intTypePromotion=1

Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm học 2020-2021 - Trường THPT Gang Thép

Chia sẻ: _ _ | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:6

0
8
lượt xem
2
download

Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm học 2020-2021 - Trường THPT Gang Thép

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

"Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm học 2020-2021 - Trường THPT Gang Thép" giúp các em học sinh ôn tập kiến thức, ôn tập kiểm tra, thi tuyển sinh vào lớp 10, rèn luyện kỹ năng để các em nắm được toàn bộ kiến thức chương trình Tiếng Anh lớp 9. Mời các em cùng tham khảo đề thi.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử vào lớp 10 THPT môn Tiếng Anh năm học 2020-2021 - Trường THPT Gang Thép

  1. SỞ GDĐT THÁI NGUYÊN THI THỬ THI TUYỂN SINH VÀO 10 THPT TRƯỜNG THPT GANG THÉP Năm học 2020 - 2021 Môn : TIẾNG ANH Thời gian làm bài : 90 phút (không kể thời gian giao đề) Họ và tên thí sinh...................................................Số báo danh :.............................. (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi theo hướng dẫn dưới mỗi câu) Điểm Giám khảo số 1 Giám khảo số 1 Số phách (Họ tên, chữ ký) (Họ tên, chữ ký) (do chủ tịch HĐ chấm thi ghi) Bằng số Bằng chữ Đề thi này gồm có 05 trang được đánh số từ 1 - 5. Thí sinh kiểm tra số trang đề thi trước khi làm bài. I. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from the rest. Example: 00. A. man B. bad C. many D. manage Answer: 00. C 01. A. practised B. laughed C. measured D. liked 02. A. over B. broad C. coast D. alone 03. A. large B. vegetable C. angry D. generation 04. A. more B. north C. lost D. water 05. A. distribute B. try C. wide D. ride 01. 02. 03. 04. 05. II. Give the correct tense of the verbs in brackets. 06. When I came back, my parents (plant)________ trees in the garden. 07. They (have)_________ a discussion about how to learn English better now. 08. My father sometimes (come)_________back home late. 09. I am sorry I (not / finish)_________ the report yet. 10. If we go on littering, the environment (become) _____________ seriously polluted. 06. 07. 08. 09. 10. III. Choose the correct answer. 11. Would you _______showing me the way to the nearest post office? A. care B. like C. mind D. help 12. Lan : “ Let’s buy this bag for Mum!” – Hoa : “_____” A. Yes, you are right B. Fine, thanks C. No, it suits her D. Good idea 1
  2. 13. I _______ go fishing with my father when I was young. A. used to B. is used to C. has used to D. was used to 14. She was tired ______ her long walk. A. because B. since C. as D. because of 15. The movie on T.V last night made me ______ A. bore B. boring C. bored D. boredom 16. The village always ______ its harvest festival in the spring. A. holds B. makes C. joins D. takes 17. If today were Sunday, I ______ a day off. A. have B. had C. will have D. would have 18. He said he ______ repair the computer for me. A. can B. may C. must D. could 19. Hoa hasn’t finished her project, ______? A. hasn’t she B.has she C. had she D. is she 20. Don’t go too fast. I can’t ______ up with you. A. go B. walk C. keep D. run 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. IV. There is a mistake in the five underlined parts of each sentence. Find the mistakes and correct them. Example: 00. I has been learning English for 4 years. A B C D Answer: 00. A → have been 21. I would rather doing any job than be out of work . A B C D 22. If I had known English better, I would apply for that job. A B C D 23. My parents are thinking of buy a new computer for me. A B C D 24. The beach on where we used to lie for sunbathing is very clean A B C D 25. We have to translate this dialogue into Vietnamese, haven’t we ? A B C D 21. 22. 23. 24. 25. V. Choose the word or phrase (A, B, C, D) that best fits each space. Pablo Picasso is considered to be one of the most (26)_______painters in the twentieth century.(27)_______ was born in Malaga, Spain on October 20, 1881.(28)______painting, Picasso also tried (29)______ kinds of job such as a printmaker, ceramicist, stage designer, poet and playwright. 2
  3. From the age of seven, Picasso received formal artistic training from his father in figure drawing and oil painting. On one occasion, the father found his son painting over his unfinished sketch of a pigeon. Observing the (30)______ of his son’s technique, the father felt that the thirten-year-old Picasso had surpassed him, and vowed to (31)______ painting. Picasso grew up to become one of the greatest (32)______most influential artists of the 20th century, he is known (33)______ co-founding the Cubist movement, the invention of constructed sculpture, the co-invention of collage, and for (34)_____ styles that he helped develop and explore. Picasso is now regarded as one of the artists (35)______ most defined the revolutionary developments in the plastic arts in the opening decades of the 20th century. 26. A. fame B. famed C. famous D. infamous 27. A. His B. He C. Him D. Himself 28. A. In addition to B. However C. Until D. Because 29. A. a large amount of B.a great deal of C. much D. many 30. A. precision B. precise C. precisely D. precisian 31. A. give away B. give out C. give up D.give off 32. A. and B. but C. so D. yet 33. A. with B. for C. at D. on 34. A. a great deal of B. little C. much D. a lot of 35. A. how B. which C. who D. when 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32. 33. 34. 35. VI. Give the correct form of the words in brackets. 36. What is the ______ of this river ? (DEEP) 37. Money doesn’t usually bring ______ . (HAPPY) 38. We all enjoyed the trip. It was an_________ experience. (FORGET) 39. I am very ______ of my father and love him so much. (PRIDE) 40. Environmental ______ is everybody’s responsibility (PROTECT) 36. 37. 38. 39. 40. VII. Read the following passage and choose the correct answer to each question. Florida’s “Everglades”, the largest national park in the eastern USA, are in serious danger. One of the most significant areas of “wetland” in the world, and classified by UNESCO as a “World Heritage Site”, the park has suffered dramatically over the last sixty years on account of encroaching agriculture and the vast expansion of Florida’s population. If 3
  4. the decline is not stopped, the entire ecosystem of southern Florida could be irreparably damaged – and the sunshine state, one of the fastest growing states in the USA, could become an inhospitable wasteland. Back in the year 2000, in order to prevent just such a catastrophe, and ensure the survival of America’s most distinctive National Park, Congress approved a 30-year 8.2 billion dollar Everglades rescue plan, the largest concerted environmental project the world had ever known. Estimated at 10,700 square miles (27,000 km2), the original Everglades area was home to a fantastically rich and diverse range of wildlife; but in recent decades, this wildlife has already been decimated. It is estimated that the water-bird population of the Everglades has fallen by 93% in the last forty years. Unless more progress is made, the outlook for the future is not good, and large parts of the Everglades’ vital and remarkable ecosystems may be damaged beyond repair. 41. Florida’s “ Everglades”, the largest national park in the eastern USA, are in ______ A. the best condition. B. serious danger. C. floods and storms. D. the risk of disapearance. 42. Which of the following is NOT the reason that makes the park suffer dramatically over the last sixty years ? A. the encroachment of agriculture. B. the vast expansion of population. C. industrial pollution. D. the increase in population. 43. What happen to the wildlife in the original Everglades area in recent decades ? A. This wildlife has already been destroyed. B. This wildlife has already been preserved. C. This wildlife has already been conserved. D. This wildlife has already been saved and cared. 44. How many percentages of the water – bird population of the Everglades has fallen in the last forty years ? A. exactly 7% B. exactly 93% C. nearly 93% D. less than 7% 45. What is the message to the readers? A. We should take action to protect the service in the national park-Florida’s “ Everglades”. B. We should take action to protect agriculture in Florida. 4
  5. C. We should take action to protect animals in Florida. D. We take action to protect the Everglades’ vital and remarkable ecosystems. 41. 42. 43. 44. 45. VIII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. 46. My father has bought a new computer. - A new computer ________________________________________ 47. “ What will you do to help your mother?” they asked him. - They asked him________________________________________. 48. Although my sister was very tired, she tried to help me with the housework. - In spite of __________________________________________. 49. She has a beautiful voice, so we cannot miss her singing. - She has such ________________________________________. 50. The water was so cold that the children couldn’t swim in it.  The water was not____________________________________. Total mark: (50 x 2): 10 = 10 The end 5
  6. ĐÁP ÁN ĐỀ THI THỬ VÀO LỚP 10 MÔN TIẾNG ANH – 2020 I- 1.C 2.B 3.C 4.C 5.A II- 6. were planting 7. are having 8. comes 9. haven’t finished 10. will become III- 11.C 12. D 13.A 14.D 15.C 16.A 17.D 18.D 19.B 20.C IV- 21. B - do 22. B - knew 23. C - buying 24. A - which 25. D - don’t we V- 26. C 27.B 28.A 29.D 30.A 31.C 32.A 33.B 34.D 35.C VI- 36. depth 37. happiness 38.unforgettable 39. proud 40. protection VII- 41. B 42.C 43.A 44. C 45.D VIII- 46. A new computer has been bought by my father. 47. They asked him what he would do to help his mother. 48. In spite of being very tired, my sister tried to help me with the housework. ( In spite of her tiredness, my sister tried to help me with the housework) (In spite of the fact that my sister was very tired, she tried to help me with the housework) 49. She has such a beautiful voice that we cannot miss her singing. 50. The water was not warm enough for the children to swim in. 6
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2