intTypePromotion=1

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Chương trình Thí điểm)

Chia sẻ: Gusulanshi Gusulanshi | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

0
10
lượt xem
0
download

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Chương trình Thí điểm)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tài liệu Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án được biên soạn bởi Trường THPT Lương Ngọc Quyến được chia sẻ dưới đây giúp các em có thêm tư liệu luyện tập và so sánh kết quả, cũng như tự đánh giá được năng lực bản thân, từ đó đề ra phương pháp học tập hiệu quả giúp các em tự tin đạt kết quả cao trong kì thi sắp tới. Chúc các em thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Chương trình Thí điểm)

  1. Firstly, you have to make sure that everyone has what they need. Children require so many things these from school uniforms and books, pens and pencils to games, toys, Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in computers and, of course, clothes. Secondly, there is ,always the concern that they the position of the primary stress in each of the following questions. might be in danger. I see so many terrible things on the news everyday that I always 8. A. priority B. opportunity C. submarine D. inspiration wonder whether my own children are safe or (19) and sometimes I get very 9. A. nervous B. prevent C. healthy D. system concerned, even if they are only a little late (20) home. That's what they don't Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in understand when I tell them off. Of course, there are wonderful aspects to having a each of the following questions. family. It is a great (21)_________ to watch. 10. Helen borrowed my dictionary for look up the spelling of "occurrence". 18. A. includes B. consists C. has D. contains A B C D 19. A. so B. no C. not D. what 20. A. reaching B. going C. coming D. making 11. The earth circle the Sun once every 365 days. 21. A. pleasure B. pleasant C. pleasing D. pleased A B C D Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. As many as one thousand years ago in the Southwest, the Hopi and Zuni Indians of 12. I got the teaching job in the Happy Child Charity Centre just by chance. North America were building with adobe-sun-baked brick plastered with mud. Their A. accidentally B. purposefully C. easily D. immediately homes looked remarkably like modern apartment houses. Some were four stories high 13. A lot of fans gathered at their idol’s home to see her after the contest. and contained quarters for perhaps a thousand people, along with storerooms for grain KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO A. contestant B. competitors C. judges D. devotees and other goods. These buildings were usually put up against cliffs, both to make construction easier and for defense against enemies. They were really villages in Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the themselves, as later Spanish explorers must have realized since they called them underlined word(s) in each of the following questions. “pueblos”, which is Spanish for towns. The people of the pueblos raised what are called 14. My brother is always critical of things about me. He often ______. “the three sisters”- corn, beans, and squash. They made excellent pottery and wove A. says good about my activities B. says bad things about my activities marvelous baskets, some so fine that they could hold water. The Southwest has always C. compliments on my activities D. helps me with my activities been a dry country, where water is scarce. The Hopi and Zuni brought water from THI SINH 15. .Economically disadvantaged students often drop out of school, choosing a low- paying job to earn money. streams to their fields and gardens through irrigation ditches. Water was so important A. leave B. attend C. accept D. reject that it played a major role in their religion. They developed elaborate ceremonies and Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following religious rituals to bring rain. The way of life of less – settled groups was simpler and exchanges. more strongly influenced by nature. Small tribes such as the Shoshone and Ute wandered the dry and mountainous lands between the Rocky Mountains and the Pacific 16. "Do you know an apple a day can help you keep fit, build healthy bones and Ocean. They gathered seeds and hunted small animals such as rabbits and snakes. In the prevent disease like cancer?” - “Wow! ____” A. I would love to. B. It's a good idea. Far North the ancestors of today’s Inuit hunted seals, walruses, and the great whales. C. That's incredible. D. You must like apple. They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou. The 17. “Why don’t we visit the Happy Mind Charity Centre this weekend?” – “____” Cheyenne, Pawnee and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the A. Because it is so useful. B. That’s a good idea! grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted C. I’ll tell you about this centre. D. Until next time. bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tips. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed word or phrase that best fits each of the numbered blanks. snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou. The BRINGING UP A FAMILY Cheyenne, Pawnee and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the It can be so difficult to support a family and bring up children, says Michael grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its Wilson, father of two teenage girls. It's something that nobody can ever prepare you for hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tips. because every family (18) of different people and personalities. 22. What does the passage mainly discuss? A. The architecture of early America Indian buildings B. The movement of American Indians across North America C. Ceremonies and rituals of American Indians D. The way of life of American Indian tribes in early North America 23. According to the passage, the Hopi and Zuni typically built their homes ________. A. in valleys B. next to streams C. on open plains D. against cliffs
  2. 24. The word “They” refers to ____________. A. goods B. buildings C. cliffs D. enemies TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: PHẦN TỰ LUẬN LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2020 – 2021 (do thí sinh ghi) Give the correct form of the verbs in the brackets Môn: Tiếng Anh - Lớp 10 thí điểm Họ, tên, chữ ký: 25. He generally (sing) ………… in English, but today he (sing) …………….. in ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Spanish. Giám thị số 1:…………………………….. Mã Đề: 101 26. Their clients agree ( pay ) ................... by check .............................................................................. 27. One day I heard him (sing).............................. her a song, he had such a beautiful voice ! Số phách Giám thị số 2: …………………………….. Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký 28. He is very thirsty. He (not drink) ……………………… since this morning. (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) .............................................................................. 29. We ………………………… (mend) the roof for Mrs. Smith, an elderly Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: childless woman, when it poured with rain. Số phách ........................................................ Give the correct form of the words in the brackets (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) ........................................................ 30. These are necessary facilities for…………………living. (day) Giám khảo số 2: 31. Food is broken by the …………………..system and turned into energy. (digest) 32. This is one of the most ................................. entertainment formats in the UK. It ......................................................... attracts a significantly huge number of audience ( success ) ........................................................ Bài thi gồm có:.................tờ 33. In 1914, the British ruled India and Gandhi wanted the British to leave India so (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) HỘI ĐỒNG COI THI that the country could become ………………………. (depend) Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này Rewrite the following sentences using the given words .............................................................................. PHẦN TRẢ LỜI TRẮC NGHIỆM 34. The doctor ordered him to take a long rest. Kỳ thi:................................................................ He …………………………………………………………………… 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Môn thi:.............................................................. 35. Some body cleans the room every day 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. ..............................................................................  The room................................................................................................. 21. 22. 23. 24. 36. To read his books is very exciting. Ngày thi: ……………/………….20…………. LISTENING It is very ..................................................................................................... Listen to the interview in Joshua on his experiences in going to a Japanese school and HỌ TÊN THÍ SINH: 37. People say that he is a good doctor. answer the questions by choosing the best answer. 1. How does Joshua go to school in Japan? ............................................................................. He………………………………………………………………………… A. He takes a school bus every morning. B. He rides the subway at 8:00 AM. ............................................................................. C. He walks with a group of students. D. His mother takes him to school Complete sentences using the given words. Ngày sinh:.............../............/................. 2. Which item did Joshua NOT mention when talking about the things he takes to 38. I/be/ always nervous/ when/ I travel / air. school? Nơi sinh: ............................................................ A. backpack B. gym clothes C. school hat D. books  ……………………………………………………………………………. 3. What is one of the first things Joshua does when he arrives at school? .............................................................................. A. He practices his reading and writing. B. He stands and bows to the teacher. 39. What/ your sister/ do/ when/ you/ come/ visit/ her? Dân tộc:…………….…………………………. B. He puts on his gym clothes for class. D. He plays with his friends. 4. Where does Joshua eat lunch at school? Nam, nữ:……………………..……………….. …………………………………………………………………………… A. in his classroom B. in the lunchroom Tên trường đang học: 40. It/ be/ not/ necessary / you / finish /by Saturday C. in the gymnasium D. in the canteen 5. What time does Joshua probably get home from school most days? .............................................................................. ……………………………………………………………………………. A. between 1:00 PM and 2:00 PM B. between 2:00 PM and 3:00 PM Lớp:…………………………………………….. C. between 3:00 PM and 4:00 PM D. between 4:00 PM and 5:00 PM CHÚ Ý: Thí sinh phải ghi đầy đủ các mục ở phần trên. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the Thí sinh không được đánh số, ------------THE END--------- other three in pronunciation in each of the following questions. ký tên hay viết một dấu hiệu gì 6. A. arrest B. request C. invest D. honest vào tờ giấy thi. 7. A. plumber B. rumple C. plum D. accomplish Trái điều này thí sinh sẽ bị loại
  3. KEYS FOR THE 1st TERM FINAL TEST – GRADE 10 Mã 101 1. C 2. C 3. B 4. A 5. B 6. D 7. B 8. A 9. B 10. B 11. B 12. A 13. D 14. A/C 15. B 16. C 17. B 18. B 19. C 20. C 21. A 22. D 23. D 24. B 25. sings, is singing 30. daily 26. to pay 31. digestive 27. singing 32. successful 28. hasn’t/ has not drunk 33. independent 29. were mending 34. He was ordered to take a long rest by the doctor. 35. The room is cleaned everyday. 36. It is very exciting to read his books. 37. He is said to be a good doctor. 38. I am always nervous when I travel by air. 39. What was your sister doing when you came to visit her ? 40. It is not (isn’t) necessary for you to finish by Saturday.
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2