intTypePromotion=3

Đề thi thử THPT Quốc gia 2019 môn Tiếng Anh lần 2 có đáp án - Liên trường THPT Nghệ An

Chia sẻ: V. Rohto Vitamin | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:7

1
166
lượt xem
4
download

Đề thi thử THPT Quốc gia 2019 môn Tiếng Anh lần 2 có đáp án - Liên trường THPT Nghệ An

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Đề thi thử THPT Quốc gia 2019 môn Tiếng Anh lần 2 có đáp án - Liên trường THPT Nghệ An dưới đây là tài liệu luyện thi THPT hiệu quả dành cho các bạn học sinh lớp 12. Đây cũng là tài liệu tham khảo môn Tiếng Anh giúp các bạn học sinh hệ thống lại kiến thức, nhằm học tập tốt hơn, đạt điểm cao trong bài thi sắp tới. Mời quý thầy cô và các bạn tham khảo đề thi.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử THPT Quốc gia 2019 môn Tiếng Anh lần 2 có đáp án - Liên trường THPT Nghệ An

  1. SỞ GD&ĐT NGHỆ AN B 0 KÌ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 2 NĂM 2019 LIÊN TRƯỜNG THPT Môn thi: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian phát đề (Đề thi có 05 trang) Mã đề thi: 401 Họ và tên thí sinh:............................................... SBD:................. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. measure B. breathe C. breath D. head Question 2: A. missed B. stopped C. talked D. naked Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the other three in the position of primary stress in each of the following questions. Question 3: A. explain B. involve C. swallow D. control Question 4: A. dictation B. dommunicate C. occasion D. reservation Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 5: You’ll get ________shock if you touch ________ live wire with that screwdriver. A. an/the B. x/the C. a/a D. an/the Question 6: If life_________ predictable it would cease to be life, and be without flavor. A. is B. would be C. were D. had been Question 7: Mr.Pike _________ for this company for more than thirty years, and he intends to stay here until he_________. A. worked/retires B. works/is retiring C. has worked/retires D. is working/will retire Question 8: Everybody had heard of Einstein,_________ hardly anyone could understand his theory of relativity. A. and B. but C. of course D. yet Question 9: Basically, adolescent development is the different stages we all go _________. A. through B. across C. along D. by Question 10: Flood_________ from the heavy rain destroyed the crops in the region. A. resulted B. to result C. results D. resulting Question 11: As _________ out by I.J Good in 1965, designing smarter AI systems is itself a cognitive task A. point B. pointing C. pointed D. To point Question 12: She stopped _________ on TV after the scandal became known. A. appearing B. to appear C. appeared D. appears Question 13: Executives at Hirsch . Inc. eliminated unnecessary meetings, _________on memorandums to communicate with employees instead. A. rely B. relying C. reliable D. reliance Question 14: Max-light hopes their new advertising campaigns will_________ flashlight sales. A. boost B. link C. fixture D. celebrate Question 15: I can’t see us beating them at tennis this year. We are so out of _________. A. step B. fitness C. practice D. breath Question 16: Many young people have objected to _________ marriage, which is decided by the parents of the bride and groom. A. contractual B. shared C. agreed D. sacrificed Question 17: When students finish the secondary education, they have to take a(n)_________called GCSE. A. check B. test C. interview D. examination Question 18: Tom didn't do his homework, so the teacher became very angry. He _________ his homework. A. might have done B. must have done C. will have done D. should have done Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions.
  2. Question 19: The student was so tenacious that he finally made it to college. A. bright B. lucky C. industrious D. persistent Question 20: In America, when a woman and a man are introduced, shaking hands is up to woman. A. replies on B. depends on C. waits on D. congratulates on Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 21: Americans have been criticized for placing too much emphasis on being on time. A. activity B. bother C. assistance D. unimportance Question 22: The president is hoping to silence critics once and for all with this latest law. A. temporarily B. for good C. forever D. in the end Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the most suitable response to complete each of the following exchanges. Question 23: Lisa and Susan are talking about Lisa’s new shirt. Susan: That's a nice shirt you are wearing, Lisa! -Lisa: _________ A. Oh, I disagree with you B. Of course. C. Well, I just got it. It was pretty cheap D. Yes, I think so Question 24: Jenny and Victor are colleagues but rarely meet each other and today, she would like to chat with him after work. Jenny: Hi, Victor, do you think it’s possible for us to have a talk sometime today? Victor: I’d love to, but _________ A. I’ve got a pretty tight schedule today. B. I’m free now. C. Is tomorrow ok? D. I’m pretty scheduled today. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. HOW TO WRITE A BLOCKBUSTER If you have ever finished reading the latest blockbuster and thought that you could have done better, consider (25)_________ the following techniques. Before you settle upon your subject matter, be canny and examine the current market. If period dramas are making a comeback, for example, consider that genre but with a unique twist. Start by looking around you - in newspapers, on TV - for stories and characters. Choose a genre and topic you feel comfortable with. (26) _________ research will add to the strength and depth of your writing and help you (27) _________ more confidence. Read relevant history books, biographies and travelogues to immerse yourself in your chosen period and setting. Once you have formulated your characters, possible storylines and locations, start to sketch out rough dialogues and scenes. Only then should you set about writing the novel. Once the novel is completed, you must find an agent. Many (28) _________ publishers will only consider submissions via a(n) established agent and will largely ignore unsolicited books. Again, research is the key. Look for an agent that (29) _________ your genre and style. Finally, do not forget that the book has to be marketed once it is published, so you, the author, will become one of the novel's Unique Selling Points. It helps if you and the book have a good behind you too. Question 25: A. adopting B. making C. accepting D. doing Question 26: A. Full B. Complete C. Thorough D. Entire Question 27: A. grow B. win C. become D. gain Question 28: A. central B. winning C. leading D. valued Question 29: A. serves B. acts C. shows D. represents
  3. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. According to the American College of Obstetrics and Gynecology, pregnant women should not drink any form of alcohol. Pregnant women who think they have should be aware of the serious and negative effects alcohol on the development of the baby (fetus). Alcohol is considered one of the most dangerous drugs for women during their pregnancy. Because alcohol is delivered quickly into the blood and passes quickly into the tissues and membranes, the human fetus is particularly vulnerable to its effects. The reality is that the negative effects on a fetus are so pronounced that babies born after exposure to alcohol are said to be suffering from fetal the syndrome. As a pregnant woman drinks alcohol, the alcohol is passed into her bloodstream almost simultaneously. Moreover, because the bloodstream of the fetus is inextricably tied to that of the mother, the alcohol passes directly into the bloodstream of the fetus as well. And, what is more, the concentration of alcohol in the fetus is exactly the same as in the mother. For the mother, this concentration is not a problem because her liver can remove one ounce of alcohol from her system per hour. However, the fetus's liver is not completely developed (how developed it is depends on its stage of development). The rate at which it is able to eliminate the alcohol from the blood of the fetus is much slower. Eventually, the alcohol will be returned to the mother's system by passing across the placenta, but this process is slow. By the time this takes place, major neurological damage may have already occurred. Research has shown that as little as one drink of alcohol can produce significant, irreversible damage to the fetus. Babies born after exposure to alcohol generally exhibit facial distortion, inability to concentrate, and difficulty in remembering. Simply speaking, it is imperative that pregnant women avoid alcohol. Question 30: What is the main topic of this reading? A. Women and drugs B. The dangers of pregnancy C. The fetus and alcohol D. Drinking and the human body Question 31: The word "its" in paragraph 2 refers to the A. the fetus B. the blood C. the tissue D. the alcohol Question 32: How much time can it be inferred that it takes alcohol to enter a woman’s bloodstream after she takes a drink? A. about one hour B. a few seconds C. several minutes D.at least 24 hours Question 33: It can be inferred that the development of a fetal liver depends on _________. A. how many months pregnant the mother is B. how much alcohol the mother has consumed C. how large the fetus is D. how well the mother has taken care of the fetus Question 34: According to the passage, how is alcohol finally returned to the mother's system? A. It is carried through the bloodstream. B. It is transferred across the placenta. C. It is expelled by the fetus's liver. D. It is not completely returned. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions. Employees in many countries change jobs more often than previous generations of workers. They don't expect to find a job with a company that will take care of them for the rest their lives. But what is the cause of this trend? Is it a new economy, new ways of doing business, or the employees themselves? A more globalized economy has had effect on employment. A large number of companies are now international, and one of them may decide that moving its offices from Germany to Poland, for example, is in its best interest. That means employees who live and work in Germany may be asked to relocate their families to a new country or be told that their jobs are simply eliminated.
  4. Companies have also responded to economic pressures by restructuring for greater efficiency. This sort of change within a company usually means that unnecessary jobs are cut, or that fewer employees must do more work. In either case, some employees find themselves looking for new jobs. New technology has also had an impact on workplaces. The increasing use of personal computers has meant fewer jobs for office secretaries, as their former bosses do their own word processing and letter writing, and for travel agents, as more travelers make their own reservations online. Automation, including the use of robotic devices, has replaced workers in clothing factories, post offices, and telephone companies, to name just a few. Besides these economic and technological reasons, today's employees are also responsible for more frequent job changes. Workers in the past were less likely to leave a company because they were dissatisfied with working conditions or because they didn't get along well with their fellow employees. People today expect to enjoy their work and to get a high degree of personal satisfaction from what they do for a living. Employees may also leave a job because they have learned all they can lean from their current job. Getting a new job means gaining new skills and making new contracts, and these skills and relationships could bring them a step closer to their "dream job", the one that is challenging, emotionally and financially rewarding, and preferably closer to home or their children's school. Finally, companies start up and close down more quickly than they once did. Employees who suspect that their employer is not doing well may decide to start looking for a new position before the company closes its doors. Question 35: The passage is mainly about______. A. reasons companies aren't taking care of employees as they once did B. ways in which international companies have caused a loss of jobs C. reasons employees change jobs more frequently than they did in the past D. the contrast between employers of the past and employers nowadays Question 36: How has globalization affected employment? A. Companies may relocate and cut jobs. B. Employees in Western Europe are at a disadvantage. C. Companies are not interested in keeping employees D. Employees may refuse to move to a different country. Question 37: What is one reason employees might keep their current jobs nowadays? A. They are worried when the company is not successful. B. They are happy and satisfied with their work C. They want a higher salary and more benefits. D. Their employers provide bad working conditions. Question 38: The word "they" in paragraph 5 refers to _______. A. workers in the past B. working conditions C. fellow employees D. people today Question 39: According to the passage, all of the following are true EXCEPT ______. A. some international companies may decide to move their offices to new places B. sometimes higher efficiency comes from cutting unnecessary jobs C. some travel agents have been affected because of new technologies D. employees have no right to follow their dream of getting an excellent job Question 40: Which of the following is NOT part of most people's dream job? A. emotional rewards B. a long commute C. lots of money D. challenging work Question 41: The phrase "closes its doors" in the last sentence probably means
  5. A. stops a working day dismisses its workers B. stops doing business C. dismisses its workers D. shuts all its doors Question 42: It can be understood from the passage that, nowadays, _______. A. employees leave their jobs more because they can't have a good relationship with other co-workers B. employees are actually as happy with their jobs as their fathers and grandfathers were with theirs C. clothing factories, post offices and telephone companies are the only places using automation D. employees sometimes falsely think they have learned all they can learn from their present jobs Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 43: The problem of inadequate salaries for teachers not only exists in smaller communities but also in large cities A B C D Question 44: Sweetly smelling perfumes are added to soap to make it appealing. A B C D Question 45: Such was the response to our appeal which we had to take on more staff. A B C D Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions. Question 46: If you practise harder you will have better results. A. The harder you practise, the best results you will have. B. The more hardly you practise, the better results you will have. C. The hardest you practise, the most results you will have. D. The harder you practise, the better results you will have. Question 47: Tom told his girlfriend, "Let me tell him if you can't". A. Tom volunteered to tell him if his girlfriend couldn't. B. Tom advised his girlfriend to tell him if you couldn't. C. Tom suggested that I should tell him if his girlfriend couldn't. D. Tom asked his girlfriend to tell him if you couldn't. Question 48: I'm sure it wasn't Mr. Phong you saw because he's in Hanoi. A. Mr. Phong mightn't see you because he's in Hanoi. B. You mustn't have seen Mr. Phong because he's in Hanoi C. It can't have been Mr. Phong you saw because he's in Hanoi. D. It couldn't be Mr. Phong you saw because he's in Hanoi. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that best combines each pair of sentences in the following questions. Question 49: Housewives do not have to spend a lot of time doing housework any more. A. Housework will never be done by housewives any more. B. Housewives have to spend more and more time to do housework. C. Never have housewives spent as much time doing housework as they do now. D. No longer do housewives have to spend a lot of time doing housework Question 50: Overeating is a cause of several deadly diseases. Physical inactivity is another cause of several deadly diseases. A. Overeating and physical inactivity are caused by several deadly diseases. B. Not only overeating but also physical inactivity may lead to several deadly diseases. C. Both overeating and physical inactivity result from several deadly diseases. D. Apart from physical activities, eating too much also contributes to several deadly diseases _THE END_
  6. ĐÁP ÁN THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN 2 – 2019 MÔN: TIẾNG ANH Câu 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 1 B D D A D C C C D D A D A C C C C A A A D A C B 2 D C A B B C A A B D C A C A A C A C D B C B A D 3 C D B D C B C B A C C B D A D B D B D A C B B D 4 D D D B A D A A D A D B C B A A C C B D A D D D 5 C B B D D B D B C A A A D A B B A C D A D A B D 6 C B D C B A A D D B D B D C B A B B B B C B C A 7 C D A B C A B A A C B B A C B B C A A B A B D D 8 B/D A C A C C B D D D D C D D A A C C D D B D C B 9 A C D A C D A C C C A A B B C D B/D C C A C C C D 10 D A C C B/D D B C A B A A B B C B A A C B C C B/D A 11 C B C C A A D C C D C B D D A D C B D C B/D B A C 12 A A C B C C B A D D D B B A B C D A C D A A B C 13 B B A C A A A A C C C A C B A D D A A B C C A B 14 A A C D B C D D D B D C A C C A A C D C A B C D 15 C A A D D A C C B A B B C D A B A D C B D B D C 16 A C B D A B D C D A D C A B D A C A A D D A D C 17 D B D B C D C B B C A C D C D D D C B A D C C B 18 D C A A D B D A D C C D B A C A C D A D B A A B 19 D A C D D A A B C B B D B B B/D D D C C D B D C B 20 B D A C A B A D A D C B C C A D A D A B D B A A 21 D B B/D B A B C B D A A A A D D D D D D C D A D D 22 A A D B D A D D B D B C C D C C A D D D A B D A 23 C B C C A C C B B C B B A C A B B A C D C A B C 24 A C D C C D D A A B D D D B C B C B C B D A C A 25 A B A D D B B C B C B D B D D B D D B/D A A D B A
  7. Câu 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 26 C B C C C D D A C A D D D B C C B D A C A D A A 27 D B D A D D C D C B C C C A D B D A C A C A D B 28 C D C A C B B D C C C C D C D B B A D A D D A D 29 D C D A D C D B C C C B C A A D C B C A C A B A 30 C C C A D D A B B/D A B/D A B B A A D B D C D D B C 31 D B A D B C B B A A A A B A C A A D C D C D A C 32 B C D A A B A B A D D C B D B C C B B B A C B B 33 A D B B D D B D B D C D A C D C D C D A B B D A 34 B C B B C A C A A B A B A C B D C A A B D C B D 35 C C C B C C D B C D B A D A B D A C B C A C D D 36 A A B B A C B D A B A D A A D D B A C D B A A D 37 B B A D B B C D D D C D C C C B B B B B C B B C 38 A A A A B A C B C D A D C D A A D D B A C C C B 39 D C D B D C A C D C D B C D B C C B A C A C C A 40 B D B D B A D C D B D A B A D B A A B C B C D C 41 B A B C A B C D C B C A A D B C B C A C D B A B 42 A D A B C D C C A A B B C C C A D B A A B D A A 43 B A B D C D B/D D C C B B A A A C C D D C C C D C 44 A D D A A A A A B A A C D C B D B B C A B D C B 45 C B A A D D B D B D D C D D D A D D A B D B A C 46 D D C D B C A A A B A D B/D D C A A D B D A C A B 47 A A B D B A C D A D B C A B A C B C D D B D C D 48 C C A C A C D C B B A C D D D B A B A C A D D A 49 D B C C A C D C A B C D C C C C B A C A B A C C 50 B D D C B B A D D A D D A B D B A B B C A B D A

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản