stay / during my last holiday. 2. Peter / look for / better job / because / not earn much at the moment. 3. I / look / everywhere / but / couldn't find / keys. 4. What / weather / like / while / you / be / Da Lat last month? 2
  3. 5. They / tall / than / me / a head. b- 1 Point ( 0,2 P for each correct sentence ) 1. That was the hotel where I stayed during my last holiday. 2. Peter is looking for a better job because he doesn't earn much at the moment. 3. I looked everywhere but I couldn't find the (my) keys (yet). 4. What was the weather like while you were in Da Lat last month. 5. They are taller than me by a head. Question 6: 1, 5 Points ( 0,15 P for each correct sentence ) 1. Neither of us have never been there before. 2. You can't believe John because he never speaks the truth. 3. Facing a lot of people always makes me nervous. 4. We were never made to do anything we didn't want to. 5. John kept us waiting for two hours. 6. Never have I written such a good essay. 7. You didn't need to go to all that trouble. 8. Only after a twelve - hour wait did their flight leave. 9. He invited me to come round for a drink. 10. Get the work finished by lunchtime and you can go home. Question 6: (1, 5 points) Rewrite each sentence, beginning as shown, so that the meaning stays the same. 1. She and I have never been there before.  Neither ..................................................................................... 2. John doesn't always speak the truth, I’m afraid.  You can't .................................................................................. 3. I’m always nervous when I face a lot of people.  Facing....................................................................................... 4. They never made us do anything we didn't want to do.  We ........................................................................................... 5. We had to wait two hours for John.  John kept ................................................................................. 6. This is the best essay I have ever written.  Never ....................................................................................... 7. There was no need for you to have gone to all that trouble.  You ............................................................................................ 8. They had to wait for twelve hours before their flight left.  Only after a ............................................................................ 9. "Would you like to come round for a drink?” He said.  He ............................................................................................ 10. If the work is finished by lunchtime you can go home.  3
  4. Get.............................................................................................. Question 7: ( 1,5 points): Stress 1. A. fashion B. design C. modern D. village 2. A. minority B. majority C. traditional D. inspiration 3. A. addition B. visited C. continue D. designer 4. A. describe B. poetry C. village D. fashion 5. A. modernize B. alternative C. women D. ethnic 6. A. champagne B. introduce C. department D. solution 7. A. experiment B. experience C. department D. volleyball 8. A. careful B. improve C. computer D. religion 9. A. animal B. wonderful C. delicious D. basketball 10. A. enjoyable B. forget C. evening D. again Question 8: ( 1,5 points): Phonetics 1. A. five B. physics C. effort D. psychology 2. A. measure B. please C. his D. disease 3. A. chin B. Christ C. child D. champion 4. A. bush B. brush C. cup D. bus 5. A. boat B. broad C. coast D. lonely 6. A. large B. vegetable C. angry D. gem 7. A. more B. north C. lost D. water 8. A. distributeB. tribe C. triangle D. trial 9. A. alone B. froze C. women D. open 10. A. manage b. sat C. add D. black 4
  5. Question 1: 1,5 Points ( 0,15 P for each verb ) 1. leave / will miss 2. was walking / was following 3. had done / saw 4. driving / being driven 5. gave / would sell Question 2 : 1,5 Points ( 0,1P for each word ) 1. spent 2. possible 3. especially 4. the 5. who 6. at ( by ) 7. which 8. in 9. reminded 10. leaves 11. flying 12. lots 13. whose 14. model 15. however Question 3: 1,5 Points ( 0,15 P for each word ) 1. sunny 2. proud 3. collections 4. readable 5. excitement 6. unhelpful 7. unexpectedly 8. unfavourable 9. childhood 10. retirement Question 4: 1,5 Points ( 0,15 P for each correct choice ) 1. b 2. d 3. d 4. c 5. b 6. c 7. a 8. d 9. c 10. b Question 5: 2,5 Points a- 1,5 Points ( 0,15 P for each correct preposition ) 1. for / with 2. under 3. among 4. during 5. beside 6. in 7. of 8. out of / into b- 1 Point ( 0,2 P for each correct sentence ) 1. That was the hotel where I stayed during my last holiday. 2. Peter is looking for a better job because he doesn't earn much at the moment. 3. I looked everywhere but I couldn't find the ( my ) keys ( yet ). 4. What was the weather like while you were in Da Lat last month. 5. They are taller than me by a head. Question 6: 1,5 Points ( 0,15 P for each correct sentence ) 1. Neither of us have been there before. 2. You can't believe John because he never speaks the truth. 3. Facing a lot of people always makes me nervous. 4. We were never made to do anything we didn't want to. 5. John kept us waiting for two hours. 6. Never have I written such a good essay. 7. You didn't need to go to all that trouble. 8. Only after a twelve - hour wait did their flight leave. 9. He invited me to come round for a drink. 10. Get the work finished by lunchtime and 5
  6. you can go home. Question 7: ( 1,5 points): 1. b 2. D 3. b 4. A 5. B 6. b 7. D 8. A 9. C 10. C Question 8: ( 1,5 points): 1. D 2. A 3. B 4. A 5. B 6. C 7. C 8. A 9. C 10. A 6
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2