intTypePromotion=1

Bộ đề trắc nghiệm ôn thi tiếng Anh 10 học kì 1 năm 2020-2021 (Có đáp án)

Chia sẻ: Gusulanshi Gusulanshi | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:25

0
17
lượt xem
2
download

Bộ đề trắc nghiệm ôn thi tiếng Anh 10 học kì 1 năm 2020-2021 (Có đáp án)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Gửi đến các bạn học sinh Bộ đề trắc nghiệm ôn thi tiếng Anh 10 học kì 1 năm 2020-2021 (Có đáp án) được TaiLieu.VN chia sẻ dưới đây nhằm giúp các em có thêm tư liệu để tham khảo cũng như củng cố kiến thức ngữ pháp Tiếng Anh trước khi bước vào kì thi. Cùng tham khảo giải đề thi để ôn tập kiến thức và làm quen với cấu trúc đề thi các em nhé, chúc các em thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Bộ đề trắc nghiệm ôn thi tiếng Anh 10 học kì 1 năm 2020-2021 (Có đáp án)

  1. BỘ ĐỀ TRẮC NGHIỆM ÔN THI TIẾNG ANH 10 HỌC KÌ 1 NĂM 2020-2021 (CÓ ĐÁP ÁN)
  2. 1. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Chương trình Thí điểm) 2. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Ngọc Quyến (Hệ 7 năm) 3. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Lương Văn Can 4. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Marie Curie 5. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Ngô Gia Tự (Hệ 7 năm) 6. Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 10 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Ngô Gia Tự (Hệ 10 năm)
  3. Firstly, you have to make sure that everyone has what they need. Children require so many things these from school uniforms and books, pens and pencils to games, toys, Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word that differs from the other three in computers and, of course, clothes. Secondly, there is ,always the concern that they the position of the primary stress in each of the following questions. might be in danger. I see so many terrible things on the news everyday that I always 8. A. priority B. opportunity C. submarine D. inspiration wonder whether my own children are safe or (19) and sometimes I get very 9. A. nervous B. prevent C. healthy D. system concerned, even if they are only a little late (20) home. That's what they don't Mark the letter A, B, C, or D to indicate the underlined part that needs correction in understand when I tell them off. Of course, there are wonderful aspects to having a each of the following questions. family. It is a great (21)_________ to watch. 10. Helen borrowed my dictionary for look up the spelling of "occurrence". 18. A. includes B. consists C. has D. contains A B C D 19. A. so B. no C. not D. what 20. A. reaching B. going C. coming D. making 11. The earth circle the Sun once every 365 days. 21. A. pleasure B. pleasant C. pleasing D. pleased A B C D Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) CLOSEST in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. As many as one thousand years ago in the Southwest, the Hopi and Zuni Indians of 12. I got the teaching job in the Happy Child Charity Centre just by chance. North America were building with adobe-sun-baked brick plastered with mud. Their A. accidentally B. purposefully C. easily D. immediately homes looked remarkably like modern apartment houses. Some were four stories high 13. A lot of fans gathered at their idol’s home to see her after the contest. and contained quarters for perhaps a thousand people, along with storerooms for grain KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO A. contestant B. competitors C. judges D. devotees and other goods. These buildings were usually put up against cliffs, both to make construction easier and for defense against enemies. They were really villages in Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word(s) OPPOSITE in meaning to the themselves, as later Spanish explorers must have realized since they called them underlined word(s) in each of the following questions. “pueblos”, which is Spanish for towns. The people of the pueblos raised what are called 14. My brother is always critical of things about me. He often ______. “the three sisters”- corn, beans, and squash. They made excellent pottery and wove A. says good about my activities B. says bad things about my activities marvelous baskets, some so fine that they could hold water. The Southwest has always C. compliments on my activities D. helps me with my activities been a dry country, where water is scarce. The Hopi and Zuni brought water from THI SINH 15. .Economically disadvantaged students often drop out of school, choosing a low- paying job to earn money. streams to their fields and gardens through irrigation ditches. Water was so important A. leave B. attend C. accept D. reject that it played a major role in their religion. They developed elaborate ceremonies and Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following religious rituals to bring rain. The way of life of less – settled groups was simpler and exchanges. more strongly influenced by nature. Small tribes such as the Shoshone and Ute wandered the dry and mountainous lands between the Rocky Mountains and the Pacific 16. "Do you know an apple a day can help you keep fit, build healthy bones and Ocean. They gathered seeds and hunted small animals such as rabbits and snakes. In the prevent disease like cancer?” - “Wow! ____” A. I would love to. B. It's a good idea. Far North the ancestors of today’s Inuit hunted seals, walruses, and the great whales. C. That's incredible. D. You must like apple. They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou. The 17. “Why don’t we visit the Happy Mind Charity Centre this weekend?” – “____” Cheyenne, Pawnee and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the A. Because it is so useful. B. That’s a good idea! grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted C. I’ll tell you about this centre. D. Until next time. bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tips. Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct They lived right on the frozen seas in shelters called igloos built of blocks of packed word or phrase that best fits each of the numbered blanks. snow. When summer came, they fished for salmon and hunted the lordly caribou. The BRINGING UP A FAMILY Cheyenne, Pawnee and Sioux tribes, known as the Plains Indians, lived on the It can be so difficult to support a family and bring up children, says Michael grasslands between the Rocky Mountains and the Mississippi River. They hunted bison, commonly called the buffalo. Its meat was the chief food of these tribes, and its Wilson, father of two teenage girls. It's something that nobody can ever prepare you for hide was used to make their clothing and the covering of their tents and tips. because every family (18) of different people and personalities. 22. What does the passage mainly discuss? A. The architecture of early America Indian buildings B. The movement of American Indians across North America C. Ceremonies and rituals of American Indians D. The way of life of American Indian tribes in early North America 23. According to the passage, the Hopi and Zuni typically built their homes ________. A. in valleys B. next to streams C. on open plains D. against cliffs
  4. 24. The word “They” refers to ____________. A. goods B. buildings C. cliffs D. enemies TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: PHẦN TỰ LUẬN LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2020 – 2021 (do thí sinh ghi) Give the correct form of the verbs in the brackets Môn: Tiếng Anh - Lớp 10 thí điểm Họ, tên, chữ ký: 25. He generally (sing) ………… in English, but today he (sing) …………….. in ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Spanish. Giám thị số 1:…………………………….. Mã Đề: 101 26. Their clients agree ( pay ) ................... by check .............................................................................. 27. One day I heard him (sing).............................. her a song, he had such a beautiful voice ! Số phách Giám thị số 2: …………………………….. Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký 28. He is very thirsty. He (not drink) ……………………… since this morning. (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) .............................................................................. 29. We ………………………… (mend) the roof for Mrs. Smith, an elderly Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: childless woman, when it poured with rain. Số phách ........................................................ Give the correct form of the words in the brackets (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) ........................................................ 30. These are necessary facilities for…………………living. (day) Giám khảo số 2: 31. Food is broken by the …………………..system and turned into energy. (digest) 32. This is one of the most ................................. entertainment formats in the UK. It ......................................................... attracts a significantly huge number of audience ( success ) ........................................................ Bài thi gồm có:.................tờ 33. In 1914, the British ruled India and Gandhi wanted the British to leave India so (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) HỘI ĐỒNG COI THI that the country could become ………………………. (depend) Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này Rewrite the following sentences using the given words .............................................................................. PHẦN TRẢ LỜI TRẮC NGHIỆM 34. The doctor ordered him to take a long rest. Kỳ thi:................................................................ He …………………………………………………………………… 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Môn thi:.............................................................. 35. Some body cleans the room every day 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. ..............................................................................  The room................................................................................................. 21. 22. 23. 24. 36. To read his books is very exciting. Ngày thi: ……………/………….20…………. LISTENING It is very ..................................................................................................... Listen to the interview in Joshua on his experiences in going to a Japanese school and HỌ TÊN THÍ SINH: 37. People say that he is a good doctor. answer the questions by choosing the best answer. 1. How does Joshua go to school in Japan? ............................................................................. He………………………………………………………………………… A. He takes a school bus every morning. B. He rides the subway at 8:00 AM. ............................................................................. C. He walks with a group of students. D. His mother takes him to school Complete sentences using the given words. Ngày sinh:.............../............/................. 2. Which item did Joshua NOT mention when talking about the things he takes to 38. I/be/ always nervous/ when/ I travel / air. school? Nơi sinh: ............................................................ A. backpack B. gym clothes C. school hat D. books  ……………………………………………………………………………. 3. What is one of the first things Joshua does when he arrives at school? .............................................................................. A. He practices his reading and writing. B. He stands and bows to the teacher. 39. What/ your sister/ do/ when/ you/ come/ visit/ her? Dân tộc:…………….…………………………. B. He puts on his gym clothes for class. D. He plays with his friends. 4. Where does Joshua eat lunch at school? Nam, nữ:……………………..……………….. …………………………………………………………………………… A. in his classroom B. in the lunchroom Tên trường đang học: 40. It/ be/ not/ necessary / you / finish /by Saturday C. in the gymnasium D. in the canteen 5. What time does Joshua probably get home from school most days? .............................................................................. ……………………………………………………………………………. A. between 1:00 PM and 2:00 PM B. between 2:00 PM and 3:00 PM Lớp:…………………………………………….. C. between 3:00 PM and 4:00 PM D. between 4:00 PM and 5:00 PM CHÚ Ý: Thí sinh phải ghi đầy đủ các mục ở phần trên. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the word whose underlined part differs from the Thí sinh không được đánh số, ------------THE END--------- other three in pronunciation in each of the following questions. ký tên hay viết một dấu hiệu gì 6. A. arrest B. request C. invest D. honest vào tờ giấy thi. 7. A. plumber B. rumple C. plum D. accomplish Trái điều này thí sinh sẽ bị loại
  5. KEYS FOR THE 1st TERM FINAL TEST – GRADE 10 Mã 101 1. C 2. C 3. B 4. A 5. B 6. D 7. B 8. A 9. B 10. B 11. B 12. A 13. D 14. A/C 15. B 16. C 17. B 18. B 19. C 20. C 21. A 22. D 23. D 24. B 25. sings, is singing 30. daily 26. to pay 31. digestive 27. singing 32. successful 28. hasn’t/ has not drunk 33. independent 29. were mending 34. He was ordered to take a long rest by the doctor. 35. The room is cleaned everyday. 36. It is very exciting to read his books. 37. He is said to be a good doctor. 38. I am always nervous when I travel by air. 39. What was your sister doing when you came to visit her ? 40. It is not (isn’t) necessary for you to finish by Saturday.
  6. Question 9. Kenvin: “Let’s go to the movie now” - Lan: “ Oh!_____________” A. Television can bring us entertainment. A. I don’t B. I need it C. Why’s that D. It’s a good idea B. People know events and sounds from a different world. Question 10. Ohn: What a nice watch you are wearing, Mary! - Mary: ____________. C. By watching TV, people can widen their knowledge. A. Thank you. I hope you like it. B. I don’t think it’s nice D. People can watch TV without going out. C. No, I don’t think so D. Oh, that’s right Question 19. According to the passage, which of the following is not in the list of Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined part entertainment programmes? that needs correction in each of the following questions A. comedy B. sports event C. quiz show D. drama Question 11. Since they study in the same primary school, they have known each Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to other. indicate the correct word or phrase that best fits each of the numbered blanks. A B C D Some people believe that soon schools will no longer be necessary. They say that (20) Question 12. Unless you don’t know how to do this exercise, you can ask me. ______ the Internet and other new technologies, (21) _______ no longer any need for A B C D school buildings, formal class, or teachers. Perhaps this will be true one day, but this is Choose the best answer hard to (22) _________ a world without schools. In fact, we need to look at how we can Question 13. He passed his exams____________ flying colours. use new technology to make schools better, not (23) _______ them. We should invent a A. to B. about C. with D. for new kind of school that is (24) ________to libraries, museums, science centers, Question 14. You are not allowed to camp here without__________ . laboratories, and even companies. KHÔNG ĐƯỢC VIẾT VÀO PHẦN CÓ GẠCH CHÉO A. persuasion B. protection C. decision D. permission Question 20. A. despite B. because of C. thought D. because Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to Question 21. A. there are B. they are C. it is D. there is each of the following questions. Question 22. A. know B. realize C. imagine D. consider Television is one of man's most important means of communication. It brings pictures Question 23. A. to eliminate B. eliminative C. eliminator D. elimination and sounds from around the world into millions of homes. A person with a television Question 24. A. limited B. linked C. contributed D. addressed. THI SINH set can sit in his house and watch the President compose a speech or visit a foreign PHẦN TỰ LUẬN (16 Câu) country. He can see a war being fought and watch statesmen try to bring about peace. Use the correct form or tense of the verbs in brackets Through television, home viewers can see and learn about people, places and things in Question 25. I arrived home and (find) ..................................... that a thief had broken in. faraway lands. TV even takes its viewers out of this world. It brings them coverage of Question 26. Would you mind (show)...................................................... me how to America's astronauts as the astronauts explore outer space. operate the lift? In addition to all these things, television brings its viewers a steady stream of programs Question 27. I (take) ........................................................... a French course this semester. that are designed to entertain. In fact, TV provides many more entertainment programs Question 28. "Was Tom there when you arrived?"- "No, he (go) ........................... home". than any other kind. The programs include action-packed dramas, light comedies, Question 29. Nothing (do).................................................................... since I moved here. sporting events, and motion pictures. Give the correct form of the given words to complete the following sentences : Question 15. What is the main idea of the passage? Question 30. We are recently studied rock …...........................…, so we want to visit A. Visiting foreign countries through television. some caves. (form) B. The importance of television. Question 31. Computer is a ................................… machine which works with a lighting C. Entertainment programmes on television. speed. (calculate) D. Exploring outer space. Question 16. On television what can we see the president do? Question 32. I have decided not to become a professinal ..............................................? A. make a speech. B. visit a foreign country. (photograph) C. bring about peace. D. both A and B Question 33. All the pupils must have their parent’s ….....................… to go on the Question 17. What does the word "them" in the last sentence of the first paragraph picnic. (permit) refer to? Question 34. Clean air makes us ........................................... (health) A. viewers B. places C. astronauts D. statesmen Rewite the following sentences without changing their meanings Question 18. According to the passage, which of the following statements is not true?
  7. Question 35. We started working for this company two months ago. (Present Perfect TRƯỜNG THPT ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I Số báo danh: Tense ) LƯƠNG NGỌC QUYẾN NĂM HỌC 2020 – 2021 (do thí sinh ghi) …………………………………………….……………………………........................... Môn: Tiếng Anh- Lớp 10 hệ 7 năm Họ, tên, chữ ký: Question 36. She has already known all your answers. (Passive voice ) ĐỀ CHÍNH THỨC Thời gian làm bài: 45 phút Giám thị số 1:…………………………….. Mã Đề: 001 ……………………………..………………………………………………….................. .............................................................................. Question 37. The woman was wearing a green hat . She was sitting behind me. Số phách Giám thị số 2: …………………………….. Điểm của toàn bài thi Họ tên, chữ ký (Combine using “ who; whom or which ”) (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) .............................................................................. ………………………………..……………………………………………….................. Bằng số Bằng chữ Giám khảo số 1: Số phách Question 38. Jim and John aren’t my best friends any longer. (used to) ........................................................ (Do Chủ tịch HĐ chấm thi ghi) ........................................................ ……………………………………….………………………………………................... Giám khảo số 2: Question 39. She got good marks because of her carefulness in writing. (because ) ......................................................... …………………………………………..…………………………………….................. ........................................................ Bài thi gồm có:.................tờ Question 40. Although Ann was ill , she insisted on going to work. (In spite of) (Thí sinh làm bài trực tiếp vào đề thi) HỘI ĐỒNG COI THI ……………………………………………..………………………………...................... Thí sinh gấp giấy trước khi viết theo đường kẻ này .............................................................................. PHẦN TRẮC NGHIỆM (Học sinh làm từ câu 1-24 vào bảng dưới đây) Kỳ thi:................................................................ - THE END - 1. 4. 7. 10. 13. 16. 19. 22. 2. 5. 8. 11. 14. 17. 20. 23. Môn thi:.............................................................. 3. 6. 9. 12. 15. 18. 21. 24. .............................................................................. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word whose underlined Ngày thi: ……………/………….20…………. part differs from the other three in pronunciation in each of the following questions. HỌ TÊN THÍ SINH: Question 1. A. food B. school C. cook D. tooth. ............................................................................. Question 2. A. magazine B. language C. magical D. storage Question 3. A. magical B. technology C. programme D. suggest ............................................................................. Question 4. A. photo B. lotus C. occasion D. hope Ngày sinh:.............../............/................. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) CLOSEST in Nơi sinh: ............................................................ meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. .............................................................................. Question 5. Marie Curie had one of the most brilliant minds in the world. A. famous B. intelligent C. poor D. rich Dân tộc:…………….…………………………. Question 6. She volunteered to teach in a school for the handicapped children. Nam, nữ:……………………..……………….. A. young B. rich C. disabled D. poor Tên trường đang học: Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word(s) .............................................................................. OPPOSITE in meaning to the underlined word(s) in each of the following questions. Lớp:…………………………………………….. Question 7. Why is computer a miraculous device? CHÚ Ý: A. ordinary B. improper C. false D. ugly Thí sinh phải ghi đầy đủ các mục ở phần trên. Question 8. Although it’s a long day for us, we feel we are contented with what we do. Thí sinh không được đánh số, A. dissatisfied B. excited C. shocked D. interested ký tên hay viết một dấu hiệu gì vào tờ giấy thi. Mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct response to each of the following Trái điều này thí sinh sẽ bị loại exchanges.
  8. ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020 – 2021 Môn: Tiếng Anh- Lớp 10 hệ 7 năm MÃ ĐỀ 001 1. C 4. C 7. A 10. A 13. C 16. D 19. C 22. C 2. D 5. B 8. A 11. A 14. D 17. A 20. B 23. A 3. C 6. C 9. D 12. A 15. B 18. B 21. D 24. B 25. found 26. showing 27. am taking 28. had gone 29. has been done 30. formation 31. Calculating 32. Photographer 33. permission 34. healthy 35.We have worked for this company for two months. 36. All your answers have already been known. 37. The woman who was sitting behind me was wearing a green hat. 38. Jim and John used to be my best friends. 39. She got good marks because she was careful in writing. Or ……………………. because she wrote carefully . 40. In spite of being ill, Ann insisted on going to work. Or In spite of Ann’s illness, she ……………. MÃ ĐỀ 002 1. B 4. A 7. D 10. C 13. D 16. A 19. D 22. A 2. D 5. B 8. A 11. C 14. C 17. A 20. A 23. D 3. C 6. B 9. A 12. A 15. B 18. D 21. C 24. D 25. have been killed 26. rained 27. is going to rain 28. Working 29. had graduated 30. ability 31. Attractions 32. Communication 33. Scientists 34. Effectively 35. He has worked for this company since 2000. 36. The window has just been broken down by the boys. 37. The man whom you visited last month is a famous scientist. 38. There used to be a hotel opposite the station. 39. He got bad marks because he was careless in writing . Or ……………… .. because he wrote carelessly. 40. In spite of feeling tired , John still went on working. MÃ ĐỀ 003
  9. ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020 - 2021 Môn: ANH VĂN – Khối 10 Thời gian làm bài: 60 phút I. A. Choose the word which is stressed differently from the rest: (0.8pt) 1. A. channel B. media C. cartoon D. comment 2. A. beautiful B. television C. internet D. interfere B. Choose the word which has the underlined letter(s) pronounced differently from the others: 3. A. repeat B. report C. determine D. together 4. A. instead B. seat C. cheap D. please II. Error identification: (1pt) 5. Have you finished reading the English magazine which I lend you 2 days ago? A B C D 6. Then the computer will ask you restart it. A B C D 7. I enjoyed talking to the people whom I had dinner with them last night. A B C D 8. If I will have to make a difficult decision, I always discuss it with my friends. A B C D 9. The house was enough comfortable but not luxurious. A B C D III. Choose the option that is CLOSEST in meaning with the underlined part in each sentence: (0.4pt) 10. He is a very careful person and always does his work with high accuracy. A. precious B. sense C. fluency D. speed 11. Last year, we had a bumper crop of strawberries. A. Large crop B. poor crop C. early crop D. good crop IV. Complete each of the sentences with an appropriate preposition: (0.8pt) 12. I came in tired and hungry and badly _____ need of a bath. 13. Will you pick me _____ after the party? 14. It’s nice to have a weekend away _____ the city. 15. I’m looking forward _____ joining you in the trip. V. Supply the correct form of the words in brackets: (1pt) 16. They are working _______________ in the fields from sunrise to sunset. (hard) 17. You can work all the time. You need some rest and _______________. (relax) 18. You need your parents’ _______________ before you can go on this school trip. (permit) 19. The cottage is surrounded by the _______________ countryside. (glory) 20. She has been in a bad condition by _______________ and illness. (poor) VI. A. Supply the correct form of the verbs in brackets: (1pt) 21. I hope _____________(have) a well-paid job. 22. They suggest __________________(call) the ambulance for the injured boys B. Supply the correct tense of the verbs in brackets: 23. When I _______________ home, the boy was sleeping. (arrive) 24. He’ll be late for the bus if he _______________ at once. (not start) 25. Who _______________ you yesterday? (help) VII. Fill in the text with the appropriate word in the box below: (1pt) Only today have we learnt that the caves near Thay pagoda are closed until after Tet. So we are visiting the ____________(26) near Huong pagoda instead. A night campfire on a ________________(27) trip will be a great event in our schooldays! To make the trip cheap, we are bringing our own food and sharing buses ___________(28) some other classes. The only problem I seem to have is getting my parents’ ______________(29). They may not want to let me stay the night ____________(30) from home. I’ll try to persuade them. 26. A one B. ones C. these D. those 27. A. two day B. two days C. two-day D. two-days
  10. 28. A. on B. with C. for D. about 29. A. permission B. permit C. admission D. anxiety 30. A. forward B. in C. away D. out VIII. Answer the following passage carefully and then answer the questions below: (1pt) Edison’s first interest was chemistry and he read all he could find about it. He was only 10 when he began to grow and sell vegetables so that he could have money to buy chemicals for doing experiments. When he was 15, he got a job selling magazines and fruits on a train and began printing a weekly newspaper. The printing press was set up in the luggage van. But one day, one of his bottles of chemicals broke and set fire to the van. He put off the train and lost the job. 31. What was Edison greatly interested in? A. selling vegetables B. growing vegetables C. buying chemicals D. studying chemistry 32. How did he earn money when he was 10? A. by doing experiments B. by selling magazines and fruits on a train C. by selling chemicals D. by growing and selling vegetables 33. He needed money _____________ A. to buy chemicals for experiments B. to print a weekly magazines C. to grow vegetables D. A and B are correct 34. He was put off the train and lost the job because _____________ A. he set up the printing press B. he began printing a weekly magazine C. he carelessly set fire to the luggage van D. he carelessly made the train catch fire 35. The phrase “set fire to” is closest in meaning to __________ A. burn B. sell C. damage D. break IX. Rewrite the following sentences with the words given: (2pts) 36. In spite of his low grades, he was admitted to university.  Although __________________________________________________________ 37. My father has driven them to the station. (change into passive).  They________________________________________________________________ 38. “I have worked here since 2010”.  She said _______________________________________________________________ 39. If you don’t study well, you will fail the exam.  Unless ____________________________________________________________ 40. The girl chatted with him yesterday. She arrived here at 6:30. (use relative clause)  ______________________________________________________________________ X. Listen and fill in the blanks: (1m) How important to you is your mobile phone? Do you really (41)________ it? In the 1980s there were no mobile phones. People still (42)____________ to phone their family and friends and do business. Of course, there were more public telephones then. There was a telephone box pretty much on every street corner. I wonder whether (43)______ _______ are a good or bad thing. For sure, they are very (44)__________, but they can also be a nuisance. There’s nothing worse than talking to someone and then they ignore you for ten minutes while they answer their phone. I have even seen people on a date and one person chats on the phone for 30 minutes. How would life change for you if you didn’t have a mobile? Would you miss (45)__________ to other people’s conversations on the train? THE END
  11. ĐÁP ÁN ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ I NĂM HỌC 2020 - 2021 Môn: ANH VĂN – Khối 10 Thời gian làm bài: 60 phút I. A. Choose the word which is stressed differently from the rest: (0.8pt) 1. A. channel B. media C. cartoon D. comment 2. A. beautiful B. television C. internet D. interfere B. Choose the word which has the underlined letter(s) pronounced differently from the others: 3. A. repeat B. report C. determine D. together 4. A. instead B. seat C. cheap D. please II. Error identification: (1pt) 5. Have you finished reading the English magazine which I lend you 2 days ago? A B C D 6. Then the computer will ask you restart it. A B C D 7. I enjoyed talking to the people whom I had dinner with them last night. A B C D 8. If I will have to make a difficult decision, I always discuss it with my friends. A B C D 9. The house was enough comfortable but not luxurious. A B C D III. Choose the option that is CLOSEST in meaning with the underlined part in each sentence: (0.4pt) 10. He is a very careful person and always does his work with high accuracy. A. precision B. sense C. fluency D. speed 11. Last year, we had a bumper crop of strawberries. A. Large crop B. poor crop C. early crop D. good crop IV. Complete each of the sentences with an appropriate preposition: (0.8pt) 12. I came in tired and hungry and badly ___in__ need of a bath. 13. Will you pick me ___up__ after the party? 14. It’s nice to have a weekend away __from___ the city. 15. I’m looking forward _to____ joining you in the trip. V. Supply the correct form of the words in brackets: (1pt) 16. They are working ___hard______ in the fields from sunrise to sunset. (hard) 17. You can work all the time. You need some rest and ____relaxation____. (relax) 18. You need your parents’ __permission____ before you can go on this school trip. (permit) 19. The cottage is surrounded by the ___glorious___ countryside. (glory) 20. She has been in a bad condition by _poverty___ and illness. (poor) VI. A. Supply the correct form of the verbs in brackets: (1pt) 21. I hope _______to have______(have) a well-paid job. 22. They suggest ____calling___(call) the ambulance for the injured boys B. Supply the correct tense of the verbs in brackets: 23. When I ___arrived_______ home, the boy was sleeping. (arrive) 24. He’ll be late for the bus if he ______doesn’t start_____ at once. (not start) 25. Who ______helped_____ you yesterday? (help) VII. Fill in the text with the appropriate word in the box below: (1pt) Only today have we learnt that the caves near Thay pagoda are closed until after Tet. So we are visiting the ____________(26) near Huong pagoda instead. A night campfire on a ________________(27) trip will be a great event in our schooldays! To make the trip cheap, we are bringing our own food and sharing buses ___________(28) some other classes. The only problem I seem to have is getting my parents’ ______________(29). They may not want to let me stay the night ____________(30) from home. I’ll try to persuade them. 26. A one B. ones C. these D. those 27. A. two day B. two days C. two-day D. two-days
  12. 28. A. on B. with C. for D. about 29. A.permission B.permit C. admission D. anxiety 30. A. forward B. in C. away D. out VIII. Answer the following passage carefully and then answer the questions below: (1pt) Edison’s first interest was chemistry and he read all he could find about it. He was only 10 when he began to grow and sell vegetables so that he could have money to buy chemicals for doing experiments. When he was 15, he got a job selling magazines and fruits on a train and began printing a weekly newspaper. The printing press was set up in the luggage van. But one day, one of his bottles of chemicals broke and set fire to the van. He put off the train and lost the job. 31. What was Edison greatly interested in? A. selling vegetables B. growing vegetables C. buying chemicals D. studying chemistry 32. How did he earn money when he was 10? A. by doing experiments B. by selling magazines and fruits on a train C. by selling chemicals D. by growing and selling vegetables 33. He needed money _____________ A. to buy chemicals for experiments B. to print a weekly magazines C. to grow vegetables D. A and B are correct 34. He was put off the train and lost the job because _____________ A. he set up the printing press B. he began printing a weekly magazine C. he carelessly set fire to the luggage van D. he carelessly made the train catch fire 35. The phrase “set fire to” is closest in meaning to __________ A. burn B. sell C. damage D. break IX. Rewrite the following sentences with the words given: (2pts) 36. In spite of his low grades, he was admitted to university.  Although his grades were low/ he got low grade, he was.... 37. My father has driven them to the station (change into passive).  They have been driven to the station by my father. 38. “I have worked here since 2010”.  She said she had worked there since 2010. 39. If you don’t study well, you will fail the exam.  Unless you study well, you will fail the exam. 40. The girl chatted with him yesterday. She arrived here at 6:30 (use relative clause)  The girl who arrived here at 6:30 chatted with him yesterday. X. Listen and fill in the blanks. (1 m) How important to you is your mobile phone? Do you really (41)need it? In the 1980s there were no mobile phones. People still(42) managed to phone their family and friends and do business. Of course, there were more public telephones then. There was a telephone box pretty much on every street corner. I wonder whether (43)mobile phones are a good or bad thing. For sure, they are very (44)convenient, but they can also be a nuisance. There’s nothing worse than talking to someone and then they ignore you for ten minutes while they answer their phone. I have even seen people on a date and one person chats on the phone for 30 minutes. How would life change for you if you didn’t have a mobile? Would you miss (45)listening to other people’s conversations on the train? THE END
  13. NHẬN XÉT: GIÁO VIÊN SOẠN ĐỀ THEO ĐÚNG NỘI DUNG VÀ MA TRẬN ĐÃ THỐNG NHẤT.
  14. Trường THPT Marie Curie KIỂM TRA CUỐI HỌC KÌ I - NĂM HỌC 2020 - 2021 ĐỀ CHÍNH THỨC Môn: TIẾNG ANH – Khối 10 Chương trình Chuẩn Thời gian làm bài: 60 phút, không kể thời gian giao đề Họ tên Giám thị STT (Giám thị ghi) Mật mã (Học vụ ghi) Họ tên:.................................................................. Ngày sinh: ........................................................... Số báo danh: …………………………………... Lớp: 10...................... STT: ……………… ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Điểm phần B: (bằng số và chữ) Họ tên Giám khảo STT (Giám thị ghi) Mật mã (Học vụ ghi) Bài có 2 phần: Phần A (trắc nghiệm): hs dùng bút chì làm bài vào phiếu trả lời trắc nghiệm, MÃ ĐỀ: 171 Phần B (tự luận): hs dùng bút mực làm ngay vào đề PART A: (4đ) hs dùng bút chì làm bài vào phiếu trả lời trắc nghiệm (ghi và tô số báo danh và mã đề) Which word has the underlined part pronounced differently: 1. A. widen B. altitude C. stimulate D. insert 2. A. Valentine B. imagine C. discipline D. magazine Choose the word whose stress pattern is different from that of the others: 3. A. village B. method C. result D. lifestyle 4. A. subtract B. weather C. persuade D. permit Choose the best option: 5. Shopkeeper: “Can I help you, madam?” Woman: “_________________”. A. It’s very cheap. B. No, thanks. I’m just looking. C. Right. It’s a bit small. D. Yes. It’s in sale. 6. John: “_____________________” Jack: “That sounds great!” A. How about taking a break? B. I enjoy taking a break. C. Do you want taking a break? D. What a break! 7. Computer models help to determine whether a particular area is likely to flood. The SYNONYM of “determine” is _________________. A. make up B. put up C. take over D. find out 8. I feel a little sick. The SYNONYM of “sick” is _________________. A. under the weather B. out of the blue C. out of order D. down to earth 9. He is an amateur photographer. The OPPOSITE of “amateur” is _________________. A. part-time B. professional C. talented D. determined 10. The first and most obvious advantage of TVs is that it is a source of entertainment. The OPPOSITE of “advantage” is _________________. A. benefit B. scarcity C. drawback D. deficiency 11. John couldn’t stop his puppy from _________ him whenever he went. A. coming B. following C. running D. walking 12. The Internet is an important of communication in modern world. A. means B. track C. method D. flow
  15. MÃ ĐỀ : 171 . Trang 2 Đề có 20 câu trắc nghiệm và 30 câu tự luận. 13. He has at last succeeded in a doctor. A. become B. have become C. became D. becoming 14. Playing online games, _________ is said to be an unhealthy pastime, is his favorite hobby. A. that B. who C. which D. whose 15. I can’t come tonight. I __________my mother-in-law. A. am visiting B. am going visit C. will visit D. visited Read the passage then choose the best answer to each question: Cyber-bullying is a form of online harassment of a person. This problem was almost unheard of only 15 years ago. However, more and more people are now using the Internet. This is creating new problems for society. On the Internet, it is easier for people to hide their identity. This can encourage bullies to use the Internet to engage in this kind of harmful behavior. There are many ways that cyber-bullies use the Internet to hurt their victim. Cyber-bullies might use social media sites like Facebook or Twitter to make hurtful comments about another person. They may spread rumors or lies about someone, which can damage the victim’s reputation. Cyber-bullies often pose as another person in order to try and make their victim say something embarrassing. They might also try to trick their victim into believing they are in a romantic relationship or friendship that is not real. Another form of cyber-bullying is to post embarrassing photographs or videos of the victim without asking permission. These can remain on the Internet for years so they are very distressing for victims. 16. What is cyber-bullying? A. When someone hides their identity online. B. When someone uses the internet to harm or frighten another person. C. When someone hurts or frightens someone who is smaller or less powerful. D. When someone encourages a person to post content online. 17. Why was cyber-bullying almost unheard of 15 years ago? A. Because recently most societies are worse than ever. B. Because more people are now using the Internet. C. Because recently more people are turning into bullies. D. Because bullying someone online is easier than bullying someone physically. 18. The word 'reputation' in paragraph 2 is closest in meaning to________. A. fame B. reference C. appearance D. excellence 19. The word 'they' in paragraph 2 refers to ___________. A. victims B. boyfriends C. girlfriends D. cyber-bullies 20. Which statement is NOT TRUE? A. Cyber-bullies hurt victims face-to-face. B. The consequence of cyber-bullying can last for many years. C. If you post a photograph of a person without asking, it can be considered cyber-bullying. D. “Online dating” may become a means for cyber-bullying.
  16. MÃ ĐỀ : 171 . Trang 3 Đề có 20 câu trắc nghiệm và 30 câu tự luận. Part B: (6 đ) (Học sinh dùng bút mực/bic làm bài vào phần giấy dưới đây) 0,2đ/từ đúng LISTENING: Listen carefully (two times) and fill in each blank with ONE missing word/detail The Olympic champion was born in 1980. She got a general education at local schools and when she was (21)___15, she joined the Star Sports Club near my home in (22)___Manchester___, where she lives with her family- her parents and two (23)___brothers. She likes different sports – basketball and (24)___swimming. Besides, she likes sitting at home and reading (25)___romantic books. She wants to be a sports teacher. (25) romantic stories/love stories WORD FORMS: Fill in each blank with the correct form of the word in brackets. 0,2đ/từ đúng 26. The view was so _____ picturesque ______ that we stayed there for the whole holiday. (picture) 27. They escaped ______miraculously______ from the serious car accident. (miracle) 28. They tried to score another goal, but their efforts were _____unsuccessful____ . (succeed) 29. The boy went out without his parents’ permission . (permit) 30. We have already____produced___ more than enough food to feed the planet. (production) CORRECTION: Correct the mistake in one of the underlined parts of each sentence. 0,2đ/từ đúng 31. Could you please provide us for some more modern equipment? ___________with_______________ 32. His mom congratulated him on having been passed the computer competition. _________passed______________ 33. Bella found the heels too high, but she was used to wear them. ________wearing______________ 34. You can’t stop him to do what he wants. ____(from) doing______________ 35. Helen Keller, who was both blind and deaf, overcame her abilities with the help of her teacher. _____inabilities/disabilities_____ REWRITING: Rewrite the following sentences without changing their original meanings. 36. The students did the test well though it was difficult. 0,2đ/câu đúng In spite of the difficult test, the students did it well. - - Sai chính tả :-0,1đ/lỗi 37. It was a long time ago when I saw a movie. - Sai ngữ pháp: 00đ  I haven’t seen a movie for a long time.
  17. MÃ ĐỀ : 171 . Trang 4 Đề có 20 câu trắc nghiệm và 30 câu tự luận. 38. I want to know where your father works.  Where does your father work? 39. The police have caught the robbers . The robbers have been caught by the police. 40. Professor Johnson visited my university last week. Students admire him a lot.  Professor Johnson, who is admired a lot (by students), visited my university last week. GAP-FILLING 1: Fill in each blank with one appropriate word from the box. 0,2đ/từ đúng ending - negatively - start - want - competitive - reason - creative - stubborn In today’s (41)______competitive world, what responsible parent would not want to give their children the best possible (42)______ start in life? For this (43)______reason ________, many parents want their children, often as young as ten months old, to become familiar with computers. They seem to think that if their children grow up with computers, they will be better equipped to face the challenges of the future. However, no one has proved that computers make children more (44)_______creative or more intelligent. The truth may even be the opposite. Educational psychologists claim that too much exposure to computers, especially for the very young, may (45)______negatively affect normal brain development. GAP-FILLING 2: Supply each blank with ONE suitable word 0,2đ/từ đúng Bangkok has become the number one destination in the world for tourists. According (46) to a recent survey carried (47) _out by a major company, more tourists are choosing to visit the capital of Thailand (48) _than New York City and London. The reason for this recent surge in visitors is the increasing number of wealthy people living (49) _in the Asia region. Perhaps the popularity of Bangkok is no surprise since it has a rich history and there (50) _are many things for tourists to see and do.
  18. TRƯỜNG THPT NGÔ GIA TỰ ĐỀ KIỂM TRA HỌC KỲ 1 TỔ: NGOẠI NGỮ NĂM HỌC 2020 - 2021 Môn: Tiếng Anh (Hệ 7 năm) - Khối: 10 (Đề chính thức) Thời gian làm bài: 45 phút (không kể thời gian phát đề) Chữ ký Giám thị Chữ ký Giám khảo ĐIỂM Họ và tên học sinh : ………………………………………………………...… Mã đề 101 Học lớp: 10A……… Số báo danh: ……………....……..….Phòng: ………… I. Choose the word that has the underlined (letters) pronounced differently from the others. (1 mark) Question 1. A. scream B. death C. ready D. peasant Question 2. A. above B. worry C. son D women Question 3. A. language B. package C. mathematics D. marvelous Question 4. A. small B. fallen C. tall D. fallow II. Choose the best answer (A, B, C or D) to complete the sentence. (2,5marks) Question 5: Are you satisfied ……… what we did? A. in B. at C. with D. on Question 6: The villagers have tried a lot to ……… their lives. A. better B. further C. higher D. longer Question 7: For safety reasons, all passengers must ……… their seatbelts while the plane is taking off or landing. A. tighten B. close C. fasten D. hold Question 8: She always ……… the dream of a teacher of English. A. finds B. harbours C. keeps D. looks Question 9 : Be quiet! This is the weather ……… for the weekend. A. presentation B. activity C. broadcast D. forecast 1/4 - Mã đề 101
  19. Question 10: You need to talk to a person__________ can speak two foreign languages. A. who B. whom C. which D. that Question 11: Mary is interested in__________ Vietnamese. A. to learn B. learn C. learning D. learnt Question 12: She can’t get home__________ she has no money. A. unless B. if C. until D. although Question 13: A: - “________ do you go shopping a week?” B: - “Twice a week.” A. How long B. How far C. How often D. How Question 14: __________farm is a hard work, I enjoy country life. A. Because B. Because of C. Despite D. Although III. Read the passage, then choose the correct answers (1mark) The computer is undoubtedly one of the most (15)________ and important inventions of the twentieth century. Boring or time-consuming jobs which, in the past, would have been carried out by hundreds of workers can now be done by one small computer. However, the (16)________ of the computer has not been entirely problem-free. Many people feel that we are already too dependent on computers. They think that computers themselves are(17)________ too powerful, and that people are no longer in control (18) ________ them. Question 15. A. shocking B. amazing C. astonishing D. surprising Question 16. A. usage B. practicality C. introduction D. operation Question 17. A. becoming B. getting C. running D. turning Question 18. A. of B. on C. at D for IV. Read the passage, then choose the correct answers. (1 mark) A new report from the British government says access for disabled people in stores in Britain is "shocking". The U.K. government visited and checked more than 30,000 shops and restaurants across the country. They found that many stores and eateries made it very difficult or impossible for disabled people to shop or eat while shopping. The survey listed many examples of how difficult it is for disabled people to go shopping. Around 20 per cent of stores 2/4 - Mã đề 101
  20. had no wheelchair ramps and two-thirds of staff in shops had no training to help disabled customers. Going to the bathroom is also difficult for people in wheelchairs. Over 40% of restaurants and 30 per cent of stores have no accessible toilet. Britain's Minister for Disabled People, Mark Harper, said it was unfair that the disabled had such problems when shopping. He said people with disabilities should be able to enjoy...shopping just like everyone else. He told reporters: "Everyone deserves to be able to go...shopping or enjoy a festive meal or drink with their friends or colleagues." He added that stores and restaurants were losing money because they did not help the disabled, saying: "This isn't just about doing what's right. Businesses are missing a trick by not doing more to tap into this market." He said: "A fifth of the British population has a disability and they and their households have a spending power of over £200 billion [$310bn]." Question 19. Who made the report on disability access in Britain? A. a charity B. a group of disabled people C. the British government D. a restaurant chains Question 20. What position does Mark Harper hold in Britain's government? A. Minister for Stores & Restaurants B. Minister for Disabled People C. Minister for Health D. Minister for Equality Question 21. How many shops and restaurants did researchers visit? A. over 30,000 B. over 40,000 C. 13,000 D. 14,000 Question 22. What percentage of stores had no wheelchair ramps? A. around half B. around 20% C. around 18.83% D. around 22% V. Complete the sentences with the correct tenses of the verbs given in the brackets (1 mark) Question 23. Rivers usually ______________(flow) to the sea. Question 24. Last night we _______________(sing) many songs by the campfire. Question 25. While I _________________( watch) TV last night, a mouse ran across the floor. Question 26. Oh, your luggage is ready now. What time_____________________ ( you / leave) ? 3/4 - Mã đề 101
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2