intTypePromotion=3

LUYỆN THI ANH VĂN KHỐI 12

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

0
64
lượt xem
5
download

LUYỆN THI ANH VĂN KHỐI 12

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'luyện thi anh văn khối 12', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: LUYỆN THI ANH VĂN KHỐI 12

  1. LUYỆN THI ANH VĂN KHỐI 12 I- Find the word that has its underlined part pronounced differently from the other three in each sentence. 1- A.Stone B. alone C. shone D. groan 2. A.exshaust B. luxury C. luxurious D. anxiety 3.A. brushed B. needed C. blasted D. fainted 4. A. latter B. later C. ladder D. latitude 5. A. chronic B. chaos C. chemistry D. chimney II- Find the word which the stress pattern different from that of the other three words in each sentence. 6. A conscientious B. continuous C. delicious D. malicious 7.A. educator B. humorous C. organism D. contaminate 8.A. apprentice B. personality C. hospitality D. popularity 9. A. survey B. miraculous C. tropical D. badminton 10. company B. atmosphere C. employment D. miracle II- The following text has 10 mistakes. Underline them and write the correction in the space provided next to the line. Two examples are given at the beginning. Ex: She doesn’t go to school yesterday. ___didn’t_____ She put some the water in the freezer ____0_______ John Glenn was an oldest human ever to fly into space 1_____________ when he joining the crew of the space shuttle Discovery 2_____________ in 1998. John was born on July 18, 1921 at Ohio. He 3_____________ attended Muskingum College in New Concord in the same 4____________ state, earning a bachelor’s degree in engineering. 5____________ Glenn was a fighter pilot in both World War II or the 6_____________ Korean War. During circling Earth on the Mercury 6 7_____________ space mission in 1962, John became the first American 8_____________ making a complete Earth orbit. 9_____________ Later on 1974, Glenn was elected senator from Ohio, 10____________ serving until the 1998, and ran unsuccessful for the Democratic presidential nomination in 1984 and 1988. III- Find one appropriate word for each gap to complete the following story. I am a writer, and I work …….(1) home. It doesn’t particularly……(2) where my house is, as long as it is…………(3) nice house. But, last year, my wife ………..(4) a job in a different part of the country. So, we had to move. This was our first ………..(5) of …………(6) one house and selling another at the same time. I wouldn’t like to do it again! We quickly saw the house ……….(7) we wanted. It was then that our problems began: the people who wanted to but our house couldn’t sell ……..(8) and the man …………(9) house we wanted couldn’t find a house he liked. It ………….(10)us months to buy the house. Now, I am not sure if I like it. IV- Put the verbs in bracket into the correct forms. 1- If only I ( pass)…………. the exam to the Foreign Trade University. My parents will be very happy if I ( study)…………..at this University.
  2. 2- If I (be)…………you, I ( apply) ……….for the job as soon as possible . 3- The matter ( discuss)………and ( look)………..at from all angles. Now I ( suggest)………..we (take)…………..a vote on what is to be done. 4- You’d better ( have)…………your car ( service0…………….immediately. 5- I don’t think it is worth ( spend)………….money on it . It ( be) there in the shop for ages. 6- When I was there two years ago, the building ( build) , but now it ( not finish)………..yet. 7- When I pass his school, I saw him ( stand)…………at the gate ( wait) for someone. 8- Did you have any trouble ( find)…………the way to the Foreign Trade University? – yes, it (take )…………me nearly 2 hours to get here. 9- The exam was much easier than I expected. If I( know)…………it was so easy I ( apply)………for the Course of bachelors of Business English. V- Combine each pair of sentences into one sentence. Use the sentence or clause connector indicated in parentheses. Punctuate carefully. The first one has been done for you. 1- The taxi stopped at the station. Two men in dark overcoats got out of it. ( and) ………………………………………………………………………………………. 2- No one was in when we called. We left a message. ( So) ………………………………………………………………………………………. 3- The letter has been lost. The mailman has delivered it to the wrong address. ( either…or) ………………………………………………………………………………………………. 4- Fido means faithful and loyal. That is what Andrea named her dog. ( and) ……………………………………………………………………………………………….. 5. The old lady was nervous. She wasn’t used to strangers calling late at night. ( for) ………………………………………………………………………………………………. 6- I’ve always wanted to live in the country. My wife prefers to live in town. 9 (but) …………………………………………………………………………………………… VI- Rewrite these sentences. 1- James doesn’t play football as well as he used to. James used……………………………………………………………………………….. 2- She doesn’t enjoy traveling any more. No longer………………………………………………………………………………… 3- I regret not going to the air-port to say goodbye to him. I wish…………………………………………………………………………………….. 4- It is said that he escaped to a neutral country. He……………………………………………………………………………………….. 5- My suit needs to be cleaned before the interview. I must…………………………………………………………………………………….. 6- The last time I met her was in 1999 I haven’t…………………………………………………………………………………. 7- Speaking English fluently is not easy. It …………………………………………………………………………………………. 8- She didn’t know you were in hospital, so she didn’t visit you. If she had………………………………………………………………………………….
  3. 9- “ Why didn’t you pay your bills?” Mr Jackson asked his son. Mr. Jackson wanted to know………………………………………………………………….. 10- He wore glasses and false beard so that. He didn’t want anybody to recognize him. He wore glasses and a false beard so that…………………………………………………… 11- He wore warm clothes. We didn’t want to get cold. He wore warm clothes in order……………………………………………………………….. 12- The furniture was so expens ive that I didn’t buy it. The furniture was too…………………………………………………………………………. 13- It was such hot tea that I couldn’t drink it. The tea…………………………………………………………………………………………. 14- The fire has destroyed many houses. Many houses………………………………………………………………………………….. VII- Read the following passage and answer the questions below. Jurong Bird park is 20.2 hectare park, the largest in the Asian Pacific region and one of the finest bird parks in the world. Jurong Bird Park, with a collection of more than 8000 birds from 600 species, offers visitors an experience that is both entertaining and educational. The whole family can enjoy the comical parrot circus and be attracted by the birds of prey in the King of the Skies show. The birds shows at the Pools Amphitheatre, featuring flamingoes, macaws, hornbills and cockatoos, are both spectacular and funny. These shows are recommended particular for children. The Penguin Parade enclosure, in a re-created Antarctic setting, houses more than 200 penguins of five species. Within the Penguin Parade enclosure, there are some 50 other seabirds. The Southeast Asian Birds Aviary house in its 24 individual aviaries and a main walk-in aviary, more than 100 species of birds from the equatorial jungles of Southeast Asia. The birds’ natural equatorial habitat is re- created within this exhibit, including simulated tropical thunderstorms every day at noon. One of the nicer areas of the park was the Waterfall aviary, home to more than 1,500 free – flying African birds. This is an enclosed section of the park with many small tropical birds and a beautiful man- made waterfall. The best way to start a tour of the Bird Park is to board the modern, air-conditioned railway system. Its route covers the entire Park , providing excellent elevated views of the various exhibits. A walking tour is then suggested, using the Park’s footpaths and map. Notes: Flamingo(n) chim hồng hạc Macaw( n) vẹt đuôi dài Hornbill( n) chim mỏ sừng Cockatoo(n) vẹt mào Questions: A, Find the words in the passage that match these definitions. 1, funny or amusing :……………….. 2- an animal, a bird, etc, that is hunted killed , and eaten by another: ……………………. 3- an open space that is surrounded by high land: ………………………….. 4- very beautiful and impressive: ………………………….
  4. 5- a piece of land that is surrounded by a fence or a wall:………………………………. 6- a large cage or building for keeping birds: …………………………………………… 7- not real, but made to look like the real thing: ………………………………………… 8- a way or track that is made for people to walk along:……………………………….. B, Answer the following questions : 1- How many species pf birds are kept in Jurong Bird park? ……………………………………………………………………………………………. 2- What can the parrot circus offer to visitors? …………………………………………………………………………………………… 3- What are the bird show at the Pools Aphitheatre like? …………………………………………………………………………………………… 4- How are the birds “natural” equatorial habitat re- created? ……………………………………………………………………………………………. 5- What is the best way to visit the Bird park? ……………………………………………………………………………………………… 6- What should we do to protect the Bird Park? ……………………………………………………………………………………………… 7- Why should we start visiting the Bird Park by using air conditioned railway system? ……………………………………………………………………………………………….
  5. Đáp án I- 1-C 2-B 3- A 4-B 5-D 6-A 7- D 8- A 9-B 10- C II- 1-an͢ ͢ the 2- joining ͢ joined 3- at ͢ in 4- a ͢ the 5- or ͢ and 6- during ͢ when 7- making ͢ to make 8- on ͢ in 9- the ͢ 0 10- Unsuccessful ͢ unsuccessfully III- 1- at 2- matter 3- a 4- had/got 5- time/ experience 6- buying 7- which/that 8- theirs 9- whose 10- took IV- 1- passed- study 2- were/ would apply 3- has been discussed/ looked / suggest/ (should) take. 4- have/ serviced 5- spending/ has been 6- was being built/ has not been finished. 7- standing/ waiting 8- finding/ took 9- had known/ would have applied V- 1- The taxi….station, and two man…… 2- Noone…called, so we…message. 3- Either the letter……lost, or the mailman…….address. 4- Fido means……….., and that is…..dog. 5- The old lady….nervous, but…………….. VI- 1- James used to play football better than /he does now/now. 2- No longer does he enjoy traveling. 3- I wish I had gone to the airport to say goodbye to him. 4- He is said to have escaped to a neutral country. 5- I must have my suit cleaned before the interview. 6- I haven’t met her since 1999. 7- It is not easy to speak English fluently. 8-If she had known you were in hospital, she would have visited you. 9-Mr Jackson wanted to know why his son had not paid his bills.
  6. 10- He wore glasses and a false beard so that nobody could recognize him. 11- He wore warm clothes in order not to get cold. 12- The furniture was too expensive for me to buy. 13- The tea was so hot that I couldn’t drink. 14- Many houses have been destroyed by the fire. VII- A- 1- comical 2- Prey 3- Amphitheatre 4- spectacular 5- enclosure 6- aviary 7- simulated 8- footpath. B- 1- 600 2- It offers visitor amusing experience. 3- They are beautiful, impressive, and fun to watch. 4- By featuring simulated thunderstorms everyday at noon. 5- By using the modern air-conditioned railway system. 6+7- Depend on your student’s opinion.

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản