intTypePromotion=3
Array
(
    [0] => Array
        (
            [banner_id] => 140
            [banner_name] => KM1 - nhân đôi thời gian
            [banner_picture] => 964_1568020473.jpg
            [banner_picture2] => 839_1568020473.jpg
            [banner_picture3] => 620_1568020473.jpg
            [banner_picture4] => 994_1568779877.jpg
            [banner_picture5] => 
            [banner_type] => 8
            [banner_link] => https://tailieu.vn/nang-cap-tai-khoan-vip.html
            [banner_status] => 1
            [banner_priority] => 0
            [banner_lastmodify] => 2019-09-18 11:11:47
            [banner_startdate] => 2019-09-11 00:00:00
            [banner_enddate] => 2019-09-11 23:59:59
            [banner_isauto_active] => 0
            [banner_timeautoactive] => 
            [user_username] => sonpham
        )

)

Bộ đề thi THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh số 4

Chia sẻ: Minh Thư | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:72

0
67
lượt xem
11
download

Bộ đề thi THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh số 4

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Bộ đề thi thử THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh số 4 cung cấp cho các bạn nhiều đề thi hay, giúp các bạn củng cố lại kiến thức đã học và làm quen với dạng đề thi. Chúc các bạn đạt kết quả cao trong kỳ thi sắp tới.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Bộ đề thi THPT Quốc gia năm 2016 môn Tiếng Anh số 4

  1. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO BẮC NINH ĐỀ THI THỬ THPT QUỐC GIA LẦN I TRƯỜNG THPT LÝ THÁI TỔ MÔN TIẾNG ANH Ngày thi: 8/11/2015 M· ®Ò thi: 132 Thời gian làm bài: 90 phút (Đề thi gồm 7 trang) Họ, tên thí sinh: …………………………………………….. Lớp: ………… Số báo danh: ……… Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 1: _____ that Marie was able to retire at the age of 50. A. So was her successful business B. So successful was her business C. Her business was successful D. So successful her business was, Question 2: - “Can I carry these suitcases into the room for you?” - “______” A. You can’t, I think! B. No, you can’t. C. Yes, you can. D. Can you? That’s very kind. Question 3: My mother ______ me against staying late night after night to prepare for exams. A recommended B. encouraged C. warned D. reprimanded Question 4: She must have been sleepless last night. Otherwise, her eyes _______ so bloody now. A. won’t look B. wouldn’t look C. wouldn’t have looked D. looked Question 5: I’ve never really enjoyed going to the ballet or the opera; they’re not really my ______ A. chip off the old block B. biscuit C. cup of tea D. piece of cake Question 6: After we each had been assigned an installment part of the project, we came back to our _______ section. A. respectively B. respectful C. irrespective D. respective Question 7: Before you start cooking, you should gather together all the necessary _________ A. elements B. factors C. ingredients D. substances Question 8: The last person _____ will have to turn off the lights. A. left B. leaving C. have left D. to leave Question 9: This shirt is ______ that one. A. a bit less expensive B. as much expensive as C. not nearly as expensive as D. much far expensive than Question 10: My friend bought ___________ from a shop on Tran Phu street. A. a brown nice leather belt B. a nice brown leather belt C. a leather brown nice belt
  2. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí D. a nice leather brown belt Question 11: The new manager found the situation so complicated that he couldn’t see the wood for the _________ A. leaf B. fruit C. wood D. trees Question 12: A: I think it is a good idea to have three or four generations living under one roof. B: _________ Family members can help each other a lot. A. It's not true. B. That's wrong. C. I couldn't agree any more. D. I don't agree. Question 13: Ann: How well you are playing, Peter! Peter: _________. A. Say it again. I like to hear your words B. Thank you too much C. I think so. I'm proud of myself D. Many thanks, that's a nice compliment Question 14: The teacher as well as his students____________ at the school meeting yet. A. arrived B. hasn’t arrived C. haven’t arrived D. not arriving Question 15: "Why wasn't your boyfriend at the party last night?" - "He ______ the lecture at Shaw Hall. I know he very much wanted to hear the speaker." A. may have attended B. was to attend C. should have attended D. can have attended Question 16: “We’d better __________ if we want to get there in time” A. take up B. turn down C. speed up D. put down Question 17: Nowadays, most students use _______ calculators in their studies and examinations A. electrical B. electricity C. electric D. electronic Question 18: It is essential that Alice __________ about his responsibilities in the meeting tomorrow. A. be reminded B. must remind C. will be reminded D. will remind Question 19: The use of computers aids in teaching, __________ the role of teachers is still very important. A. although B. yet C. so that D. because Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) SIMILAR in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Question 20: Within a week on display at the exhibition, the painting was hailed as a masterpiece. A. a down- to – earth work of art B. an excellent work of art C. an expensive work of art D. a large work of art
  3. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí Question 21: Deer like figures made from willow shoots are the oldest evidence of human habitation in the Grand Canyon. A. proof B. clue C. dispute D. exhibit Question 22: He drives me to the edge because he never stops talking. A. frightens me B. moves me C. irritates me D. steers me Question 23: I think we can safely say now that we have got our money back, we are home and dry. A. have got home dry B. have been successful C. have not got wet D. have got no water Question 24: Roget's Thesaurus, a collection of English words and phrases, was originally arranged by the ideas they express rather than by alphabetical order. A. unless B. instead of C. restricted D. as well as Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 25: A. resort B. position C. pleasure D. desert Question 26: A. helped B. wicked C. knocked D. coughed Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 27: The longest mountain range, the Mid-Atlantic Range, is not hardly visible because A B most of it lies under the ocean. C D Question 28: Establishing in 1984 for students who wanted to study art and music subjects, A B LaGuardia was the first public school of its kind. C D Question 29: The abilities to work hard, follow directions, and thinking independently are some of the A B C criteria for success in the workplace. D Question 30: The old woman cannot remember the place which she kept her savings A B C D Question 31: I think she will be suitable for the work because she has been working like a teacher for a long time. A B C D Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the question below. We find that bright children are rarely held back by mixed-ability teaching. On the contrary, both their knowledge and experience are enriched. We feel that there are many disadvantages in streaming pupils. It does not take into account the fact that children develop at different rates. It can have a bad effect on both the bright and the not-so-bright child. After all, it can be quite discouraging to be at the bottom of the top grade! Besides, it is rather unreal to grade people just according to their intellectual ability. This is only one aspect of their total personality. We are concerned to develop the abilities of all our pupils to
  4. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí the full, not just their academic ability. We also value personal qualities and social skills, and we find that mixed-ability teaching contributes to all these aspects of learning. In our classroom, we work in various ways. The pupils often work in groups; this gives them the opportunity to learn to co-operate, to share, and to develop leadership skills. They also learn how to cope with the personal problems as well as learning how to think, to make decisions, to analyze and evaluate, to communicate effectively. The pupils learn from each other as well as from the teachers. Sometimes the pupils work in pairs; sometimes the work on individual tasks and assignments, they can do this at their own speed. They also have some formal class teaching when this is appropriate. We encourage our pupils to use the library, and we teach them the skills they need in order to do this effectively. An advanced pupil can do advanced works; it does not matter what age the child is. We expect our pupils to do their best, not their least, and we give them every encouragement to attain this goal. Question 32: In the passage, the author’s attitude towards “mixed-ability teaching” is ________ A. questioning B. approving C. objective D. critical Question 33: The phrase “held back” in paragraph 1 means ______ A. prevented from advancing B. forced to study in lower class C. made to remain in the same classes D. made to lag behind Question 34: The author argues that a teacher’s chief concern should be the development of the pupils’ _________ A. learning ability and communicative skills B. intellectual abilities C. total personality D. personal and social skills Question 35: Which of the following is NOT mentioned in the passage? A. Group work provides the pupils with the opportunity to learn to be capable organizers B. Pupils also learn how to participate in teaching activities C. Group work gives pupils the opportunity to learn to work together with others D. Pupils also learn to develop their reasoning ability Question 36: The author’s purpose of writing this passage is to _________ A. recommend pair work and group work classroom activities B. offer advice on the proper use of the school library C. argue for teaching bright and not-so-bright pupils in the same class. D. emphasize the importance of appropriate formal classroom teaching Question 37: According to the passage, which of the following is NOT true? A. Development of pupils as individuals is not the aim of group work B. Pupils cannot develop in the best way if they are streamed into classes of different intellectual abilities C. It’s not good for a bright child to find out that he performs worst in a mixed-ability class D. There is no fixed method in teaching pupils to develop themselves to the full Question 38: According to the passage, which of the following is an advantage of mixed-ability teaching? A. Formal class teaching is the important way to give pupils essential skills such as those to be used in the library. B. Pupils as individuals always have the opportunities to work on their own. C. A pupil can be at the bottom of a class
  5. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí D. Pupils can be hindered from an all-round development Question 39: Which of the following statements can best summarize the main idea of the passage? A. The aim of education is to find out how to teach the bright and not-so-bright pupils B. Various ways of teaching should be encouraged in class C. Children, in general, develop at different rates D. Bright children do benefit from mixed-ability teaching Question 40: According to the passage, “streaming pupils” ______ A. is the act of putting pupils into class according to their academic abilities B. aims at enriching both their knowledge and experience C. is quite discouraging D. will help the pupils learn best Question 41: According to the author, mixed-ability teaching is more preferable because _______ A. children can learn to work with each other to solve personal problems B. it doesn’t have disadvantages as in streaming pupils C. formal class teaching is appropriate D. its aim at developing the children’s total personality Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Throughout history people have always communicated with one another, not only by speech but also by movements of the hands and body. It is, however, only (42) ______ the last few years that these aspects of communication have been studied at all widely. This type of communication is known as body language or non-verbal communication. People sometimes wonder (43) ______ you can learn how body language works. It is of course possible to read books on the subject but you also need to (44) ______ time observing people’s movements. A railway station is a particular good place for such observation, as here people can be seen openly expressing eagerness, sorrow, delight, impatience and many other human emotions by (45) _____ of movement. If you turn down the sound on your television set and try to understand (46) _____ is happening simply by watching the picture you will learn even more about communication (47) _____ words. By turning the sound back up every five (48) ______ or so, it is possible to check how accurate your (49) ______ is. Having studied the art of body language you will have a definite (50) ______ at a boring party. You will be able to sit on your own for the whole evening and thoroughly enjoy yourself by both watching (51) ______ interpreting the body language of all the other people there. Question 42: A. with B. during C. for D. on Question 43: A. that B. how C. what D. whether Question 44: A. kill B. spend C. give D. lose Question 45: A. means B. gestures C. health D. postures Question 46: A. who B. which C. what D. that Question 47: A. and B. including C. without D. with Question 48: A. years B. minutes C. hours D. months Question 49: A. expression B. understanding C. meaning D. movement Question 50: A. benefit B. favour C. disadvantage D. advantage
  6. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí Question 51: A. with B. and C. but D. or Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Long before they can actually speak, babies pay special attention to the speech they hear around them. Within the first month of their lives, babies' responses to the sound of the human voice will be different from their responses to other sorts of auditory stimuli. They will stop crying when they hear a person talking, but not if they hear a bell or the sound of a rattle. At first, the sounds that an infant notices might be only those words that receive the heaviest emphasis and that often occur at the ends of utterances. By the time they are six or seven weeks old, babies can detect the difference between syllables pronounced with rising and falling inflections. Very soon, these differences in adult stress and intonation can influence babies' emotional states and behavior. Long before they develop actual language comprehension, babies can sense when an adult is playful or angry, attempting to initiate or terminate new behavior, and so on, merely on the basis of cues such as the rate, volume, and melody of adult speech. Adults make it as easy as they can for babies to pick up a language by exaggerating such cues. One researcher observed babies and their mothers in six diverse cultures and found that, in all six languages, the mothers used simplified syntax, short utterances and nonsense sounds, and transformed certain sounds into baby talk. Other investigators have noted that when mothers talk to babies who are only a few months old, they exaggerate the pitch, loudness, and intensity of their words. They also exaggerate their facial expressions, hold vowels longer, and emphasize certain words. More significant for language development than their response to general intonation is observation that tiny babies can make relatively fine distinctions between speech sounds. In other words, babies enter the world with the ability to make precisely those perceptual discriminations that are necessary if they are to acquire aural language. Babies obviously derive pleasure from sound input, too: even as young as nine months they will listen to songs or stories, although the words themselves are beyond their understanding. For babies, language is a sensory-motor delight rather than the route to prosaic meaning that it often is for adults. Question 52: Which of the following can be inferred about the findings described in paragraph 2? A. Babies ignore facial expressions in comprehending aural language. B. Mothers from different cultures speak to their babies in similar ways. C. Babies who are exposed to more than one language can speak earlier than babies exposed to a single language. D. The mothers observed by the researchers were consciously teaching their babies to speak. Question 53: According to the author, why do babies listen to songs and stories, even though they cannot understand them? A. They can remember them easily. B. They focus on the meaning of their parents' word. C. They enjoy the sound. D. They understand the rhythm. Question 54: The passage mentions all of the followings as the ways adults modify their speech when talking to babies EXCEPT ______________. A. speaking with shorter sentences B. giving all words equal emphasis C. using meaningless sounds A. speaking more loudly than normal
  7. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí Question 55: The word "diverse" is closest in meaning to ______________. A. different B. surrounding C. stimulating D. divided Question 56: The word "They" refers to ______________. A. words B. mothers C. investigators D. babies Question 57: Why does the author mention "a bell and a rattle"? A. To contrast the reactions of babies to human and nonhuman sounds B. To give examples of typical toys that babies do not like C. To explain how babies distinguish between different nonhuman sounds D. To give examples of sounds that will cause a baby to cry Question 58: What does the passage mainly discuss? A. The differences between a baby's and an adult's ability to comprehend language B. How babies perceive and respond to the human voice in their earliest stages of language development C. The response of babies to sounds other than the human voice D. How babies differentiate between the sound of the human voice and other sounds Question 59: The word "emphasize" is closest in meaning to ______________. A. stress B. leave out C. explain D. repeat Question 60: What point does the author make to illustrate that babies are born with the ability to acquire language? A. Babies exaggerate their own sounds and expressions. B. Babies begin to understand words in songs. C. Babies notice even minor differences between speech sounds. D. Babies are more sensitive to sounds than are adults. Question 61: The word "noted" is closest in meaning to______________. A. requested B. observed C. theorized D. disagreed Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 62: A. humidity B. necessary C. endangered D. incredible Question 63: A. economics B. achievement C. dependent D. technology Question 64: A. understand B. expedition C. electronic D. insurance WRITING Part I. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. Question 65: He was very sorry that he didn't see Andrey on her trip to London. He greatly regretted ______________________________________ Question 66: The plane had hardly left the airport when the accident happened. No sooner _______________________________________________ Question 67: Although she said that she would come, I don’t think she ever will. Despite _________________________________________________ Question 68: Most people think Nigel is the best racing driver in the world. Nigel is considered ________________________________________
  8. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí Question 69: “Unless I receive her letter tomorrow, I’ll phone her,” said Nam Nam said that if ___________________________________________ Part II: In about 140 words, write a paragraph about the importance of family in your life. The following prompt might be helpful to you. - supporting us - sharing feelings, secrets, problems … - helping us improve our personality ------------- THE END ---------------
  9. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí ANSWER KEYS PHẦN TRẮC NGHIỆM (8 điểm) - Mã đề 132 Câu số Đáp án Câu số Đáp án Câu số Đáp án 1 B 23 B 45 A 2 D 24 B 46 C 3 C 25 C 47 C 4 B 26 B 48 A 5 C 27 B 49 B 6 D 28 A 50 D 7 C 29 B 51 B 8 D 30 C 52 B 9 C 31 D 53 C 10 B 32 B 54 B 11 D 33 A 55 A 12 C 34 C 56 B 13 D 35 B 57 A 14 B 36 C 58 B 15 A 37 B 59 A 16 C 38 B 60 C 17 D 39 B 61 B 18 A 40 A 62 B 19 B 41 D 63 A 20 B 42 B 64 D 21 A 43 D 22 C 44 B PHẦN VIẾT (2 điểm) I. (0,5 điểm) Question 65: He greatly regretted not seeing Andrey on her trip to London. Question 66: I No sooner had the plane left the airport than the accident happened. Question 67: Despite her saying that she would come, I don’t think she ever will.
  10. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí Hoặc Despite the fact that she said that she would come, I don’t think she ever will. Question 68: Nigel is considered to be the the best racing driver in the world. Question 69: Nam said that if he didn’t receive her letter the next day/ the following day/ the day after, he would phone her. II. (1,5 điểm) Mô tả tiêu chí đánh giá Điểm tối đa 1. Bố cục 0,04 o Câu đề dẫn chủ đề mạch lạc o Bố cục hợp lí rõ ràng phù hợp yêu cầu của đề bài o Bố cục uyển chuyển từ mở bài đến kết luận 2. Phát triển ý 0,25 o Phát triển ý có trình tự logic o Có dẫn chứng, ví dụ, … đủ để bảo vệ ý kiến của mình 3. Sử dụng ngôn từ 0,30 o Sử dụng ngôn từ phù hợp nội dung o Sử dụng ngôn từ đúng văn phong/ thể loại o Sử dụng từ nối các ý cho bài viết uyển chuyển 4. Nội dung 0,30 o Đủ thuyết phục người đọc o Đủ dẫn chứng, ví dụ, lập luận o Độ dài: Số từ không nhiều hơn hoặc ít hơn so với quy định 5% 5. Ngữ pháp, dấu câu, và chính tả: 0,25
  11. VnDoc – Tải văn bản pháp luật, tài liệu, biểu mẫu miễn phí o Sử dụng đúng dấu câu o Chính tả: Viết đúng chính tả - Lỗi chính tả gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị tính một lỗi (trừ 1% điểm của bài viết) - Cùng một lỗi chính tả lặp lại chỉ tính là một lỗi o Sử dụng đúng thời, thể, cấu trúc câu đúng ngữ pháp. (Lỗi ngữ pháp gây hiểu nhầm/ sai lệch ý sẽ bị trừ 1% điểm bài viết.) Tổng 1,5
  12. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí SỞ GIÁO DỤC - ĐÀO TẠO BẮC NINH ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN II( 2015- 2016) TRƯỜNG THPT LÝ THÁI TỔ MÔN: TIẾNG ANH Mã đề : 157 Ngày thi: 16/01/2016. Thời gian làm bài : 90 phút Mark the letter A, B, C, or D on answer sheet to indicate the word whose underlined part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. Question 1: A. handcraft B. handbook C. handkerchief D. handbag Question 2: A. exhaust B. height C. honest D. heir Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word that differs from the rest in the position of main stress in each of the following questions. Question 3. A. weather B. confirm C. highland D. entrance Question 4. A. dependence B. prediction C. disastrous D. compliment Question 5. A. applicant B. ambitious C. essential D. performance Mark the letter A, B, C, or D on answer sheet to indicate the word or phrase that is CLOSEST in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 6. City developed at the point where the Hudson and Passaic rivers mingle with the water of the Atlantic Ocean. A. associate B. socialize C. mix D. part Question 7. Lack of water and nutrients has impeded the growth of these cherry tomato plants. A. promoted B. assisted C. realized D. prevented Question 8. Bone and ivory are light, strong and accessible materials for Inuit artists. A. available B. beautiful C. economic D. natural Mark the letter A, B, C, or D on answer sheet to indicate the word or phrase that is OPPOSITE in meaning to the underlined part in each of the following questions. Question 9. The consequences of the typhoon were disastrous due to the lack of precautionary measures. A. physical B. severe C. beneficial D. damaging Question 10. Vietnam’s admission to the World Trade Organization (WTO) has promoted its trade relations with other countries.
  13. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. balanced B. restricted C. expanded D. boosted Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to choose the word or phrase that best fits each of the numbered blanks from 11 to 20. In addition to the challenge to be excellent, American schools have been facing novel problems. They must ….(11) … with an influx of immigrant children, many of whom speak little or no English. They must respond to demands ….(12) ….the curriculum reflect the various cultures of all children. Schools must make sure that students develop …(13) … skills for the job market, and they must consider the needs of nontraditional students, such as teenage mothers. Schools are …(14)…. these problems in ways that reflect the diversity of the US educational system. They are hiring or training large numbers of teachers of English …(15)… a second language and, in some countries, setting up bilingual schools. They are opening …(16)… the traditional European-centered curriculum to embrace material from American, Asian, and other cultures. Schools are also teaching cognitive skills to the …(17)… 40 percent of American students who do not go on to higher education. In the …(18).. of a recent report by the Commission on Achieving Necessary Skills, “A strong back, the willingness to work, and a high school diploma were once all that was necessary to …(19) …. a start in America. They are no longer. A well-developed mind, a continued willingness to learn and the ability to put knowledge to work are the new keys …(20) .. the future of our young people, the success of our business, and the economic well-being of the nation”. (Extracted from Info USA-CD Version) Question 11. A. do B. stay C. fight D. cope Question 12. A. that B. who C. whether D. what Question 13. A. base B. basis C. basic D. basics Question 14. A. addressing B. delivering C. distributing D. discharging Question 15. A. as B. from C. with D. like Question 16. A. on B. into C. for D. up Question 17. A. slightly B. mostly C. fairly D. nearly Question 18. A. minds B. directions C. words D. ways Question 19. A. make B. take C. get D. bring Question 20. A. to B. at C. in D. for
  14. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet t indicate the underlined part that needs correction in each of the following questions. Question 21. Not until he got home he realized he had forgotten to give her the present. A B C D Question 22. When you are writing or speaking English it is important to use language that includes both men A B C and women equally the same. D Question 23. A lot of people stop smoking because they are afraid their heath will be affected and A B C early death. D Question 24. The student must have her assessment form fill in by the examiner during the oral exam. A B C D Question 25. A novel is a story long enough to fill a complete book, in that the characters and events A B C are usually imaginary. D Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 26: They live on a busy road. ……………………….. a lot of noise from traffic. A. There must have B. It must have been C. There must be D. It must be Question 27. Lora: “Do you mind if I turn on the fan?” Maria: “……………………” A. Not for me B. Not at all C. Never mind D. Not enough Question 28: ………………… make a good impression on her. A. Only by doing so can I B. Only so doing can I C. Only by so doing I can D. Only by doing so I can
  15. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Question 29. He came ………………….a lot of criticism for the remarks he made in a television interview. A. in for B. over C. out of D. off. Question 30. No matter how angry he was, he would never ……………..to violence. A. refuse B. resort C. resist D. resolve Question 31. The team were eager to make………………. the loss of the previous match. A. away with B. off with C. up for D. up with. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following sentences from 31 to 40. Learning means acquiring knowledge or developing the ability to perform new behaviors. It is common to think of learning as something that takes place in school, but much of human learning occurs outside the classroom, and people continue to learn throughout their lives. Even before they enter school, young children learn to walk, to talk, and to use their hands to manipulate toys, food, and other objects. They use all of their senses to learn about the sights, sounds, tastes, and smells in their environments. They learn how to interact with their parents, siblings, friends, and other people important to their world. When they enter school, children learn basic academic subjects such as reading, writing, and mathematics. They also continue to learn a great deal outside the classroom. They learn which behaviors are likely to be rewarded and which are likely to be punished. They learn social skills for interacting with other children. After they finish school, people must learn to adapt to the many major changes that affect their lives, such as getting married, raising children, and finding and keeping a job. Because learning continues throughout our lives and affects almost everything we do, the study of learning is important in many different fields. Teachers need to understand the best ways to educate children. Psychologists, social workers, criminologists, and other human-service workers need to understand how certain experiences change people’s behaviors. Employers, politicians, and advertisers make use of the principles of learning to influence the behavior of workers, voters, and consumers. Learning is closely related to memory, which is the storage of information in the brain. Psychologists who study memory are interested in how the brain stores knowledge, where this storage takes place, and how the brain later retrieves knowledge when we need it. In contrast, psychologists
  16. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí who study learning are more interested in behavior and how behavior changes as a result of a person’s experiences. There are many forms of learning, ranging from simple to complex. Simple forms of learning involve a single stimulus. A stimulus is anything perceptible to the senses, such as a sight, sound, smell, touch, or taste. In a form of learning known as classical conditioning, people learn to associate two stimuli that occur in sequence, such as lightning followed by thunder. In operant conditioning, people learn by forming an association between a behavior and its consequences (reward or punishment). People and animals can also learn by observation - that is, by watching others perform behaviors. More complex forms of learning include learning languages, concepts, and motor skills. (Extracted from Microsoft® Student 2009 – DVD Version) Question 32: According to the passage, which of the following is learning in broad view comprised of? A. Knowledge acquisition and ability development B. Acquisition of social and behavioural skills C. Acquisition of academic knowledge D. Knowledge acquisition outside the classroom Question 33: According to the passage, what are children NOT usually taught outside the classroom? A. interpersonal communication B. life skills C. literacy and calculation D. right from wrong Question 34: Getting married, raising children, and finding and keeping a job are mentioned in paragraph 2 as examples of ______. A. the changes to which people have to orient themselves B. the situations in which people cannot teach themselves C. the ways people’s lives are influenced by education D. the areas of learning which affect people’s lives Question 35: Which of the following can be inferred about the learning process from the passage? A. It becomes less challenging and complicated when people grow older. B. It plays a crucial part in improving the learner’s motivation in school. C. It takes place more frequently in real life than in academic institutions. D. It is more interesting and effective in school than that in life. Question 36: According to the passage, the study of learning is important in many fields due to ______.
  17. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. the need for certain experiences in various areas B. the exploration of the best teaching methods C. the great influence of the on-going learning process D. the influence of various behaviours in the learning process Question 37.It can be inferred from the passage that social workers, employers, and politicians concern themselves with the study of learning because they need to ______. A. change the behaviours of the objects of their interest towards learning B. thoroughly understand the behaviours of the objects of their interest C. make the objects of their interest more aware of the importance of learning D. understand how a stimulus relates to the senses of the objects of their interest Question 38: The word “retrieves” in paragraph 4 is closest in meaning to _______. A. generates B. creates C. recovers D. gains Question 39: Which of the following statements is NOT true according to the passage? A. Psychologists studying memory are concerned with how the stored knowledge is used. B. Psychologists studying memory are concerned with the brain’s storage of knowledge. C. Psychologists are all interested in memory as much as behaviours. D. Psychologists studying learning are interested in human behaviours. Question 40: According to the passage, the stimulus in simple forms of learning ______. A. bears relation to perception B. is created by the senses C. is associated with natural phenomena D. makes associations between behaviours Question 41: The passage mainly discusses ______. A. application of learning principles to formal education B. simple forms of learning C. practical examples of learning inside the classroom D. general principles of learning Read the following passage and mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following sentences from 41 to 50. Culture is a word in common use with complex meanings, and is derived, like the term broadcasting, from the treatment and care of the soil and of what grows on it. It is directly related to
  18. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí cultivation and the adjectives cultural and cultured are part of the same verbal complex. A person of culture has identifiable attributes, among them a knowledge of and interest in the arts, literature, and music. Yet the word culture does not refer solely to such knowledge and interest nor, indeed, to education. At least from the 19th century onwards, under the influence of anthropologists and sociologists, the word culture has come to be used generally both in the singular and the plural (cultures) to refer to a whole way of life of people, including their customs, laws, conventions, and values. Distinctions have consequently been drawn between primitive and advanced culture and cultures, between elite and popular culture, between popular and mass culture, and most recently between national and global cultures. Distinctions have been drawn too between culture and civilization; the latter is a word derived not, like culture or agriculture, from the soil, but from the city. The two words are sometimes treated as synonymous. Yet this is misleading. While civilization and barbarism are pitted against each other in what seems to be a perpetual behavioural pattern, the use of the word culture has been strongly influenced by conceptions of evolution in the 19th century and of development in the 20th century. Cultures evolve or develop. They are not static. They have twists and turns. Styles change. So do fashions. There are cultural processes. What, for example, the word cultured means has changed substantially since the study of classical (that is, Greek and Roman) literature, philosophy, and history ceased in the 20th century to be central to school and university education. No single alternative focus emerged, although with computers has come electronic culture, affecting kinds of study, and most recently digital culture. As cultures express themselves in new forms not everything gets better or more civilized. The multiplicity of meanings attached to the word made and will make it difficult to define. There is no single, unproblematic definition, although many attempts have been made to establish one. The only non-problematic definitions go back to agricultural meaning (for example, cereal culture or strawberry culture) and medical meaning (for example, bacterial culture or penicillin culture). Since in anthropology and sociology we also acknowledge culture clashes, culture shock, and counter-culture, the range of reference is extremely wide. Question 42: According to the passage, the word culture____. A. is related to the preparation and use of land for farming B. develops from Greek and Roman literature and history
  19. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí C. comes from a source that has not been identified D. derives from the same root as civilization does Question 43: It is stated in paragraph 1 that a cultured person_____. A. has a job related to cultivation B. takes care of the soil and what grows on it C. has knowledge of arts, literature, and music D. does a job relevant to education Question 44: The author remarks that culture and civilization are the two words that_____. A. share the same word formation pattern B. are both related to agriculture and cultivation C. have nearly the same meaning D. do not develop from the same meaning Question 45: It can be inferred from the passage that since the 20th century______. A. schools and universities have not taught classical literature, philosophy, and history B. classical literature, philosophy, and history have been considered as core subjects C. classical literature, philosophy, and history have not been taught as compulsory subjects D. all schools and universities have taught classical literature, philosophy, and history Question 46: The word “attributes” in paragraph 1 most likely means______. A. aspects B. fields C. qualities D. skills Question 47: The word “static” in paragraph 2 could best be replaced by “_____”. A. regular B. balanced C. unchanged D. dense Question 48: Which of the following is NOT stated in the passage? A. Anthropology and sociology have tried to limit the references to culture. B. Distinctions have been drawn between culture and civilization. C. The word culture can be used to refer to a whole way of life of people. D. The use of the word culture has been changed since the 19th century. Question 49: It is difficult to give the definitions of the word culture EXCEPT for its______. A. agricultural and medical meanings B. historical and figurative meanings C. philosophical and historical meanings D. sociological and anthropological meanings Question 50: Which of the following is NOT true about the word culture?
  20. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. It is a word that cannot be defined. B. Its use has been considerably changed. C. It differs from the word civilization. D. It evolves from agriculture. Question 51: The passage mainly discusses______. A. the distinction between culture and civilization B. the figurative meanings of the word culture C. the derivatives of the word culture D. the multiplicity of meanings of the word culture Mark the letter A, B, C or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions. Question 52. Tom: “ When are we leaving for the concert?” Kyle: “ ………………” A. Straight away B. That’s right C. Certainly D. No problem. Question 53. The show was so ……….. that nobody knew who was coming on next. A. disorganzised B. interesting C. confused D. A & C Question 54. In many aspects, the problems that John faced are………….a young man and woman might face today. A. much like that B. much like those C. like much those D. like much that Question 55. Mr. Hammond prefers to resign ………..part in such dishonest business deal. A. than take B. than to take C. rather than take D. rather than to take Question 56. Bit by bit , a child makes the necessary changes to make his language …………….. A. as other people B. as other people’s C. like other people D. like other people’s Question 57. “Can you wait while I run into the library?” “ OK, ………..you hurry.” A. even though B. when C. as long as D. unless Question 58. They differ ………….their opinions. A. from B. about C. between D. in Question 59. Every evening since last Christmas, I ……….my dog out of for a walk in the park. A. take B. took C. have taken D. had taken Question 60. ……………. I ask him for the money he owes me, he say he will bring it in a few days, but I don’t think he has got it at all. A. Whenever B However C. Whatever D. Wherever Question 61. She accepted that she had acted ……….and mistakenly, which broke up her marriage. A. unwisely B. romantically C. wisely D. attractively Question 62. ………………………., he remained optimistic.

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản