intTypePromotion=1

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng anh 7 kèm đáp án

Chia sẻ: Pham Thong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:44

0
1.779
lượt xem
415
download

Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng anh 7 kèm đáp án

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Mời các bạn và quý thầy cô hãy tham khảo đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh lớp 7 kèm đáp án giúp các em củng cố kiến thức của mình và thầy cô có thêm kinh nghiệm trong việc ra đề thi. Chúc các bạn thi tốt và đạt điểm cao.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học sinh giỏi môn Tiếng anh 7 kèm đáp án

  1. ĐỀ SỐ 10 PHÒNG GD - ĐT ĐỀ KIỂM TRA CHỌN HỌC SINH GIỎI VŨ THƯ MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7 ********* Thời gian làm bài: 120 phút *************** A. NGỮ ÂM: I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại: 1. worked started looked played 2. changes comes apples lives 3. invitation nation suggestion collection 4.garbage grain government vegetarian 5.health length thus thumb II. Chọn từ có phần trọng âm được đặt ở vị trí khác với những từ còn lại: 6.awful amazing lovely beautiful 7.middle around friendly country 8.contest cartoon dislike audience 9.destination anniversary direction education 10.skillful discovery problem popular B. NGỮ PHÁP – TỪ VỰNG: III. Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành câu. 11. There are many ...............in ASEAN countries. (attracts/ attractings/ attractives/ attractions) 12. People in Asia often drink ……….... ( some tea/ the tea/ tea/ many tea) 13. My teacher always advises me…………..hard.( studying / study/ studied/ to study) 14.Some students are making a lot of ……...in the school yard.(noise/ noisy/ noiser/ noisily) 15.You’d rather ………….….kinds of books.( read / reading / to read/ reads ) 16. My sister is used …..........up early every morning.(to get / getting / for getting / to getting) 17.When I go away on my vacation, my neighbors take care …….. my dog.(on/ of/ for/ from ) 18. Liz liked……………..….. the dolphin and the color of the cap. (either/ neither/ both/ none) 19. Minh will be 18 ……………………...her next birthday.( in/ on / at /with) 20. He divided the cake ……………….pieces (into/ between/ for / during) 21. When Nam is at school, he always wears …………..…..uniform (a/ an/ the/ O) 1
  2. 22. Nobody………….…in the room when we came home.(is/ isn’t/ are/ aren’t) 23. Can I borrow your fishing rod, Peter? (- No, I can’t/ - I’d love to/ - I’m sorry, Tom. I’m using it./ - Yes, Please. ) 24. …………… you do, your cold will last for a few days and then disappear.( what/ however / whatever / how) 25. I have to write a ……..composition every other week. (two-thousand-word/ two-thousands-word/ two-thousand-words/ two-thousands-words) 26. …………..you give him…………..he will ask for. (so much- much more/ the most – the most/ more – more/ the more – the more) 27. A farmer has …………real vacations. (none/ no/ never/ nothing) 28. ……… the people in the area live in neighboring villages.( Most of/ Most/ Almost/ The most) 29. I’d like to make a………………………. to 1256734, please. (ring /call / phone / sound) 30. Who…………………….you to come and see me? (spoke / told / said / talked /) IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoặc. - Could you please stop (31. write) letters? - He’ll come (32. see) me next week. - Don’t stay up too late or you (33.be) tired. - It’s half past one. We (34. study) Electronics in the classroom. At a quarter to two we (35. have) a short break. - When my brothers (36.be) young, they (37.take) morning exercises regularly. - You should (38.see) the dentist when you have a toothache. -Miss White (39. help) her students with their work as soon as she (40.finish) her work. V. Viết dạng đúng của từ trong ngoặc. 41. He is sure to have an accident because he drives very …….. (CARE) 42. When Mrs Lien was young, she wanted to be an ………….. (ACT) 43. Ask a ......... to type your application form for you (TYPE) 44. Do you like ... music? (TRADITION) 45. Videos are also very useful in…………………. (EDUCATE) 46. Mr. Bean has a very ………………………………… tooth. (PAIN) 47. It is very…….. to drive a car fast in a busy street. (DANGER) 48. Mary looked ………….because her mother died. (HAPPY) 49. When I go to the library, I sit and reach about ………….. things. (WONDER) 50. Edison ………………..the electric bulb. (INVENTION) 2
  3. VI. Xác định lỗi trong những câu sau và sửa lại cho đúng.(Mỗi câu có một lỗi) 51. From at nine in the morning until four afternoon Mr. Tuan works in the fields with his father. 52. There is fewer work in the evening than there is in the morning 53. He was absent from work yesterday because of he was ill. 54.You must try to make these children clean their tooth. 55.There is many furniture made of wood in the sitting room. 56.I am terrible sorry. I didn’t mean to break your windows. 57.On the back of the school yard there is a big apple tree. 58. We left our luggage at the station and go to find something to eat. 59. I’m going out now and I will be back in about a hour. 60.She used to walking to school when he was a child. C. ĐỌC: VII. Điền từ thích hợp vào chỗ trống. There are ..... (61) main kinds of sports: team sports and ...........(62) sports. Team sports are such sports .......(63) baseball, basketball and volleyball. Team sports .......(64) two separate teams. The teams play........(65) each other. They complete against each other..........(66) order to get the best score. .........(67) example in a football game, if...........(68) A gets 4 points and team B............(69) 2 points, Team A wins the ........(70). Team sports are sometimes called competitive sports. VIII. Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi. In the summer holiday, Mr. and Mrs. Brown and their children, Peter and Susan often go to the beach for two or three days. They always go to Vung Tau in the south of Viet Nam. They usually stay in a small house or a flat by the sea, but sometimes they stay in a hotel. Last summer, they went to Nha Trang. They stayed at the Sun sight hotel for three days. In the morning, Peter played soccer with his father on the beach. Susan and her mother walked long the beach and built sand castles. They visited Tri Nguyen aquarium and saw different kinds of fish there. They also bought a lot of souvenirs for friends. Questions: 1. Where do the Browns often go for their summer vacation? 2. How long do they often stay there? 3. Where do they usually stay? 4. Where did they go last summer? 5. How long did they stay there? 6. What did Susan and her mother o in the morning? 7. Who did Peter play soccer on the beach with? 8. Did they visit Tri Nguyen aquarium? 9. What did they see there? 10. Did they buy a lot of souvenirs or seafood? 3
  4. D. VIẾT: IX.Viết lại câu sử dụng từ cho sẵn(Không thay đổi nghĩa của câu) 81. There are over eight hundred stamps in Tam’s collection. Tam’s collection………………………………………………… 82.They prefer computer games to video games. They like……………………………………………………… 83.He is a slower and more careful driver than I am. He drives……………………………………………………… 84.The trip lasted two weeks It was…………………………………………………………. 85.Khanh is a fluent English speaker. Khanh speaks………………………………………………… 86. It's not good to talk in class. Talking..................................................................................... 87.I didn’t have a toothache. They didn’t have a toothache ( neither) ..................................................................................... 88.No one in Trung’s class is taller than him. Trung............................................................................................. 89. Mr. Bean couldn’t enjoy the meal because of the stomachache. The stomachache prevented.............................................................. 90.We have to keep our school clean, green and attractive. It’s our duty.................................................................................. X. Viết câu sử dụng từ cho sẵn. 91.In the future / we / less work / more money / spend. 92. When/ you/ have/ Physics? 93.Jenny/ not/ wear/ her new dress/ now. 94. this morning / I / eat / bread / and / drink milk / breakfast. 95. She /not/ play football/ either. 96. Sally/ look/ very happy/ her new dress. 97.“ balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything. 98. Why/ she/ / have/ work/ hard / every day? 99. I/ interested/ chess/ but/ I /not good at it. 100. Would / you/ like/ go/ me/ the cinema/ tonight? 4
  5. PHÒNG GD - ĐT ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA CHỌN HỌC SINH GIỎI VŨ THƯ NĂM HỌC 2010 - 2011 ********* MÔN: TIẾNG ANH – LỚP 7 Thời gian làm bài: 120 phút *************** E. NGỮ ÂM: I. Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với những từ còn lại: 1. played 2. changes 3. suggestion 4 vegetarian 5. thus II. Chọn từ có phần trọng âm được đặt ở vị trí khác với những từ còn lại: 6 amazing 7. around 8. audience 9. direction 10. discovery F. NGỮ PHÁP – TỪ VỰNG: III. Chọn đáp án đúng nhất để hoàn thành câu. 11. attractions 12. tea 13. to study 14. noise 15. read 16. to getting 17. of 18. both 19. on 20. into 21. a 22. is 23. - I’m sorry, Tom. I’m using it. 24. whatever 25. two-thousand-word 26. the more – the more 27. no 28. Most of 29. call 30. told IV. Viết dạng đúng của động từ trong ngoặc. 31. writing 32. to see 33. will be 34. are studying 35. will have 36. were 5
  6. 37.took 38.see 39. will help 40.finishes V. Viết dạng đúng của từ trong ngoặc. 41. CARELESSLY 42. ACTRESS 43. TYPIST 44. TRADITIONAL 45. EDUCATION 46. PAINFUL 47. DANGEROUS 48. UNHAPPY 49. WONDERFUL 50. INVENTED VI. Xác định lỗi trong những câu sau và sửa lại cho đúng.(Mỗi câu có một lỗi) 51. From at nine -> From nine 52. fewer -> less 53. because of -> because 54. tooth -> teeth 55. many ->much 56.terrible -> terribly 57.On -> at 58. go -> went 59. a hour ->an hour 60. walking -> walk G. ĐỌC: VII. Điền từ thích hợp vào chỗ trống. 61. two 62. individual 63. as 64.require 65. against 66. in 67. for 68. team 69. gets 70. game VIII. Đọc đoạn văn sau và trả lời câu hỏi. 71.They often go to the beach for their summer vacation. 72. They often stay there for two or three days. 6
  7. 73. They usually stay in a small house or a flat by the sea? 74. they went to Nha Trang? 75. They stayed there for three days. 76. They walked long the beach and built sand castles. 77. Peter played soccer on the beach with his father? 78. Yes, they did. 79. They saw different kinds of fish. 80. They bought a lot of souvenirs . H. VIẾT: IX.Viết lại câu sử dụng từ cho sẵn(Không thay đổi nghĩa của câu) 81. Tam’s collection has over eight hundred stamps 82. They like computer games better than video games. 83.He drives more slowly and carefully than I do. 84.It was a two -week trip 85.Khanh speaks English fluently 86. Talking in class isnot good. 87.I didn’t have a toothache and neither did they. 88. Trung is the tallest (student) in his class. 89. The stomachache prevented Mr. Bean from enjoying the meal 90. It’s our duty to keep our school clean, green and attractive. X. Viết câu sử dụng từ cho sẵn. 91.In the future we will have less work and more money to spend. 92. When do you have Physics? 93.Jenny is not wearing her new dress now. 94. This morning, I ate bread and drank milk for breakfast. 95. She does not play football, either. 96. Sally looks very happy in her new dress. 97.“ balanced diet” means you eat a variety of foods without eating too much of anything. 98. Why does she have to work hard every day? 99. I’m interested in chess but I’m not good at it. 100. Would you like to go with me to the cinema tonight? 7
  8. ĐỀ SỐ 4 Giải đề thi học sinh giỏi môn: Tiếng Anh 7 Giáo viên : Trần Thị Cúc I/. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others: 1. A. sure B. saw C. send D. sit 2. A. new B. sew C. few D. knew 3. A. image B. arcade C. take D. days 4. A. plays B. looks C. wants D. helps 5. A. decided B. preferred C. listened D. enjoyed 6. A. much B. drug C. buffalo D. future 7. A. horrible B. hour C. hundred D. hold 8. A. teenager B. together C. guess D. regular 9. A. languages B. goes C. watches D. dresses 10. A. education B. collection C. question D. celebration II/.Fill in each blank with the correct form of the word given in capital: 1/. English is an ………………… and important subject INTEREST. 2/. In electronics they learn to repair ……………appliances. HOUSE 3/. The most popular ………….. at recess is talking . ACT 4/. Hoa is having a....................check-up MEDICINE 5/. In the countryside, people often know all the people in their................... NEIGHBOR 6/. You must be careful when playing video games because they can be ………. ADDICT 7/. I’d like a nice..................orange JUICE 8/. Edison’s most famous ………. was the electronic bulb. INVENT 9/. This dictionary is very ..............for you to learn English USE 10/. I have ....................time to play than my friends LITTLE III/. Choose the best answer to complete each sentence. 1/. I bought this dress at the...................on Hang Bai street. A. clothes’ store B. store of closes C. clothes store D. closing store 2/. Isn’t it easy to learn English well ? - ……………………….. A. No, it is B. No it does not C. Yes, it is D. Yes. It does 3/. There are two churches in the town and ………………of them are extremely old. A. each B. all C. both D. most 4/. My joke made the whole class ……………… A. smile B. laughing C. laugh D. crying 5/. Mr. Nam ………………….. to work yesterday A. wasn’t drive B. not drive C. didn’t drove D. didn’t drive 6/. The news on TV last night ……………………. very good. A. was B. has C. were D. be 7/. Lan did not know the world . Hoa didn’t ……………………………. A. so B. neither C. either D. too 8/. The boss wants his ………………….. to type some letters.
  9. A. secretary B. novelist C. journalist D. musician 9/. If he eats all that food, he eats……………………… A. quite much B. too many C. quite many D. too much 10/. Mr Robinson speaks Vietnamese very…………………….. A. skillfully B. good C. fluently D. best IV/. Give the correct form of the verbs in brackets to complete the following sentences: 1/. We can’t go out now because it (rain ) …………………… . 2/. They (meet) .......................their teacher at the moment 3/. We (visit ) ………………the museum at the moment. We (visit ) …………..it once a year 4/. Hai ( not write ) ……………….. to her parents last week. She ( phone ) …..……. them. 5/.Duy ( not visit)… …the museum with his class last Sunday because he (catch ) ……. a cold. 6/. How much it ( cost ) …………….to mail a latter to England ? 7/. Take these pills and you ( feel ) ……………….. better then, Ha . V/. Each sentence below contains an error. Underline it and write the correct answer in the space provided : 1. From at nine in the morning until four afternoon Mr. Tuan works in 1....................... A B C ............. the fields with his father. D 2................. 2. There is fewer work in the evening than there is in the morning A B C D 3................. 3. My Dad always has a three-weeks vacation A B C D 4................. 4. Mr Ba soon got used to travel to work by bicycle A B C D 5....................... 5. The doctor says you should spend a little time to play video game. ................ A B C D 6....................... 6. The public library in the city has thousand of good books ............. A B C D 7....................... 7. What does the new student like ? - Oh, she is tall and beautiful ............. A B C D 8....................... 8. Ba is in class 7A and he enjoys the school very much ............. A B C D 9....................... 9. My father always has a lot of houseworks to do ............. A B C D 10..................... 10. There is a ten-floors building in front of my house ............. A B C D VI/. Fill in each numbered blank with one suitable word Americans like sport very much. One of the (1)............. popular kinds of sports in Autumn is football. All the high schools(2)........... universities have their own teams. In winter the most popular kind of sports (3)........... basketball. There is usually a match every evening in one school gymnasium or another. In some parts of the United States there is a lot of (4).............. and ice. Many people like skiing and skating.
  10. In the other two (5)..........., millions of Americans enjoy baseball. The schools have their games in (6)..........., but the most important professional games are played during summer. Many people listen to the games (7) ...... the radio, watch them on television or read about them (8) ...........the newspapers. Some also play tennis or golf and others (9) ......... fishing. They like to stay outdoors (10)........it is warm during the months of June, July and August. VII/ Use the words given to complete the following sentences : 1. you / better / eat / too / candies / because / they / not good / your teeth .................................................................................................................... 2. I / have / American / friend. 3. Last week / they / moved / new house/ city 4. Last year / brother / work / engineer / printing factory. .................................................................................................................... 5. what / wide / the West Lake? 6. this morning / I / eat / bread / and / drink milk / breakfast. ……………………………………………………………………….. 7. Walking / fun / easy and inexpensive activity. ………………………………………………………………………….. 8. Most / world’s surface / water . 9. Would / like / some coffee ? 10.video games / good fun / but players / must / careful. …………………………………………………………………………….. VIII/. Read the following passage then choose the best answer to fill in the blank: In the United States of America, the national language is (1)....... English. Four hundred years ago, some English people came to North America to live and they brought (2)....... language to this country. Now in the USA, people speak (3)...........English . Most of the words are the (4)............ in American and British English, but the American say some English words not as people (5)........... in England. Canada is (6).......... to the North of the United States of America. It is the larger (7)......... the United States. In Canada, many people (8)............ English because they also came from England many years (9)......... But in some parts of Canada, people speak (10)............ because they came from France. 1. A. also. B. like. C. as. D. not. 2. A. French. B. English. C. Chinese. D. Canadian. 3. A. British. B. American. C. Russian. D. Chinese. 4. A. various. B. similar. C. same. D. like. 5. A. do. B. say. C. talk. D. speak. 6. A. lies. B. situated. C. at. D. in. 7. A. than. B. as. C. more. D. less. 8. A. say. B. tell. C. talk. D speak. 9. A. ago. B. later. C. there. D. here. 10. A. France. B.French. C. Russian. D. Italian. IX/. Use given words to rewrite the second sentence that the meaning not change: 1. It took Mr. Hoang half an hour to walk to work yesterday. Mr. Hoang spent....................................................... 2. What is the price of this cap ?=>How much...................................................? 3. You shouldn’t eat too much meat.=> You’d.....................................................
  11. 4. Lan is the youngest of the three sisters.=>Lan has .................................. 5. Our house is older than any other house in the living centre Our house...................................................................... 6. Mai usually works hard.=> Mai is usually a………………………… 7. There are eight hundred stamps in Hoa’s collection. Hoa’s collection....................................................................... 8. How heavy is the chicken ?=>What ................................................? 9. How much is this book ?=>What is...............................................? 10. Listening to music is more interesting than watching TV. I prefer........................................................................
  12. ĐÁP ÁN I/. (5điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm 1. A 2. B 3. A 4. A 5. A 6. D 7. B 8. A 9. B 10. C II/. (15điểm ) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm 1 interesting 6 addictive 2 household 7 juicy 3 activity 8 invention 4 medical 9 useful 5 neighborhood 10 Less. III/. (5điểm ) Mỗi câu đúng cho 0,5 điểm 1. D 2. C 3. C 4. C 5. D 6. A 7. C 8. A 9. D 10. C IV/. (10điểm ) Mỗi động từ đúng cho 1 điểm 1 is raining 4 didn’t write - phoned 2 Are meeting 5 didn't visit - caught 3 are visiting - visit 6 does it cost 7 wil l feel V/. (10điểm ) Mỗi câu đúng cho 1 điểm 1. A at bỏ at 6. C thousand thousands 2. B fewer less 7. B does is 3. D three-weeks three-week 8. C the bỏ the 4. B travel traveling 9. C houseworks housework 5. D to play playing 10. B ten-floors ten-floor VI/. (15điểm ) Mỗi từ đúng cho 1,5 điểm 1. most 2. and 3. is 4. snow 5. seasons 6. spring 7. on 8. in/on 9. go 10. because VII/. (5điểm ) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm 1. You had better not eat too many candies because they are not good for your teeth. 2. I have an American friend. 3. Last week they moved to a new house in the city. 4. Last year my brother worked as an engineer at a printing factory. 5. What is the width of the West Lake ? 6. This morning I ate bread and drank milk for breakfast. 7. Walking for fun is an easy and inexpensive activity. 8. Most of the world’s surface is water.9. Would you like some coffee ? 10. Video games are good fun but players must be careful. VIII. (10 điểm ) Mỗi câu đúng cho 1 điểm 1. A also 2. B English 3. B American 4. C same 5. D speak 6. B situated 7. A than 8. D speak 9. A ago 10. B French IX. (15điểm ) Mỗi câu đúng cho 1,5 điểm 1. Mr. Hoang spent half an hour walking to work yesterday 2. How much is this cap ? / How much does this cap cost ? 3. You’d better not eat too much meat 4. Lan has two older / elder sister. 5. Our house is the oldest / eldest in the living center 6. Mai is usually a hard worker.
  13. 7. Hoa’s collection has eight hundred stamps. 8. What is the chicken’s weight ? 9. What is the price of this book ? 10. I prefer listening to music to watching TV
  14. ĐÁP ÁN VÀ ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI CẤP Trường THCS Ngô Sĩ Liên TRƯỜNG Môn thi: TIẾNG ANH LỚP 7 Thời gian: 120 phút Điểm bài thi Giám khảo 1 Giám khảo 2 Số phách Bằng số: (ký,ghi rõ họ tên) (ký,ghi rõ họ tên) Bằng chữ: *) Lưu ý: - Đề thi này gồm 04 trang - Học sinh làm bài vào đề thi, không được sử dụng tài liệu, kể cả từ điển I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác với các các từ còn lại trong câu: (5đ) 1. A. review B. sew C. renew D. few 2. A.prove B. remove C. improve D. stove 3. A. hurry B. durian C. during D. duty 4. A. daily B. maize C. dairy D. laid 5. A. character B. chemistry C. scholar D. chapter II/ Chọn từ có vị trí trọng âm khác với các từ còn lại: (5đ) 1. A. concert B. teenager C. comfortable D. cartoon 2. A. satellite B. contestant C. similar D. interview 3. A. banana B. document C. lifestyle D. product 4. A. restaurant B. arrival C. neighbor D. general 5. A. altogether B. decorate C. delicious D. grandmother III/ Chọn từ, cụm từ phù hợp hoàn thành các câu sau: (10đ) 1. My parents _______ me to see Ho Chi Minh’s Mausoleum last summer. A. led B. took C. brought D. directed 2. I’m sure they were _____ lies. A. telling B. making C. doing D. saying 3. I’d like to mail this letter _______ my friend in the USA. A. for B. with C. to D. up to 4. I am _______ that you and your family are well. A. pleasant B. pleasing C. pleased D. with pleasure 5. – What is the tall building over there? - __________ . A. Yes, it is tall B. No, it is not tall C. Yes, it is the new library D. It’s a new library 6. We _________ to our new house on January 1st. A. transferred B. got C. removed D. moved 7. I know how to take care _______ myself. A. for B. of C. about D. with 8. Fluoride toothpaste helps _________ tooth decay A. prevent B. for preventing C. preventing D. with preventing 1
  15. 9. Wear your hat. It will _______ your head. A. protect B. defend C. secure D. guarantee. 10. She added a little salt to the soup so it tasted _______ A. deliciously B. well C. good D. tastefully IV/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp: (10d) 1. In a game of singles, two players play _______ each other. 2. I’m not very fond ________ detective stories. 3. Margarine is different _______ butter. 4. His parents are very strict ______ him. 5. Many people take part _______ jogging every morning. 6. We’d like a walk instead _______ riding a bike. 7. Ba is very good _______ fixing things. 8. They study and listen to music ______ the same time. 9. _____ literature, we learn about books and write essays. 10. Will you be home _______ dinner tonight? V/ Mỗi câu sau có 01 lỗi sai. Gạch chân và sửa sang phần ghi số: (10đ) 1. Lan plays the violon in the school’s orchestra. ____________ 2. The magazines on this rack is in English. ____________ 3. After the first two lessons we have a twenty- minutes break. ____________ 4. After our vacation in Ha Long Bay we returned to home by bus. ____________ 5. We are happy hearing that you’ve passed the final exams. ____________ 6. How many times in a day do you brush your teeth? ____________ 7. The dirt on vegetables can cause you sick. ____________ 8. She bought some souvernirs from the shop and so was I. ____________ 9. Scientists say that the life started in the ocean. ____________ 10. Indonesia is one of the strongest country in badminton. ____________ VI/ Dùng đúng dạng của từ cho trong ngoặc để hoàn thành các câu sau (10đ) 1. Minh plays volleyball very __________ . (skill) 2. Last year Mr. Nam drove more ____________ than he does this year. (dangerous) 3. There are many badminton ____________ nowadays. (compete) 4. I’d like a nice ________ orange. (juice) 5. It’s very ___________ of you to give me a lift. (help) 6. There was a wide ___________ of vegetables on display (select) 7.Look at the ______________ ! what are the about. (advertise) 8. People say that “ ____________ is better than cure” (prevent) 9. The nurse needs to know Hoa’s __________ . (high) 10. Mr. Pike didn’t go to work yesterday because of his _________ . (sick) VII/ Đọc và chọn từ, cụm từ cho trước để hoàn thành đoạn văn sau: (10đ) 2
  16. Last Monday William Murphy (1) ______ a walet on a lonely street in Montreal. He picked up the wallet and (2) ______ a ticket inside. He noticed the number on the ticket and immediately realized that (3) _____ was the winning ticket in a big competition. The price (4) _____ eight million dollas! Murphy (5) _____ the huge prize, however, he (6) _____ the ticket back to (7) _____ owner, Laviqeur. Yesterday Leviqeur got the prize and at once (8) _____ Murphy a million dollas as a reward. “I have never won a competition before”, he told the reporter. “Now I (9) ____ rich and I want (10) ______ honesty. 1. A. see B. sees C. saw D. is seeing 2. A. find B. found C. finds D. founded 3. A. it B. he C. she D. one 4. A. is B.are C. were D.was 5. A. didn’t collect B. not collect C. no collect D. wasn’t collect 6. A. take B. takes C. taking D. took 7. A. his B. their C. its D. it’s 8. A. give B. gave C. giving D. gives 9. A. becomes B. become C. is becoming D. became 10. A. reward B. to reward C. rewarding D. for rewarding. VIII/ Đọc bài, đièn một từ phù hợp vào chỗ trống: (10 đ) cause pulled treat decay sugar wear eat teeth middle - age thought Many people nowadays have to (1) ___________ false teeth when they are (2) _____________ . The reason is that tooth (3) __________ increases a lot. The amount of (4) ____________ on our food also insreases. Doctors and dentists now know that sugar is the chief (5) ______________ of tooth decay. Eskimos’ (6) ___________ , for example, started to decay when they began to (7) ________ sweeter food. Long ago doctors didn’t not like to (8) _________ people’s teeth. Barbers and blacksmiths looked after people’s teeth and (9) __________ them out when they decayed. Some people (10) __________ toothache was a punishment from the Gods. IX/ Viết lại những câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi; (10 đ) 1. What is Mai’s weight? -> How ………………………………….? 2. Why isn’t this TV working now? -> What’s …………………………………..? 3. Trung didn’t go to school last Saturday. -> Trung was ………………………………… 4. Christiano Ronaldo is a very good soccer player. -> Christiano Ronaldo plays ………………………………. 3
  17. 5. My brother runs faster than me -> I …………………………………………. X/ Dùng từ gợi ý viết thành câu hoàn chỉnh: (10đ) 1. Ba / go / doctor / yesterday/ because / he / awful / stomachache. ……………………………………………………………………………………. 2. I / not like / eggs / and / my brother / either. ……………………………………………………………………………………. 3. “ Balanced diet” / mean / you / eat / variety / foods / without / eat / much / anything. ……………………………………………………………………………………… 4. Millions / people / catch / common cold / year. …………………………………………………………………………………… 5. Recess / yesterday / Trang / drink / some water/ and / talk / friends. ……………………………………………………………………………………. XI/ Đặt câu hỏi cho phần gạch chân ở mỗi câu sau: (10 đ) 1. I had lunch with my friend yesterday. ……………………………………………………………………. 2. Nam visits his grandmother twice a week. ……………………………………………………………………. 3. Mrs.Lan’s children are watching TV in the living room. …………………………………………………………………….. 4. Lien didn’t go to school last Monday because she was tired. …………………………………………………………………… 5. We were at home last night. …………………………………………………………………… 4
  18. HƯỚNG DẪN CHẤM VÀ ĐÁP ÁN Môn thi: TIẾNG ANH – Lớp 7 Tổng điểm :100 I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1–B 2–D 3–A 4–C 5–D II/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1–D 2–B 3–A 4–B 5–C III/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1- B 2–A 3–C 4–C 5–D 6–D 7–B 8–A 9–A 10 – C IV/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1. against 2. of 3. from 4. with 5. in 6. of 7. at 8. at 9. In 10. for V/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1. school 2. are 3. minute 4. not “to” 5. to hear 6. not “in” 7. make 8. did 9. not “the” 10. countries VI/10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1. skillfully 2. dangerously 3. competitions 4. juicy 5. helpful 6. selection 7. advertisement 8. prevention 9. height 10. sickness VII/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm. 1. B - saw 2. B – found 3. A – it 4. D – was 5. A – didn’t collect 6. D – took 7. C – its 8. B – gave 5. A – becomes 10. B – to reward VIII/ 1. wear 2. middle – age 3. decay 4. sugar 5. cause 6. teeth 7. eat 8. treat 9. pulled 10. thought IX/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm. 1. How heavy is Mai? / How much does Mai weigh? 2. What is the matter/ wrong with this TV? 3. Trung was absent from school last Saturday. 4. Christiano Ronaldo plays soccer very well. 5. I run more slowly than my brother (does). / I don’t run as fast as my brother (does) X/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm. 1. Ba went to the doctor yesterday because he had an awful stomachache. 2. I don’t like eggs and my brother doesn’t, either. 3. “Balanced diet” means you eat a variety of foods without eating much of anything. 4. Millions of people catch the common cold every year. 5. At recess yesterday Trang drank some water and talked with/ to her friends. XI/ 10 điểm – Mỗi câu đúng 2 điểm. 5
  19. 1. Who did you have lunch with yesterday? 2. How often does Nam visit his grandparents? 3. What are Mrs.Lan’s children doing in the living room? 4. Why didn’t Lien go to school last Monday? 5. Where were you last night? 6
  20. 1 ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI MÔN TIẾNG ANH KHỐI 7 SECTION A: PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others by circling the corresponding letter A or B, C, D. 1. A. happy B. apple C. act D. aunt 2. A. mind B. bike C. fit D. tidy 3. A. school B. chair C. church D. chat 4. A. health B. team C. tea D. sea 5. A. sun B. fun C. son D. put 6. A. excited B. interested C. worried D. painted 7. A. use B. computer C. duty D. shut 8. A. chair B. fair C. pair D. are 9. A. how B. know C. town D. brown 10. A. season B. break C. great D. steak SECTION B: VOCABULARY, GRAMMAR I. Choose the best answer by circling its corresponding letter A, B, C or D 1. We always need more players. Why don’t you come ………………? A. on B. along C. with D. after 2. Will you be home …………..dinner tonight? A. to B. for C. at D. on 3. Giving a book report before the class is an interesting ………………….. A. act B. action C. activity D. deed 4. Do you go out ………..? A. in the afternoon on Fridays B. on Fridays in the afternoon C. on afternoons Friday D. on Friday afternoons 5. …………….lives in a very big house A. A Queen of England B. Queen of England C. The Queen of the England D. the Queen of England 6. On Sunday mornings I stay in bed …………..8 o’clock. A. until B. at C. from D. to 7. I often ……………in winter. A. go playing skiing B. go skiing C. play skiing D. go to ski 8. Some young peole are working ……………hospital volunteers. A. to be B. such as C. like D. as 9. We shouldn’t cross the street outside the ……………. A. pavement B. foot lane C. sidewalk D. zebra crossing 10. They …………..healthy after the summer vacation. A. looked B. were seeming C. were looking D. were appearing 11. They meet their friends and …………some fun. A. take B. have C. do D. enjoy 12. Yo should pay more …………….in class. A. part B. care C. notice D. attention 13. He and his friends usually get ……… and talk about their stamps. A. together B. themselves C. each other D. one another 1

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản