intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Hệ 10 năm)

Chia sẻ: Gusulanshi Gusulanshi | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

26
lượt xem
0
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Thông qua việc giải trực tiếp trên Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Hệ 10 năm) các em sẽ nắm vững nội dung bài học, rèn luyện kỹ năng giải đề, hãy tham khảo và ôn thi thật tốt nhé! Chúc các em ôn tập kiểm tra đạt kết quả cao!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Hệ 10 năm)

  1. Trang 3 Trang 2 Read the following passage and mark the letter A, B, c, or D to indicate the correct Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. answer to each of the questions. Question 6.A. history B. unforgettable C. information D. opportunity All over the country, young people are entering a world of homelessness and poverty, Question 7.A.thoughtful B. threaten C. therefore D. thin according to a recent report by the housing group, Shelter. Nearly 150,000 young people aged between sixteen and twenty-five will become Choose the word which is different from the other in the position of primary homeless this year, says Shelter. Some of the young homeless may sleep out in the open stress. in such places as the “cardboard city” in London, where people of all ages sleep in the Question 8. A. secondary B. accident C. special D. perceive open air in their only homes – cardboard boxes. Others may find accommodation in shelters run by voluntary organisations or get a place in a hostel, which gives them board Question 9.A. argument B. counsellor C. reconcile D. romantic up to ten weeks. But who are these people? Those who are seeking a roof over their heads are mostly not Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. runaways but “throwaways” – people who have been thrown out of their homes 0r forced Question 10. The new law allows school districts to spend more money on less to leave because of parental divorce, an unsympathetic step-parent or one of many other advantageous children. reasons. A B C D Take the case of one sixteen-year-old schoolgirl, Alice. She did not come from a poor Question 11. Your success in learning depends on your willing to acquire new home and had just passed her exams with good results. The Shelter team met her in a knowledge. hostel where she was doing her physics homework. Her parents had thrown her out of her A B C D home for no other reason that she wanted to do Science Advanced Level Exams – which KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO her parents refused her permission to do, saying that studying sciences was unladylike! Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the Shelter says that the government’s laws do nothing to help these youngsters. Rising rents, following exchanges. the shortage of cheap housing and the cut in benefits for young people under the age of Question 12. "You look very pretty in this dress." ~ “........” twenty-five are causing a national problem, according to Shelter. The recent changes in A. It's so nice of you to say that. B. Yes, it is fairly expensive. the benefit laws mean that someone aged between sixteen and twenty-five gets less than C. I see what you mean. D. Thanks for your wish. older people and they can only claim State help if they prove that they left home for a good reason. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to Shelter believes that because of the major cuts in benefits to young people, more and THI SINH the underlined word(s) in each of the following questions. more are being forced to sleep on the streets. Shelter also points out that if you are Question 13. The scholarship is renewed annually and may be stopped if the students homeless, you can’t get a job because employers will not hire someone without a have poor academic records or bad behaviours. permanent address; and if you can’t get a job, you are homeless because you don’t have A every day B. every month C. every week D. every year any money to pay for accommodation. It’s an impossible situation. (Source: FCE success workbook) Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to Question 20. According to a recent report by Shelter, it appears that_________ . the underlined word(s) in each of the following questions. Question 14. After a long time working incessantly, all my efforts ended in failure. A. Hostels are too full to offer accommodation to homeless young people A. success B. collapse C. breakdown D. loser B. More and more young people all over the world are finding themselves homeless C. Nearly 150,000 young people live out in the open Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer D. Young homeless people live in places like “cardboard city” sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks. Question 21. The word “Others” in paragraph 2 refers to _________. In Germany, it's important to be serious in a work situation. They don't mix A. People of all ages B. young people work and play so you shouldn't make jokes (15)_______ you do in the UK and USA C. The young homeless D. voluntary organisations when you first meet people. They work in a very organized way and prefer to do one Question 22. Most young people become homeless because _________ . thing at a time. They don't like- interruptions sudden changes of A. Circumstances make it impossible for them to live at home schedule.(16)_______ is very important so you should arrive on time for B. They do not want to live with a divorced parent appointments. At meeting, it's important to follow the agenda and not interrupt the C. They have run away from home other speaker. If you give a presentation, you should focus on facts and technical D. They have thrown away any chances of living at home by behaving badly information and the (17) _______ of your company's products. You should Question 23. Why was Alice turned out of her home? also(18)_______ well, as they may ask a lot of questions. Colleagues normally use A. Her parents didn’t agree with what she wanted to do. the family names, and title - for example 'Doctor' or 'Professor', so you shouldn't use B. She didn’t want to study for her Advanced Level Exams. first names (19)_______ a person asks you to. C. She had not obtained high marks in her exams. Question 15. A. as B. while C. as if D. such as D. She refused to do her homework in the evening. Question 16. A. Arrival B. Punctuality C. Appointment D.Arrangement Question 14. According to the passage, “benefits” are ___________. Question 17.A. equality B. quantity C. quality D.charity A. Extra wages for part-time workers B. Gifts of food and clothing Question 18.A. take B. do C. plan D.prepare C. Laws about distributing money D. Subsidies for those in need Question 19. A. as B. since C. unless D. if only
  2. Trang 4 PHẦN TỰ LUẬN TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2020 – 2021 (do thí sinh ghi) Give the correct form of the words in the brackets. Question 25.Teenagers like catching up with ________________ clothes, which puts a financial burden on their parents. (FASHION) Môn: Tiếng Anh - Lớp 11 hệ 10 năm Họ, tên, chữ ký: ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Giám thị số 1:…………………………….. Question 26. The naughty boy denied ________________ his Math teacher. Mã Đề: 112 (RESPECT) .............................................................................. Giám thị số 2: …………………………….. Question 27.This has been an unusually ______________ remark for you.(COMPLIMENT) Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký .............................................................................. Số phách Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: (Do Chủ tịch HĐ chấm Số phách Question 28. People are watching the ______________ of gymnastics thi ghi) (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) competitors.(PERFORM) ................................................. Give the correct form of the verbs in the brackets. ................................................. Question 29. My grandfather never (fly) _____________ in an airplane, and he has no intention of ever doing so. Giám khảo số 2: Question 30. I was tired and (cannot concentrate) ______________ on doing my research project properly. ................................................. ................................................. HỘI ĐỒNG COI THI Question 31.We are not allowed ______________________ jeans at school.(wear) Bài thi gồm .............................................................................. Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này Question 32.I'm very tired now because _________________ more than 800 có:.................tờ kilometers today.(drive) Question 33.The worldwide economic situation (get)______________worse and Kỳ thi:................................................................ worse. Question 34.I couldn’t help ___________________ what you said.(overhear) Trang 1 (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) Môn thi:.............................................................. Rewrite the following sentences without changing their meanings PHẦN TRẮC NGHIỆM (Học sinh làm từ câu 1-24 vào bảng dưới đây) .............................................................................. Question 35. She prefers going to the library to staying at home.(would rather ) 1. 4. 7. 10. 13. 16. 19. 22. Ngày thi: ……………/………….20…………. ->She…………………………………………………………………………………… 2. 5. 8. 11. 14. 17. 20. 23. HỌ TÊN THÍ SINH: 3. 6. 9. 12. 15. 18. 21. 24. Question 36.Jane finds it hard to start a new relationship after the break –up. ............................................................................. ->It's not easy…………………………………………………………………………….. ............................................................................. Listen to the conversation between Hannah and her Dad about her new place. Circle the appropriate letter. You will listen to the recording twice. Ngày sinh:.............../............/................. Question 37.We had a wonderful party in the garden. Example: 00.Hannah’s Dad…….. Nơi sinh: ............................................................ A.can hear her very well. B.cannot hear her very well. .............................................................................. ->It……………………………………………………………………………………… C. wants her to move D. says the line is clear. 1. How long did Hannah think it would take her to find a place to live? Dân tộc:…………….…………………………. Question 38.She started working as a teacher of English ten years ago. A. three weeks B. less than three weeks Nam, nữ:……………………..……………….. ->She has ……………………………………………………………………………… C. more than three weeks D. more than four weeks 2. There is not enough accommodation to rent because_____ Tên trường đang học: A. Hannah is a new student. B. the town is small. .............................................................................. Question 39. They asked me to send my latest photo. C. the area has lots of new technology companies.D. it is the end of the academic year. 3. £400 a month for rent is________ Lớp:…………………………………………….. ->I ………………………………………………………………………………………. A. not cheap for the area. B. higher than Hannah has paid before. CHÚ Ý: Question 40. I haven’t seen Anne for years. C. cheap for the area. D. lower than Hannah has paid before. Thí sinh phải ghi đầy đủ các 4. At the moment Hannah is living_____ mục ở phần trên. A. in a flat B. in a hostel C. in a hotel. D. in a suitcase. Thí sinh không được đánh số, ->It’s …………………………………………………………………………………. 5. Hannah's new flat____ ký tên hay viết một dấu hiệu gì vào tờ giấy thi. _The end_ A. has a large roof terrace B. has two bedrooms C. is on the second floor. D. is a bit noisy. Trái điều này thí sinh sẽ bị loại
  3. KEY MÃ 112 PHẦN TRẮC NGHIỆM (Học sinh làm từ câu 1-24 vào bảng dưới đây) 1.B 4.C 7.C 10.D 13.D 16.B 19.C 22.A 2.C 5.C 8.D 11.C 14.A 17.C 20.D 23.A 3.A 6.A 9.D 12.A 15.A 18.D 21.C 24.D PHẦN TỰ LUẬN Give the correct form of the words in the brackets. 25.Teenagers like catching up with __________ clothes, which puts a financial burden on their parents. (FASHION) FASHIONABLE 26. The naughty boy denied ___________ his Math teacher. (RESPECT) DISRESPECTING 27.This has been an unusually ________ remark for you.(COMPLIMENT) ->complimentary 28.People are watching the __________ of gymnastics competitors.(PERFORM) ->performance Give the correct form of the verbs in the brackets. 29.My grandfather never (fly) __________ in an airplane, and he has no intention of ever doing so. has never flown 30. I was tired and (cannot concentrate) __________ on doing my research project properly. COULDN’T CONCENTRATE 31.We are not allowed _______ jeans at school.(wear) ->to wear 32.I'm very tired now because __________ more than 800 kilometers today.(drive) -> I've been driving 33.The worldwide economic situation (get)_________worse and worse. is getting 34.I couldn’t help ____________ what you said.(OVERHEAR) overhearing Rewrite the following sentences without changing their meanings 35. She prefers going to the library to staying at home.(would rather ) ->She would rather go to the library than stay at home. 36.Jane finds it hard to start a new relationship after the break –up. ->It's not easy for Jane to start a new relationship after the break-up 37.We had a wonderful party in the garden. ->It was in the garden that we had a wonderful party 38.She started working as a teacher of English ten years ago. ->She has been working as a teacher of English for ten years. 39. They asked me to send my latest photo. ->I was asked to send my latest photo. 40. I haven’t seen Anne for years. ->It’s years since I last saw Anne.
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2