intTypePromotion=3

LUYỆN THI ANH VĂN TN- ĐH NĂM 2011 – ĐỀ 9

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:5

0
48
lượt xem
2
download

LUYỆN THI ANH VĂN TN- ĐH NĂM 2011 – ĐỀ 9

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Tham khảo tài liệu 'luyện thi anh văn tn- đh năm 2011 – đề 9', tài liệu phổ thông, ôn thi đh-cđ phục vụ nhu cầu học tập, nghiên cứu và làm việc hiệu quả

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: LUYỆN THI ANH VĂN TN- ĐH NĂM 2011 – ĐỀ 9

  1. LUYỆN THI ANH VĂN TN- ĐH NĂM 2011 – ĐỀ 9 Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. wondered B. cleaned C. replied D. laughed 2. A. scheme B. school C. charity D. chorus 3. A. another B. together C. tomorrow D. petrol Choose the word whose main stress is placed differently from the others. 4. A. opponent B. penalize C. habitat D. synchronized 5. A. category B. secondary C. solidarity D. subsidy Choose the best option to complete each of the following sentences. 6. Science still ___________ a cure for cancer. A. doesn’t find B. hasn’t found C. haven’t found D. aren’t finding 7. While he ___________ a route to the Indies, Columbus discovered America. A. searched B. was discovering C. had searched for D. was searching for 8. Einstein, ___________ changed our way of seeing the universe, did not learn to read until he was ten. A. which theories B. whose theories C. that his theories D. who theories 9. It was a kind of accident for ___________ nobody was really to blame. A. whom B. that C. which D. who 10. Jane: “I passed the driving test yesterday” Helen: “__________” A. What a pity! B. Congratulations! C. I am sorry D. You’re welcome 11. The windows ___________ yesterday. A. were cleaned B. was cleaned C. cleaned D. had cleaned 12. ___________ a city map, we wouldn’t have got lost. A. If we brought B. Had we brought C. If we hadn’t brought D. Hadn’t we brought 13. ___________ we had planned everything carefully, a lot of things went wrong. A. Although B. Despite C. Because D. Because of 14. Mr. Liming wanted___________ to the meeting 30 minutes early yesterday. A. we go B. us going C. us go D. us to go 15. “I am sorry I didn’t phone you earlier,” Tom said to Lan. →Tom ___________ her earlier. A. apologized to Lan for phoning B. thanked to Lan for not phoning C. apologized to Lan for not phoning D. thanked Lan for phoning 16. Advertisers often say that their products are the best. The real quality, ___________, is not as good as it is advertised. A. however B. but C. s o D. therefore 17. Nam: “ What is your hobby, Thanh?” Thanh: “__________” A. What a pity! B. I like collecting stamps. C. No, I don’t D. Thank you 18. You ___________ wash those potatoes. They’ve already been washed. A. must B. mustn’t C. should D. needn’t 19. ___________ is the total value of goods and services produced by a country in one 1/4
  2. year. A. DGP B. PGD C. GDP D. GPD 20. You’re always asking me ___________ money. Ask somebody else for a change. A. for B. with C. on D. a t 21. I’ve been ___________ to the party but unfortunately I can’t go. A. listened B. invited C. explained D. written 22. The more electricity you use, ___________ your bill will be. A. the highest B. the more high C. higher D. the higher 23. This photograph was taken in Scotland, __________ ? A. was he B. wasn’t he C. wasn’t it D. was it 24. George doesn’t smoke and he doesn’t drink. → George ___________ A. both smokes and drinks B. either smokes or drinks C. neither smokes and drinks D. neither smokes nor drinks 25. Peter: “Your English is better than many Americans, Hanh. I really enjoy your public speaking” Hanh: “__________” A. You must be kidding! B. Congratulations! C. I am sorry to hear that D.Thanks, Peter. 26. __________ is the natural environment in which a plant or animal lives. A. Extinction B. Habitat C. Biodiversity D. Conservation 27. The __________ curriculum is usually set by the government. A. national B. nation C. nationally D. nationality 28. Is that __________ present Bill gave you for __________ Christmas? C. the/Φ A. a/the B. the/the D. the/a 29. Mary: “Your new hairstyle is quite attractive!” Sheila: “__________. I think it makes me look 10 years older.” A. Yes, I am proud of myself B. Say it again. I like to hear your words C. Thank you very much D. You’ve got to be kidding 30. Colin: “ May I speak to Mr. Black, please?” Helen: “__________” A. Hold on, please! B. Goodbye C. I think so D. I’d like too Choose the one word or phrase that must be changed in order for the sentence to be correct. 31.The vacation to Europe will plan carefully before the scheduled departure date. A. departure date. B. will plan C. carefully D. to 32. When he receives the money from the insurance company two days ago, he had already rebuilt the house. A. from B. had already rebuilt C. insurance company D. receives 33. I told John that he had to study his lesson carefully even if he wants to pass the examination. A. wants B. study C. told D. even if 34. The Americans are much more concerned than the Indians and the Chinese with physical attractive when choosing a wife or a husband. A. choosing B. are C. with D. attractive 35. Those novels, which were written by a well-known writer, are worth to read. 2/4
  3. A. to read B. by C. those D. well-known Choose the sentence that has the same meaning as the original one. 36. I started working here in 1998. A. I have started working here in 1998. B. I started working here in 1998. C. I haven’t started working here since 1998.D. I have worked here since 1998. 37. John said,” I don’t have much time to enjoy myself.” A. John said that he doesn’t have much time to enjoy himself. B. John told that he didn’t have much time to enjoy himself. C. John said that he didn’t have much time to enjoy himself. D. John said that he didn’t have much time to enjoy myself. 38. Vietnam exports a lot of rice. It’s grown mainly in the south of the country. A. Vietnam exports a lot of rice which is growing mainly in the south of the country. B. Vietnam exports a lot of rice grown mainly in the south of the country. C. Vietnam exports a lot of rice which grows mainly in the south of the country. D. Vietnam exports a lot of rice growing mainly in the south of the country Choose the correct option from the cues below to make sentences. 39. Our plan/ might/ cancel/ due/ lack of funds. A. Our plan might be canceled due to lack of funds. B. Our plan might canceled due to lack of funds. C. Our plan might cancel due to lack of funds. D. Our plan might be cancel due to lack of funds. 40. Ho Chi Minh City/ exciting/ much more/ I thought. A. Ho Chi Minh City is as much more exciting as I thought. B. Ho Chi Minh City is much more exciting as I thought. C. Ho Chi Minh City is much more exciting than I thought. D. Ho Chi Minh City is as much more exciting than I thought. Read the passage carefully and then choose the best answers: Women in Britain are better off today than they used to be. At the beginning of the th 19 century, women seem to have almost no rights at all. They could not vote, or even sign a contract. Their marriages were arranged by their parents. They were once kept at home and if they were allowed to work, they were never given responsible jobs. It is strange to think that, as far as we know, most women were happy with that situation. Today the position is quite different. Women now can vote and choose their own husbands. In 1970, a law was passed to give them an equal share of property in the case of divorce, and in the same year the Equal Pay Act gave them the right to get equal payment with men for work of equal value. Despite these changes, there is no doubt that there are still great differences in status between men and women. Many employers seem to ignore the Equal Pay Act. It is also more difficult for a woman to get promotion than a man does. There is sex distinction in England although it has not been so serious as it was. More and more women go out to work, earn more money, get high positions in the society, and live independently. However , there are two great problems to solve. The first problem is men's attitude. They always think that women are lower in rank and are the weaker sex. We do not know exactly how long it will take them to change their mind. And the other 3/4
  4. problem which is much more difficult is women's attitude. They should be ready to struggle to change their fate. 41. At the beginning of the 19th century ,___________. A. British women were better off than today. B. Women seemed to have almost no rights at all. C. British women had the right to vote. D. British women had the right to choose their husbands. 42. The Equal Pay Act was passed in ___________. A. 1960 B. 1962 C. 1970 D. 1971 43. Which of these following sentences is NOT TRUE? A. All the employers in Britain obey the Equal Pay Act. B. In 1970, a law was passed to give British women the right to share property equally in the case of divorce. C. The Equal Pay Act gave British women the right to get equal payment with men for work of equal value. D. Women cannot get promotion as equal as men. 44. What is men's attitude? A. They consider women to be equal to them. B. They always look up women. C. They consider women the stronger sex. D. They consider women the weaker sex. 45. What should women do to eliminate sex distinction? A. They should suffer with pleasure. B. They should struggle to change their fate. C. They should earn more money. D. All are correct Fill in each numbered blank with ONE suitable word: Nonverbal communication, or "body language", is communication by facial expressions, head or eyes movements, hand signals, and body postures. It can be just as important to understand-------(46)---- words are. Misunderstandings- often amusing----- (47)-------- sometimes serious- can arise between people from different cultures if they misinterpret nonverbal signals. For example, take the differences in meaning of a gesture--- -(48)------- is very common in the United States: a circle made with the thumb and index finger. To an American, it means that everything-----(49)----- OK. To Japanese, it means that you are talking ---(50)------- money. In France, it means that something is worthless. Meanwhile in Greece, it is an obscene gesture. Therefore, an American could unknowingly offend a Greek by using that particular hand signal. 46. A. as B. than C. more D. less 47. A. although B. but C. unless D. in order to 48. A. who B. where C. why D. that 49. A. is B. are C. were D. was 50. A. around B. about C. among D. ahead ______________________ 4/4
  5. Trường THPT BC Nguyễn Hiền ĐÁP ÁN: 1. D 2. C 3. A 4. A 5.C 6. B 7. D 8. B 9. C 10. B 11.A 12.B 13.A 14.D 15.C 16.A 17.B 18.D 19.C 10.A 21. B 22.D 23.C 24.D 25.D 26.B 27.A 28.C 29.D 30.A 31.B 32.D 33.A 34.D 35.A 36.D 37.C 38. B 39.A 40.C 41.B 42.C 43.A 44.D 45.B 46.A 47.B 48.D 49.A 50.B 5/4

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản