intTypePromotion=3

ĐỀ THI CHỌN LẦN 1 ĐỘI TUYỂN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 9)

Chia sẻ: Dang Quang Thanh | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:7

0
143
lượt xem
45
download

ĐỀ THI CHỌN LẦN 1 ĐỘI TUYỂN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 9)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. cool B. blood C. fool D. tool 2. A. champagne B. exchange C. chance D. reach 3. A. meat B. leader C. sweater D. heat 4. A. occupation B. occasion C. shake D. challenger 5. A. mission B. sing C. sugar D. sure Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______ II. Choose one word whose stress pattern is different from the others.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: ĐỀ THI CHỌN LẦN 1 ĐỘI TUYỂN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 9)

  1. PHÒNG GD&ĐT VŨ QUANG KỲ THI CHỌN LẦN 1 ĐỘI TUYỂN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH ĐỀ CHÍNH THỨC NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 9) Ngày thi: 09 tháng 01 năm 2013 Thời gian làm bài: 150 phút Số Bằng số:……………….. Chữ ký giám khảo phách ĐIỂM 1: .......................................... BÀI THI Bằng chữ: ........................ Chữ ký giám khảo 2: .......................................... - Đề thi gồm 05 trang, thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi này. LƯU Ý: - Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu nào kể cả từ điển. I. Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the others. 1. A. cool B. blood C. fool D. tool 2. A. champagne B. exchange C. chance D. reach 3. A. meat B. leader C. sweater D. heat 4. A. occupation B. occasion C. shake D. challenger 5. A. mission B. sing C. sugar D. sure Your answers: 1. _______ 2. _______ 3. _______ 4. _______ 5. _______ II. Choose one word whose stress pattern is different from the others. 6. A. education B. unhappily C. development D. community 7. A. exciting B. important C. delicious D. beautiful 8. A. exit B. expand C. exam D. exhaust 9. A. permit B. perform C. perfume D. perhaps 10. A. photograph B. chemistry C. passenger D. deposit Your answers: 6. _______ 7. _______ 8. _______ 9. _______ 10. _______ III. Choose the best answer to complete the sentences. 11. - “Have a nice weekend!” - “______.” A. Do you have any plans? B. I’m going to take it easy. C. Thanks. You too! D. Are you going anywhere? 12. Let's go somewhere else. There's ______ noise in this room. A. too many B. too much C. enough D. too 13. The staff ______ at weekends so as not to delay the project any further. A. works B. is working C. are working D. working 14. - “Is it far to the railway station from here?” - “______.” A. Sure, no problem B. By taxi C. None at all D. Yeah, it’s pretty far 15. He is the first student ______ the scholarship this year A. who win B. to win C. winning D. whose won 16. Tet is a wonderful opportunity for ______ off new clothes. A. showing B. wearing C. carrying D. putting 17. They have just moved into a huge ______. A. house two-storey B. house of two storey C. two-storeys house D. two-storey house 18. ______ in large quantities in the Middle East, oil became known as black gold because of the large profit it brought. A. Discovering B. which was discovered C. Discovered D. That when discovered 19. The farther a star is from us, ______ it seems to us. A. the smaller B. much small C. the smallest D. smaller 20. - "Do you like the novel that I gave you last week?” - “______ the novels that I’ve read, I enjoy this one most.” Trang 1/6
  2. A. All of B. Of all C. For all D. From all Your answers: 11. _______ 12. _______ 13. _______ 14. _______ 15. ________ 16. _______ 17. _______ 18. _______ 19. _______ 20. _______ IV. Fill in each blank with a suitable preposition. Write the letter on the space provided. 21. Kim Jong-il died _______________ a suspected heart attack on 17 December 2011 while traveling _______________ train to an area outside Pyongyang. 22. _______________ the Internet, we can select information _______________ a wide variety of sources. 23. It's hard work looking _______________ three children all day. 24. We had to call off the office party because _______________ the economic situation. 25. You have to fill _______________ this form, and return it to the manager. 26. For most households living in Hanoi, gas and electricity account ______________ 20% to 30% of the monthly bill. 27. She left the company because she didn’t get on _______________ her boss. 28. She walked into the house softly _______________ fear of being recognized. Your answers: 21. _______ 22. _______ 23. _______ 24. _______ 25. ________ 26. _______ 27. _______ 28. V. Complete the telephone conversation between two friends. What does Jack say to Andrew? Write the letter (A-H) on the space provided. Example : Andrew: Hi, Jack. It’s Andrew. Jack: 0. ___C___ Andrew: Oh, sorry. I’m phoning about the skateboarding A. I’d like a new one but I competition this afternoon. don’t think I’m good enough Jack: (29) ____________________ to win. Andrew: Really? There was some information about it in our club B. I didn’t see it. Is the magazine. competition on all Jack: (30) ____________________ afternoon? Andrew: Just from 2.30 till 5 p.m. They give out prizes at 6 p.m. C. Hi, you’re calling early! Jack: (31) ____________________ D. Do the winners get CDs like Andrew: The prizes are better this time. The top prize is a last year? skateboard. E. I wasn’t very good then. Jack: (32) ____________________ F. I didn’t know that was today. Andrew: You’re much better than you were last year. G. I haven’t got one of those. Jack: (33) ____________________ H. Maybe, we’ll see. Shall we Andrew: Great! See you then. meet in the park at 2.00? VI. Fill in the blanks with the correct form of the words in capital letters. 34. I think, it is not easy for you to apply for that job because you behaved towards the boss so _________________________. (POLITE) 35. The most ________________________ earthquake struck the north-east coast (DISASTER) and triggered a massive tsunami in Japan last year. 36. After her excellent _______________________ in Vietnam’s got talent, (PERFORM) Phuong Anh, an energetic girl becomes more beloved by television viewers. 37. I apologize for the mistakes I made this morning. There appears to have been a slight _________________________. (UNDERSTAND) 38. _________________________ are talking to some people about protecting the (CONSERVE) environment. 39. Please _________________________ your seatbelt. The plane is taking off. (FAST) 40. You can never be sure what he is going to do. He is so (PREDICT) ________________________. 41. Pop singer Whitney Houston, whose talent was discovered at an early age, was pronounced ________________________ at the Beverly Hilton hotel. (DIE) 42. The fans of Manchester United shouted ________________________ when (EXCITE) Wayne Rooney scored an important goal for the team. 43. I found the visit most ________________________. (EDUCATE) Trang 2/6
  3. VII. Give the correct tense or form of the verbs in brackets to complete the following sentences. 44. Vladimir Putin (appoint) prime minister in 1999 by the  foundering president, Boris N. Yeltsin and (become) the _________________________ president of Russia a year later.  _________________________ 45. (Write) the letter, she put it carefully in an envelope and went to  bed. _________________________ 46. The man (sit) next to me was nervous because he (not fly)  before. _________________________  _________________________ 47. No sooner the president (arrive) than they had an important  discussion. _________________________ 48. I don’t know why you always (talk) in class, boy.  _________________________ 49. Hue is a first year student. By the end of the year, she (learn)  English for two years. _________________________ 50. From the clink of dishes one could tell that supper (prepare)  _________________________ 51. Peter, together with his family members, (visit) Halong Bay  twice this year. _________________________ VIII. Each of the following sentences contains one error. Underline and correct it. 52. We want to spend our holiday in a villa by the sea and enjoying  sea food. _______________________ 53. The new workers will soon be accustomed to work on a night  shift. _______________________ 54. It is essential that every child has the same educational  opportunities. _______________________ 55. The more frequent you exercise, the greater physical endurance you  will have. _______________________ 56. The letter was sent by special delivery must be very important.  _______________________ IX. Fill in each numbered space with ONE appropriate word. Bi Rain to return to Vietnam Two famous Korean singers – Bi Rain and Park Hyo Shin – are expected to be in Hanoi (57) ______________ March 17 to 23, to perform in the meeting between officials of the Vietnamese (58) _______________ South Korean Ministries of Defense at the Hanoi Opera House on March 21. The two (59) _______________ will go to Vietnam with a company of 97 officers and soldiers from the theatrical wing of the Republic of Korea’s (RoK) Army, at the invitation of the Vietnamese Ministry of National Defense. The tour is a part of a series of events to (60) ______________ the 20th anniversary of Vietnamese-RoK diplomatic ties. (61) _______________ the tour, the troupe will visit the popular tourist destinations of Hanoi and Halong Bay. Since joining the army last October, Bi Rain (62) _______________ nearly disappeared from the stage. (63) _______________ in 1982, Bi Rain is a highly accomplished dancer, singer and actor (64) _______________ acting and music career has expanded beyond Asian boundaries. In 2006, Bi Rain was named by Time magazine as (65) _______________ of the "100 Most Influential People Who Shape Our World." Bi Rain's concert will be (66) _______________ on March 21 at the Ha Noi Opera House at 1 Trang Tien, Hoan Kiem, Ha Noi. X. Read the passage below and then choose the correct answer A, B, C or D. During the (67) ______ years, many young people can at times be difficult to talk to. They often seem to dislike being questioned. They may seem (68) ______ to talk about their work at school. This is a Trang 3/6
  4. normal (69) ______ of this age. Though it can be very hard for parents to understand, it is part of becoming (70) ______ of teenagers trying to be adult while they are still growing up. Young people are usually unwilling to talk if they believe, that questions are trying to (71) ______ up on them Parents should do their (72) ______ to talk to their son and daughter about school, work and future plans but should not (73) ______ them to talk if they don't want to. Parents should also watch for dangerous signs. Some young people in trying to be adult may (74) ______ with sex, drugs, alcohol or smoking. Parents need to watch for any signs of (75) ______ behavior which may be connected with these and help if (76) ______. 67. A. early B. teenage C. childhood D. recent 68. A. unworried B. unrestrained C. unexpected D. unwilling 69. A. development B. appearance C. circumstance D. achievement 70. A. free B. confident C. dependent D. independent 71. A. catch B. check C. keep D. make 72. A. well B. good C. better D. best 73. A. push B. allow C. put D. expect 74. A. experiment B. approach C. experience D. attach 75. A. unacceptable B. unusual C. normal D. exemplary 76. A. proper B. appropriate C. important D. necessary Your answers: 67. _______ 68. _______ 69. _______ 70. _______ 71. ________ 72. _______ 73. _______ 74. _______ 75. _______ 76. _______ XI. Read the passage below and then choose the correct answer A, B, C or D. In Viet Nam, there is great excitement built up well before Tet Nguyen Dan. First, every family organizes a trip to the cemetery to visit the graves of their ancestor. After that, to create an air of prosperity, wealth and fun for the first three days of the Lunar New Year, people are kept busy cooking traditional foods, buying gifts, and making other preparations. Certain items deemed to be bought or made are banh chung, dried watermelon seeds, tea, dried sausages, fruit (fresh and candied), ornamental plants and flowers. Red and yellow flowers are ideal as they make the house more welcoming. On the New Year's days, only good comments and wishes can be expressed. Children receive their Ii xi (or red envelopes with lucky money inside). People make a visit to family members, neighbors, and close friends. And people who live apart from their family try to get together on these days. Clearly enough, games and various forms of entertainment are staged and these often last a week. Varying traditional specialties including wrestling, buffalo fighting, dragon dancing take place in different regions. 77. Before Tet, people usually _________. A. are very busy with the preparations B. have great excitement and fun C. rebuild their ancestral graves D. spend time on traveling 78. Which of the following, according to the passage, is NOT usually eaten during Tet? A. candied fruit B. sausages C. watermelon D. beef stew 79. Why are red and yellow flowers popular in decorating the house at Tet? A. Because they are pleasant and cheap. B. Because they make the house look comfortable to be in. C. Because they represent good luck. D. Because they are attractive and not very expensive. 80. On the New Year's days, _________. A. people are busy cooking traditional foods B. everybody receives their “lucky money” C. only good comments can be made D. houses are cleaned and decorated with trees and flowers 81. Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. Tet is period of concord and hope. B. Tet is an occasion for a family to get together. C. Tet is a good time to visit others. D. Tet is a great season of joy and of entertainment. Your answers: 77. _______ 78. _______ 79. _______ 80. _______ 81. ________ XII. Rewrite the sentences so that it means the same as the first one, beginning with the given words. 82. If someone understands this book, they are more intelligent than I am.  Anyone ................................................................................................................................................... 83. It was only when I left home that I realized how much my family meant to me.  Not until ................................................................................................................................................. 84. That restaurant is so dirty that no one wants to eat there.  So ........................................................................................................................................................... 85. We can’t afford to buy the house. Trang 4/6
  5.  The house ............................................................................................................................................... 86. “Why don’t you put a better lock on the door, Harry?” said John.  John suggested ....................................................................................................................................... 87. I am sure he didn’t know that his mother was seriously ill.  He couldn’t possibly ............................................................................................................................... 88. The value of sterling has fallen considerably in the past weeks.  There has ............................................................................................................................................... 89. Even though the old woman’s memory was poor, she told interesting stories to the children.  Despite ................................................................................................................................................... 90. I’m having a lot of trouble now because I lost my passport last week.  If I ............................................................................................................................................................ 91. I wasn't a bit surprised to hear that Ashaha had failed the test.  It came ................................................................................................................................................... XIII. Use the given word to write the second sentence in such a way that it is as similar as possible in meaning to the original sentence. Do not change the form of the given word. 92. I’d like you to find this word in the dictionary. (look)  Will you .................................................................................................. in the dictionary? 93. "You'd better have a few days at home," the doctor told Tom. (stay)  The doctor ............................................................................................ home for a few days. 94. “It’s your fault to make the wall dirty, Hung" said his mother. (blamed)  Hung’s mother .................................................................................................... the wall dirty. 95. Are the children keen on sports activities? (part)  Do the children enjoy............................................................................................ sports activities? 96. There are a lot of old people who need looking after. (take)  Many old people need someone ..................................................................................... them. XIV. Use the given suggestions to complete sentences. 97. Thank you / much / invite me / speak / your students.  .................................................................................................................................................................. 98. I / be used / get up early / so / not mind / leave / 5 o’clock / morning.  ............................................................................................................................................................... 99. Phuong / promise / keep / touch / us / while / she / be / Ho Chi Minh city.  .............................................................................................................................................................. 100. Tuan / Nam / who / not come / class / yesterday / explain / teacher now.  .............................................................................................................................................................. 101. Not / have / previous / experience / Peter / not stand / chance / job.  ................................................................................................................................................................. - THE END - Trang 5/6
  6. PHÒNG GD & ĐT VŨ QUANG HƯỚNG DẪN CHẤM KỲ THI CHỌN LẦN 1 ĐỘI TUYỂN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH ĐỀ CHÍNH THỨC NĂM HỌC 2012 - 2013 Môn thi: Tiếng Anh (Lớp 9) Ngày thi: 09 tháng 01 năm 2013 Thời gian làm bài: 150 phút (Tổng điểm: 20 điểm) I. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 1. B 2. A 3. C 4. D 5. A II. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 6. A 7. D 8. B 9. C 10. D III. 2 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 11. C 12. B 13. C 14. D 15. B 16. A 17. D 18. C 19. A 20. B IV. 1 pts: (Mỗi giới từ đúng 0.125 điểm) 21. of - by 25. in 22. On - from 26. for 23. after 27. with 24. of 28. for V. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 29. F 30.B 31. D 32. A 33. H VI. 2 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 34. impolitely 39. fasten 35. disastrous 40. unpredictable 36. performance 41. dead 37. misunderstanding 42. excitedly 38. Conservationists 43. educational VII. 2 pts: (Mỗi động từ chia đúng 0.2 điểm) 44. was appointed – became 45. Having written 46. sitting – had not/ hadn’t flown 47. had the president arrived / had ….. arrived 48. are always talking/ are …… talking 49. will have learned/ will have been learning 50. was being prepared 51. has visited VIII. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm, tìm được lỗi 0.1, sửa được lỗi 0.1) 52. enjoying -> ẹnjoy 53. work -> working 54. every child has -> every child (should) have 55. frequent -> frequently 56. was sent -> which was sent/sent IX. 2 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 57. from 58. and 59. singers 60. celebrate 61. During Trang 6/6
  7. 62. has 63. Born 64. whose 65. one 66. held X. 2 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 67. B 68. D 69. A 70. D 71. B 72. D 73. A 74. C 75. B 76. D XI. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 77. A 78. D 79. B 80. C 81. A XII. 2 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 82. Anyone who understands this book is more intelligent than I am. 83. Not until I left home did I realize how much my family meant to me. 84. So dirty is that restaurant that no one wants to eat there . 85. The house is too expensive for us to buy. (Or: The house is so expensive that we can’t afford to buy/ we can’t buy (it)). 86. John suggested (that) Harry (should) put a better lock on the door. 87. He couldn’t possibly have known that his mother was seriously ill. 88. There has been a considerable fall in the value of sterling in the past weeks. 89. Despite her/ the old woman’s poor memory, the old woman/ she told interesting stories to the children. 90. If I hadn’t lost my passport last week, I wouldn’t be having a lot of trouble now. 91. It came as no surprise to me to hear that Ashaha had failed the test. XIII. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 92. Will you look up this word in the dictionary? 93. The doctor advised / told Tom to stay at home for a few days. The doctor suggested that Tom (should) stay at home for a few days 94. Hung’s mother blamed him for making the wall dirty. 95. Do the children enjoy taking part in sports activities? 96. Many old people need someone to take care of them. XIV. 1 pts: (Mỗi câu đúng 0.2 điểm) 97. Thank you very much for having invited me to speak to your students. 98. I am used to getting up early so I don’t mind leaving at 5 o’clock in the morning/ next morning/ tomorrow morning. 99. Phuong promised to keep in touch with us while she was in Ho Chi Minh city. 100. Tam and Nam, who didn’t come to class yesterday, are explaining to the/ their teacher now. 101. Not having had any previous experience, Peter doesn't stand a chance of getting that job. - THE END - Trang 7/6

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản