intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (10 năm)

Chia sẻ: Wang Li< >nkai | Ngày: | Loại File: DOCX | Số trang:7

14
lượt xem
2
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Nhằm giúp các bạn học sinh đang chuẩn bị cho kì thi học kì 2 sắp tới cũng như giúp các em củng cố và ôn luyện kiến thức, rèn kỹ năng làm bài thông qua việc giải “Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (10 năm)” sau đây. Hi vọng đây là tài liệu hữu ích cho các bạn trong việc ôn tập. Chúc các bạn thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 2 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (10 năm)

  1.      TRƯỜNG THPT                   ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ II­ NĂM HỌC 2020­2021     LƯƠNG NGỌC QUYẾN                          Môn: TIẾNG ANH LỚP 11 HỆ 10 NĂM    (Đề kiểm tra có 04             Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề) trang)                      Họ và tên học sinh:....................................................                                               Lớp: ......................................                                                                                              MàĐỀ 008 I. PHẦN TRẮC NGHIỆM. (Làm vào phiếu trả lời trắc  nghiệm) LISTENING Task 1: What issues are these people talking about? Listen and circle the correct answer. Question 1. Speaker 1. A. air pollution B. water pollution C. overpopulation D. poverty Question 2. Speaker 2. A. global warming B. water pollution C. war D. unemployment Question 3. Speaker 3.  A. overpopulation B. poverty C. war D. air pollution Question 4. Speaker 4. A. crime B. garbage C. traffic D. air pollution Task 2. Listen to the recording about Trang An Scenic Landscape Complex. Choose the correct  answer to complete the statements. Question 5. "Ha Long Bay on land" is famous for its ______________ . A. grottos and caves B. authentic food and cuisine C. mountains, caves and relics D. limestone mountains and geological sites Question 6. Visitors coming to Trang An admire its variety of ___ A. unique pagodas B. beautiful caves. C. flora and fauna D. all are correct Question 7.  Hoa Lu Ancient Citadel set up ______________________ remained known as the  ancient capital of Viet Nam. A. in 1010 B. 10,000 ­ 20.000 years ago. C. from 968 to 1009 D. by King Ly Thai To Question 8.  Trang An scenic Landscape Complex deserves its place on the UNESCO's World  Heritage List thanks to its unique _______________. A. natural values B. cultural values C. natural and cultural values D. caves and pagodas READING Read   the  passage  and   choose   the   correct   option   A,  B,  C,  or  D  that  best  fits  each   of  the  numbered blanks.  Trang 1-Mã đề 008
  2. Recognized as a World Heritage Site in Vietnam, Ha Long Bay attracts thousands of visitors every  year, who come to enjoy its magnificent natural (9) ______. However, the bay is also facing a  number of threats that may lead to serious damage to the site. Wildlife in Ha Long Bay is being (10)  ______by overfishing as this is the only job to support most of the inhabitants here. As a (11)  ______, rare sea creatures may become extinct soon. Other problem is deforestation of mangrove forests. The mangroves, known as the plants native to  Ha Long Bay, provide protection during storms, preserve the shoreline, and act as a natural filter  that keeps the sea environment clean and healthy. Numerous wildlife species (12) ______ plants  and fish also depend on the mangroves. What is more, some markets in Ha long Bay sell unusual  relicts and natural objects, such as coral pieces, sea shells, or unique stones, probably illegally  removed from the (13) ______areas. Many of these items, converted into rings, key chains, and  other souvenirs, are purchased by unsuspecting tourists. Buying these items creates a black market  leading to further destruction of Ha Long Bay. Question 9. A. middle B. main C. landscape D. point Question 10. A. destruction B. destroyed C. destructing D. destroy Question 11. A. instant B. example C. accident D. result Question 12. A. making B. including C. getting D. creating Question 13. A. protective B. protection C. protecting D. protected Read the passage and choose the correct answer A, B, C, or D to each question.  A rather surprising geographical feature of Antarctica is that a huge freshwater lake, one of  the world's largest and deepest, lies hidden there under four kilometers of ice. Now known as Lake  Vostok, this huge body of water is located under the ice block that comprises Antarctica. The lake is  able  to exist  in its  unfrozen  state  beneath  this   block  of  ice  because  its   waters   are  warmed  by  geothermal heat from the earth's core. The thick glacier above Lake Vostok actually insulates it  from the frigid temperatures on the surface. The lake was first discovered in the 1970s while a research team was conducting an aerial  survey of the area. Radio waves from the survey equipment penetrated the ice and revealed a body  of water of indeterminate size. It was not until much more recently that data collected by satellite  made  scientists   aware  of the  tremendous   size  of the  lake;  the  satellite­borne  radar  detected  an  extremely flat region where the ice remains level because it is floating on the water of the lake. The  discovery of such a huge freshwater lake trapped under Antarctica is of interest to the scientific  community because of the potential that the lake contains ancient microbes that have survived for  thousands of years, unaffected by factors such as nuclear fallout and elevated ultraviolet light that  have affected organisms in more exposed areas. The downside of the discovery, however, lies in the  difficulty of conducting research on the lake in such a harsh climate and in the problems associated  with obtaining contamination. Scientist are looking for possible ways to accomplish this. Question 14: The word"hidden" in paragraph 1 closest in meaning to__________. A. undrinkable  B. untouched  C. unexploitable  D. undiscovered Question 15: What is true of Lake Vostok? A. It is completely frozen B. It is saltwater lake C. It is beneath a thick slab of ice D. many firefighters died in the earthquake Question 16: Which of the following is closest in meaning to" frigid" in paragraph 1? A. extremely cold            B. easily broken C. quite harsh         D. lukewarm Trang 2-Mã đề 008
  3. Question   17:  All  of  the  following  are  true  about  the  1970 survey  of  Antarctica  EXCEPT  that   is__________. A. was conducted by air B. made use of radio waves C. could not determine the lake's exact size D. was controlled by a satellite Question 18: It can be inferred from the passage that ice would not be flat if__________. A. there were no lake underneath  B. the lake were not so big C. Antarctica were not so cold  D. radio waves were not used LANGUAGE Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the   other three in the position of primary stress in the following question.  Question 19: A. sensor       B. predict C. dweller                    D. function Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part   differs from the other three in pronunciation in the following question. Question 20: A. earthquake B. northern          C. thorough D. thoughtful Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the   underlined part in the following question.  Question 21: Taj Mahal is a giant mausoleum of white marble in Arga, India. It is considered to be  an outstanding work of art. A. noticeable  B. attractive  C. brilliant  D. significant  Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following   question.  Question 22.  The waste ___ system here is also innovative. There are no rubbish trucks or waste  bins in the street A. dump  B. disposal  C. landfill  D. throwaway Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is  OPPOSITE in meaning to the underlined part in the following question) Question 23: When you walk, don't look at your feet. This will slow you down and cause back  pain.  A. result in  B. result from  C. lead to D. activate Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following   question.  Question 24.  Jean should seriously consider ________ an actress. She is a very talented performer. A.  to become                   B. become                           C. becoming    D. will become      Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to the following   question.  Question 25. If it rains, the boys ______________ hockey.  A. will  play                  B. won't play  C. plays           D. didn’t play Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs   correction in the following question.  Question 26: Amy seems like a bright student. She's always the first to be finished her work.   Trang 3-Mã đề 008
  4. A. seems like   B. bright                        C. the first          D. to be finished Question 27: Mark the letter A, B, C, or D to indicate the most suitable response to complete the   following exchange.  “My back feels sore. Does it look a bit red?”                – “____” A. Yes, it does. I think you'll get a lovely suntan. B. Yes, it does. Probably you should go for a swim.  C. Yes, it does. It's important to go for a paddle. D. Yes, it does. Perhaps you should keep out of the sun for the rest of the day.  Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs  correction in the following question.  Question 28: The Great Wall of China is considered one of the greatest wonders in the world  thanks to its magnificence and significant. A. is considered B. the greatest wonders C. thanks to         D. significant II. PHẦN TỰ LUẬN. (Làm vào giấy thi) 1. Give the correct form of the word in brackets to complete each of the following sentences.  Question 29. Cuc Phuong National Park is also a(an)___________ zone of fauna. (ABUNDANCE) Question 30. Most of these students are interested in pursuing ___________ studies for bachelor’s  degrees. (GRADUATE) Question 31. Some universities in the Unites States offer different ___________ to international  students to help to cover tuition fees and living costs. (SCHOOL) Question 32.  Be ___________ for overcrowded streets and shopping malls when you visit big  cities like Hong Kong and Beijing. (PREPARE) 2. Rewrite the following sentence in a similar way to the original sentence.   Question 33. Trang An Scenic Landscape Complex is the eighth World Heritage Site in Vietnam  that has been recognised by UNESCO. (reduce relative clause)  _________________________________________________________________________ Question 34. He's likely to lose his job if he keeps disagreeing with his boss.( DANGER)  _________________________________________________________________________ Question 35. I started discussing my research proposal with my professor at the beginning of my  course. We’re still discussing it. (BEEN)  _________________________________________________________________________ Question 36. Thanks to the security officer, the robbery did not succeed. (HADN’T)  _________________________________________________________________________ 3. Write a paragraph of 100­120 words to describe a World Heritage Site in Vietnam you  know. (From 37 to 40)  ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… Trang 4-Mã đề 008
  5. ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… The end Trang 5-Mã đề 008
  6.      TRƯỜNG THPT                   ĐỀ KIỂM TRA HỌC KÌ II­ NĂM HỌC 2020­2021     LƯƠNG NGỌC QUYẾN                          Môn: TIẾNG ANH LỚP 11 HỆ 10 NĂM    (Đề kiểm tra có 04             Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề) trang)                    Họ và tên học sinh:....................................................                                               Lớp: ......................................                                                                                              MàĐỀ 008 I. PHẦN TRẮC NGHIỆM. (Làm vào phiếu trả lời trắc  nghiệm) 1.B 4.C 7.C 10.B 13.D 16.A 19.B 22.B 25.B 28.D 2.A 5.C 8.C 11.D 14.B 17.D 20.B 23.B 26. D 3.C 6.D 9.C 12.B 15.C 18.A 21.C 24.C 27.D II. PHẦN TỰ LUẬN. (Làm vào giấy thi) 1. Give the correct form of the word in brackets to complete each of the following sentences.  (1 point) Question   29.  Cuc   Phuong   National   Park   is   also   a(an)   ABUNDANT   zone   of   fauna.  (ABUNDANCE) Question 30.  Most of these students are interested in pursuing UNDERGRADUATE studies for  bachelor’s degrees. (GRADUATE) Question 31. Some universities in the Unites States offer different SCHOLARSHIPS to  international students to help to cover tuition fees and living costs. (SCHOOL) Question 32. Be PREPARED for overcrowded streets and shopping malls when you visit big cities  like Hong Kong and Beijing. (PREPARE) 2. Rewrite the following sentence in a similar way to the original sentence.  (1 point) Question 33. Trang An Scenic Landscape Complex is the eighth World Heritage Site in Vietnam  that has been recognised by UNESCO. (Reduce relative clause)  Trang An Scenic Landscape Complex is the eighth World Heritage Site in Vietnam TO HAVE  BEEN recognised by UNESCO. (Reduce relative clause) Question 34. He's likely to lose his job if he keeps disagreeing with his boss. DANGER If he keeps disagreeing with his boss, he's in danger of losing his job. Question 35. I started discussing my research proposal with my professor at the beginning of my  course. We’re still discussing it. (BEEN) I’ve been discussing my research proposal with my professor since the beginning of my  course. Trang 6-Mã đề 008
  7. Question 36. Thanks to the security officer, the robbery did not succeed. HADN’T If it hadn’t been for the security officer, the robbery would have succeeded. 3. Write a paragraph of 100­120 words to describe a World Heritage Site in Vietnam you  know. (From 37 to 40) (1.0 point) ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………………………… The end Trang 7-Mã đề 008
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2