intTypePromotion=3
Array
(
    [0] => Array
        (
            [banner_id] => 140
            [banner_name] => KM1 - nhân đôi thời gian
            [banner_picture] => 964_1568020473.jpg
            [banner_picture2] => 839_1568020473.jpg
            [banner_picture3] => 620_1568020473.jpg
            [banner_picture4] => 994_1568779877.jpg
            [banner_picture5] => 
            [banner_type] => 8
            [banner_link] => https://tailieu.vn/nang-cap-tai-khoan-vip.html
            [banner_status] => 1
            [banner_priority] => 0
            [banner_lastmodify] => 2019-09-18 11:11:47
            [banner_startdate] => 2019-09-11 00:00:00
            [banner_enddate] => 2019-09-11 23:59:59
            [banner_isauto_active] => 0
            [banner_timeautoactive] => 
            [user_username] => sonpham
        )

)

Đề thi giao lưu học sinh giỏi 6 năm học 2012-2013 môn Tiếng Anh 6

Chia sẻ: Tran Thi Hoa | Ngày: | Loại File: DOC | Số trang:6

0
100
lượt xem
7
download

Đề thi giao lưu học sinh giỏi 6 năm học 2012-2013 môn Tiếng Anh 6

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi giao lưu học sinh giỏi 6 năm học 2012-2013 môn Tiếng Anh 6 giúp các bạn củng cố lại kiến thức và thử sức mình trước kỳ thi. Hy vọng nội dung đề thi sẽ giúp các bạn đạt kết quả cao trong kỳ thi sắp tới.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi giao lưu học sinh giỏi 6 năm học 2012-2013 môn Tiếng Anh 6

  1. ĐỀ THI GIAO LƯU HỌC SINH GIỎI 6 Năm học 2012­ 2013 Môn: Tiếng Anh 6 Thời gian làm bài: 120 phút  PART B. PHONETICS I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the others in  each group.   1.   A. toothpaste B. mouths C. healthy D. thirsty  2.   A. vegetable B. dangerous C. potato D. waste 3.   A. home B. oval C. plow D. yellow 4.   A. ready B. ahead C. breakfast D. theater 5.   A. tennis B. noodles C. aerobics D. minibus II. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in  each group. 1.  A. visit B. behind C. routine D. pollute 2.  A. tomato B. banana C. lemonade D. museum 3.  A. television B. engineer C. businessman D. supermarket 4.  A. citadel B. motorbike C. badminton D. activity 5.  A. sandwich B. correct C. armchair D. collect PART C. VOCABULARY AND GRAMMAR I. Choose the best answer from the four options (A or B, C, D) to complete each of the  following sentences. 1. This chair is very __________. It is at least one meter.      A. high  B. tall C. length D. height 2. What’s the time now? ~ It’s __________twelve o’clock.      A. at B. nearly      C. near         D. most                 3. Do you have any toothpaste? I want a large __________.      A. tin B. box C. bar D. tube  4. __________a strange man outside the house.      A. He’s  B. It’s C. There’s D. This is 5. __________likes John. He’s very popular.      A. Every one B. All people C. Nobody D. Anyone 6. Can you __________me the time, please?      A. say B. tell C. speak D. lend 7.  __________care when you bring that dish. It’s hot.      A. Be B. Have C. Make D. Take 8. Kyoko wants to make __________with the other students in the class.     A. friend                 B. friends           C. friendly             D. friendship 9. Listen! The news on the radio __________very interesting.      A. are B. is C. has D. have 10. There are __________eggs in the supermarket.       A. hundreds of B. hundreds C. hundred of D. of hundreds
  2. 11. He lives __________the corner of Green Street and Links Road.       A. with  B. by C. at D. on 12. Why don’t we go to the zoo?  ~  __________.       A. Because I’m goingB. Let’s drive there C. It takes an hour D. That’s a good  idea 13. Mary is the __________of the two girls.       A. small B. smallest C. smaller D. smaller than  14. There is __________bread on the table.       A. a B. an C. some D. many 15. How far is it from your house to school? ~  __________. A. About ten miles B. About two hours C. At 10 o’clock D. In some minutes II. Choose the underlined words or phrases (A, B, C or D) that are incorrect in  standard English.   1. We are usually tired in the summer so it’s hot.           A                 B    C                     D   2. He doesn’t never goes fishing in the winter.              A                   B       C     D 3. Mary is traveling by bus and visit a lot of interesting places.                    A              B              C                         D 4. What do factory do with waste and scrap? A            B              C               D 5. English is one of my favorite subject.           A   B                  C          D III. Give the correct form of the words in CAPITAL to complete the sentences. 1. This tree has a lot of green ___________.   LEAF 2. Anna likes attending the English ___________contests.                           SPEAK 3. My neighborhood is ___________for good and cheap restaurants.     FAME 4. What is his ___________? NATIONAL 5. More people need ___________land.                                                   MUCH IV. Give the correct form of the verbs in brackets. 1. It (rain)___________hard. We cannot do anything until it (stop)___________. 2. Mary (not work)___________today because it’s Sunday. 3. How much fruit that farmer (produce)___________every year? 4. Why you (not go)___________to Ha Long Bay this summer holiday? PART D. READING I. Fill in each gap with ONE suitable word to complete the passage. THE ADVENTURES OF SUPERLAN­ The Rescue This is Lan. She is a student. Lan is reading when the phone (1)________. “Three boys are  on the mountain. They are in (2)________. One boy is hurt. This is a job for Superlan.”  Superlan is tall. She is strong. She is fast. She can fly. Superlan is looking (3)________the  boys. She flies over the mountain. She sees the boys on the mountain. Superlan lands near 
  3. the boys. ­ “It is Superlan!” ­ “What is the (4)_______?” ­ “My leg hurts. I can’t walk.”  Superlan is carrying the boy. She is flying to the (5)_______. ­ “What is wrong, Superlan?”  ­ “His leg is (6)_________. ­ I must go now. Two boys are on the mountain.” The boys see  Superlan. They wave to her. One boy slips and falls. Superlan is fast. She dives and catches  the boy. Superlan is strong. She carries the two boys (7)________the hospital. Now all the  boys are (8)________hospital. Superlan goes home. She takes (9)________her uniform.  Now she is Lan. It is evening and Lan is watching television. Superlan is famous. Why is  she  famous?  Because  she   is fast.  Because  she  is  strong.  Why is  she   fast  and  strong?  Because she eats healthy food. She doesn’t eat (10)_________food. II. Read the passage and choose the correct answer (A or B, C, D) to fill in the gap.  It’s important for you to eat (1)_________, especially when you’re (2)_________. If you  are at (3)_________, you may not go home for lunch, and have a cooked meal of meat or  fish and vegetables. Or perhaps you take some food (4)_________you to school, and eat  it in the lunch break . A chicken and a lettuce sandwich, with some fresh fruit, would be a  light (5)__________healthy lunch. Many people (6)_________the world eat boiled rice  twice or three times a day. Pupils and students often do not eat well when they are revising for (7)_________exam,  they eat chocolate and drink lots of black coffee! By the way, doctors say everybody  (8)________start the day with a healthy (9)________. It is also good for you to drink a  lot of (10)________right through the day. 1.   A. many B. good C. better        D. well 2.   A. to study              B. study             C. studying   D. studies 3.   A. primary B. school C. room D. office  4.   A. with B. about C. to D. for 5.   A. because B. so   C. but  D. and 6.   A. for B. at     C. with            D. around  7.   A. an B. lots                  C. all D. a  8.   A. must B. should C. should not D. will 9.   A. dinner              B. lunch C. breakfast D. supper 10. A. coffee              B. tea C. coke D. water III. Read the passage carefully, then choose the correct option marked A,B,C or D to  answer the questions. Peter usually wakes up at half past six in the morning, but he does not get up until a  quarter to seven. He takes a shower and gets dressed. He has breakfast at half past seven.  He does not have a big breakfast. He usually has bread, coffee and orange juice. After  breakfast, he cleans his teeth. He leaves his house at eight o’clock. He never drives a car  to work. He often catches the train to his office in Manchester. On the train, he reads the   newspaper or plays the crossword. For lunch, he usually has a salad or soup and sandwich  at 1.30. He comes home at about half past six in the evening. He has dinner at half past  seven. It is a big meal of the day and he has meat or fish with vegetables and potatoes or  rice. After dinner, he washes up. Then he usually reads a book. Sometimes he plays chess  with his friends.  He never watches television because he does not like it. He goes to bed  at about 11.30. 1. Every morning, Peter gets up at ________.     A. 6.30 B. 6.00 C. 7.15 D. 6.45
  4. 2. He usually has ________ in the morning.     A. breakfast with meat B. a slight breakfast C. a big breakfast D. breakfast with  eggs 3. What does he usually have for lunch?     A. sandwich and salad B. soup and fish     C. salad and soup D. sandwich and fish 4. What does he usually do after dinner?     A. He usually washes up and watches TV.     B. He usually reads a book and watches TV.     C. He usually washes up, watches TV, reads a book and plays chess.     D. He usually washes up, reads a book and plays chess. 5. Which sentence is NOT true in the passage above?     A. Sometimes he drives his car to work.     B. He often reads the newspaper on the way to his office.     C. He often plays the crossword on the train.     D. For Peter, the dinner is a big meal of the day. PART E. WRITING I. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same  as the original one.  1.  My house has a living­room, two bedrooms and a kitchen.                There                                                                                                                                                       2.  Tam’s mother often drives to work.   Tam’s mother often goes                                                                                                                                         3.  Huy walks to school every day.         Huy goes                                                                                                                                                                       4.  How much is a fried rice?                  What                                                                                                                                                       5.  No one is taller than Hoa in her class.                Hoa is                                                                                                                                                      II. Use the following set of words and phrases to complete the following sentences.  You can put additional words and make any changes necessary.   1.  Tony / often / play soccer / fall / but / sometimes / sailing.                                                                                                                                                                                    2.  She / live / house / beautiful flowers garden / front / it.                                                                                                                                                                                    3.  How much / beef / you / want /?                                                                                                                                                                                     4.  I / not / want / eat anything / because / not / hungry.                                                                                                                                                                                    5.  Thuy/ not/ visit/ her grandparents/ next summer vacation/ but/ she/ visit/ her friend/  London.                                                                                                                                                                                   
  5. III. Write a passage (60­80 words) about the meals in a day.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         PHÒNG GD&ĐT TAM DƯƠNG KÌ THI GIAO LƯU HỌC SINH GIỎI 6,7,8 Năm học 2012­ 2013 Môn: Tiếng Anh 6 ĐÁP ÁN + HƯỚNG DẪN CHẤM PART A (10 điểm) 1. for 2. few 3. good 4. 27 5. expensive 6. 40 7. 79 8. think 9. smaller 10. kitchen PART B (10 điểm) I.(5) 1B 2A 3C 4D 5B  II.(5) 1A 2C 3B 4D 5A  PART C (30 điểm) I.(15) 1A 2B 3D 4C 5A 6B 7D 8B 9B 10A 11C 12D 13C 14C 15A II.(5) 1D 2A 3C 4B   5D III.(5) 1. leaves 2. speaking 3. famous 4. nationality 5. more IV.(5) 1(2). is raining­ stops  2. is not working  3. does that farmer produce 4. aren’t you going    PART D (30 điểm) I.(10) 1. rings 2. danger 3. for 4. matter 5. hospital 6. broken 7. to   8. in 9. off 10. junk II.(10) 1D 2C 3B 4A 5C 6D 7A 8B 9C 10D III.(10) 1D 2B 3A 4D 5A PART E (20 điểm) I.(5) 1. There is a living­room, two bedrooms and a kitchen in my house. 2. Tam’s mother often goes to work by car. 3. Huy goes to school on foot every day. 4. What is the price of a fried rice? 5. Hoa is the tallest (person/student/girl…) in her class. II.(5) 1. Tony often plays soccer in the fall but he sometimes goes sailing. 2. She lives in a house with beautiful flowers in the garden in front of it.
  6. 3. How much beef do you want? 4. I do not want to eat anything because I am not hungry. 5. Thuy is not going to visit her grandparents next summer vacation but she is going to  visit her friend in London. III.(10)  Write  a   passage   (60­80  words)  about   the  meals  in  a   day.  The   candidate’s   paragraph  should include the following points:  ­ (2) Organization: Introduction­ body­ ending­ linking words… ­ (6) Content: should be clear, logical and creative with explanations…  ­ (2) Language skills: should be free of grammatical and spelling errors…  Giám khảo chú ý: ­ Đáp án+ Hướng dẫn chấm này chỉ là một trong những cách giải. Thí sinh có thể giải  theo cách khác, giám khảo căn cứ vào bài làm cụ thể của thí sinh để cho điểm. ­ Tổng điểm toàn bài: 100 điểm­ Sau đó quy ra thang điểm 10 ­­­­­­­­­HẾT­­­­­­­­­

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

AMBIENT
Đồng bộ tài khoản