intTypePromotion=3

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 có đáp án môn: Tiếng Anh - Trường THCS thị xã Phú Thọ (Năm học 2012-2013)

Chia sẻ: Ba Khia | Ngày: | Loại File: PDF | Số trang:12

0
105
lượt xem
6
download

Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 có đáp án môn: Tiếng Anh - Trường THCS thị xã Phú Thọ (Năm học 2012-2013)

Mô tả tài liệu
  Download Vui lòng tải xuống để xem tài liệu đầy đủ

Dưới đây là đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 có đáp án môn "Tiếng Anh - Trường THCS thị xã Phú Thọ" năm học 2012-2013. Mời các bậc phụ huynh, thí sinh và thầy cô giáo cùng tham khảo để để có thêm tài liệu phục vụ nhu cầu học tập và ôn thi. Chúc các bạn đạt kết quả cao trong kỳ thi sắp tới.

Chủ đề:
Lưu

Nội dung Text: Đề thi chọn học sinh giỏi lớp 9 có đáp án môn: Tiếng Anh - Trường THCS thị xã Phú Thọ (Năm học 2012-2013)

  1. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí PHÒNG GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI LỚP 9 TRƯỜNG THCS THỊ XÃ PHÚ THỌ Môn: Tiếng Anh -------------------------- Năm học: 2012-2013 Đề chính thức Thời gian làm bài: 150 phút (Đề có 7 trang) (không kể thời gian giao đề) Giám khảo số 1:……………………………….. Số phách Giám khảo số 2:………………………………. Tổng điểm Tổng điểm (bằng chữ) Chú ý: - Thí sinh làm bài vào đề thi này. - Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu gì, kể cả từ điển. SECTION 1. LISTENING: I. Soccer star Karl Kessel is describing his daily routine. Listen and write the times to the activities.  gets to stadium: ......................................................................................................  has breakfast: .........................................................................................................  has team meeting: ..................................................................................................  watches game tapes: ..............................................................................................  eats lunch: .............................................................................................................. II. Listen to the dialogue. Fill in the blanks with the missing words. A: Good morning. I’d like to book a cheap (1) ............ holiday. What package holidays are (2) ............... ? B: There’s a (3) ........... holiday in Paris. A: I expect Paris is (4) .............! B: There is a cheap (5) ............ between November and February. You can compare our prices with other (6) ........... . Ours are cheaper. A: But I don’t want to go in February. I’d prefer April. B: Well, April in Paris is beautiful. But it’s very (7) ........... . Most (8) ............tours in April are fully (9) ............. 1
  2. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A: Yes, I remember my (10)) .............. went to Paris in April. She (11) ........... to a travel (12) ............. . It was beautiful. But the (13) .............. was very busy. What other places are available in April? B: Here’s a (14) ............, with all the places and (15) ............ A: Right. I’ll probably be back tomorrow. Goodbye. 1 ………….. 2........................... 3........................... 4........................... 5.......................... 6 ………….. 7........................... 8........................... 9........................... 10........................ 11 ………….. 12.......................... 13.......................... 14.......................... 15........................ SECTION 2. PHONETICS: III. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from that of the rest by writing your answer (A, B, C, or D) in the numbered box. (10 pts) 1. A. naked B. sacred C. needed D. walked 2. A purity B. cure C. burning D. durable 3. A. tomb B. comb C. dome D. home 4. A. cassette B. sugar C. fashion D. passion 5. A. professor B. pottery C. position D. tailor Write your answers here: 1 …………… 2.......................... 3........................... 4........................... 5.......................... IV. Choose the letter (A, B, C or D) next to the word whose main stress is placed differently from the others . (10 pts) 1. A pattern B. conserve C. revise D. correct 2. A institute B. distinctive C. defensive D. division 3. A presidential B. foundation C. confidentialD. recreation 4. A distinguish B. satisfy C. evidence D. readable 5. A picturesque B. referee C. undertake D. caravan Write your answers here: 1 …………… 2........................... 3........................... 4........................... 5......................... SECTION 3. LEXICO- GRAMMAR: V. Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answer (A, B, C, or D) in the numbered box. (30 pts) 2
  3. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 1. Neither the director nor his assistant ............. yet. A. has come B. hasn’t come C. have come D. haven’t come 2. She sent me the book which she ........... many years before. A. reads B. read C. have read D. had read 3. I think he will join us, ...........? A. doesn’t he B. won’t he C. will he D. do I 4. The doctor made me ........ in bed for a week. A. staying B. stay C. stayed D. to stay 5. I don’t know yet, but it’s worth ......... about, isn’t it? A. to think B. to be thinking C. thinking D. to be thought 6. She stopped him ......... home by hiding the car key. A not driver B not to drive C. to drive D. from driving 7. In order to .......... with his studies he worked through the summer. A. take on B. catch on C. catch up D. take up 8. I do a lot of gardening. It .......... most of my free time. A. uses up B. takes up C. leaves out D. cut down 9. The kind-hearted woman ........... all her life to helping the disabled and the poor. A. wasted B. spent C. dedicated D. lived 10. He is decorating the house with a view ………..it. A. to sell B. to selling C. for selling D. to be 11. I turned the radio on and listened to ……… nine o’clock news. A. a B. an C. the D. Ф 12. He couldn’t reach, ……….surprised me. A. who B. whom C. which D. that 13. “Pollution worries me” – “Me too. It’s something…….. lots of problems”. A. that has brought B. which has brought C. is binging D. that bringing 14. - “ Would you like to comment on Ann’s qualification”. - “ ……. the people in the company, Ann’s the most skilled”. A. In B. From all C. Of all D To all 15. I wasn’t a bit surprised to hear that Karen had changed her job. A. I was a bit surprised to hear that Karen had changed her job. 3
  4. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí B. That Karen had changed her job surprised me a bit. C. Surprised, Karen had changed her job . D. It came as no surprise to me to hear that Karen had changed her job. Write your answers here: 1 ………….. 2........................... 3........................... 4........................... 5.......................... 6 ………….. 7........................... 8........................... 9........................... 10........................ 11 ………….. 12.......................... 13.......................... 14.......................... 15........................ VI. Identify the underlined word or phrase that must be changed to make the sentence correct by circling the letter A or B, C, D (10 points) 1. Kangaroos, that can be seen every where in Australia, have long tails. A B C D 2 I suggested that you writing to them to accept their offer. A B C D 3. My brother enjoys to read detective stories in his free time. A B C D 4. Even though being ill, Phong still went to school last Monday. A B C D 5. This film is about a boy which lost all money in the fire. A B C D Write your answers here: 1 ………….. 2........................... 3........................... 4........................... 5.......................... VII. Complete the sentences by filling in each blank with the correct form of the word in italic. (10 pts) 1. The .......... she gave last night was marvelous. PERFORM 2. She is extremely ........... about art. KNOWLEDGE 3. He wrote a ........... letter to me. THREAT 4. The dictionaries are with the other .......... books. REFER 5. That diamond is a ........... antique. PRICE 4
  5. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí Write your answers here: 1 …………… 2.......................... 3........................... 4........................... 5.......................... VIII. Complete the sentences with the right form of the verbs in bracket. (10 pts) 1. My father (fight) for four years in the last war. 2. He never fails (arrive) in time to help me. 3. You must practise (speak) English whenever you can. 4. He looked frightened as if he (see) a ghost. 5. It was a great party last night. You (come) why didn't you? Write your answers here: 1 …………… 2.......................... 3........................... 4........................... 5.......................... SECTION 4. READING: IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (10 pts) Paper is named for papyrus, a reed like plant used by ancient Egyptians as writing material more than 5000 years ago. The Chinese invented the paper that we use 2000 years ago. A piece of paper is really made up of tiny fibers, unlike a piece of material. The fibers used in paper, however, are plant fibers, and there are millions of them in one sheet. In addition to the plant fiber, dyes and additives such as resin may be used. Dyes can make the paper different colors; resin may add weight and texture. Where do these fibers come from ? The majority of paper is made from the plant fiber that comes from trees. Millions are cut down, but new trees are planted in their place. Paper may be also made from things like old rags or pieces of cloth. Wastepaper, paper that has been made and used, can be turned into recycled paper. This recycling process saves forest, energy and reduces air and water pollution. 1. According to the passage, the paper that we use was first invented by A. the Chinese B. the Egyptians C. ancient cultures D. foresters 2. What is the main ingredient in most paper ? A. resin B. cardboard C. plant fiber D. papyrus 3. According to the passage, the primary source of the plant fiber used in paper is A. rags B. trees C. fabric D. wastepaper 4. According to the passage, recycling paper is 5
  6. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí A. bad for the environment C. good for the environment B. wasteful D. economical 5. According to the passage, recycling paper does all of the following EXCEPT A. reduce the need for ink C. save energy B. save forests D. reduce air pollution Write your answers here: 1 …………… 2.......................... 3........................... 4........................... 5.......................... X. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions.(20 pts) When you (1) ………… a new car, you should start by using consumer magazines. You can find them in the (2) ………… section of a library. You can read about the advantages and disadvantages of each new car and get (3) ………… of how much you should pay. When you decide (4) …………. which make and (5) ………… you want to buy, you should go to a dealer and test-drive the car to see (6) ……….. you like it. The sales person will tell you the sticker price. You should bargain with the salesperson and make (7) ………. Based on what you learned from the consumer magazines. Then you should go to one or two other dealers to see if you can get a better price. Sometimes you have to go back and forth several times between dealers to bargain for the best price. When you agree on a price with a salesperson, you usually have to leave a small (8) ………… . The salesperson writes up a contract that you both have to sign. When the dealer (9) ………….. the car, you have to pay the balance or get a loan. Most people make a down payment and take out a loan for the rest. You can get a loan from a bank or sometimes from the auto company. You can (10) ……….. the loan over a period of time, usually from two to five years. 1 A. shop for B. purchase for C. afford for D. get for 2. A. reference B. auto C. science D. fiction 3. A. a thought B. a consideration C. an idea D. a value 4. A. at B. on C. by D. out 5. A. structure B. shape C. model D. pattern 6. A. as B. that C. when D. if 7. A. an offer B. a price C. a payment D. a judgment 8. A. tip B. deposit C. gift D. payment 6
  7. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 9. A. drives B. delivers C. orders D. presents 10. A. cover B. give away C. carry out D. pay off Write your answers here: 1 ………….. 2........................... 3........................... 4........................... 5.......................... 6 ………….. 7........................... 8........................... 9........................... 10........................ XI. Fill in each numbered blank ONE suitable word.(20 pts) Some people believe that soon schools will no longer be necessary. These people say that because of the Internet and other new (1) ............, there is no longer any need for school buildings, former classes, or teachers. Perhaps this will be true one day, but it is hard for me to (2) ........... a world without schools. In fact, we need to look at how we can use new technology to make schools better not to (3) ............. them. We should invent a new kind of school that is (4) ............. to libraries, museums science centres, laboratories, and even companies. Experts could give (5) ............ on video or over the Internet. TV networks and local stations could (6) ............. programming about things students are actually studying in school. Is this just a dream? No. Already there are several towns where this is beginning to happen. Blacksburg, Virginia, is one of them. Here the entire city is linked to the Internet, and learning can take place at home, at school and in the office. Businesses provide (7) .............. for the schools and the (8) ............. The schools provide computer labs for people (9) ........... their own computers at home. Because everyone can use the Internet, older people participate as much as younger ones, and everyone can visit distant libraries and museums as easily as (10) ............ ones. 1 ………….. 2........................... 3........................... 4........................... 5.......................... 6 ………….. 7........................... 8........................... 9........................... 10........................ SECTION 5. WRITING: XII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (20 pts) 1. Mary rang hours and hours ago. => It’s hours ……………………………………………………..……………………… 2. How did you get the idea that they are rich? 7
  8. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí => What made ………………………………………………………………………… 3. As my grandmother grows older, she becomes more intolerant. => The older…………………………………………………………..………………… 4. On arriving in Canberra, I wrote a letter to my parents. => When I ……………………………………………………………………………… 5. People always laugh at his face, and he dislikes it. => He hates ………………………………………………………………..…………… 6. I was on the point of leaving the house when the telephone rang. => I was ………………………………………………………………………………… 7. It is said that the thief stole everything in the house. => Everything ………………………………………………………………….………… 8. He ran so fast that nobody could catch up with him. => So …………………………………………………………………………………..… 9. “ I’m sorry I didn’t catch the ball for your sister yesterday” Nam said to Huong => Nam apologized …………………………………………………………………… 10. Pupils are not allowed to leave the classroom at any time. => At …………………………………………………………………….………… XIII. Make all the changes and additions to produce from the following sets of words and phrases which together make a complete letter. (20 pts) Dear Sam, 1. Thanks/ letter/ tell/ you/ coming/ London. ............................................................................................................................................................. 2. I/ glad/ you/come at last/ you/ think/ we/ able/ meet up? ............................................................................................................................................................. 3. I/ understand/ you/ a bit/ worried/ as/ I/ never/ forget/ first trip/ abroad. ............................................................................................................................................................. 4. Anyway/ you asked/ some advice/ and/ here/ go! ............................................................................................................................................................. 5. First/ all/ pack/ warm clothes/ in case/ turn/ cold. ............................................................................................................................................................. 6. You/ never know/ weather/ going/ like/ even/ summer. ............................................................................................................................................................ 8
  9. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 7. And/ definitely/ worth/ bring/ umbrella. ............................................................................................................................................................. 8. As far/ money/ concerned/ golden/ rule/ be not/ carry/ too much/ you. ............................................................................................................................................................. 9. Finally/ banks/ restaurants/ open/ close/ rather/ strange times/ and/ public transport/ be/ unreliable. ............................................................................................................................................................. 10. Give/ ring/ when/ arrive/ and/ we/ arrange/ get-together. ............................................................................................................................................................. Love, _____The end_____ 9
  10. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí HƯỚNG DẪN CHẤM THI CHỌN HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 SECTION 1. LISTENING: I. Soccer star Karl Kessel is describing his daily rountine. Listen and write the times to the activities. (10 points. 2 pts for each)  gets to stadium: 9:20  has breakfast: 10:00  has team meeting: 11:00  watches game tapes: 12:30  eats lunch: 2:00 II. Listen to the dialogue. Fill in the blanks with the missing words. (30 points. 2 pts for each) 1. spring 2. available 3. splendid 4. expensive 5. period 6. companies 7. popular 8. package 9. booked 10. neighbour 11. belongs 12. club 13. airport 14. brochure 15. prices SECTION 2. PHONETICS: III. Choose the word which has the underlined part pronounced differently from that of the rest by writing your answer (A, B, C, D) in the numbered box. (10 points. 2 pts for each) 1. D 2. C 3. A 4. B 5. B IV. Choose the letter (A, B, C or D) next to the word whose main stress is placed differently from that of the rest. Write your answer (A, B, C, D) in the numbered box. (10 points. 2 pts for each) 1. A 2. A 3. B 4. A 5. D SECTION 3: LEXICO- GRAMMAR: V. Choose the word or phrase which best completes each sentence. Write your answer (A, B, C, D) in the numbered box. (30 points. 2 pts for each) 1. A 2. D 3. B 4. B 5. C 6. D 7. C 8. B 9. C 10. B 11. C 12. C 13. A 14. C 15. D VI. There is one mistake in each sentence. Find the mistake and write your correction in the space provided below: (10 points. 2 pts for each) 10
  11. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 1. A 2. B 3. B 4. A 5. B VII. Complete the sentences by filling in each blank with the correct form of the word in italic: (10 points. 2 pts for each) 1. performance 2. knowledgeable 3. threatening 4. reference 5. priceless VIII. Complete the sentences with the right form of the verbs in bracket: (10 points. 2 pts for each) 1. fought 2. to arrive 3. speaking 4. had seen 5. should have come SECTION 4. READING: IX. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (10 points. 2 pts for each) 1. A 2. C 3. B 4. C 5. A X. Read the following passage and mark the letter A, B, C or D to indicate the correct answer to each of the questions. (20 points. 2 pts for each) 1. A 2. A 3. C 4. B 5. C 6. D 7. A 8. B 9. B 10. D XI. Fill in each numbered blank ONE suitable word. (20 points. 2 pts for each) 1. technology 2. imagine 3. eliminate 4. linked 5. taks 6. develop 7. programmers 8. community 9. without 10. nearby SECTION 5. WRITING: XII. Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (20 points. 2 pts for each) 1. It’s hours (and) hours since Mary rang. 2. What made you think that they are rich? 3. The older my grandmother is, the more intolerant she becomes. 4. When I arrived in Canberra, I wrote a letter to my parents. 5. He hates people laughing at his face/ He hates being laughed at his face (by people) 6. I was about to leave the house when the telephone rang. 7. Everything in the house is said to have been stolen (by the thief). 8. So fast did he run that nobody could catch up with him. 11
  12. VnDoc - Tải tài liệu, văn bản pháp luật, biểu mẫu miễn phí 9. Nam apologized Huong for not catching (not having caught) the ball for her sister the day before. 10. At no time are pupils allowed to leave the classroom. XIII. Make all the changes and additions to produce from the following sets of words and phrases which together make a complete letter. (20 pts) Dear Sam, 1. Thanks for your letter telling/ in which you told me that you are coming to London. 2. I am glad you can come at last- do you think we will be able to meet up? 3. I can understand you being a bit worried/ that you are a bit worried as I will never forget my first trip abroad. 4. Anyway, you asked (me) for some advice, and so here goes! 5. First of all, pack some warm clothes (just) in case it turns cold. 6. You never know what the weather is going to be like, even in the summer. 7. And it is definitely worth bringing an umbrella. 8. As far as money is concerned, the/one golden rule is not to carry too much around with you. 9. Finally, banks and restaurants open and close at rather strane times and public transport can be unreliable. 10. (Please) give me a ring when you arrive and we will arrange a get-together. Tổng điểm: 200đ: 10 = 20 điểm Ghi chú: Nếu thí sinh có câu trả lời khác với hướng dẫn chấm mà đúng thì vẫn đạt điểm tối đa. 12

CÓ THỂ BẠN MUỐN DOWNLOAD

Đồng bộ tài khoản