intTypePromotion=4

Đề thi thử Đại học cao đẳng môn Tiếng Anh: Đề số 30

Chia sẻ: Hà Dím | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:13

0
48
lượt xem
2
download

Đề thi thử Đại học cao đẳng môn Tiếng Anh: Đề số 30

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Xin giới thiệu tới các bạn học sinh, sinh viên đang theo học chuyên ngành Tiếng Anh "Đề thi thử Đại học cao đẳng môn Tiếng Anh: Đề số 30". Đề thi gồm có 13 trang với 80 câu hỏi trắc nghiệm có kèm đáp án. Hy vọng tài liệu là nguồn thông tin hữu ích cho quá trình học tập và ôn tập của các bạn.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi thử Đại học cao đẳng môn Tiếng Anh: Đề số 30

  1. ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC – CAO ĐẲNG MÔN: TIẾNG ANH (Thời gian 90 phút) ĐỀ SỐ 30 Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word for each of the blanks from 1 to 10 What do you do well? What do you enjoy doing? Your answers to these two questions will help you identify your (1)_____. An employer will consider you seriously for a (2)______ when you can show them that you know who you are, what you can offer and which you have studied. Sometimes it is difficult to know what your weaknesses are. Clearly not everyone is equally good (3)_____ everything. You may need to improve yourself and so (4)_____ courses in that field may turn a weakness into strength. You will need to (5)_____ sometime on you self-assessment. Your honesty and desire for self- improvement will lead to (6)_____ in getting the right job. Explore the following seven areas to start to get to know yourself: your aptitude, your skills, your personality, the level of responsibility you feel comfortable with, your interests and your needs. Ask (7)____ if you have any special talents and if you need to consider your physical health when choosing a job. Be as honest and as realistic as you can, and ask for other people‟s (8)_____ if necessary. Make a list of these things. It is usually a good idea to talk about your talk about your aptitudes with teachers, family and friends. If you are considering a career that (9)____ a special talent, such as art, acrobatics, mathematics or music, discuss your aptitudes with (10)______ expert in that area and discover how they fit the needs for the occupation. Question 1: A. strengthen B. strong C. strength D. strengthened Question 2: A. room B. position C. spot D. location Question 3: A. at B. upon C. in D. for Question 4: A. taking B. meeting C. making D. interviewing Question 5: A. make B. use C. spend D. lose Question 6: A. successful B. successfully C. succeed D. success Question 7: A. your B. yourself C. yours D. you Question 8: A. attendances B. interests C. fields D. opinions Question 9: A. requires B. urges C. asks D. tells VanMau.Net Page 1
  2. Question 10: A. an B. this C. a D. the Mark the letter A, B, C, or D on you answer sheet to indicate the sentences that is closest in meaning to each of the following questions Question 11: People believe he won a lot of money on the lottery A. He won a lot of money on the lottery, it is believed. B. He was believed to win a lot of money on the lottery. C. He is believed that he won a lot of money on the lottery. D. He is believed to have won a lot of money on the lottery. Question 12: You are all welcome to take any food you like A. Any food welcome to take if you like. B. Please help yourselves to any food you like C. You don‟t have to pay for any food that you like. D. It‟s my pleasure to take any food you like. Question 13: “Cigarette?” he asked. “No, thanks.” I said A. He asked for a cigarette, and I immediately refused. B. He mentioned a cigarette, so I thanked him. C. He offered me a cigarette, and I promptly declined. D. He asked if I was smoking, and I denied at once Question 14: The President offered his congratulations to the players when they won the cup A. The President congratulated the players on their winning the match B. When they won the cup, the players had been offered some congratulations from the President. C. The President would offer the players congratulations if they won the match. D. The President congratulated that the players had won the cup. Question 15: Impressed as we were by the new cinema, we found it rather expensive A. We weren‟t as much impressed by the new cinema‟s look as its cost B. The new cinema was more expensive than we expected C. We were not impressed by the new cinema at all because it looked rather expensive D. We were very impressed by the new cinema, but found it rather expensive VanMau.Net Page 2
  3. Question 16: Peter is attending a private school and is majoring in electronics. A. Although Peter is attending a private school, he‟s majoring in electronics. B. Peter‟s private school is letting him major in electronics C. Peter is a major at a private electronics school D. Peter is specializing in electronics at a private school Question 17: The mistake in the accounts was not noticed until the figures were re- checked A. It was not until the mistake in the accounts was noticed that the figures were re- checked B. Once re-checking the figures, the mistake in the accounts was noticed. C. The mistake in the accounts only came to light when the figures were re-checked. D. When the figures were re-checked they came to light the mistake in the accounts. Question 18: It is certain that the new cuts will worry the staff A. The new cuts certainly worry the staff. B. The new cuts will be certainly worry the staff. C. The new cuts will be bound to worry the staff. D. The new cuts are bound to worry the staff Question 19: “Would you like to come to my birthday party, Sarah?” asked Frederic. A. Frederic invited Sarah to his birthday party. B. Frederic asked if Sarah was able to come to his birthday party. C. Frederic asked Sarah if she likes his birthday party or not. D. Frederic reminded Sarah of his coming birthday party. Question 20: If only I had not met you. A. I regret to meet you B. I wish I had met you C. I hoped I would not meet you D. I regret meeting you. Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction Question 21: Whistling or clapping our hands to get a person‟s attention are consideredimpolite. A B C D VanMau.Net Page 3
  4. Question 22: Falafel is a dish from the Middle East which is made from crust chickpeas that are formed into balls and fries. A B C D Question 23: Most polar seals retreat to open water during the winter, but a few types have learn to A B C survive on and under the ice all year round. D Question 24: ough I like your proposal, I am concerned about the expenses which are related to it, so I A B would like to think over itfor a while. C D Question 25: The surface of Mars is very complex and consists of a mixture of flat deserts, craters, A B C volcanoes, and mountainous. D Choose the word (A, B, C, D) whose primary stress is on a different position from that of the others in each group below. Question 26:A. celebrate B. occupy C. festivity D. atmosphere Question 27: A. photography B. popularity C. inefficient D. referee Question 28:A. anxiety B. hooligan C. official D. defensive Question 29:A. sensitive B. allowance C. consultant D. location Question 30:A. hostility B. stimulate C. category D. qualified Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions Question 31: On being told about the sack, ____________. A. her boss felt sorry for Mary B. Mary was shocked VanMau.Net Page 4
  5. C. Mary‟s face turned pale D. all are correct Question 32: She has to pass all her exams or_______ she would have no holiday. A. instead B. else C. though D. therefore Question 33: The policeman explained to us ________ get to the market. A. how B. how we could C. how could D.how could we Question 34: Please answer the phone for me. I don‟t want to speak to ______ it is. A. whenever B. whoever C. whenever D. whatever Question 35: Laura: „Thanks a lot for giving me a lift.‟ Tom: „___________‟ A. Never mentioned B. My pleasure C. It‟s nice of you D. Fine Question 36: Michael could hardly wait to ________ his new bicycle. A. sit down B. try out C. put on D. turn back Question 37: Never say that again, _______? A. don‟t you B. won‟t you C. do you D. will you Question 38: _______ so aggressive, we‟d get on much better. A. Weren‟t she B.If she weren‟t C. Had she not D. She was not Question 39: Please cut my hair _______ the style in this magazine. A. the same length like B. the same length as C. the same long as D. the same long like Question 40: James: „Do you mind if I open the window?‟ Carol: „_______________‟ A. I‟d rather you didn‟t B. Yea, of course C. Please, don‟t worry D. Yes, it is, isn‟t it? Question 41: “Could I speak to Susie May, please?” “Yes._______.” A. Saying B. Answering C. Talking D. Speaking Question 42: Not only ______ much bigger than any other planet, but unlike the planets, it consists completely of gaseous material. A. Sun is B. the Sun, which is C. is the Sun D. that the Sun Question 43: Does this jacket ________ my trousers? A. go off B. go with C. go through with D. go ahead Question 44: Lan: „Would you say that English is a global language?‟ Hoa: „_______‟ A. Oh, absolutely B. I like it. VanMau.Net Page 5
  6. C. Yes, it has D. I don‟t understand the difference Question 45: We have had the roof of our house ______ A. replaced B. replace C. to replace D. been replaced Question 46: ______ to the national park before, Sue was amazed to see the geysers. A. Being not B. Not having been C. Have not been D. Having not been Question 47: It was nice to ______ Alice after all these years of no contact. A. hear from B. hand down C. hear to D. see down Question 48: Joe seemed to be in a good mood, _______ he snapped at me angrily when I asked him to join us. A. for B. yet C. and D. so Question 49: __________ begin their existence as ice crystals over most of the earth seems likely. A. What if raindrops B. If raindrops C. That raindrops D. Raindrops Question 50: It‟s essential that every student ________ the exam before attending the course A. passed B. passes C. pass D. would pass Question 51: “Why is the ground so wet?” – “It _____ last night.” A. would rain B. would have rained C. should have rained D. must have rained Question 52: These policies ________ in many elderly and disabled people suffering hardship. A. succeeded B. resulted C. recalled D. resigned Question 53: Brown: „____________‟ Smith: „Thanks, I‟ll write to you as soon as I arrive in Paris.‟ A. God bless you! B. Have a go! C. Better luck next time! D. Have a nice trip! Question 54: Mary is a girl with _____________ and a straight nose. A. almond-shape eyed B. eyes shaped almond C. almond-shaped eyes D. almond-eyed shape Question 55: __________ developed so rapidly in Alabama primarily because of its rich natural resources. A. Heavy industry that was B. When heavy industry VanMau.Net Page 6
  7. C. Heavy industry D. That heavy industry Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 56 to 65 Though Edmund Halley was most famous because of his achievements as an astronomer, he was a scientist of diverse interests and great skill. In addition to studying the skies, Halley was also deeply interested in exploring the unknown depths of the oceans. One of his lesser-known accomplishments that was quite remarkable was his design for a diving bell that facilitated exploration of the watery depth. The diving bell that Halley design had a major advantage over the diving bells that were in use prior to his. Earlier diving bells could only make use of the air contained within the bell itself, so divers had to surface when the air inside the bell ran low. Halley‟s bell was an improvement in that it allowed for an additional supply of fresh air that enabled a crew of divers to remain underwater for several hours. The diving contraption that Halley designed was in the shape of a bell that measured three feet across the top and five feet across the bottom and could hold several divers comfortably; it was open at the bottom so that divers could swim in and out at will. The bell was built of wood, which was first heavily tarred to make it water repellent and was then covered with a half-ton sheet of lead to make bell sank to the bottom. The air inside the bell was not the only source of air for divers to breath, and it was this improvement that made Halley‟s bell superior to its predecessors. In addition to the air already in the bell, air was also supplied to the divers from a lead barrel that was lowered to the ocean floor close to the bell itself. Air flowed through a leather pipe from the lead barrel on the ocean floor to the bell. The divers could breathe the air from a position inside the bell, or he could move around outside the bell wearing a diving suit that consisted of a lead bell-shaped helmet with a glass viewing window and a leather body suit with a leather pipe carrying fresh air from the diving bell to the helmet. Question 56:Which of the following best expresses the subject of this passage? A. Halley‟s different interests B. Halley‟s invention of a contraption for diving C. Halley‟s work as an astronomer D. Halley‟s experiences as a diver. Question 57:Halley’s bell was better than its predecessors because it____ A. was bigger B. weighed less C. could rise more quickly D. provided more air Question 58:The expression ran low in the passage is closest in meaning to_____ VanMau.Net Page 7
  8. A. had been replenished B. moved slowly C. was almost exhausted D. sank to the bottom Question 59:How long could divers stay underwater in Halley’s bell? A. Only a few minutes B. For days on end C. just a few seconds D. For hours at a time Question 60:It is NOT stated in the passage that Halley’s bell_______ A. could hold more than one diver B. was wider at the bottom than at the top C. was completely enclosed D. was made of tarred wood Question 61:The expression at will in the passage could be best replaced by_____ A. with great speed B. upside down C. as they want D. in the future Question 62:It can be inferred from the passage that, were Halley’s bell not covered with lead, it would___ A. suffocate the divers B. get wet C. trap the divers D. float Question 63:Where in the passage does the author indicate how air traveled from the barrel to the bell? A. Line 18-19 B. Line 15-17 C. Line 12-13 D. Line 6-8 Question 64:In which paragraph does the author describe the diving bells that precede Halley’s? A. In the second paragraph B. In the last paragraph C. In the first paragraph D. In the third paragraph Question 65:This passage would most likely be assigned reading in a course on____ A. oceanography B. astronomy C. physiology D. recreation Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the word or phrase that is closest in meaning to the underlined part in each of the following questions Question 66: The first bottle of aspirin went on sale to the public just prior to the turn of the 19th century, in 1899. A. during B. after C. at D. before VanMau.Net Page 8
  9. Question 67: I had to pay through the nose to get my car repaired at a service station in the middle of the desert. A. spend less money than usual B. cost a lot of money C. pay too much for something D. make a lot of money Question 68: In the United States there are only a few deaths annually from rattlesnakes, with a mortality rate of less than 2 percent of those attacked A. percentage B. illness C. death D. survival Question 69: The term yard was used extensively by the English as the measurement from the tip of a man‟s nose to the tip of his outstretched thumb. A. lengthily B. precisely C. widely D. occasionally Question 70: After four hours of studying this evening, I called it a night. A. felt tired B. stopped working C. found it late D. called at night Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 71 to 80 Because writing has become so important in our culture, we sometimes think of it as more real than speech. A little thought, however, will show why speech is primary and writing is secondary in language. Human beings have been writing (as far as we can tell from surviving evidence) for at least 5000 years; but they have been talking for much longer, doubtless ever since there have been human beings. When writing did develop, it was derived from and represented speech, although imperfectly. Even today, there are spoken languages that have no written from. Furthermore, we all learn to talk well before we learn to write; any human child who is not severely handicapped physically or mentally will learn to talk: a normal human being cannot be prevented from doing so. On the other hand, it takes a special effort to learn to write; in the past many intelligent and useful members of society did not acquire the skill, and even today many who speak languages with writing systems never learn to read or write, while some who learn the rudiments of those skills do so only imperfectly. To affirm the primacy of speech over writing is not, however, to disparage to latter. One advantage writing has over speech is that it is more permanent and makes possible the records that any civilization must have. Thus, if speaking makes us human, writing makes us civilized. Question 71:The word doubtless in the passage mostly means_____ VanMau.Net Page 9
  10. A. almost uncertainly B. almost impossibly C. almost doubtfully D. almost certainly Question 72:In order to show that learning requires effort, the author gives the example of_____ A. intelligent people who could not write B. severely handicapped children C. people who speak many languages D. people who learn the rudiments of speech Question 73:The following statements are true EXCEPT_____ A. Every spoken language has written form B. Writing was derived from speech C. Men have been writing for at least 5000 years. D. We can talk before we can write Question 74:The author of the passage argues that____ A. all languages should have written forms B. writing has become too important in today‟s society C. everyone who learn to speak must learn to write D. speech is more basic to learn than to write Question 75:The word disparage in the passage mostly means____ A. think that something is more important B. think about something carefully C. make something more important D. suggest that something is not important or valuable Question 76:According to the passage, writing_____ A. represents speech, but not perfectly B. developed from imperfect speech C. is imperfect, but less so that speech. D. is represented perfectly by speech Question 77:The word acquire in the passage mostly means_____ A. become aware of something by hearing about it B. gain something by our own efforts or ability C. develop a natural ability or quality so that it improves D. help somebody learn something by giving information about it Question 78:In the passage, the author judges that______ VanMau.Net Page 10
  11. A. writing has more advantages than speech B. speech conveys ideas less accurately than writing does C. writing is more real speech D. speech is essential but writing has important benefits Question 79:According to the author, one mark of society is that it_______ A. keeps written records B. affirms the primacy of writing over speech C. teaches its children to speak perfectly D. affirms the primacy of speech over writing Question 80:According to the passage, speech began to exist in our life ______ A. just when human being appeared B. when human beings were able to communicate in writing C. when writing became important in our culture D. at least 5000 years ago. ----------- THE END ---------- VanMau.Net Page 11
  12. ĐÁP ÁN ĐỀ 30 Câu Đáp án Câu Đáp án 1 C 41 D 2 B 42 C 3 A 43 B 4 A 44 A 5 C 45 A 6 D 46 B 7 B 47 A 8 D 48 B 9 A 49 C 10 A 50 C 11 D 51 D 12 B 52 B 13 C 53 D 14 A 54 C 15 D 55 C 16 D 56 B 17 C 57 D 18 D 58 C 19 A 59 D 20 D 60 C VanMau.Net Page 12
  13. 21 C 61 C 22 D 62 D 23 C 63 A 24 C 64 A 25 D 65 A 26 C 66 D 27 A 67 C 28 B 68 C 29 A 69 C 30 A 70 B 31 B 71 D 32 B 72 A 33 B 73 A 34 B 74 D 35 B 75 D 36 B 76 A 37 D 77 B 38 B 78 D 39 B 79 A 40 A 80 A VanMau.Net Page 13
ADSENSE
ADSENSE

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

 

Đồng bộ tài khoản
2=>2