intTypePromotion=3

Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 13

Chia sẻ: 01629871 01629871 | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:6

0
36
lượt xem
8
download

Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 13

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn học sinh có tài liệu ôn tập những kiến thức cơ bản, kỹ năng giải các bài tập tiếng Anh nhanh nhất và chuẩn bị cho kì thi HSG sắp tới tốt hơn. Hãy tham khảo Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 13 dưới đây.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi HSG cấp huyện đợt 1 môn tiếng Anh lớp 9 năm 2015-2016 - Phòng GD&ĐT Lương Tài - Đề số 13

  1. PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI HUYỆN LƯƠNG TÀI  LỚP 9 THCS NĂM HỌC 2015 ­ 2016 Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 120 phút (Đề thi có 04 trang) I. Select A, B, C or D only to indicate the word whose bold and underlined part is  pronounced differently from the rest in the following questions of 1 to5. ( 5 pts) 1. A. feather B. heat C. meat D. seat 2. A. missed B. worked C. hated D. watched 3. A. cow B. brown C. how D. grow 4. A. third B. fire C. first D. sir 5. A. relaxes B. watches C. misses D. lives II. Select A, B, C or D only to indicate the word whose stress pattern is different  from the rest in the following questions of 6 to 10. ( 5 pts) 6. A. morning B. college C. arrive D. famous 7. A. writer B. teacher C. builder D. career 8. A. attend B. option C. percent D. become 9. A. cartoon B. western C. teacher D. theatre 10. A. eleven B. yesterday C. attitude D. evening III. Choose the best option A, B, C or D to complete the following questions .  ( 10 pts)  1. You have plenty of time to finish your breakfast. There _________ any school today. A. doesn’t be B. aren’t C. not being D. isn’t 2. They tell me he is _________ a lot of money in his new job. A. having B. earning C. gaining D. profiting 3. It is no good _______ him to see you off. A. to expect B. expecting C. of expecting D. for him to  expect 4. Go on to the _______ exercise when you have finished this one. A. all B. other C. either D. every 5. Now, the weather is cold on our vacation. I wish it _________ warmer. A. was B. were C. would be D. had been 6. The shop are always ____________ of people at Christmas time. A. full B. stuffed C. busy D. crowded 7. How many photographs _________ of the Sydney Opera house every year? A. are taken B. took C. were taken D. are taking 1
  2. 8. Miss Anna __________working in this school ten years ago. A. starts B. started C. has started D. have started 9. Jennifer lives in a small apartment _________ the ground floor. A. under B. by C. in D. on 10. That is the ________ interesting film I’ve ever seen. A. more B. even C. most D. very IV. Complete the sentences from 46 to 55 with the right from of the verb given in  brackets. ( 10 pts) 1. Listen! I think someone (knock) _______________ at the door. 1. Her youngest brother (get) ______________ a new job a year ago. 3. By the time you receive this letter, I (leave) ____________ for Japan. 4. You won’t know what to do unless you (listen)__________ carefully. 5. While we (fish) _________, someone came to the house and left this note. 6. The window­cleaner (come) ___________ at eight tomorrow. 7. I have reminded you once; I (not do) ___________ it again. 8. If you (not change) ___________ your wet clothes, you may catch a cold. 9. You shouldn’t get John (type) _________ this report, he’s a careless man.             10. London (have) ____________ an underground train system since the nineteenth century.    V. Fill each gap in each sentences with the correct form of the word in capital  letters. ( 10 pts)  1. We can’t sit on this chair because it’s really ___________                         COMFORT               2. This city has over half a million _________                                                INHABIT              3. Our state is trying best to help ________ people to apply for jobs              EMPLOY          4. John’s _______ of history is amazing for a boy of his age.                         KNOW         5. The child should be published because of his rude _________.                    BEHAVE VI. Each sentence has 1 mistake. Find and correct it. ( 10 pts) 1. That man, whose daughter we play badminton with every day, is a very skillfully engineer. 2. Mr. Kim is a doctor. He works all day. I have never seen anybody working as hardly as him. 3. Frank asked his little sister what can he do to help her. 4. To Hoai is one of the most popular writer in the country. 5. All the students are looking forward spending their free time enjoying their Tet holiday. VII :   Complete the second sentence so that it has the same meaning to the first   ( 20 pts) 1. Because  of  his serious  illness, he couldn’t go to school.            Be cause he  ………………………………………… 2. John  stayed up late because he wanted to watch the  football match between Viet  Nam and Thailand. 2
  3.            John stayed up late so  ..…..………………………………………..…………… 3. I’m waiting for you in a café. It is at the corner of Nguyen Trai Street and Le Hong  Phong Street.            The café………………………………………………………………………… 4. The house is very small, and four of us cannot live in it.            The house is too  ……………………………………………………………… 5. “Stop reading my own letter.”             Nancy told me ……………………………………………………………………     6.“Why not go out for dinner today?”             Nam suggested ………………………………………………………………     7.We always argued with each other when we were at high school.             We used to  ……………………...…………………………………………     8.People believed that Tony told a lie.      Tony ……………………..............……………………………………………… 9.Not many people attended the meeting last week.      Only a  …………………………...………………………………………………….. 10. You must water these flowers every day, otherwise they will wither.             Unless  ………………………………………………….………………  VIII Complete the following passage by choosing A, B, C or D . ( 10 pts) Clothes can tell a lot about a person. Some people like colorful (1) ________ because  they want everyone to (2) _________ at them and they want to be the centre of attention.  (3) _________ people like to wear nice clothes, but their clothes are colorful or fancy.  They do not want people to look at them. Clothes today are very different (4) ________  the clothes of the 19th century. One difference is the way they look. For example, in the  19th  century,   all   women   (5)____________   blouses   with   long   skirts.   But   today,   (6)  _________ do not  always wear  blouses  with long skirts. Sometimes they wore short  skirts.   Sometimes   they   wear   pants.   Another   difference   between   the   19th  century   (7)  __________ today is cloth. In the 19th century, clothes (8) ___________ made only from  natural kinds of cloth. They were made from (9) ___________, wool silk or line. But  today, there are many kinds of man­made cloth. A lot of clothes are now made (10)  ______ nylon, rayon, or polyester. 1. A. clothes B. suits C. shirts D. trousers 2. A. see B. watch C. look D. laugh 3. A. Some B. Few C. The D. Other 4. A. of B. from C. with D. on 5. A. wear B. worn C. wearing D. wore 6. A. children B. women C. men D. students 7. A. and B. but C. from D. with 8. A. are B. were C. will be D. have been 9. A. plastic B. metal C. cotton D. wood 10. A. by B. with C. in D. from IX. Make meaningful sentences from the sets of words and phrases provided. 3
  4.  ( 20 pts) 1. It / a nice morning/ May. 2. My friends/ I / take / a boat trip / the Mekong Delta. 3. We / see / a lot of women/ plant/ rice / rice fields. 4. After an hour/ we / stop by/ island/ and / visit/ snake farm/ see the snakes. 5. At noon/ we listen/ traditional music/ play / local people. 6. Then we / have lunch / rice and fresh food / fruit garden 7. After the meal/ we continue / trip/ floating market. 8. There we / enjoy / buy / fruit and many local specialties. 9. At 4 pm/ we visit/ famous pagoda/ before/ coming / home/ coach. 10. The trip/ very interesting/ we/ enjoy/ very much. 4
  5. PHÒNG GIÁO DỤC VÀ  HƯỚNG DẪN CHẤM  ĐÀO TẠO ĐỀ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 9  LƯƠNG TÀI NĂM HỌC 2015­ 2016 Môn: TIẾNG ANH     I:  5 điểm, mỗi câu đúng   1 đ. 2. C. hated 4. B. fire 1. A. feather 3. D. grow 5. D. lives II:  5 điểm, mỗi câu đúng   1 đ. 6. C. arrive 7. D. career 8. B. option 9. A. cartoon 10. A. eleven III:  10 điểm, mỗi câu đúng   01 đ. 1. D 3. B 5. B 7. A 9. D 2. B 4. B 6. A 8.B 10. C IV: 10 điểm, mỗi câu đúng   01 đ. 1. is knocking 6. will come 2. got 7. won’t do 3. would have left 8. don’t change 4. listen 9. to type 5. were fishing 10. has had V.  10 điểm, mỗi câu đúng   2 đ. 1. uncomfortable 2. inhabitants 3. unemployed 4. knowledge 5. behavior VI.  10 điểm, mỗi câu đúng   2 đ.         Mistake      Correction         Mistake       Correction 1. skillfully skillful 4. writer writers 2. hardly hard 5. looking forward looking forward to 5
  6. 3. can he he could VII.  20 điểm, mỗi câu đúng   2 đ. 1. Because  he was  seriously ill, he couldn’t go to school. 2. John  stayed up  so as to watch the  football match between Viet Nam and Thailand. 3. The café  where I’m waiting for you is at the corner of  Nguyen Trai Street and Le  Hong Phong Street. 4. The house is  too small for four of us to live in. 5. Nancy told me to stop reading her own letter. 6. Nam suggested going out for dinner that day / today. 7. We used to argue with each other when we were at high school. 8. Tony was believed to tell a lie. 9. Only a few people attended the meeting last week. 10. Unless you water these flowers every day, they will wither. VIII 10 điểm, mỗi câu đúng   1 đ. 1. A 3. D 5.D 7.A 9.C 2. C 4. B 6.B 8.B 10.D IX.  20 điểm, mỗi câu đúng  2 đ. 1. It was a nice morning in May. 2. My friends and I took a boat trip in the Mekong Delta. 3. We saw a lot of women planting rice in the fields. 4. After an hour, we stopped by an island and visited a snake farm to see the snakes. 5. At noon, we listened to the traditional music played by the local people. 6. Then we had lunch with rice and fresh food in a fruit garden. 7. After the meal, we continued our trip to a floating market. 8. There we enjoyed buying fruit and many local specialties. 9. At 4 pm, we visited a famous pagoda before coming back home by coach. 10. The trip was very interesting and we enjoyed it very much.  6

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản