intTypePromotion=1
ADSENSE

Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú (Chương trình Thí điểm)

Chia sẻ: Yunmengshuangjie Yunmengshuangjie | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:3

62
lượt xem
4
download
 
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Hi vọng Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú (Chương trình Thí điểm) được chia sẻ dưới đây sẽ cung cấp những kiến thức bổ ích cho các bạn trong quá trình học tập nâng cao kiến thức trước khi bước vào kì thi của mình. Chúc các bạn thi tốt!

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi học kì 1 môn Tiếng Anh lớp 11 năm 2020-2021 có đáp án - Trường THPT Trần Phú (Chương trình Thí điểm)

  1. TRƯỜNG THPT TRẦN PHÚ KIỂM TRA HỌC KỲ I-NĂM HỌC 2020-2021 TỔ ANH VĂN MÔN: ANH VĂN 11 THÍ ĐIỂM THỜI GIAN: 45 PHÚT Họ tên học sinh:..................................................... Lớp:.... SBD:................. Mã đề: 160 I. Read the paragraph and choose the best answers. Angkor was an early civilization that flourished in north-western Cambodia from the early 800's to the 1400's. The most famous capital of this civilization was also called Angkor. Cambodian kings built several cities between 820 and the 1100's. The city of Angkor was the most magnificent. It may have had a million people, more than any European city at that time. The city included Angkor Thom, which was actually a city within the city of Angkor. The city of Angkor also contained many temples and palaces. The city and its temples rank as one of the artistic and architectural wonders of the world. Carved scenes of Cambodian life and Buddhist or Hindu mythology decorate the walls of the temples. One of the temples, Angkor Wat, is probably the finest architectural monument in Cambodia. It has a pyramidal form which imitates the mythological home of the Hindu gods. Angkor Wat was constructed in the 1100'sto honour the Hindu god Vishnu. It was also used as an astronomical observatory. Angkor Wat later became the tomb of the Cambodia king who had ordered its construction. Another temple, the Bayon, stands at the center of Angkor Thom. It was dedicated to Buddha and the reigning king. 1. Angkor was____________________ . A. the name of both an early civilization and its capital B. built by artists and architects from Hindu world C. another name of Angkor Thom D. decorated with pictures of Cambodian kings 2. Angkor Wat ___________________. A. became the tomb of many Cambodian kings B. was a temple which served many purposes C. is still used as an astronomical observatory D. is the mythological home of the Hindu gods 3. The Bayon ____________________. A. is a temple standing in Angkor Thom B. was the place where the reigning kings lived C. was constructed to honour the Hindu god Vishnu D. was a city in Angkor 4. Angkor Thom _____________________. A. was included in Angkor Wat B. was built before the city of Angkor C. may have been larger than any European city at that time D. was a city inside the city of Angkor II. Choose the sentence that is closest in meaning to each of the following sentences. 5. My sister has studied French for two years. A. It is two years ago since my sister started studying French. B. My sister no longer studies French. C. My sister started studying French two years ago. D. My sister studied French two years ago. 6. " Why don't we go for a walk?", Mary said. A. Mary advised us to go for a walk. B. Mary suggested going for a walk. C. Mary asked us to go for a walk. D. Mary would like to go for a walk. 7. I'm pleased _________________. A. to learn that my son has passed the exam B. to learn that my son passed the exam C. learning that my son passed the exam D. learning that my son has passed the exam 8. Age/seventeen/you/make/biggest/decision/life. A. At the age of seventeen, you will make a biggest decision during your life. B. Around the age of seventeen, you have to make one of the biggest decisions in your life. C. For the age of seventeen, you need make a biggest decision of your life. D. At the age of seventeen, you have to make one of the biggest decision in your life. III. Choose the word OPPOSITE in meaning to the underlined word. 9. Viet Nam is famous for World Heritage Sites like Ha long Bay and Hoi An Ancient Town. A. well-known B. honoured C. popular D. unknown 10. My parents seemed fully satisfied with the result of my final exam. A. disappointed B. overjoyed C. contented D. pleased IV. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the others. 11. A. charter B. hard C. partnership D. scholarship 12. A. bloc B. cooperation C. policy D. confident V. Read the passage below and choose the best options to fill in the blanks. Max and Carol's wedding is to be held next week. Max never thought he could find the woman of his dreams. He became a successful businessman at the age of 37. He has worked hard all his life to get through university and then set up a company to provide a (13)_______ income. The problem was that meetings and hard work made it difficult for him to meet a suitable partner. Last year, when he wanted to (14)_______ , he looked around and found that all his old friends and female colleagues were already married. Some friends suggested going to bars or dance clubs. However, he thought the girls who went to these places were not mature or (15)_______ enough. Another suggestion was to look for a partner online. In fact, Max had a lot of online friends, but he did not trust them, as they usually hid their real (16)_______ . He was beginning to feel lonely and hopeless when he saw an advertisement about the Speed Dating and Matchmaking Centre. - Mã đề: !Syntax Error, !
  2. 13. A. stable B. unstable C. stably D. stability 14. A. settle down B. turn down C. go down D. put down 15. A. serious B. young C. old D. beautiful 16. A. home B. work C. identity D. hobby VI. Identify the underlined word or phrase that must be changed for the sentence to be correct. 17. When you are living on your own, you may need someone who is supportive of you and helps you lead a life of independent. A. on B. who C. independent D. supportive 18. Lan is always decisively. She can make decisions quickly. A. always B. decisively C. make D. quickly 19. Volunteers lend a hand to the community by helping those who have affected by Agent Orange. A. by B. who C. a D. affected 20. We believe that students with disabilities should be offered support doing the things they like. A. that B. doing C. offered D. disabilities VII. Choose the correct response to each of the following exchanges. 21. Chloe: There's too much information these days, so without being able to evaluate it, we can easily be confused. Nick: _____________________ A. Don't be confused by her, Chloe. B. Can you open the door for me, please? C. How about going to Rome this summer? D. I agree. It's the most important life skill. 22. Lam: _____________________ John: Oh, I had too much homework to do. I was exhausted. A. What's the problem with her, John? B. Why didn't you go to the gym, John? C. But I have an idea, John. D. What should I do, John? VIII. Choose the word whose stress is placed differently from that of the others. 23. A. disability B. volunteer C. community D. introduce 24. A. population B. participate C. economy D. activity IX. Choose the word CLOSEST in meaning to the underlined word. 25. Despite being a kid, Tuan always helps his mother do the chores every day. A. homework B. housework C. works D. duties 26. The beautiful sights in Sa Pa, Mui Ne and Ha Noi all contribute to the country's magic charm. A. fame B. value C. image D. beauty X. Choose the best option to complete the following sentences. 27. The weather ________ very nice recently, don't you think? A. had been B. has been C. is D. is being 28. Disabled children often face a lot of ___________in life. A. luck B. happiness C. discrimination D. competition 29. Parents ___________ask too many questions about where children go and what they do. A. shouldn't B. have to C. don't have to D. should 30. I'll feel _________ when my exams are over. A. happily B. more happy C. more happily D. happy 31. __________ their neighbours that they have a very good relationship with. A. It is B. This is C. They are D. There are 32. I'm not used to _________ so far, so I must stop __________ for a while. A. walking/ resting B. walking/ to rest C. walk/ rest D. walk/ to rest 33. The right of every nation is to lead its national existence free from external ________. A. involvement B. prevention C. interference D. interruption 34. During the examination, students __________ keep silent and focus on their own papers. A. can B. ought C. have to D. might 35. My mom was ______ to hear that I would take part in the singing contest. A. surprising B. willing C. determined D. surprised 36. Teens should have the ability to___________ loneliness. A. deal B. cope with C. set up D. look after 37. Many Vietnamese parents believe that their children study English because they _________ its importance. A. want B. concern C. recognise D. prefer 38. __________ is a word or group of words often used in campaigns to attract people's attention. A. Charter B. Involved C. Slogan D. Support 39. To people who don't know him, he _________rather unfriendly. A. gets B. sees C. sounds D. seems 40. I enjoy __________ to get up so early in the morning. Sleeping in is great! A. having B. to have C. not to have D. not having - Mã đề: !Syntax Error, !
  3. TRƯỜNG THPT TRẦN PHÚ KIỂM TRA HỌC KỲ I-NĂM HỌC 2020-2021 TỔ ANH VĂN MÔN: ANH VĂN 11 THÍ ĐIỂM THỜI GIAN: 45 PHÚT Đáp án mã đề: 160 01. A 11. D 21. D 31. A 02. B 12. C 22. B 32. B 03. A 13. A 23. C 33. C 04. D 14. A 24. A 34. C 05. C 15. A 25. B 35. D 06. B 16. C 26. D 36. B 07. A 17. C 27. B 37. C 08. B 18. B 28. C 38. C 09. D 19. D 29. A 39. D 10. A 20. B 30. D 40. D - Mã đề: !Syntax Error, !
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2