intTypePromotion=3

20 Đề thi học sinh giỏi môn Anh năm 2011 - Kèm đáp án

Chia sẻ: Thanh Cong | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:40

0
185
lượt xem
50
download

20 Đề thi học sinh giỏi môn Anh năm 2011 - Kèm đáp án

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Với 20 đề thi học sinh giỏi môn Tiếng Anh năm 2011 kèm đáp án này giúp các em học sinh ôn tập kiến thức, ôn tập kiểm tra, thi cuối kỳ, rèn luyện kỹ năng để các em nắm được toàn bộ kiến thức chương trình Tiếng Anh THPT.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: 20 Đề thi học sinh giỏi môn Anh năm 2011 - Kèm đáp án

  1. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 001 1. "I think you should try self-hypnosis." "______" A. I don't know. I just don't think it's for me. B. No, I don't, but my father does. C. Yes, I do. D. No, not so much. 2. "Excuse me. Is this the math class?" "______" A. Yes, they are your math teachers. B. Yes, it is. And I'm your teacher. C. Not really. He's the man over there. D. No, he isn't here. 3. "What are they like?" "______" A. They are very nice. B. They are from London. C. They're in London. D. They're American. 4. "Something is worrying me." "______" A. Well, what are you doing? B. Well, tell me who'sthat? C. Well, tell me what's worrying you? D. Well, I know. 5. "What sports do you like?" "______" A. No, I don't. B. Yes, it's my favourite sport. C. Well, I love volleyball and soccer. D. I think it's boring. 6. "Why was he late?" "______" A. His car wouldn't start. B. Yes, he was always late. C. He didn't mind waiting. D. Was he? He usually did that. 7. "Jane didn't look well today, did she?" "______" A. I'm afraid not. B. No, she seemed ill. C. Yes, she seemed sick. D. A or B. 8. "Do you mind if I open the window?" "______" A. Well, yes. B. Well, I can manage. C. Well, it's a bit cold. D. Well, I'm busy. 9. "Single or double?" "______" A. Yes, it's single. B. No, it's double. C. No, it's not single. D. Single, please. 10. "When will they get here?" "______" A. By bus. B. They got here yesterday. C. Over there. D. I expect them before lunch. 11. "Can I give you a little more coffee?" "______" A. No, you're welcome. B. No, thank you. C. Yes, you're right. D. Yes, I'm OK. 12. "This suitcase is really heavy, and my back is killing me!" "______" A. I sometimes have a backache. B. Oh, thanks for your help. C. It's very good of you to do that. D. Shall I carry it? 13. "I'm not sure what to do this evening. Any ideas?" "______" A. Why don't we go to the cinema? B. You will go to the cinema, perhaps? C. Do you go to the cinema, perhaps? D. Why shouldn't we go to the cinema? 14. "Do you know how to start this computer?" "______" A. Just press the green button. B. These computers are good. C. Sure, go ahead. D. You know, yeah. 15. "Well it was nice talking to you, but I have to dash." "______" A. OK, see you. B. Yes, I enjoyed talking to you, too.
  2. C. Well, another time. D. That's nice. 16. "Where can I get a cup of coffee?" "______" A. No sugar, please. B. I'd like coffee. C. There's a cafeteria downstairs. D. I'm thirsty. 17. "Could you tell me how to get to the post office?" "______" A. Yes, I could B. Excuse me. Is it easy to get there? C. It's at the end of this street, opposite the church. D. Sorry, it's not very far. 18. "Didn't you watch Frankenstein last night?" "______, I hate horror films." A. Yes B. No C. Of course D. Sure 19. "______" "This one, please" A. Do you like these magazines? B. Are these magazines interesting? C. Which of these magazines would you like? D. You like these magazines, don't you? 20. "I feel a bit cold, actually." "______" A. Neither do I. B. So do I. C. I don't either. D. I feel so. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A B A C C A D C D D 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B D A A A C C B C B Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  3. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 002 1. "I can't thank you enough for your help." "______" A. I'd rather not. B. My pleasure. C. I don't mind. D. My goodness. 2. " Do you think you'd enjoy spending a month in the rainforest?" "______" A. I'm not sure. B. Oh, thank you. C. Really? That's great! D. Sometimes it bothers me. 3. "Could I have a table for two, please?" "______" A. No, thank you. B. Sorry, we've fully booked. C. The one over there. D. This table, please. 4. "Who's making tea?" "______" A. No, thank you. I prefer coffee. B. Not really. It's not my favourite drink. C. I am. It'll be ready soon. D. She did. It was really nice. 5. "Would you say that English is a global language?" "______" A. Yes, it has. B. I like it. C. I don't understand the difference. D. Oh, absolutely. 6. "What did you send to Mr. Smith?" "______" A. I lent him a report. B. I sent him a copy of the report. C. I went there with him. D. I wrote a report for him. 7. " New York must be the most interesting city in the world, don't you think?" "______" A. No, I'd rather do something else. B. Yes, I'd love to. C. It might be. D. No, I don't like tall buildings. 8. "How long will it take to finish that report?" "______" A. I'll report it to the manager. B. It's about 10 pages long. C. I'll have it finished by next week. D. I agree. It's very long. 9. "Where shall we meet?" "______" A. Let's go by taxi. B. Let's start early. C. Why not here? D. Why not? 10. How many times a week do you play tennis?" "______" A. At least four times. B. I like it, too. C. At the stadium. D. Not very well. 11. "______" "Oh, thank you." A. Do I carry that bag for you? B. Will I carry that bag for you? C. Shall I carry that bag for you? D. Would I carry that bag for you? 12. "Could I get you something else to eat?" "______" A. I'm having a hamburger. B. Let me pay. C. Let's go to the reataurant. D. No, thanks. I'm full. 13. "Are you OK?" "______. I feel really awful." A. Yes, I am. B. No, I'm not. C. I don't mind. D. I don't care. 14. "How do you get to work?" "______" A. Every weekday. B. It's a boring job. C. It's a travel agancy. D. By bicycle. 15. "have you ever been to South America?" "______" A. I think it's interesting. B. No, but I'm going next year. C. How far away is it? D. I don't think so.
  4. 16. "Could you speak more quietly?" "______" A. I can only speak very fast. B. Of course. Excuse me. C. It is noisy here. D. I don't know. 17. "How did you like the movie?" "______" A. It lasted about two hours. B. I went there by taxi. C. I thought it was boring. D. Yes, it was. 18. "Could I borrow your calculator?" "______" A. Yes, you could. B. Yes, you can. C. Yes, you do. D. Yes, you will. 19. "Bring a knife to class tomorrow." "______" A. When? B. Whatever for? C. Where? D. Why ever for? 20. "Who's the new lawyer?" "______" A. I don't think she's a law student. B. Yes, she's a law student. C. I have known her for two years. D. She's a friend of mine from law school. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B A B C D B C C C A 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 C D B D B B C B B D Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  5. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 003 1. " Can I help you?" "______" A. Yes, you can. B. No, you can't. C. Yes, I'm looking for a jumper. D. Yes, here's lovely one. 2. "Peter's gone to the States for a month." "______" A. He's twenty years old. B. Oh, thanks. C. He's studying English. D. Oh, ? Holiday?yes 3. "Who took this phone message?" "______" A. The phone is right here. B. With Mary. C. She has a phone book. D. Mary. 4. "Happy birthday, Shirley." "______" A. Oh, good morning. B. Oh, thanks, Janet. C. Never mind. D. Not at all. 5. "He's got a new car." "______" A. Oh, yes? What sort? B. Not mine. C. He's really nice. D. He works in a bank. 6. "What will you wear to the ceremony?" "______" A. An album.l B. A wedding ceremony. C. My new suit. D. My younger brother. 7. "How would you like your steak?" "______" A. Yes, sir. B. Very good. C. Not too bad. D. Rare, please. 8. "When does this passport expire?" "______" A. You can pick it up tomorrow. B. It was very expensive. C. It's good for one month. D. I want to return to my hometown. 9. "Do you prefer beer or mineral water?" "______" A. Actually, I usually drink just water. B. Yes, I do. C. No, I don't. D. Yes, it's a cool drink. 10. "Do you want to come with us to the museum tomorrow?" "______" A. Titanic, please. B. I'd like two tickets. C. Thanks, but I'd rather stay at home. D. I enjoy watching films. 11. "Where can I hang up my coat?" "______" A. That's very nice. B. Put it in this closet. C. Wat I need is a new coat. D. It's very wet. 12. Look, don't worry about me, there's a bus at 12.30. So ______ by 2.00, I promise! A. I'm back B. I would be back C. I should be D. I'll be back 13. "Will Dr. Stevens be at the conference?" "______" A. It'll be in this room. B. It lasts about three hours. C. It won't start until three. D. Yes, he plans to be there. 14. "I'm having problems at school. What do you think I should do?" "______" A. I think you should talk it over with your parents. B. I talk it over with your parents. C. Would you mind talking it over with your parents? D. You would talk it over with your parents.
  6. 15. "I've got an appointment at the dentest's. ______" "Have you brought a note from your parets?" A. Shall I leave school early? B. Can I leave school early? C. Would I leave school early? D. Leave school early. 16. "Where did you go on vacation?" "______" A. To California. B. Next month. C. For six days. D. Davis and I went there. 17. "Will there be a lot of people at the concert tonight?" "______. There aren't usually very many." A. I don't expect so B. I expect not C. I expect so D. I think not 18. "Will the match take place in this weather?" "______. In fact, I'm sure it won't." A. I think so B. I think not C. I expect so D. I don't think so 19. "______" "You press this button." A. Why doesn't this machine work? B. How does this machine work? C. Does this machine work? D. This machine works, doesn't it? 20. "______" "About half a mile." A. How often do you go to the station? B. How far is it to the station? C. How long does it take to the station? D. How do I go to the station? Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C D D B A C D C A C 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B D D A B A A D B B Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  7. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 004 1. "Don't drop those plates, will you?" "______" A. OK, I'll be careful. B. OK, I don't mind. C. Yes, I can. D. Yes, of course. 2. "______" "Yes, there's planty of romm." A. How big is the garden? B. What's the garden like? C. It's quite a big garden, isn't it? D. It doesn't have a big garden, does it? 3. "These sausages are delicious, aren't they?" "______" A. They certainly are. B. Yes, they taste salty. C. I think so. D. Yes, I'd love some. 4. Why are you leaving so early?" "______" A. It's OK. B. I might be late tomorrow morning. C. Let's have an appointment. D. I have an appointment downtown. 5. "Thanks a lot." "______" A. Don't mention it. B. Oh, that's too bad. C. Oh, I'm sorry to hear that. D. Of course. 6. "Are we going the right way?" "I think ______" A. indeed B. it C. so D. yes 7. "How far is the train station?" "______" A. Approximately two miles long. B. About ten minutes away. C. Quite slow, I think. D. It's really fast, isn't it? 8. "How did you hear about his death?" "______" A. It's too bad. B. Your mother told me. C. I don't know him very well. D. I'm not sure why he died. 9. "Can I see your passport?" "______" A. Sure. There you go. B. No, I'm sorry. C. Yes, I had one issued recently. D. Oh, thanks. 10. "Is this your first time in the United States?" "______" A. No, I haven't. B. Yes, I've been here before. C. Yes, I came here in 1990. D. No, this is my second time. 11. "How long are you staying?" "______" A. Five years ago. B. For five days. C. In New York. D. I'll be there shortly. 12. "Can you type this letter before you go home?" "______" A. No, thanks. I can manage. B. Yes, you may. C. Yes, I'll do it now. D. No, not very quickly. 13. "I need to sell this bike quickly." "______" A. I like bikes. B. I don't need it quickly. C. I don't need to sell it. D. I don't need a bike. 14. "Could you give me two bowls of beef soup, please?" "______" A. Do you have any soup? B. You don't have soup, do you? C. How's the soup? D. Would you like anything else? 15. "Would you recommend that movie? I heard it was pretty good." "______" A. Oh, yeah. You have to see it. B. I like action movies. C. Well how about seeing a suspense movie? D. That's not a bad idea.
  8. 16. "Who is on the phone?" "______" A. I installed a new phone system yesterday. B. I have a new telephone. C. Mike is talking to ne of his friends. D. Mike is late. 17. "Hi, sorry, I'm late." "______" A. Hi, my name's Jim. B. Pleased to meet you. C. Hi, I'm from Canada. D. That's OK. 18. "Can we start the meeting now?" "______" A. It takes five hours. B. Yesterday we met all day. C. No, not everyone has arrived yet. D. Yes, I was very glad to be here. 19. "I can't wait." "______" A. Couldn't you wait five minutes? B. I'd like to very much. C. Could you wait five minutes? D. Yes, please. 20. "Where do you get most of uour news?" "______" A. Yeah, a little. B. Every day. C. Very interested. D. TV and radio. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A C A D A C B B A D 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B C D D A C D C A D Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  9. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 005 1. "I'm Bill Thompson." "______" A. Nice to meet you. B. Nice to meet you, too. C. It's J-A-K-E. D. Se you then. 2. "Is everything all right?" "______" A. Oh, that takes a lot of time. B. Oh, yes, I think so. C. You, too. D. Yes, that's right. 3. "Can I borrow your watch?" "______" A. Sorry. I need it. B. Yes, here you are. C. Japanese, please. D. A or B. 4. "Who do you play tennis with?" "______" A. My sister does. B. My sister. C. I do. D. Every weekend. 5. "I'm going to hitchhike around the world." "______" A. Oh, are you? B. Oh, that's very dangerous. C. Of course, you'll be all right. D. A or B. 6. This is my last portable CD player. I'll let you have it for fifty dollars." "______" A. Could you give me a discount? B. Could you possibly give me fifty dollars? C. Could you give me your last CD? D. Can you tell me your favourite type of music? 7. "What do you think of pop music?" "______" A. I think so, too. B. I don't think so. C. I think there are various kinds of sports. D. I think it's relaxing. 8. "Uh, oh! I've spilled coffee on my shirt." "______" A. A damp cloth, please. B. Another coffee, please. C. Just a minute. I'll get a damp cloth for you. D. Just a minute. I'm trying to put you through. 9. "How do you spell 'accustomed'?" "______" A. It's a diffiucult word. B. It's a long word, isn't it? C. I'm not sure. I'll look it up for you. D. I always have a dictionary. 10. "May I borrow your pen?" "______" A. I've just read the report. B. Oh, may you? C. I got a loan from the bank for my car. D. Sure, but I need it back. 11. "I see you're smoking. I thought you stopped last month." "______" A. Did you give up smoking five years ago? B. Smoking is harmful. C. I did. I don't know why I started again. D. Here it is. I bought it last week. 12. "I feel really thirsty. Have you got anything to drink?" "______" A. Do you prefer some lemonade? B. Do you take some lemonade? C. Would you like some lemonade? D. Could you have some lemonade? 13. "What is the purpose of your visit?" "______" A. My next stop is California. B. I'm not sure. C. I've been here for a fornight. D. I'm attending a meeting. 14. "Well, you know, it's really close to public transportation." "______" A. But I don't own a car. B. Yes, I always drive to work. C. But I always drive to work. D. No, I don't have a car. 15. "Here. Genuine silk ties. Two for five dollars." "______" A. Do you have silk ties? B. What if I buy two? C. Would you take four fifty? D. Do you have any ties?
  10. 16. "Would you prefer a job with lots of excitement?" "______" A. I'd like that. B. That would be OK> C. Not really. D. A, B or C. 17. "I like your hair." "______" A. Yeah, he is. B. Thanks. C. It's long enough. D. I don't mind it. 18. "What kind of music do you like?" "______" A. I don't like either one. B. Really? I can't stand her. C. Mostly pop. D. Really? Me, too. 19. Could we picnic here?" "______" A. No, you may not. B. I'm afraid so. C. Not, I think. D. I'm sorry. I'm afraid you can't. 20. "What is his occupation?" "______" A. He's a bookkeeper. B. He's always busy. C. He's occupied sometimes. D. He's very nice. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A B D B D A D C C D 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 C C D C C D B C D A Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  11. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 006 1. "What would you like to order?" "______" A. Yes, I would. B. Yes, you can. C. Hamburger, please. D. At 2.30, please. 2. "It was extremely good of you to send us all these useful materials." "______" A. Yes, that's right. B. Yes, please. C. Oh, I did that. D. Oh, it was the least I could do. 3. "Where do you go skiing?" "______" A. In July. B. In winter. C. I like skiing a lot. D. In Colorado. 4. "I can't sleep at night." "______" A. It's good to sleep. B. Get up and do some work. C. At 10 pm. D. In my bedroom. 5. "______" "I'm a doctor." A. What are you doing? B. What do you do? C. What do you look like? D. What's your name? 6. "Hello. Could I speak to Maria, please?" "______" A. Good morning. How are you? B. Yes, of course. C. Hello Alice. How are you? D. Speaking. Who's that? 7. "Thank you very much." "______" A. Yes, of course. B. I like it a lot. C. You're alright. D. You're welcome. 8. "What sort of music do you like?" "______" A. I usually listen to music at weekends. B. No, I don't. C. Rock. D. Michael Jacson. 9. "______" "I'm sorry. I don't know." A. Excuse me. Where's the nearest bank, please? B. Excuse me. Are you from here? C. Excuse me. Are you Tim Brown? D. Excuse me. You're Australian, aren't you? 10. "Where should I wait for the bus?" "______" A. I think it takes about half an hour. B. I'm sorry I don't know how to get there. C. There's nothing to discuss . D. There's a bus stop over there. 11. "Why is it so cold in this room?" "______" A. Put it in here. B. This isn't a beautiful room. C. The heating system doesn't work. D. Heating systems today aren't so expensive. 12. "What a great time we had!" "______" A. I'm sorry I don't have the time. B. It's 4 past, I think. C. I don't know. D. Yes, I did enjoy myself. 13. "There are two of you for lunch, right?" "______" A. No, we're from elsewhere. B. I'd like a table for two, please. C. No, we don't usually have lunch. D. Yes, me and my cousin, Jimmy. 14. "How about going across the street for a cup of coffee?" "______" A. I should. Coffee is good. B. I can't. I'm meeting Jennifer at the library at 5.00. C. Jennifer is really nice. D. Sure. Jennifer is getting on really well. 15. "It's very hot in here. ______" "Of course."
  12. A. Must you open the window? B. Shall you open the window? C. Could you open the window? D. A or C. 16. "Could you give me a receipt, please?" "______" A. Yes, of course. B. Yes, I could. C. Not at all. D. OK, I could. 17. "Have they sent you some money?" No, I'm afraid ______." A. so B. too C. not D. none 18. "______" "Yes, good idea!" A. Do we have a picnic? B. We haven't had a picnic for a long time. C. We want to have a picnic, don't we? D. Why don't we have a picnic? 19. "How much does a new computer cost?" "______" A. She has three computers. B. A basic model costs about $2.00. C. I want some new computers, too. D. I don't think I need a new computer. 20. "I'm hungry." "______. I haven't eaten anything at all." A. I am so B. I think so C. So am I D. So do I Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C D D B B D D C A D 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 C D D B C A C D B C Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  13. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 007 1. "______" "I agree. It doesn't look very nice." A. This building looks awful. B. This building looks nice. C. Does this building look awful? D. This building looks nice, doesn't it? 2. "This phone doesn't work." "______" A. This one does, too. B. So does this one. C. Neither does this one. D. This one does, either. 3. Which of the following is the function of this sentence: "Would you like me to do the washing up?" A. Complaining B. Inviting C. Offering to do something D. Introducing other people. 4. "This cupboard is broken." "______" A. But it's big. B. We'll get it fixed. C. But it's small. D. We have to pay extra money. 5. "How would you like to have this genuine gold watch?" "______" A. Yes, please. B. No, thanks. I can manage. C. No, thanks. They're not silk. D. I'm sorry. I'm not wearing a watch. 6. "Have you checked your email today?" "______" A. All right. I'll do it for you. B. Yes, it's getting extremely slow. C. No, I'll check it later. D. No, it costs a lot. 7. "These sunglasses are going cheap." "______" A. I wear sunglasses. B. They're too expensive. C. Sunglasses are good. D. I've already had one. 8. "I wish you wouldn't smoke in here." "______" A. I don't agree. I' afraid. B. Sorry, shall I open the door? C. Would you mind opening the door? D. I think it's OK. 9. "Whose glasses are these?" "______" A. I find them quite bright. B. I don't think they fit me. C. They're mine. D. They are nade in China, aren't they? 10. "How do you do? I'm Bill Thompson." "______" A. Very well. Thank you. B. I'm fifteen years old. C. I'm fine. D. How do you do? 11. "What would you do in my situation?" "______" A. Let's ask for a loan from the bank. B. I think you should ask for a loan from the bank. C. I thought you would ask for a loan from the bank. D. Please ask for a loan from the bank. 12. "Shall I collect the tickets for you?" "______" A. I think you shall. B. In my opinion you would. C. That would be a real help. D. No, I don't have tickets. 13. "Mary hardly ate her dinner." "______" A. He ate too much. B. He usually eats much. C. No, she didn't eat much, it's true. D. No, he usually ate much. 14. "I wish we had a washing machine." "______" A. Not really. I had one. B. So do I. It would make it a lot easier to do our laundry.
  14. C. So it is. It is expensive. D. It's in the kitchen. 15. "I have an idea. Let's go on a picnic on Saturday." "______" A. Okay. B. You're kidding. C. I know. D. I'm sure. 16. "Come on, hurry up! Tidy your room and make your bed!" "______. It's not fair!" A. No, I won't. B. No, I may not. C. No, I don't mind D. No, I don't. 17. "I'd like to place an order for delivery, please." "______" A. Sure, how much is it? B. We actually take orders at five. C. Sure, what time is it? D. Sure, what would you like? 18. "Who is at the door?" "______" A. The guests ahve just arrived. B. I can't open it. C. The door is stuck. D. Have you got it fixed yet? 19. "You must be very pleased." "______" A. Thanks very much. B. Yes, I am. C. Actually, that's a pretty good idea. D. I don't have time. 20. "Hi, I have an appointment with Dr. Lin." "______" A. Hi, I don't like appointments. B. How did you get here? C. Hi. Please take a seat over there, and the doctor will be with you shortly. D. Hi, what do you like most about him? Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 A C C B D C D B C D 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 B C C B A A B A B C Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  15. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 008 1. "Would you mind getting me a cup of coffee?" "______" A. I never drink coffee. B. It's my pleasure. C. Cream and sugar, please. D. No, thanks. 2. "What a big house this is!" "______" A. Yes, it's a nice house. B. It has four bedrooms. C. It has a nice view, too. D. Yes, it's my brother's house. 3. "Who's that?" "______" A. It's my new bike. B. It's a bike. C. He's my English teacher. D. He's English. 4. "What is she going to talk about?" "______" A. She might talk for over one hour. B. It says in the program. C. I've heard he's a good public speaker. D. I guess he's coming. 5. "My apartment has a view of the river." "______" A. Guess what! B. Yes, it is! C. I've been there. D. You're lucky. 6. "When can you get it all done?" "______" A. How does next Monday sound? B. Two hours ago. C. I used to do it on Monday. D. How much time do I need? 7. "He's not a fast reader." "______" A. Yes, he's not a fast reader. B. No, he reads very slowly. C. Yes, she's slow reader. D. No, he doesn't read very slowly. 8. "Hi Tom. How's everything?" "______" A. Not bad. How are you? B. Hi. How do you do? C. Not really. I'm on vacation. D. I'm a student here. 9. "I love the Cranberries. How about you? Do you like them?" "______" A. I'm pretty fine. Thanks. B. No, I'm standing here. C. No, I can't stand them. D. No, they always stand there. 10. "My name's Williams." "______" A. I'm Pam. B. It's Pam. C. I'm from New York. D. How old are you? 11. Which of the following is the function of this sentence: "I'd love to come, but I'm already going out that evening." A. Offering to do something B. Apologizing C. Giving advice D. Declining an invitation 12. "I haven't been to a party for ages." "______. I hate crowded rooms." A. So have I B. Neither have I C. Yes, so do I D. Yes, neither do I 13. "Should we leave at two o'clock or two-thirty?" "______" A. I'd rather we didn't. B. Yes, at two thirty. C. We left two hours ago. D. I thought we'd agreed on two o'clock. 14. "It was a super show, wasn't it?" "______" A. Great. I really enjoyed it. B. I don't like shows. C. Well, in fact I don't like shows. D. Great. It costs a lot. 15. "Do you think the grocery store is still open?" "______" A. It has a wide range of vegetables.
  16. B. It's not far from here. C. It could be one of the most expensive groceries in the area. D. It could be. I can't ever remember what their hours are. 16. "Can you come to the office early tomorrow?" "______" A. Yes, I don't usually get up early. B. I' sorry. I can't arrive before half past eight. C. I don't think the office is open tomorrow. D. Me too. I'm not quite early. 17. "We've got time for a coffee, haven't we?" "______" A. Why not? B. A quick one maybe. C. I'd prefer tea. D. I'll have tea, please. 18. "How much are the garlic prawns?" "______" A. Five of them. B. Five dollars. C. Table for five? D. Five types of garlic prawns. 19. "______" "I generally go about once every two weeks with my boyfriend." A. How long does the movie last? B. What kinds of movie do you like? C. Would you recommend that movie? D. How often do you go to the movies? 20. Who uses this computer?" "______" A. It's a second-hand computer. B. It's my computer. C. It's broken. D. She bought it five years ago. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 B C C B D A B A C A 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 D B D A D B B B D B Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  17. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 009 1. "Let's take the tent." "______" A. Don't B. Of course, not! C. How about paying by cash? D. Let's not! 2. "Would you like a drink?" "______" A. Yes, I want to. B. Yes, please. C. Thank you. I don't want. D. No, I won't. 3. "Do you spend too much time talking on the phone?" "______" A. All the time. B. Yes, a lot of time. C. Occasionally D. No problem 4. It wasn't an important meeting." "______" A. Do you think it's important?" B. Right. The meeting was very important. C. True. The meeting was unimportant. D. Yes, it was a very well-organized meeting. 5. "I have a house in the suburbs." "______" A. Oh, is it? B. Oh, whatever. C. No, not much. D. Oh, I bet it's really quiet. 6. "Are you Jean Taylor?" "______" A. No, I'm a doctor. B. Yes, that's right. C. How are you? D. I'm Bill Thompson. 7. "What do you do to relax?" "______" A. Sure I would. B. Not really. C. Yes, I do. D. I do some exercise. 8. "Would you ever try acupuncture?" "______" A. No way! B. So would I. C. Not too much time. D. I kind of enjoy it. 9. "Could you give directions to the top five tourist sites in your city?" "______" A. I'm not bad. B. I don't think so. C. It's not far at all. D. Yes, a lot. 10. "______" "It's not likely." A. How important is it to attend university? B. Is it possible to get a good job without attending university? C. Would you be interested in attending university in a foreign country? D. Is it very important to attend university in a foreign country? 11. "I have a terrible cold." "______" A. That sounds good. B. No, I haven't. C. Really? That's too bad. D. I'm going to see a doctor. 12. "Could you help us in the office tomorrow?" "______" A. Why should I? B. Sure. C. What a nice office you have! D. A or B. 13. "How do you like Japanese food?" "______" A. Oh, I bought some in that store. B. Oh, do you? C. How should I? D. Oh, I like it a lot. 14. "______" "You use this stylus thing to input your data." A. How does it work? B. How is it? C. What's the problem? D. What's that? 15. If you worked in television, which job would interest you?" "______"
  18. A. No, it doesn't interest me. B. Game show host. C. More than twenty. D. News or sports. 16. " I really need a new stove." "______" A. That sounds nice. B. That's super! C. There are five of them. D. Let's go shopping on Saturday. 17. "Do you need bedroom furniture?" "______" A. Yes, I do. I need a bed. B. It's fantastic! C. No, I don't. It belong to jim. D. 18. "When are we going to start subscribing to the magazine?" "______" A. Yes, I'm going to start receiving it next month? B. We'll get our first issue next month. C. Yes, I have already written the article. D. Yeah, that sounds fantastic! 19. "Information Services. How may I help you?" "______" A. I'd like a phone number, please. B. Why did you call? C. Someone is on the line. D. Yes, not for me. 20. "Would you like a salad?" "______" A. Yes, I'll have a coffee. B. May I take your order? C. Yes, I'll have a green salad. D. Italian, please. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 D B B C D B D A B B 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 C D D A B D A B A C Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)
  19. ĐỀ THI MẪU HSG CẤP TỈNH NĂM 2011 – ĐỀ 010 1. "______" "I guess I'll have a cup of coffee." A. Do you like coffee? B. Would you like some coffee? C. What would you like to drink? D. I don't like coffee. 2. "He's usually on time, isn't it?" "______" A. No, he's always punctual. B. Yes, he's never late. C. No, he's never late. D. Yes, he's not always on time. 3. "Is there a lot of traffic where you live?" "______" A. I could try. B. Almost every day. C. Yes, it's pretty heavy. D. Sure, no problem. 4. "Does she look like her sister?" "______" A. No, she likes green. B. Yes, both like mathematics. C. No, she doesn't like swimming. D. No, they are very different. 5. "What did you do last weekend?" "______" A. I went swimming. B. It was last picnic. C. That's it. D. No, I've never gone swimming. 6. "Hi, Daniel." "______" A. Hello. B. Catch you later. C. It was nice of you. D. Nice to meet you, too. 7. "You can have these CDs for eight fifty." "______" A. Sorry, that's too much. B. Yes, that's too much. C. I have a CD player. D. I'll give you twelve fifty. 8. "Have you got anything with beef in it?" "______" A. No, just chicken or pork. B. Chicken or pork? C. There's chicken in it. D. Beef or chicken? 9. "What kind of vegetable dishes do you have?" "______" A. Stir-fried or steamed? B. Do you like vegetables? C. They aren't expensive. D. Just vegetables. 10. "Hi, you're Rick, aren't you?" "______" A. OK. Great to see you, too. B. That's Cosin Emily. C. Yeah, that's right. You're Peggy Sue, aren't you? D. Yeah, it must have been twenty years. 11. "Would you describe yourself as talkative?" "______" A. Oh, no! I'm not good at describing. B. Not really. I'm average height. C. No, I'm a pretty quiet kind of guy. D. No, I'm an engineer. 12. "I don't know whether I should call or just send an email." "______" A. You should send an email. It's a lot quicker B. I don't use email very often. C. I don't think that's quickest way. D. I usually pay $40 for emailing. 13. "The printer is out of ink." "______" A. Is it? Get someone to fix it. B. Try shaking the cartridge. There might be a little left. C. Paper is expensive those days. D. A or C. 14. "Do you mean he was fired?" "______" A. How should I know? B. Why should I care?
  20. C. He's not very mean, I think. D. That's what Miriam told me. 15. "You're Jane's supervisor, aren't you?" "______" A. I'm actually one of her colleagues. B. We're actually not Chinese. C. I'm from Class A. D. I think he's very enthusiastic. 0 16. "______" "It goes down to about 10 Celsius." A. It's great weather, isn't it? B. How cold is it in the winter? C. Do you like it here? D. Are you going downtown this evening? 17. "Would you pay $200,000 for a sport car?" "______" A. I doubt it. B. No way! C. Sure, why not? D. A, B or C. 18. "Diane Grant? I haven't seen you for ages." "______" A. That terrific! B. I'm Michael Shawn. C. Brian! Are you a teacher? D. Brian! How have you been? 19. "You look great! How are you?" "______" A. I'm doing really well. B. Well, I'm going home right now. C. No, I ahven't got married. D. I haven't seen you for ages, either. 20. "Can I do this for you?" "______" A. No, you can't. B. Of course not. C. It's alright, thanks. D. You're welcome. Answer Key 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 C B C D A A A A D C 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 C A B D A B D D A C Các thầy cô có thể xem thêm các dạng bài tập khác tại trang MASTER YOUR ENGLISH HERE: http:/violet.vn/thienhanh_2009 (còn tiếp)

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản