intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh lần I môn Tiếng Anh

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

239
lượt xem
32
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Với Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh lần I môn Tiếng Anh sẽ giúp các bạn học sinh có thêm tư liệu chuẩn bị ôn luyện và bổ trợ kiến thức cho kỳ thi sắp tới cũng như bổ trợ kiến thức cho giáo viên ra đề thi. Mời các bạn học sinh và quý thầy cô giáo cùng tham khảo.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi cấp tỉnh lần I môn Tiếng Anh

  1. Trang 1 Sở Giáo Dục và Đào Tạo Tiền Giang Trường THPT Chuyên Tiền Giang KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN I Năm học : 2010-2011 1. GRAMMAR & VOCABULARY: Question 1: WORD CHOICE (10 pts) Choose the best answer among A, B, C, D: 1.The Red Cross is ……….. an international aid organization . a. intriguingly b. intrusively c. intrinsically d. intrepidly 2. Everybody believes he will be the winner of the 100-meter ……………… a. match b. competition c. contest d. race 3.These football players had no strict ………………until they joined our club. a. practice b. education c. exercise d. training 4. We have worked out the plan and now we must put it into ………………… a. practice b. reality c. fact d. deed 5.Because of the dominance of retail chain stores, most shopping centers show the same bland ……. and no imagination a. similarity b. likeness c. equality d. uniformity 6.The evidence that carbon dioxide levels are rising is ………….. a. inevitable b. unavoidable c. indelible d. undeniable 7.The opera singer was …….. by the reception she received from the audience. a. deluged b. overwhelmed c. inundated d. flooded 8. Each year the Chancellor of the Exchequer stands up in the House of Commons and gives a . . . ............. of what is seen as the economic outlook for the country. a. forecast b. foretell c. foresee d. forego 9. He told us the usual things about how everything had gone wrong - it was a typical ……….. . luck story. a. solid b. hard c. stiff d. black 10. They were so impressed with the way she reacted to their questions that they didn't ............. to offer her the job. a. delay b. hesitate c. waiver d. dither KEY : (10 pts) 1. c 2. d 3. d 4. a 5. d 6. d 7. b 8. a 9. b 10. b
  2. Trang 1 Sở Giáo Dục và Đào Tạo Tiền Giang Trường THPT Chuyên Tiền Giang KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN II Năm học : 2010-2011  1. GRAMMAR & VOCABULARY: Question 1: WORD CHOICE (10 pts) Choose the best answer among A, B, C, D: 1.The Red Cross is ……….. an international aid organization . a. intriguingly b. intrusively c. intrinsically d. intrepidly 2. Everybody believes he will be the winner of the 100-meter ……………… a. match b. competition c. contest d. race 3.These football players had no strict ………………until they joined our club. a. practice b. education c. exercise d. training 4. We have worked out the plan and now we must put it into ………………… a. practice b. reality c. fact d. deed 5.Because of the dominance of retail chain stores, most shopping centers show the same bland ……. and no imagination a. similarity b. likeness c. equality d. uniformity 6.The evidence that carbon dioxide levels are rising is ………….. a. inevitable b. unavoidable c. indelible d. undeniable 7.The opera singer was …….. by the reception she received from the audience. a. deluged b. overwhelmed c. inundated d. flooded 8. Each year the Chancellor of the Exchequer stands up in the House of Commons and gives a . . . ............. of what is seen as the economic outlook for the country. a. forecast b. foretell c. foresee d. forego 9. He told us the usual things about how everything had gone wrong - it was a typical ……….. . luck story. a. solid b. hard c. stiff d. black 10. They were so impressed with the way she reacted to their questions that they didn't ............. to offer her the job. a. delay b. hesitate c. waiver d. dither KEY : (10 pts) 1. c 2. d 3. d 4. a 5. d 6. d 7. b 8. a 9. b 10. b
  3. Sở Giáo Dục và Đào Tạo Tiền Giang Trường THPT Chuyên Tiền Giang KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN III Năm học : 2010-2011  Question 3: WORD FORM (10 pts) Complete the following sentences with a word formed from those in the list 1. come 4. draw 7. present 10.admit 2. contribute 5. voluntary 8. recognize 3. notice 6. fresh 9. place ROMFORD COLLEGE INTERNATIONAL FRIENDSHIP CLUB Hello all members! Well come to another edition of the club newsletter. A list of (1) …………….. events for the autumn is being prepared . It will be displayed on the club’s (2) ………………. . Sadly our intended celebrity guest, the actor George Wells, has had to (3) ………….. from the summer fair. However, we are pleased to announce that we have lined up a (4) ………….in the shape of Bethan Rogers, the folk singer. Meanwhile, we are looking for (5) ……………. To help run both the cloakroom and the (6) ……….. Stall. If you are interested please let me know as soon as possible. The cost (7) …………. to the fair for non-members has been agreed at $2.50. Members will, of course, be free. As you know, Professor Byatt, who has been associated with the club for 15 years, is retiring at the end of term. In (8) ………………… Of his support and enthusiasm, we are planning to hold a little (9) …………… for him. Mrs Byatt has suggested we buy him a gold watch. Please send any (10) ……………. you would like to make to me by Friday 30th. KEY: 1. forthcoming 2. noticeboard 3. withdraw 4. replacement 5. volunteers 6. refreshment 7. admittance 8. recognition 9. presentation 10. contribution (s)
  4. Trang 1 Sở Giáo Dục và Đào Tạo Tiền Giang Trường THPT Chuyên Tiền Giang KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN IV Năm học : 2010-2011  Question 4 : VERB FORM (10 pts) Put the verb in parentheses in correct tenses. The world is getting warmer and the oceans are rising. Why this (1. happen)......................... ? One answer is that it could simply be part of a natural process. After all, there (2. be) ......................... ice ages and long periods of warmth, so we could just (3. experience) ......................... another warming trend. This kind of answer (4. have) ......................... more supporters a few years ago. What scientists now (5. believe) ......................... is that human activity is the cause. For more than two hundred years, human ……………….. gradually (6. change) ......................... the atmosphere, mainly as a result of industrial pollution. We (7. create) ......................... an atmosphere around the earth that, like a giant glass container, (8. let) ......................... heat from the sun through and then (9. hold) ......................... it in. …………… temperatures and sea levels (10. keep) ......................... rising? The general answer is unfortunately yes. KEY 1. is ……happening 2. have been 3. be experiencing 4. had 5. believe 6. have …. been changing/ have been …. changing 7. have created 8. lets 9. holds 10. Will … keep
  5. Sở Giáo Dục và Đào Tạo Tiền Giang Trường THPT Chuyên Tiền Giang KỲ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TÌNH LẦN V Năm học : 2010-2011  Question 5 : PREPOSITIONS & ADVERB PARTICLES ( 15 pts) Complete each sentence with a correct preposition or adverb particle: 1. The second draft was an improvement ……………. the first a. in b. on c. from d. with 2. We put his manner ………. ignorance of our British customs. a. off at b. up with c. up to d. down to 3. You should go to your dentist for regular ……………… a. check-ins b. check-outs c. check-ups d. check up 4. I applied for a part –time job at the supermarket. They are going to ……………. a. put me on b. carry me on c. hold me on d. take me on 5. This is an exception ……………… the general rule. a. with b. on c. for d. to 6. He came ………….. after we threw cold water on his face.
  6. a. across b. in d. on d. down 7. Grandfather must be tired. He‘s nodding ……………… in his chair. a. away b. of c. over d. off 8. We didn’t expect to come up …………. many problems. a. for b. against c. with d. about 9. Your application will be kept ……………. a. in b. on c. for d. over 10. He wasn’t rich by any means , but he never turned ……….. anyone who needed help. a. off b. on c. out d. down 11. Being rich doesn’t count ……………… much on a deserted island. a. on b. at c. for d. in 12. Your plan doesn’t allow ……………. changes in the weather . a. for b. on c. with d. into 13. When I asked jean, she hinted ………….. the chance of promotion for me. a. to b. about c. at d. for 14. His salary was not adequate ……………… his need. a. with b. on c. for d. of 15. Everyone tried to blame Janet …………… the mistake. a. by b. for c. about d. with KEY: 1. b 2. d 3. d 4. d 5. d 6. a 7. d 8. b 9. b 10. d 11. c 12. a 13. c 14. a 15. b
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2