intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Hàn Thuyên

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:4

12
lượt xem
0
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Với mong muốn giúp các bạn đạt kết quả cao trong kì thi kết thúc HK1 sắp tới, TaiLieu.VN đã sưu tầm và chọn lọc gửi đến các bạn Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Hàn Thuyên, hi vọng đây sẽ là tư liệu ôn tập hiệu quả giúp các em đạt kết quả cao trong kì thi. Mời các bạn cùng tham khảo!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Hàn Thuyên

  1. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ KIỂM TRA CUỐI HỌC KỲ I BẮC NINH Năm học 2020 - 2021 Môn: Tiếng Anh - Lớp 11 Thời gian làm bài: 60 phút (không kể thời gian giao đề) PART A.: LISTENING (2.0 POINTS) Hướng dẫn kiểm tra nghe: Nội dung thi nghe gồm 02 phần. Thí sinh được nghe mỗi phần 02 lần liên tiếp. Mở đầu có tín hiệu nhạc. Thời gian đọc đề bài được mặc định trong đĩa CD. I. Listen to the news about Childcare during Pandemic and choose the correct answer A, B, C or D to fill in the gap in each of the following questions. You’ll have 30 seconds to read the questions. (1.0 point). 1. Retirement, if you plan well, is filled with _______________, time to do what you want when you want. That is why we call retirement the Golden Years. A. feature B. leisure C. whatever D. measure 2. Early in the pandemic, health experts warned older adults to limit contact with children because children are known for _______________ germs, and older adults are at higher risk of dying from COVID-19. A. containing B. triggering C. spreading D. springing 3. In the United States, some grandparents are adding new activities in their golden years – activities like checking schoolwork, supervising study time, and creating _______________ games. A. education B. educating C. educational D. educator 4. During the pandemic, many families are struggling to find childcare, and more grandparents are now being asked to not only watch their grandchildren but also _______________ their online learning. A. supervise B. decide C. advise D. analyze II. Listen to the next part of the report about Will’s Family and fill in each gap with one word you hear. You’ll have 30 seconds to read the questions. (1.0 point). Will’s family (Grandparents Mary and Bill Hill) Mary Hill is a 70-year-old retired nurse. Her husband Bill is a 72-year-old retired college sports administrator. They care for their grandson Will five days a week and supervise his distance (1) ___________________. Will’s parents are both teachers who must report to school. Grandmother Mary says she and her husband love to spend more time with their grandson. But, she says they are much busier than they were before the pandemic. And, the (2) ___________________ is not always easy. Grandparents are often accused of (3) ___________________grandchildren – letting them eats lots of sweets and play all the time. For Mary, becoming a rule enforcer instead of just a fun grandmother for Will has been the hardest part. Now she must make sure that Will (4) ___________________some “house rules,” such as reading and drinking milk every day. One new rule is designed to give the older people a break: Will must play by himself for an hour while his grandparents rest. “It’s more work than I thought it was going to be,” Will’s grandfather said. “At 8 o’clock in the morning, you’ve got to be there, ready to roll”. PART B: VOCABULARY AND GRAMMAR (3.5 POINTS) Page 1/3
  2. I. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. (0.5 point) 1. A. confident B. dependent C. dentistry D. president 2. A. discrimination B. question C. limitation D. cognition II. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word which differs from the other three in the position of the main stress in each of the following questions. (0.5 point) 1. A. nuclear B. childcare C. manner D. impose 2. A. generation B. organization C. celebration D. information III. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. (2.5 points) 1. You have behaved impolitely. You _____________ email or call her and say you're sorry. A. don’t have to B. mustn’t C. ought to D. should have 2. Let's just stay _____________ and try to figure out what to do. A. calmly B. calmness C. calm D. calmed 3. The need _____________ teaching standards is recognized; however, it is not something that is going to happen overnight. A. improve B. improving C. to improving D. to improve 4. It was the top science prize _____________ the girls won yesterday. A. that B. who C. which D. what 5. The town where I live is very different now. It ____________ a lot. A. changed B. had changed C. changes D. has changed 6. _____________ at the local hospital was one of the activities suggested by the School Youth Union. A. Volunteering B. Being volunteered C. Volunteered D. Volunteers 7. Different people have different ____________ towards clothing because there are no global standards. A. ways B. thinking C. attitudes D. behaviors 8. She felt very upset after she had broken _____________ with her boyfriend. A. for B. up C. for D. down 9. Effective ______________ skills help you break each project down into achievable tasks. A. time-consuming B. time-management C. time-keeping D. time-line 10. She manages to lead a normal life in spite of her physical ______________. A. environment B. injuries C. illnesses D. disabilities PART C: READING (1.0 POINT) Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Different relationships affect teenagers in various ways. Friends impact teenagers almost the same amount as their parents. Teenagers go to their friends for help or to ask questions that they could not ask their parents about. Most of the time their friends give them good advice. In most cases they tell their friends how to dress and act when being around certain people. Love relationships just make it even harder for a teenager to get a good education. Some start to fail in school because they are hanging out with their boyfriend or girlfriend instead of doing their work. Parents have a big influence on teenagers because their children look up to them and the majority of them grow up to act and do things just like their parents did with them. Children who have experienced a family break-up may have lower achievements than children brought up in an intact family. Page 2/3
  3. As previously stated, teenagers are affected by many relationships which involve their friends, family, and their love relationships. The relationships affect them so much that most teenagers change their ideas about how they should live their lives in a different way and to change their future goals. They should be influenced to help themselves or to help others. 1. Relationships can __________. A. influence teenagers in many aspects of their lives. B. help teenagers to decide the future goals in love relationships. C. help others to form relationships. D. help teenagers to follow their future goal with their friends and family. 2. Teenagers go to their friends in order to __________. A. impact them in various ways and the same amount. B. ask how to dress when being around certain people. C. have different relationships that their parents can’t offer. D. ask for help or advice that their parents can’t give them. 3. Love relationships may make a teenager harder to get a good education because __________. A. their boyfriend or girlfriend may make them fail in school B. they tell their boyfriend or girlfriend how to dress to how to act C. they hang out with their boyfriend or girlfriend instead of studying D. they try to do their work instead of hanging out with their boyfriend or girlfriend. 4. The main idea of the passage is __________. A. the effects of love relationships on teenagers’ study. B. the impact of relationships on teenagers’ lives. C. the role of parents in their children’s lives. D. the impact of relationships on adults and teenagers PART D: WRITING (1.5 POINTS) Rewrite the following sentences beginning with the given words or phrases so that they have the closest meanings to the given ones. 1. She gets on well with her classmates. ->She is on good ______________________________________________________________________. 2. You don’t need to revise the document before going home. ->There is no _________________________________________________________________________. 3. She decided to tell her mother all about it that evening. ->She made a _________________________________________________________________________. PART E: SPEAKING (2.0 POINTS) ---------- THE END ---------- Page 3/3
  4. SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HƯỚNG DẪN CHẤM KIỂM TRA CUỐI HỌC KỲ I BẮC NINH Năm học 2020 - 2021 Môn: Tiếng Anh - Lớp 11 A. LISTENING (2.0 POINTS) (0.25 point for each correct answer) Part I. (1.0 point). 1B 2C 3C 4A Part II. (1.0 point). 1. learning 2. situation 3. spoiling 4. obeys B. VOCABULARY AND GRAMMAR (3.5 POINTS) (0.25 point for each correct answer) Part I. 1A 2.B Part II. 1D 2B Part III. 1.C 6.A 2.C 7.C 3.D 8.B 4.A 9.B 5.D 10.D C. READING (1.0 POINT) (0.25 point for each correct answer) 1.A 2.D 3.C 4.B D. WRITING (1.5 POINTS) (0.5 point for each correct answer) 1. She is on good terms with her classmates. 2. There is no need for you to revise the document before going home. 3. She made a decision to tell her mother all about it that evening. E. SPEAKING (2.0 POINTS) ---------- THE END ---------- Page 1 of 1
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2